ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


ESTV A FACEBOOK-ON!


kedd 19 június 2018
Híradó-2018-06-18
Akáció, vakáció. Elballagtak a végzősök.
Feltöltötte esaniko - kedd 19 június 2018 - 09:11:42
Közel négyezer váci iskolás kezdte meg a nyári szünetet pénteken. Az általános iskolák zömében pénteken rendezték meg a ballagásokat, de volt, ahol szombaton délelőtt búcsúztak a végzős diákoktól. A bizonyítványokért viszont még egy kicsit izgulni kell, mert a tanévzáró ünnepségekre csak a hét második felében kerül sor. A diákoknak két és fél hónapjuk van arra, hogy kipihenjék a mögöttük álló 180 tanítási napot. Legközelebb szeptember 3-án, hétfőn reggel csengetnek be az iskolákban.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Lezajlott a kavicsbányató ügyében szervezett lakossági fórum
Feltöltötte esaniko - kedd 19 június 2018 - 09:09:36
Pénteken lezajlott az a lakossági fórum, ahol a Gödöllői út mellett található kavicsbányató betemetésére vállalkozó cég és a környéken élők először találkozhattak, hogy megismerjék egymás álláspontját. A rendezvény moderátori feladatát a fórumot kezdeményező Kászonyi Károly jobbikos képviselő látta el, de a választókörzet szocialista képviselője is jelen volt az eseményen, az önkormányzatot- illetve a polgármesteri hivatalt pedig a kormánypárti Kriksz István, a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke képviselte. A fórumra Máriaudvar mintegy 30 lakója jött el, akik- miután meghallgatták a bányaterület rendezésének menetét- elmondták a véleményüket a beruházásról, amiből az derült ki, hogy alapvetően elutasítanák a rekultivációt.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Fut a Vác 2018. Közel 700-an futottak vasárnap.
Feltöltötte esaniko - kedd 19 június 2018 - 09:08:04
Vasárnap zajlott a Fut Vác! A város legnagyobb tömegsport rendezvényét 28. alkalommal rendezték meg, és idén közel 700 résztvevőt sikerült megmozgatnia a szervezőknek. A legtöbben a 2,8 kilométeres bulifutásra neveztek be, a cégek közül pedig a Váci Városfejlesztő Kft. emelkedett ki, amely több, mint 60 főt tudott delegálni a hétvégi futamra.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Garázdaság és rongálás. Szétverte a drogériát
Feltöltötte esaniko - kedd 19 június 2018 - 09:07:03
Megtámadta az üzletvezetőt, bevásárlókocsival ütötte az üveget és leborogatta a polcokról a termékeket egy 31 éves nő az egyik váci drogériában-adta hírül a rendőrség. Az eset még április 18-án délután történt a belvárosban. A nyomozás adatai szerint a fiatal nő furcsán viselkedett a boltban, ezért az üzletvezető megszólította, amitől bedühödött és megtámadta. Az alkalmazottak bezárták az ajtót és hívták a rendőrséget, mire tombolni kezdett, egy gyerek bevásárlókocsival csapkodni kezdte az üvegajtót, leborogatta a polcok tartalmát és újra megpróbálta bántalmazni az üzletvezetőt. A perpatvarnak a kiérkező rendőrök vetettek véget, akik kihallgatták a nőt, a napokban pedig vádemelési javaslattal megküldték az ügy iratait a Váci Járási Ügyészség részére – írja a police.hu. A vád garázdaság és rongálás, az okozott kár értéke pedig több mint 200 ezer forint.
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
1000 gombóc fagyi
Feltöltötte esaniko - kedd 19 június 2018 - 09:06:27
500 gombócnak indult, de a szezon végéig 1000 lesz belőle. Ezt állítja a Vendégvárók Váci Egyesületének elnöke az ingyen kiosztott fagyikról, amivel váci és Vác környéki gyerekeket örvendeztetnek meg egy jótékony akció keretében. A kezdeményezés nem újkeletű, a Pro Urbe díjas egyesület évek óta támogatja nemcsak a kisebbeket, hanem a hátrányos helyzetűeket és a rászorulókat is. Az „500 gyermek, 500 gombóc fagyi” akciójuk nyár elején indult és nyár végéig tart, most csütörtökön például egy csapat kosdi általános iskolás utazott Vácra, hogy részt vegyen az ingyen kóstolásban. Bár az idő barátságtalanul szürke volt, a gyerekeket ez szemmel láthatóan cseppet sem zavarta a kedvenc édesség elfogyasztásában.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Autóval ütközött a kisvonat
Feltöltötte esaniko - kedd 19 június 2018 - 09:04:29
Rátolta a szobi kisvonat a kerítésre az Alfa Romeo-t, szerencsére nem történt személyi sérülés. A képen látható kék személygépkocsi vasárnap délután a Préskert utcából érkezve valószínűleg a zöld növényzettől nem látta, hogy balról jön a kisvonat, ezért már nem tudott visszakozni a mozdony elől. Az ütközés során a vonat az autót a korlátnak szorította, aminek következtében a gépjármű bal eleje megrongálódott. A baleset miatt senki nem szorult orvosi segítségre, a helyszínére érkező nagymarosi önkéntes és a váci hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd átvizsgálták a járművet.

Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ítélkezési szünet
Feltöltötte esaniko - kedd 19 június 2018 - 08:54:22
A Budapest Környéki Törvényszék szervezeti egységei, ezzel együtt a helyi bíróságok is nyári ítélkezési szünetet tartanak- írja közleményében a Váci Járásbíróság. Ez azt jelenti, hogy augusztus 19-éig nem folynak tárgyalások és szünetel az elnöki félfogadás, továbbá nem működnek a pénztári szolgáltatások és a bűnjelek átvételét is felfüggesztik a szünet idejére. A büntető-, polgári- és kezelőirodákon zavartalan az ügyfélfogadás, aminek a rendjéről a helyszínen, vagy a honlapon tájékozódhatnak, ezen túlmenően a felek a beadványaikat a bíróság bejáratánál felszerelt gyűjtőládákban helyezhetik el.

Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - kedd 19 június 2018 - 08:52:49
Az NB II-es labdarúgó bajnokságban a 10. helyet szerezte meg a Vác FC csapata, 4 váci kézilabdás szerepel a női junior válogatottban

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 18 június 2018
Híradó-2018-06-15
Védőnői Szolgálat Napja
Feltöltötte esaniko - hétfő 18 június 2018 - 09:30:19
A védőnők több mint 100 éve nyújtanak segítséget a gyermekkortól a felnőtté válásig tartó legfontosabb életszakaszban. Már a gyermekvárás alatt is, de később az újszülött fogadásakor, majd a gyerekek óvodába és iskolába menetelénél is támogatják a családokat. Irányt mutatnak a helyes táplálkozástól az egészségügyi problémákon át számos fejlődést érintő kérdésben, de a családi élet kialakításánál is lehet számítani rájuk. Június 13-án a magyar védőnőket ünnepeljük, 1915-ben ugyanis ezen a napon alakult meg az első védőnői szolgálat Stefánia belga hercegnő védnöksége alatt.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kátyúzás. Megújítják a váci kerékpárutat.
Feltöltötte esaniko - hétfő 18 június 2018 - 09:28:42
Kátyúznak a váci kerékpárúton. A váci holding a déli szakaszon, a Liget felőli oldalon kezdte meg a munkát, ahol mostanra balesetmentessé vált a burkolat. Az északi, Buki-tó melletti szakasz sokkal rosszabb állapotban van, így ott még zajlik a munka- tájékoztatta Híradónkat a Váci Városfejlesztő Kft. A kerékpárút kijavítására közel 2 millió forintot fordít a holding. A folyóparton végighaladó váci kerékpárút egyébként része Európa legnépszerűbb bringás útvonalának, a Duna Menti Kerékpárútnak, amely Donaueschingen városában, a Fekete-erdőben kezdődik és Budapesten keresztül egészen Konstancáig tart.

Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 780 781 782
HírarchívumHírarchívum
Zászlókat vásárolt a város esaniko @ (18 jún : 09:28) (Hírek)
Megújult a márványlapos lépcső esaniko @ (18 jún : 09:25) (Hírek)
Bringával a gyermekekért esaniko @ (18 jún : 09:21) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.