ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Mikulás a gödi Topház Otthonban
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 07 december 2006 - 20:27:12
Már többéves hagyomány, hogy Mikulás napján egy népes váci csapat keresi fel a gödi Topház otthon lakóit ajándékaikkal. Az intézményben halmozottan sérült gyerekek élnek, sokuk ágyhoz kötve, a négy fal között. December 6-a igazi ünnep nekik, a gyerekek idén is nagy várakozással tekintettek a látogatás elé.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Ami az egészséges embereknek napi rutin, az az otthon lakóinak bizony általában elérhetetlen messzeségnek tűnik. Az itt élőknek az emberi szó, a simogatás nagy ajándék, látogatók pedig csak ritkán járnak hozzájuk. Éppen ezért idén is nagy volt a mikulás küldöttsége, akik néhány órára mosolyt csaltak a sérült emberek arcára. A csapat azonban nem csak társaságával ajándékozta meg a gödi fiatalokat, önzetlen felajánlásoknak köszönhetően gyümölcsökkel, édességgel és játékokkal volt tele a Mikulás puttonya.

Hogy mekkora esemény ez az otthon életében, azt mutatja az a tény, hogy műsorral, dalokkal, versekkel várták a gyerekek a Mikulást. Aki persze nem egyedül érkezett, hozott magával segéderőt, két másik fehérszakállút és természetesen krampuszokat is. A sok látogató között ott voltak még az Árpád Fejedelem Általános Iskola tanulói is, akik nagy szerettel adták át az ajándékokat az otthon lakóinak. A 220 ápolt között bizony sokan súlyosan vagy halmozottan sérültek, jónéhányan közülük még az ágyat sem tudják elhagyni egész nap. Látva a gödi Mikulásnapi rendezvényt pedig bizton elmondható, a szerdai látogatás mindenki számára életreszóló élménnyel szolgált.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.