ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!
ESTV A FACEBOOK-ON!ÉLŐ ADÁS
csütörtök 13 augusztus 2020
Híradó-2020-08-12
Feltöltötte esaniko - csütörtök 13 augusztus 2020 - 09:35:49
Híradó-2020-08-12


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megvan a döntés az iskolakezdésről: rendeletet ad ki a kormány
Feltöltötte esaniko - csütörtök 13 augusztus 2020 - 09:35:07
A hamarosan megjelenő rendelet szerint a tanév hagyományosan indulhat szeptember 1-jén, tette közzé hírei között a Távirati Iroda. A vírusjárvány komoly bizonytalanságot okozott az iskolakezdést illetően, nemcsak a pedagógusok, hanem a gyerekek és a szülők köreiben is. Sokan halogatták a tanszerek beszerzését, és próbálták tartalékolni szabadságukat arra készülve, ha mégis online oktatással indulna a tanév.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Nő a fiatalabb fertőzöttek aránya, több helyen a vírus örökítő anyagának emelkedését mérték a szennyvízben
Feltöltötte esaniko - csütörtök 13 augusztus 2020 - 09:34:27
Júliusban a Magyarországon regisztrált fertőzöttek 44 százaléka a 40 év alatti korosztályból került ki, ami 37 százalékkal magasabb az előző hónapénál. Júniusban a 60 évnél idősebbek körében jelentősen csökkent a fertőzések száma, júliusban pedig már csak 63 fertőzöttet észleltek ebből a korosztályból.A Semmelweis Egyetem közleménye szerint a pandémia kezdetén tapasztalt tendencia eltolódása a fiatalabb korosztály irányába főleg a külföldi utazásokhoz és az aktívabb közösségi élethez köthető.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Növelheti a vírusfertőzés kockázatát a parlagfű
Feltöltötte esaniko - csütörtök 13 augusztus 2020 - 09:33:43
Összefüggés lehet a koronavírusos esetek számának növekedése és a parlagfűszezon között – mondta Endre László allergológus szombaton az RTL Híradónak nyilatkozva.Egy friss nemzetközi kutatás szerint a parlagfű pollenje olyan anyagot hordoz, ami gátolja a szervezet természetes védekezését, és így megkönnyíti a légúti fertőzések, például a koronavírus dolgát is.Az ország egy részén már most nagyon magas a parlagfű miatti pollenterhelés, ez az egészséges szervezetet is megviselheti. Az allergológus azt tanácsolja, hogy az arra érzékenyeknek a szabadban is érdemes maszkot viselni, amin nem jutnak át az apró növényi részecskék.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sok család vett fel hitelt a digitális távoktatás miatt
Feltöltötte esaniko - csütörtök 13 augusztus 2020 - 09:32:55
Minden negyedik szülő kénytelen volt új számítástechnikai eszközt venni a gyerekének a digitális távoktatás miatt,. Háromból kettőnek, ha új gépet nem is, de valamilyen kiegészítőt, kamerát vagy mikrofont például be kellett szereznie. Voltak, akik hitel felvételére kényszerültek, hogy meg tudják vásárolni a gyerekek oktatásához szükséges internetképes készüléket- hozta nyilvánosságra a napokban reprezentatív felmérésének eredményét a Budapest Bank.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Közel 8%-kal drágultak tavaly óta az élelmiszerek, a Balatonnál 1500 egy lángos.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 13 augusztus 2020 - 09:31:40
Jelentősen, közel nyolc százalékkal drágultak az élelmiszerek tavaly július óta, az idénytermények, így a friss zöldségek és gyümölcsök árai pedig még ennél is nagyobb mértékben, 17%-kal emelkedtek-írja a KSH. A szálláshelyek is drágultak, idén átlagosan 10%-kal kérnek többet hazánkban egy szobáért, vagy apartmanért. A HVG arról ír, hogy a Balatonnál különösen érezhető a drágulás, ott nem csak a szállásért kell többet fizetni, hanem az ételért is, van, ahol egy lángosért is 2000 forintot kérnek, de a 3-400 forintos fagyigombóc ár is átlagosnak mondható a magyar tenger partján.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
