ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Műszaki átadás a Kölcsey utcai bölcsődében
Feltöltötte e107 - hétfő 03 december 2007 - 18:58:55
Az egykori családsegítő központ elköltöztetésével, a Kölcsey utcai bölcsőde szomszédságában több helyiség is megüresedett. Ezek átépítésével az önkormányzat a bölcsődei férőhelyek növelését kívánta megoldani, az utóbbi időben ugyanis, főként Alsóvárosban, már szűkösnek bizonyult a meglévő kapacitás. Az elhatározást tett követte, a két új csoportnak helyet adó létesítmény műszaki bejárását és átadását pénteken tartották Vácon. Mint megtudtuk, a gyerekek hivatalosan december közepétől vehetik birtokba az addigra már berendezett szárnyat.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

VIDEÓ LETÖLTÉSE

Az épületet mindenképpen fel kellett újítania a városnak, ez főként a tetőszerkezet korszerűsítését jelentette. Ennek költsége 8.1 millió forintot tett ki, a munkákat itt mintegy 500 m2-en végezték el. A bölcsődei férőhelyek növelését célzó, és az eltérő funkció miatt szükségessé vált átalakításokra összesen 8 és fél millió forintot fordított a város. Ebből építettek ki két vizesblokkot, a csoportszobákat valamint a kiszolgálóhelyiségeket, de sor került a konyha kapacitásának növelésére is. Bóth János a Városházán tartott sajtótájékoztatón elmondta: A beruházás során a berendezések és eszközök költsége további másfél millió forintot jelentett.

Dr. Bóth János polgármester, Vác
"Eddig itt az engedélyezett gyermekférőhely 25 volt. Általában a feltölthetőséget a gyakori betegség miatt 120 %-kal lehet feltölteni, azt lehet mondani, hogy beíratni 33 gyereket lehet a 25 helyre. A bővített rész az plusz 20 főt jelent, így a feltölthetőséget itt is 120-szal számolva itt 24-gyel lehetne beíratni. Ha minden jól megy akkor 57 beíratott gyerek lehet a korábbi 33 helyett."


A város az alkalmazotti létszámot is bővítette, négy gondozóval és egy takarítónővel többen látják majd el a megnövekedett feladatokat. Úgy tudjuk a hivatalos átadás sem várat majd sokáig, a Kölcsey utcai létesítmény avatására már december 14-én sor kerül.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.