ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Oktatás a szelektív hulladékgyűjtésről
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 07 december 2006 - 20:33:21
Folytatódott a „Vác a Gyakorló Város” elnevezésű projekt. Az önkormányzat környezeti nevelési programjának keretében egyetemisták tartottak prezentációkat óvodai csoportokban illetve általános iskolai osztályokban. A Budapesti Corvinus Egyetem negyedéves tájépítész hallgatói azt a feladatot kapták, hogy tervezzenek óvodásoknak és kisiskolásoknak olyan munkafüzetet, interaktív szemléltető anyagot, mely a szelektív hulladékgyűjtés megismertetését, tanítását szolgálja.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

A bemutatón a hallgatók 3 deákvári óvodás csoportnak és 3 általános iskolás osztálynak mutatják be anyagaikat. Így a Deákvári főúti, az Újhegyi úti és a Diófa úti óvodában, valamint a Petőfi Sándor általános iskolában zajlottak a foglalkozások, mint a helyszínen is látszott, nagy sikerrel. A környezetvédelem tantárgy keretében évek óta folytat együttműködést a város és az egyetem, és ezen belül hangsúlyos szerepet kap a szelektív hulladékgyűjtés kérdése.

A programban résztvevő gyerekeket és egyetemistákat még maga a Mikulás is üdvözölte, hiszen ő is úgy hallotta, mindkét részről jól sikerültek a keddi foglalkozások. Az a hivatalos értékelésen is elhangzott, a feladatot az egyetemisták jól oldották meg, annak ellenére, hogy a környezetvédelem ebben a formában történő bemutatása még nagyon új dolognak számít. Mint maga a szelektív gyűjtés ténye, hiszen az egyik résztvevő osztályban kiderült, a 22 gyerek családja közül csak mindössze 6-ban válogatják külön a hulladékot.

Ahogy Bíró György fogalmazott, ez lenne ugyanis a fő cél, és az, hogy minél több embert sikerüljön meggyőzni a városban a környezetvédelem fontosságáról.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Hozzászólások: 8 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.