ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


A mozi hasznosítása
Feltöltötte e107 - péntek 07 december 2007 - 10:52:32
A tervek szerint Ifjúsági Ház működne Vácon az egykori Dunagyöngye Filmszínház épületében. Legalábbis így döntöttek az oktatási és művelődési bizottság tagjai, majd javaslatukra a képviselő-testület is a Művelődési Központ által benyújtott elképzelést támogatta. Időközben a Főmérnökség felmérte a volt moziépület műszaki állapotát, a döntéshozók ennek ismeretében határoztak a legmegfelelőbb hasznosítási formáról.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

VIDEÓ LETÖLTÉSE

Ahogy a Művelődési Központ tervezete utal rá, az új, fiatalokat befogadó kulturális centrum klubok, szakkörök, művészeti csoportok új otthona lehetne. A színháztermet tehermentesítené az épület nagyterme, itt a filmvetítések mellett amatőr zenekarok, művészeti csoportok vagy oktatási intézmények juthatnának bemutatkozási lehetőséghez. A Művelődési és Oktatási Bizottság elnökétől Laczi Istvántól megtudtuk, az épület hasznosítására az Apor Vilmos Főiskola, a Reménység Egyesület és egy magánszemély is jó anyaggal pályázott, ezért a képviselő-testület javaslatára ők is használhatják majd programjaikhoz, elképzeléseikhez a volt moziépületet.

Laczi István elnök, Művelődési és Oktatási Bizottság, Vác
"A bizottságunk hozott egy olyan határozatot, hogy felkérte a főmérnökséget, hogy mérje azt fel, hogy milyen költségei vannak annak, ha ezt az épületet felújítjuk. Nos ez is közrejátszott abban, hogy a sok-sok ötlet mellett azért az alapötletet, a Művelődési Háznak a javaslatát fogadtuk el, hogy egy Ifjúsági Ház legyen."


Az októberi bejárást követően ugyanis kiderült, a legkevesebb belső átalakítással a jelenlegihez hasonló funkciójú intézmény kialakítása járna, igaz több területen így is úgy is jelentős felújításokat kell majd elvégezni. Hiszen az épület homlokzatának állapota nagyon rossz, korszerűtlen a vizesblokk, a tető több helyen beázik, a kazánok elavultak, és a nyílászárókat valamint a burkolatokat is javítani kell. Ezek a költségek az előzetes kalkulációk szerint 80-100 millió forint körüli összeget tennének ki, komolyabb átalakítások betervezése esetén pedig akár a 180 milliót is elérték volna.

Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.