150 ezer forintos büntetés is járhat egy dunai pancsolásért.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 13 augusztus 2020 - 09:29:19
Életveszélyes és tilos. Hiába a kánikula, a Dunában a hatályos törvények szerint városok belterületein jelenleg is tilos fürödni. Évente több áldozata is van a tiltott vizekben való fürdőzésnek, folyókban és bányatavakban is rendszeresen történnek végzetes balesetek. Vácon nincs kijelölt strand, így akik megmártóznak a Dunában, anyagi kockázatot is vállalnak, a bírság összege ugyanis elérheti a 150 ezer forintot is.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - csütörtök 13 augusztus 2020 - 09:27:55
Budapesten rendezték az idei országos atlétikai bajnokságot, melyen a férfi gerelyhajításban a Váci Reménység négy sportolója is szerepelt.Az MTK sporttelepén megrendezett viadalon gerelyhajításban 14-en álltak rajthoz. A váciak közül a legjobb eredményt a 7. helyet megszerző Adame Máté érte el 62 méter 40 centis dobásával. Mögötte a 8. helyen zárt Jancsik Martin, míg Lukács Gergő a 13., Kiss Gergő a 14. helyen végzett. Női magasugrásban érmet is szerzett a váci egyesület. A Reménység neveltje – jelenleg a Honvédban versenyző, de a városban élő – Fekete 175 centiméteres ugrásával bajnoki ezüstöt szerzett. Testvére, Fekete Fanni a 9. helyen zárt.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 11 augusztus 2020
Híradó-2020-08-10
Emlékév. Látogatható lesz az értékes relikviákat rejtő iskolai múzeum.
Feltöltötte esaniko - kedd 11 augusztus 2020 - 10:17:27
Cházár András Emlékévvé nyilvánította a szeptemberben induló tanévet névadója tiszteletére a váci EGYMI nevelőtestülete. A főtéren álló intézményben 1802. augusztus 15-én kezdődött meg az első tanév, az épületben pedig a mai napig őrzik az alapításhoz kapcsolódó dokumentumokat. A Cházár iskola múzeumában az első vendégkönyv is megvan, amelyben még Ferenc József és Albert herceg aláírása is szerepel. Az emlékév alkalmából az intézmény a nyilvánosság előtt is megnyitja az értékes relikviákat őrző állandó tárlatát.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Augusztus végéig lehet késedelmi díj nélkül visszavinni a könyveket.
Feltöltötte esaniko - kedd 11 augusztus 2020 - 10:13:07
Augusztus végéig lehet „büntetlenül” visszavinni a karantén-időszak előtt kivett könyveket. A Katona Lajos Városi Könyvtár egyben arról is tájékoztatta az olvasókat, hogy a megszokott, 21 napos kölcsönzési idő is visszaáll szeptember elsejétől. A váci bibliotéka a jövő héten zárva tart, utána viszont a járványhelyzet miatt bevezetett, szűkített nyitva tartás szerint fogadják újra az olvasókat. Az intézményben továbbra is érvényesek az óvintézkedések, azaz a részlegeken érvényben vannak a létszámkorlátozások, illetve csak maszkban lehet belépni.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Új energiacímkék kerülnek a háztartási gépekre
Feltöltötte esaniko - kedd 11 augusztus 2020 - 10:10:29
Hamarosan búcsút inthetünk a sok +-nak- írja sajtóközleményében az egyik legnagyobb elektronikai áruház. Változnak ugyanis az energiahatékonysági-besorolások, amiket egy uniós jogszabály értelmében már jó ideje minden háztartási gép oldalán fel kell tüntetni. Az elképzelés szerint az új energiafogyasztási címkék, egyértelműbbé teszik a készülék takarékossági fokozatát, amelyek alapvető segítséget nyújtanak a vásárlók döntéshozatalában.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:       >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.