ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Garanciális javítások a Főtéren
Feltöltötte Zsóka - hétfő 09 június 2008 - 21:53:49
Ezekben a hetekben zajlanak a Március 15-e tér garanciális javításai. A munkák most a térburkolatot érintik, amelyre 10 éves jótállást vállalt a kivitelező.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

VIDEÓ LETÖLTÉSE

A főteret 2006. őszén adták át a kivitelezők a városnak, azóta azonban, főként a forgalom hatására süllyedések keletkeztek a burkolatban. Ezeknek a javítása történik most június első napjaiban, a munkákkal a tervek szerint az idegenforgalmi szezon kezdetére, azaz az iskolaév zárására szeretnének elkészülni.

Szikora Miklós főmérnök, Vác
„ Ez garanciális munka keretében folyik, tehát ez a városnak semmilyen költséggel nem jár. A vállalkozónak a tér összes munkáira általánosságban három év garanciális kötelezettsége van, a térburkolatra tízéves garanciális kötelezettséget vállalt. Tehát tíz évig a burkolattal az önkormányzatnak idézőjelben nem kell foglalkoznia.”

A mostani javítások egyrészt vonatkoznak a templom előtti süttői mészkőlap burkolatra, ahol az egyenetlenségeket kell kiigazítania a kivitelezőnek, másrészt pedig a tér nagy részét adó színezett betonkocka szőnyegre. Utóbbi esetében a csatornák környékén jelentkező süllyedéseket kellett orvosolni, a hibák itt abból eredtek, hogy az építésnél nem sikerült tökéletesen elvégezni az aljzat tömörítését.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.