ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Megérkezett a Mikulás
Feltöltötte e107 - péntek 07 december 2007 - 10:47:28
December 6-án Vácra és térségébe is megérkezett a Mikulás, sőt, volt ahol már szerda este megjelent a piros ruhás nagyszakállú. A Főtéren például százak vártak arra, hogy kisvonattal begördüljön a Városháza elé. De járt az óvodákban, iskolákban és az idén is meglátogatta a gödi TopHáz Otthon fogyatékos lakóit.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

VIDEÓ LETÖLTÉSE

Szerdán kora este százak várták a Főtéren a Mikulást, aki szakítva az eddigi hagyományokkal most nem rénszarvas vontatta szánon, hanem egy feldíszített kisvonaton érkezett meg a gyerekekhez. A Mikulás még rendőri felvezetést is kapott Vácon, a villogó rendőrautók pedig nem véletlenül kerültek az alkalmi szállítóeszköz elé. A programot ugyanis a Váci Rendőrkapitányság szervezte a helyi Balesetmegelőzési Bizottsággal közösen. A Mikulás a Városháza előtt szaloncukrot osztogatott a gyerekeknek, majd a családok ki is próbálhatták a piros fényruhába öltöztetett szerelvényt.
Ma délelőtt aztán a Télapó folytatta útját a gyerekekhez. Járt többek között a Csányi körúti óvodában is, ahol látogatása előtt két bájos krampusz szórakoztatta énekkel, zenével és különféle játékokkal a kicsiket a várakozás perceiben. Persze befutott a Mikulás is a gyerekek legnagyobb örömére, és persze a puttonyból kisvártatva előkerültek az ajándékcsomagok is.
Hasonló volt a helyzet a gödi TopHáz Speciális Otthonban. Itt is nagy örömmel fogadták a fehér szakállú Mikulást, aki mint a dalból is tudjuk a jó gyerek barátja. És Gödön bizony csupa jó gyerek és felnőtt lakik, akik évről évre kis műsorral kedveskednek a Vácról érkezett vendégeknek.

Lassan két évtizede szervezi Bíró György és csapata a Mikulás napi rendezvényt, üres kézzel pedig sohasem érkeznek. Idén a Mikulásfutáson összegyűlt ajándékok, valamint az otthonról hozott meglepetések egy részét az Árpád Fejedelem Általános Iskola tanulói hozták el Gödre, de úgy tudjuk a Mikulás megszemélyesítője még egyszer ellátogat ide. Jelenleg gyűlnek még az ajándékok a Boronkay Iskolában, karácsony előtt pedig ezek is eljutnak majd speciális otthon lakóihoz.

Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.