ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Nyílt nap az Aporban
Feltöltötte Zsóka - hétfő 20 november 2006 - 21:32:16
Bár még van néhány hónap gondolkodni azon, hogy a végzős középiskolások hová is adják be jelentkezési lapjukat, a felsőoktatási intézmények máris igyekeznek megnyerni a kegyeiket. Novemberben számos helyen, nyílt nap keretében lehet ismerkedni a főiskolákon és egyetemeken folyó munkával, múlt pénteken az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán várták a hallagatókat. Ezen a napon egyébként egyházmegyei nyílt napot és egy konferenciát is rendeztek, igazán mozgalmas volt tehát a november 17-e a váci székhelyű intézményben.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Mint a nyílt napon kiderült, a főiskola egyik erőssége a nyelvoktatás, az intézmény egy ideje nyelvvizsgaközpontként is funkcionál. Népszerűek a nemzetiségi képzések, a néptánc, a drámapedagógia, a hagyományismeret, és immár lehetőség van a kántorképzésben való részvételre is. Pénteken ezzel párhuzamosan egyházmegyei nyílt napot is tartottak, itt az intézmény hitéleti képzésével lehetett behatóbban ismerkedni. Az Apor Vilmos főiskola népszerűsége a vezetés szerint töretlen, ezt bizonyítja, hogy minden hallgatói helyet sikerült betölteni az idei évben.

A felvételi rendszerben egyébként jövőre változások várhatók. Bár még kormánydöntés nincs róla, de már most tudható, hogy megújul a felvételi lap, és különösen fontos lesz az a tény, hogy első helyen melyik intézményt jelöljük meg. Érdemes lesz tehát figyelni a híradásokat és a friss információkért kapcsolatban lenni az oktatási intézményekkel.
A nyílt napok előadásai mellett egy másik rangos esemény helyszíne is volt a Konstantin téri épület, „Az oktatás, nevelés szabadsága” címmel zajlott neves résztvevők közreműködésével tudományos konferencia. Itt a magyar előadók mellett holland és belga egyetemi oktatók, és az OECD szakértőjének témával kapcsolatos álláspontjával is megismerkedhettek a jelenlévő szakemberek.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.