ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Hőszigetelés a C/9-es társasházban
Feltöltötte e107 - péntek 07 december 2007 - 10:50:55
Ezekben a napokban fejeződik be Vácon a C/9-es társasház lépcsőházi nyílászáróinak cseréje, az eddigi korszerűtlen ajtók és ablakok helyett már majdnem mindenütt beépítették az új hőszigetelt szerkezeteket. A 8 lépcsőház a beruházás költségeit saját megtakarításaiból illetve önkormányzati pályázat segítségével fedezte.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

VIDEÓ LETÖLTÉSE

Ilyen volt és ilyen lett. Szemmel látható a különbség a régi és az új állapot között. A pár évvel ezelőtti sikeres fűtéskorszerűsítési pályázat után a 6 Kölcsey utcai valamint 2 Zöldfa utcai társasház úgy döntött, idén a lépcsőházakban található nyílászárók cseréjére is megpróbálnak városi pénzt szerezni. A több, mint 30 éves házban ugyanis a kopolit üvegek már kitöredeztek, néhol életveszélyessé váltak.

Racskó Jánosné közös képviselő, C/9 társasház, Vác
"A társasház évek óta képez felújítási alapot, és a közgyűlésen havi, lakásonkénti 200 forint pályázati alapot szavaztak meg a tulajdonosok. És ebből három év alatt sikerült az önrészt, 7,6 millió forintot biztosítani."


A fennmaradó egyharmadot, a teljes beruházáshoz még szükséges 3,8 millió forintot pedig az önkormányzat állta, méghozzá 10 éves futamidejű, kamatmentes kölcsön formájában. Ezt az összeget szintén a már említett felújítási és pályázati alapból törleszti majd a társasház.

dr. Váradi Iván Attila önkormányzati képviselő (MSZP), 8.vk., Vác
"A privatizáció során, ahogy a tulajdonosoknak lehetőségük volt megvásárlásra a lakásoknak, azokat karban tartották, felújították, viszont a közös területekre hát nem mindig jut kellő anyagi forrás. Ebben kíván az önkormányzatunk segítséget nyújtani, most már évek óta képez egy bizonyos pályázati alapot, keretet."


Amely egyébként bármely lakóközösség számára elérhető. A 8 lépcsőházat magában foglaló társasház ki is használta a lehetőséget, a végeredmény pedig elnyerte a lakók tetszését.

Madarász Józsefné lakó
"Mi lakók nagyon meg vagyunk elégedve, külsőleg is, belsőleg is nagyon praktikus. Jól hőszigetelnek, nem huzatos és sokkal melegebb a lépcsőház is."


A nyílászárókat ugyanis a hőtechnikai követelményeknek megfelelően hőszigetelt szerkezetű műanyag ajtókra és ablakokra cserélték, ezekbe pedig mindenhol hőszigetelt üvegtáblák kerültek beépítésre.

Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.