ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Faültetési program kisiskolások közreműködésével
Feltöltötte Zsóka - hétfő 03 november 2008 - 21:11:01
Mint arról már korábban híradónk beszámolt, Vác város egymilliós önrésze mellé 4 millió forintot nyert pályázaton, melyet az illegális hulladéklerakók felszámolására és egyéb környezetvédelmi akciókra fordíthatnak. A program részeként megújul a Ligetbe vezető kerékpárút pihenője is. Az új információs táblákat, ülőpadokat, szemeteseket már a múlt hét végén kihelyezték, a következő lépés pedig 22 db magas kőris telepítése a hiányos fasorra. A szervezők fontosnak tartják, hogy a sok munka eredménye tartós is legyen, ezért külön figyelmet fordítanak a védelemre is. A kiültetett fákon táblákat helyeznek majd el, melyek egyik oldalát egy kis festmény, másik oldalát pedig egy-egy rövid üzenet díszíti. A táblákat a mai napon a váci Földváry Általános Iskola 2/b osztályának tanulói készítették el.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

VIDEÓ LETÖLTÉSE

Az osztály nagy örömmel, és rendkívül fegyelmezetten látott neki a feladatnak. Tanítójuk, Vali néni elmondta, nagyon szeretnek festeni, és mindig szépen dolgoznak. A kis természeti képeken hangulatos erdőrészletek, pillangók, gombák láthatóak.
A 2/b láthatóan remek választás volt, és a döntést, melynek eredményeképpen ők lehetnek a kiválasztottak, több minden indokolta:

Beckné Alapi Julianna, környezetvédelmi referens
„Közelség egyik oldalról, de a másik oldalról, ami engem motivált még, hogy ez az iskola egy ilyen emeletes ház körzetben lakik és a gyerekeknek itt talán úgy távolabb van a természettől és ezzel is próbáljuk legalább ezt az osztályt közelebb hozni.”

A gyerekek már korábban elgondolkozhattak arról, milyen üzenet kerüljön a képek mellé a fatáblácskára. Otthon megvitathatták szüleikkel, és az osztályban is sokat beszélgettek róla.
Frappáns, tartalmas mondatok születtek, melyek remélhetőleg sikerrel elriasztják majd azokat, akik hajlamosak kárt tenni a növényekben.


Dinka Dzsenifer: „Vigyázzunk a növényekre, hiszen ők adják nekünk az életet.”

A kisdiákok hasznosnak és izgalmasnak találták a táblafestési feladatot, és nagyon örülnek, hogy a városban saját fájuk lehet. A szervezők bíznak abban, hogy a tanulók később is lelkesen gondozzák majd a növényeiket, és jobban odafigyelnek környezetükre. Az biztos, hogy pontosan tudják, miért is fontosak a fák:

Szetei Martin Marcell ]„Azért, hogy tiszta legyen a levegő.” [/i]

A 22 darab magas kőrist november közepén ültethetik el a tanulók a Ligetbe vezető kerékpárút mentén, tehát hamarosan mindenki személyesen is megcsodálhatja a gyerekek által elkészített fatáblákat, üzeneteket.Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.