ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Árpád napok
Feltöltötte e107 - péntek 06 október 2006 - 11:11:21
Csütörtök délután kezdődött, de még pénteken is tart a hagyományos Árpád-napok rendezvénysorozat. Az Árpád fejedelem Általános Iskola 2 napos programja mazsorett felvonukással kezdődött, a folytatásban pedig tanulmányi versenyek, kiállítás megnyitó, és sportvetélkedők szerepelnek a kínálatban.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Az intézmény idén 16 esztendős mazsorett-szakosztályának jutott az első feladat, az ő felvonulásukkal vette kezdetét az iskolai ünnepségsorozat. A lányok a váci fúvószenekar kíséretében a Kőkaputól vonultak az iskoláig, majd érkezésüket követően Magyari József igazgató nyitotta meg hivatalosan az Árpád napokat. A rendezvénysorozat ebben az évben lett 26 esztendős, első alkalommal ugyanis 1980-ban tartották meg, igaz akkor még csak sportversenyekkel. Az esemény azóta tanulmányi versenyekkel is bővült az évek során, az eseményeknek pedig rendszeres vendége az intézmény csíkszeredai testvériskolája.

Délután a pályázatok eredményhírdetésével kezdődött a program, a rajzpályázatnak a szép beszéd, a technika tantárgyból meghirdetett pályázatnak pedig a környezetvédelem volt a témaköre. A versenyeket matematikából, helytörténetből, informatikából, zenetörténetből, olvsásból és környezetvédelemből tartották, de ezek mellett fontos szerep jutott a sportnak is. A különböző versenyekre a régió számos településéről érkeztek diákok, így Kemencéről, Sződligetről, Őrbottyánból, vagy Verőcéről. Az iskolában megnyílt Magyar János művésztanár kiállítása, péteken pedig az Árpád napokat koncert zárja a református templomban.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ


Hozzászólások: 20 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.