ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


A beruházó cég reagálása
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 30 október 2008 - 22:35:20
Televíziónk megkereste a mélygarázs beruházó cégét, hogy megkérdezzük hogyan zajlik a régészeti anyagok feltárása és mi történik a megtalált leletekkel. A beruházó cég igazgatója azt mondta, hogy nem értik a váci ellenzék álláspontját miszerint jogi eszközöket keresnek a mélygarázs építésének leállítására, hiszen hosszas viták után testületi döntés született arról, hogy megépüljön ez az objektum. Hajdu Vilmos úgy látja, hogy a testületi döntést követően a mélygarázs megépítése nem politikai kérdés, ezért a politikusok helyett inkább a civilek feladata a saját lakókörnyezetük érdekében eljárni.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

VIDEÓ LETÖLTÉSE

A beruházó cég igazgatója azt mondta, hogy mint minden városlakó így az ellenzék képviselői is láthatták a falak előkerülésekor minden földmunkát leállítottak. Az építkezés területét ugyanis vizuálisan nem zárták el a nyilvánosság elől. A régészeti munkával kapcsolatban Hajdu Vilmos úgy nyilatkozott, hogy a régészek maguk végezték el a terület előzetest földröntgen vizsgálatát ami nem mutatott ki egybefüggő városfalat, vagy olyan objektumot ami eleve meghiúsította volna a kivitelezést.

Hajdu Vilmos- igazgató Arch Holding
„Nem ismerem a képviselőasszony szakmáját, mi magunkról tudjuk, hogy a régészethez nem értünk, ezét kénytelenek voltunk megfelelő szakembereket bevonni, kínosan ügyelve a törvényi előírásokra. Egy ilyen mértékű beruházásnál meg van az a hivatali rend, hogy kit kell megkeressünk ez megtörtént. Jelenleg a régészek dolgoznak olyannyira, hogy amikor találtunk használhatónak vélt maradványokat akkor azonnal megállítottuk a földmunkát, azonnal szóltunk a régészeknek az a földmunka is régészeti felügyelet alatt zajlott. Jelenleg a régészek dolgoznak, mi hagyjuk őket dolgozni, várjuk a döntésüket és erre kérném a úgy az ellenzékinek nevezett -mert úgy érzem ez nem ellenzékiség ezt az önkormányzati képviselői magatartást- hogy ők is legyenek türelemmel várjuk meg a szakma döntését és ebbe ne szóljon bele senki, sem pénz, sem politika.”

A beruházó cég igazgatója elmondta még, hogy a megtalált falrészletet nem kívánják sem elvinni, sem tönkretenni, ha a város úgy látja, hogy ez gazdagítja Vác műemlékeit akkor ennek bemutatását támogatják.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.