ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Karácsonyi ünnepség a Zichy utcai Általános Iskola és Speciális Szakiskolában
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 14 december 2006 - 20:55:57
Mint minden évben idén is nagy siker volt a Zichy utcai Általános Iskola és Speciális Szakiskola tanulóinak hagyományos Boldog Karácsonyt! című programja a Művelődési Központban. Az esemény több, mint 15 éves múltra tekinthet vissza, célja pedig évről évre, hogy elősegítse a sérült gyerekek elfogadtatását környezetükkel.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

A szerdai karácsonyi ünnepséget Pintér Sándorné gondolatai vezették be, versét a múlt héten vonatbalesetet szenvedett testvérpár tragédiája ihlette. A színpad szélén meggyújtott gyertya az iskola két tanulójáért égett tegnap este.
Idén már másodszor fordult elő, hogy az intézményben dolgozók egészséges gyerekei együtt szerepeltek a sérült diákokkal, ezzel is hangsúlyozva utóbbiak elfogadtatását. A műsorban az iskola tanulóinak gondolatai fogalmazódtak meg, a produkciók mindegyike a karácsonyt idézte, középpontjukban a mindent átható szeretettel. Így volt ez az elsőként elhangzott karácsonyi dalra írt koreográfia, vagy a Télkirálynő története esetében is, akinek hatalmát a mese szerint egy apró, pici ökörszem, és az ő tavaszi éneke törte meg.
Mint az többek között a regölés népi hagyományát bemutató jelenetben is látható volt, a műsorban szereplő gyerekek nagyon élvezték a szereplést. Az pedig, hogy rendszeresen legyen részük ilyen sikerekben, különösen fontos, hiszen a tapasztalatok szerint a speciális iskolákba járó tanulók, még mindig hátrányosabb helyzetben vannak általános iskolás társaikhoz képest.


Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.