ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Sporthírek
Feltöltötte Zsóka - hétfő 09 június 2008 - 21:45:08
- befejeződött az első osztályú női kézilabda bajnokság
- Pest Megye összetett atlétikai serdülő bajnokság


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

VIDEÓ LETÖLTÉSE

Befejeződött az első osztályú női kézilabda bajnokság. A Váci NKSE a 12 csapatot felvonultató mezőnyben 14 ponttal a 9. helyen végzett. Kenyeres József edző lányai a lejátszott 22 mérkőzésből 6 győzelmet, 2 döntetlent és 14 vereséget értek el. A gólkülönbség negatív, mert az 599 dobott gólra 647-el válaszoltak az ellenfelek. A góllövőlista élén a győri Görbicz Anita végzett 158 góllal, ugyanennyit dobott a dunaújvárosi Mörtel Renáta is, a 3. helyen a Váci NKSE játékosa Veszeli Judit végzett, aki 130 találattal zárta az elmúlt szezont.

Az általános iskolások már csak pár napot tanulnak és péntektől megkezdődik a VAKÁCIÓ számukra. Az elmúlt héten fejeződött be az 5 váci fenntartású iskola 3. osztályosainak az úszásoktatása. Az Oktatási és Kultúrális Minisztérium előírásainak megfelelően Vác Város Önkormányzata az általa fenntartott általános iskolákban tanuló gyermekek sport- és szabadidős tevékenységének továbbfejlesztése érdekében a 2007-2008-as tanévben is biztosította számukra az ingyenes úszásoktatást. Vác Város Sport- és Szabadidő Koncepciója alapján minden általános iskolai tanulót az ötödik osztály befejezéséig meg kell tanítani úszni. Az ingyenes úszásoktatás a mindenkori harmadik osztályosok számára heti 3 órában Belák Brigitta testnevelő tanár vezetésével zajlott. Zárásként egy bemutatót tartottak a váci fedett uszodában, ahol a Juhász Gyula, a Földváry Károly, a Petőfi Sándor, a Radnóti Miklós és az Árpád Fejedelem Általános iskolák diákjai játékos vetélkedőben mutatták be az elsajátított úszástudásukat. Évről-évre sikeres ez az oktatás, mert tanévenkét közel 300, harmadik osztályos tanuló sajátítja el az úszás alapjait, vagy éppen tanul meg úszni!

Pest Megye összetett atlétikai serdülő bajnokságára Budapesten az UTE pályáján került sor. A Váci Reménység sportolói közül korosztályában nyert Benda Csenger, és Adama Máté, csapatban az Adame Máté, Csókás Frigyes, Hugyecz Péter, Hoffman Bence alkotta váci egység, valamint a Csámpai Richárd, Varga Dániel, Cserepka Ádám és a Winternitz Máté alkotta négyes. A második helyen végzett Hugyecz Péter, Varga Dániel, Csámpai Richárd, Barka Dóri, csapatban a Vollai Dóri, Havasi Renáta, Bein Aida és az Ode Alexszandra alkotta váci csapat. A 3. helyen végzett Tóth Péter, Csókás Frigyes, Valaentka Alex, Winternitz Máté, Lami Edieth, Vollai Dóri, és Havasi Renáta.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.