ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Piarista imatalálkozó
Feltöltötte Zsóka - hétfő 27 október 2008 - 22:16:31
Közös ima a szeretetért. Második alkalommal adott helyszínt a váci Szent Anna Piarista templom a hívőknek, hogy együtt imádkozzanak az emberek közötti békéért. A kiengesztelő találkozóra az országhatáron túlról is érkeztek.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

VIDEÓ LETÖLTÉSE

A váci piarista templomban tavaly rendezték meg először a kiengesztelődési imatalálkozót, azzal a céllal, hogy a határon túli magyarok és az anyaországbeliek levetkőzzék előítéletüket és megbocsássák az egymásnak okozott sérelmeket. Az október 26-án, szombaton megtartott második alkalomra is közel ezer hívő érkezett az ország számos településeiről, de Felvidékről és Erdélyből is jöttek, hogy a békességért és a szeretetért imádkozzanak.

Bacsa József Piarista házfőnök
„Úgy gondoljuk, hogy ma Magyarországon nagyon nagy a megosztottság az anyaországon belüli és a határon túl élő magyarok között. Aztán itt Magyarországon etnikai megosztottságok, párt béli hovatartozás által vezérelt megosztottságok, sőt családon belüli megosztottságok is léteznek és úgy gondoltuk, hogy ezt a megosztottságot csökkenteni kell és ezért jött ez a találkozó. „

A piaristák tavaly decemberben a románok és a magyarok közötti kiengesztelődésért szerveztek találkozót az erdélyi Nagyfaluban. A rendházfőnök azt mondta, hogy ezt a szeretetszolgálatot szeretnék továbbra is végezni és ezért az ökumenikus összejövetelek mellett minden év októberében megszervezik a váci közös imatalálkozót.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.