ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


ÖTLET program
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 16 november 2006 - 21:22:48
ÖTLET néven indult kísérleti program országszerte, amely a 18 és 26 év közötti munkanélküli fiatalok munkatapasztalat-szerzését és képzését teszi lehetővé, 10 hónapos belföldi önkéntes programokon keresztül. A programot az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja, megvalósulásáért pedig egy menedzser szervezet és 8 regionális koordináló felel. A Közép-Magyarországi régió regionális koordináló szerepét a gödi székhelyű Fiatalok a Vidékért Egyesület tölti be, amely 5 éve az Európai Önkéntes Szolgálat programjában is részt vesz.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

A Fiatalok a Vidékért Egyesület az ÖTLET programban önkéntesként résztvevő fiatalok számára elsősorban ifjúsági vagy fiatalokkal foglalkozó szervezeteknél biztosított fogadó helyet. A programba bekerült fogadó szervezetek pedig több éves tapasztalattal rendelkeznek az ifjúsági munkában és rendszeresek hazai illetve nemzetközi ifjúsági programjaik is.

Jelenleg a Közép Magyarországi régióban 20 fiatal vesz részt a programban, míg országosan 200-ra tehető a számuk. A cél az, hogy a 10 hónap lejártával legalább 70 %-ukat el lehessen helyezni, a tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy aki egy ilyen hosszú távú önkéntes programban részt vesz, az sokkal könnyebben talál munkát.
A program célja, hogy az önkéntes szolgálat során megszerezhető tapasztalati tudással, készségek fejlesztésével és munkahelyi gyakorlat megszerzésével javítsa a 18 és 26 év közötti pályakezdő, munkanélküli fiatalok munka-erőpiaci esélyeit. A programba jelentkezők 10 hónapon keresztül végeznek önkéntes tevékenységet civil, állami és egyházi intézményeknél. Ez idő alatt minden fiatalt mentor támogat, akitől a személyes segítségnyújtáson túl szoros szakmai együttműködésre is számíthat.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.