ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Váci Főtér-átadás záróünnepség
Feltöltötte Zsóka - hétfő 04 december 2006 - 21:58:47
Pénteken egy záróünnepség keretében befejeződött a főtér átadása. A program kora délután egy rövid, értékelő konferenciával kezdődött, ahol a Főtér-Főutca projekt első ütemének lebonyolításában résztvevőket köszöntötték. December 1-én avatták fel a Bécsi kaput, megnyílt a hagyományteremtőnek szánt karácsonyi vásár, majd több kulturális esemény is színesítette az ünnepi rendezvényt.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

A Pannónia házban tartott ünnepi értékelésen elsőként egy Főtérről szóló filmet vetítettek le a meghívottaknak, majd Bóth János polgármester elevenítette fel a Főutca-Főtér projekt beindításának körülményeit. Szólt az itt végzett munkákról, a megújult és újonnan létrehozott terekről, és létesítményekről. A Március 15-e térre 817 millió forintot költöttek uniós forrásokból, saját keretből pedig mintegy 425 milliót. A beruházás végeredményeként Bóth János szerint egy olyan tér jött létre, amelyre büszkék lehetnek az itt lakók, és a visszajelzések is azt mutatják, sikerült egy igazi közösségi teret létrehozni a város szívében.

Mivel a főtér megújítása jelentős uniós forrás bevonásával történt, a szerződések megkötését, a projekt lebonyolítását, és az elszámolások ellenőrzését a Váti kht. felügyelte. A cég vezérigazgatója látva a végeredményt, úgy fogalmazott: a váci beruházás az 500 futó projekt közül egyértelműen a legsikeresebbek közé tartozik.
Sáros László, a tér tervezője azt emelte ki, a millió kritika ellenére a tér megtelt élettel, ezzel pedig a legfontosabb funkció teljesült, amit a tervek készítése során szerettek volna elérni. Szabó Imre, a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke úgy fogalmazott, Vác továbbra is sok lehetőség előtt áll, és reményét fejezte ki, hogy a város ezek esetében is eredményesen tud majd pályázni. Az ünnepség végén ajándékokkal köszönték meg a projekt lebonyolításában résztvevőknek a munkát, majd mintegy utolsó mozzanatként felavatták a nemrég elkészült Bécsi Kaput. Délután a Március 15-e tér hangulatához illeszkedő pavilonokban kezdetét vette a karácsonyi vásár, a Curia épületében pedig az adventi hangulat jegyében megnyílt Bakai Zita selyemfestő kiállítása. A főtéri színpadon ezt követően a Váci Fúvószenekar adott elő karácsonyi dallamokat, a programot pedig kora este a Crystal együttes koncertje zárta.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.