ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Sajtótájékoztató Tomori Pál : a Távfűtés árának változása
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 23 október 2008 - 21:07:41
Háromszori gázáremelés árát érzékelhetik a távhőfűtéssel rendelkezők ahogy megkapják az októberi számlát. Ezt emelte ki a váci Jobboldali Összefogás frakcióvezetője a héten tartott sajtótájékoztatóján. Tomori Pál szerint úgy korrekt a közlemény, ha erről tájékoztatják a fogyasztókat, ugyanis úgy látja, hogy az önkormányzat csak átlag 1.600,- forintos áremelésről beszél. A váci önkormányzat a távhőszolgáltató kérésére, követve a gáz árának változását, idén háromszor volt kénytelen a távhődíjak emelésére.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

VIDEÓ LETÖLTÉSE

Tomori Pál arra hívta fel a figyelmet, hogy a közleményekben úgy jelenik meg a váci távhőfűtést igénybevevők tájékoztatása, hogy mindössze 1.600,- forintos növekményt érzékelhet egy 50m2-es lakástulajdonos a számla kézhezvételekor. A frakcióvezető azonban kiemelte, hogy ez azért nem igaz mert az önkormányzat a tavalyi fűtésszezon óta áprilisban, augusztusban, és legutóbb szeptemberben is kénytelen volt a szolgáltatás árát emelni. A távhődíj ára tehát minden család esetében más mondta a frakcióvezető mert attól függően, hogy a fogyasztó a négy támogatási kategória közül melyikbe esik lehet, hogy csak ezer forinttal fizet havonta többet míg mások ennek többszörösét is kénytelenek lesznek kifizetni.

Tomori Pál – frakcióvezető FIDESZ KDNP összefogás Vác
”Ezért kívántam elmondani, és azért kívánom kihangsúlyozni, hogy vizsgálhatjuk ugyan azt, és kommunikálhatjuk a médián keresztül hogy október óta az emelés 1600 ft. De a valóság az hogy amit érzékelni fogunk az a tavaly április óta tavaly áprilisban fizetett számla és a most október novemberben megjelenő számla közötti különbség lesz mert ez 3 emelés együttes hatása 18 %-os hődíjnövekmény."
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.