ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


ESTV A FACEBOOK-ON!


péntek 20 július 2018
Itt a vigalom, nagyjából 100 produkcióból lehet válogatni.
Feltöltötte esaniko - péntek 20 július 2018 - 09:17:06
A három nap során mintegy 100 produkcióból válogathatnak az érdeklődők a 26. Világi Vigalomban. A fesztivál minden korosztály számára igyekszik megfelelni, idén is teljesen ingyenesen látogathatók a programok, közben a szervezők a biztonságra is kiemelt figyelmet fordítanak. A mai Nagyító is a vigalommal foglalkozik, amiben a szervezés hátteréről is beszélgetünk Retzler Péterrel és Borossa Zsókával.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Útlezárások a vigalom miatt.
Feltöltötte esaniko - péntek 20 július 2018 - 09:16:18
Le lesz zárva a főtér és a Duna-parti sétányok a vigalom alatt, de már szerdától forgalmirend-változásra lehet számítani a belvárosban- hívja fel a figyelmet a szervező. A piac is csak a Káptalan utcából lesz megközelíthető, de több belvárosi utcát egyirányúsítanak majd a rendezvény lebonyolítása érdekében. Gépjárművel tehát július 20-a déltől már nem lehet a rendezvény területeire behajtani. A rendezvényt illetve a Duna-parti nagyszínpadot autóval a Diadal tér, illetve a Liget felől a bicikli úton keresztül lehet majd megközelíteni, Kisvác felől pedig a Liszt Ferenc sétányon haladva érhető el a Tahi rév, ami a fesztivál alatt is közlekedik majd. A 26. Váci Világi Vigalom idején, július 20-a, péntek 12 órától a hétfői üzemkezdetig megváltozik több helyi buszjárat útvonala is. A március 15- téren zajló programok miatt a Kostantin téri, illetve a Budapest főúti megállókat is elkerülik a járatok.

Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A vigalom után élesítik a főtéri süllyedő sorompókat.
Feltöltötte esaniko - péntek 20 július 2018 - 09:15:49
Csak a Váci Világi Vigalom után, július 25-től működnek majd a főtéri behajtást megakadályozó süllyedő hengerek. Szerda 0 órától Köztársaság út - Rév köz és a Köztársaság út - Althann Mihály utca kereszteződésekbe kihelyezett sorompókon csak az engedéllyel rendelkező autósok tudnak majd áthaladni. Mint Vác polgármestere július 2-i sajtótájékoztatóján elmondta: a korábbi engedélyeket visszavonják és szigorították az újak kiadását. Az új szabályok szerint szerdától kizárólag a főtéren lakók vagy dolgozók hajthatnak majd át a süllyedő oszlopos beléptetőn. Fördős Attila elmondta: a városháza dolgozói is korlátozottan kapnak engedélyt, így a jövőben például a képviselők sem autózhatnak be a főtérre, illetve a városvezetők is kizárólag egy autóra kapnak jogosultságot.

Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Tűzoltóruhát kaptak a váci önkéntesek.
Feltöltötte esaniko - péntek 20 július 2018 - 09:15:18
Öt garnitúra tűzoltó bevetési védőruhával és egyéb eszközökkel gyarapodott a Váci Önkéntes Mentő és Tűzoltó Egyesület. A felszerelést az egyik Zrt. adomány keretében biztosította a civil szervezet számára, aminek köszönhetően magasabb szintre kerülhettek az önszerveződő lánglovagok. Az ünnepélyes átadásra a városházán került sor, ahol az adományozó cég vezérigazgatója és a polgármester mellett a tűzoltóság, illetve a katasztrófavédelem elöljárói is jelen voltak.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Önkormányzati nyaraltatás. Megérkeztek a balatoniak és elkezdődött a KEF tábor.
Feltöltötte esaniko - péntek 20 július 2018 - 09:13:40
Pénteken megérkeztek Zánkáról az önkormányzati finanszírozásban nyaraló váci gyerekek, hétfőn pedig már egy újabb napközis tábor kezdődött a városháza szervezésében. A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum prevenciós tábora a tűzoltóságon kezdődött, ahol a darus létrát és a füstben való tájékozódást is kipróbálhatták a gyerekek. Péntekig a 31 fős csapat még ellátogat majd Budapestre, Gödöllőre és Esztergomba is, a kirándulások mellett pedig rengeteg hasznos információt kaphatnak az internet biztonságos használatáról, a közlekedésről és az iskolai zaklatások megelőzéséről.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vác a Virágos Városok versenyében. Pontozott a zsűri.
Feltöltötte esaniko - péntek 20 július 2018 - 09:11:06
Vácon járt a Virágos Magyarország verseny zsűrije. Az önkormányzat még nyár elején adta be a nevezését, ma délelőtt pedig vendégül látták a városházán a két tagú bíráló bizottságot, akiknek Mezei Helga főkertész mutatta be Vácot és a zöldfelületek gondozásával kapcsolatos irányelveket. Mint a prezentáción elhangzott, a városüzemeltetés 1 millió négyzetméternyi közterületet tart rendben, melyből közel 3500 négyzetméter a virágágyás. A verseny eredményhirdetése novemberben lesz.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Emodzsi világnap. Sírva nevetünk.
Feltöltötte esaniko - péntek 20 július 2018 - 09:09:10
Kedden volt az emodzsik világnapja, mert ahogyan mindennek, ma már az internetes kommunikációt színesítő piktogramoknak is van ünnepe. A World Emoji Day-re a Facebook is felhívta a felhasználók figyelmét, a világnap létrehozója pedig arra buzdította az embereket, hogy július 17-én kizárólag a rajzos hangulatjelekkel üzenjenek egymással.Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - péntek 20 július 2018 - 09:08:21
Világbajnok lett a váci játékosokkal is kiálló magyar junior női kézilabda válogatott, Luzernben rendezték meg a 3. Evezős Világkupa fordulót. Megkezdte a felkészülést a Váci KSE férfi másodosztályú kézilabda csapata, a Vác FC közben két edzőmérkőzést játszott.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 16 július 2018
Híradó-2018-07-13
Brusznyai Margit kapja idén a Díszpolgári címet
Feltöltötte esaniko - hétfő 16 július 2018 - 09:51:44
A szünet előtti utolsó hivatalos testületi ülésen döntött a testület az idei díszpolgár díjazottjának személyéről és a Pro Urbe-sokról is. Idén egy személynek adnak át az augusztus 20-i városi ünnep keretében díszpolgári címet, míg a Pro Urbe egyéniben öt, a Pro Urbe közösségiben pedig két művészeti csoport részesül.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Lezajlott az idei közmeghallgatás. A fű, az utak állapota és a parkolás volt a fő téma.
Feltöltötte esaniko - hétfő 16 július 2018 - 08:55:22
Mintegy 50 fő jött el a váci hivatalban megrendezett éves közmeghallgatásra, hogy megossza észrevételeit a döntéshozókkal. A felszólalók között voltak, akik elégedetten nyilatkoztak a konzervatív oldal vezette városüzemeltetésről, de voltak olyanok is, akik a problémákra hívták fel a figyelmet. A felszólalók többsége idén is az utak, a járdák állapotára, a szemetelésre és a parkolók hiányára panaszkodott.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Angol tábor a baptista imaházban. Anyanyelvi vezetők segítik a nyelvtanulást.
Feltöltötte esaniko - hétfő 16 július 2018 - 08:43:28
Középiskolásoknak rendeznek a héten angol tábort a váci baptista imaházban, melyre Angliából érkeztek anyanyelvi vezetők. A hétfőtől vasárnapig tartó turnusban közel hetvenen vesznek részt, akiknek délelőttönként evangelizációs programokat tartanak angol nyelven, délutánonként pedig sportolásra, kötetlen beszélgetésekre, vetélkedőkre és játékokra is van lehetőség.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 786 787 788
HírarchívumHírarchívum

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.