ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Újraszámolás és reakciók
Feltöltötte e107 - péntek 06 október 2006 - 11:13:40
Újraszámolják a szavazatokat Vácon, előreláthatólag tehát a pénteki procedúra után lehet csak végleges eredményt hírdetni az önkormányzati választásokon a városban. A voksok újraszámolása a polgármesterválasztást érinti, ezzel párhuzamosan viszont a Területi Választási Bizottság egy másik beadványt elutasított. E szerint a 14-es körzetben marad az eddigi végeredmény, azaz a szocialista Molnár Lajos nyert két szavazattal a FIDESZ-KDNP jelöltjével, Juhász Andrással szemben. Közben a vasárnapi, nem hivatalos eredmények közzététele után napvilágot láttak az első reakciók, a jelöltek és az őket jelölő szervezetek értékelték szereplésüket az őszi választásokon.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

A Pest Megyei Területi Választási Bizottság híradónkhoz eljuttatott határozata szerint, helyt adott a váci Fidesz fellebezésének, amelyet Debreczeni János választókerületi titkár a Helyi Választás Bizottság, választási eredményt megállapító döntésével szemben nyújtott be. A bizottság tegnap úgy döntött, méghozá egyhangúlag, hogy elrendeli Vácon a polgármesteri szavazatok újraszámolását. Az éjszakába nyúló bizottsági ülésen a párt másik beadványát viszont elutasították, ebben a FIDESZ a 14-es körzetben is el szerette volna érni az újraszámolást. Mint Debreczeni Jánostól megtudtuk, valószínűleg ezt a döntést a bíróságon támadják majd meg. Információnk szerint a polgármesteri szavazatok újraszámolására péntek délelőtt kerül sor.
Közben a választáson induló pártok és polgármesterjelöltek értékelték a vasárnapi eredményeket. Manninger Gábor, az MDF jelöltje gratulált a győzteseknek, ezt tette Alexy Norbert is az SZDSZ Váci Szervezete nevében. Ahogy fogalmaz: a helyi liberálisok tiszteletben tartják a választói akaratot, még ha a végeredmény fájó is, hiszen nem jutottak mandátumhoz. A szabad demokraták jelöltje közleményében azt írja, tetteik fogják bizonyítani, hogy a közélet formálásához a nyilvánosság tereinek bővítéséhez az adott körülmények között is hozzá tudnak járulni a következő 4 évben. Kaiser János, aki a zöld párt színeiben mérettette meg magát úgy látja: a zöld energetika hasznosságáról szóló programjuk nagy fogadókészségre talált, de sajnos nem tudtak versenyezni a nagy pártok anyagi és egyéb lehetőségeivel. Szerinte amíg nincs esélyegyenlőség, demokráciáról sem lehet beszélni. A három képviselőtestületbe jutott párt és szervezet képviselője, a ma esti Nagyítóban értékeli majd a kialakult helyzetet.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.