ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


ESTV A FACEBOOK-ON!


kedd 17 január 2017
Híradó-2017-01-16
Őszintén a drogokról
Feltöltötte esaniko - kedd 17 január 2017 - 09:53:11
Őszintén meséltek a drogokról és a börtönéletről a Váci Fegyház és Börtön fogvatartottjai. A Pest megyében egyedülálló jóvátételi program keretében a drogfogyasztásért, vagy kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt elítélt személyek mesélték el saját kezdetük és bukásuk történetét középiskolás diákoknak. Az interaktív előadás – melyet a büntetés-végrehajtás, a rendőrséggel közösen szervez – sokban különbözik a civil életben szervezett drog-prevenciós előadásoktól, viszont annál hitelesebb.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Váci művészek kiállítása a fővárosban
Feltöltötte esaniko - kedd 17 január 2017 - 09:49:42
Szombaton tizenhárom váci képzőművésznek nyílt közös tárlata a budapesti Artezi Galériában. A galéria vezetője, Németh Géza festőművész az elmúlt évek országos szervezésű kiállításainak szereplői közül választotta ki az alkotókat. A váci művészek egyenként több munkát is vittek magukkal, így a tágasságával kedvező feltételeket biztosító galéria látogatói látványos keresztmetszetet kaphatnak a városban zajló alkotó tevékenységről.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A mentősök és hajléktalanszálló munkatársai is fokozott ütemben dolgoztak a hétvégén
Feltöltötte esaniko - kedd 17 január 2017 - 09:48:17
Nőtt a balesetek száma az intenzív havazás és a hideg miatt! A szokásoshoz képest kétszer annyi alkalommal kellett szolgálatot teljesítenie a váci mentőszolgálat munkatársainak a hétvége folyamán. A hirtelen lezúduló hó miatt sokan elestek, megcsúsztak, több végtagtörés is előfordult. A mentősök mellett a hajléktalanszálló dolgozói is fokozott ütemben dolgoztak az elmúlt napokban. A visszatérő hideg miatt Vácon rekordszámú fedél nélkülinek biztosítottak szállást és ellátást. Helyhiány miatt igénybe vették a művelődési központ termeit is, ahol felügyelet mellett tartózkodhattak a hajléktalanok a hétvégén.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Több helyen gondot okozott a hideg
Feltöltötte esaniko - kedd 17 január 2017 - 09:45:41
A megváltozott útviszonyok miatt, több mint 45 esetben kellett beavatkoznia a pest megyei tűzoltóknak a hétvégén. A havas, latyakos, lefagyott utakon több személygépjármű is megpördült, teherautók akadtak el, vagy borultak fel. Penc és Rád között egy csuklós busz is mozgásképtelenné vált, miután megcsúszott és az útpadkán rekedt. A fennakadás miatt több útszakaszon is súlykorlátozást kellett bevezetni.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vácon roadshow-zott a Corvinus Collegium
Feltöltötte esaniko - kedd 17 január 2017 - 09:44:11
Január 12-én a váci Boronkay György Műszaki Szakgimnázium és Gimnáziumba is ellátogattak a Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Program képviselői annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet, a februári ingyenes kurzusokra. Január 22-ig jelentkezhetnek ugyanis a társadalomtudományok iránt érdeklődő 14-19 éves diákok az iskola mellett végezhető, e-learningen alapuló képzésekre, amik a programban résztvevők számára ingyenes. A nyolchetes rendszerben működő e-learning kurzusok a tanulók érdeklődési körének megfelelően kínálnak lehetőségeket, így a palettán megtalálható a modern kori történelem, nemzetközi kapcsolatok, társadalmi tanulmányok, közgazdaságtan, a pszichológia, a jog, valamint egy magyar és angol nyelvű íráskészség kurzus is felkerült a választható témák közé- hívja fel a figyelmet Corvinus Kollégium.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - kedd 17 január 2017 - 09:43:32
Békéscsabán egy gólos vereséget szenvedett a Vác első osztályú női kézilabda csapata, Dunakeszin versenyeztek a váci atléták.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 16 január 2017
Híradó-2017-01-13
Feltöltötte webK - hétfő 16 január 2017 - 11:44:03
Híradó-2017-01-13


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Influenza tünetek és gyógymódok
Feltöltötte webK - hétfő 16 január 2017 - 11:32:46
Magyarországot is elérte az influenzajárvány! A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint az országban január 2-a és 8-a között az előző héthez viszonyítva kétszeresére emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma- olvasható az ÁNTSZ honlapján. Dr. Hirling András váci háziorvos arra hívja fel a figyelmet, hogy a krónikus betegeknek érdemes fokozottan vigyázniuk a következő időszakban, a tünetek ismertek: a hirtelen jelentkező magas láz, az általános gyengeség, továbbá az étvágytalanság és a végtagfájdalom.

Részletek...
Hozzászólások: 22 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vasárnap lesz az év első állatvására
Feltöltötte webK - hétfő 16 január 2017 - 11:20:08
Most vasárnap tartják meg a váci vásártéren az év első állat és kirakodóvásárát. Váci Piac Kft. tájékoztatása szerint a hó ellenére meg lesz tartva a rendezvény, tehát igazi téli vásáros hangulatra számíthat, aki vasárnap reggel –illetve délelőtt kilátogat alsóvárosra. A vásártéren 17-én reggel 6-tól egészen 13-óráig lehet majd válogatni a portékákban. Vácon minden hónap harmadik vasárnapján tartják az országos állat- és kirakodóvásárt, amely lehetőséget teremt lakosság számára, hogy közvetlenül a termelőktől vásárolhassanak termékeket.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Új tárlattal jelentkezik Gerengay Gusztáv
Feltöltötte webK - hétfő 16 január 2017 - 11:17:53
Új kiállítással jelentkezik a váci fotóművész Gerengay Gusztáv, aki most a hazai tájat mutatja be a Líra Toronygalériában. Az „Itt születtem én ezen a tájon” címmel ellátott tárlat terjedelmesebb fotósorozat terméke, amiből a kiállítás kurátora Kocsis Iván válogatta ki azt a 12 alkotást, amit péntek estétől láthat a közönség.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Influenza veszélyei a gyermekekre
Feltöltötte webK - hétfő 16 január 2017 - 11:14:41
A krónikus betegek és az idősek mellett a gyermekek a legveszélyeztetettebbek a járvány ideje alatt. A legfiatalabbak immunrendszere még nem nyújt ellenálló védelmet a fertőzésekkel szemben, így számukra sokkal veszélyesebb lehet a vírustól való megbetegedés. A krónikus betegek, és fokozottan veszélyeztetettek számára azonban az ÁNTSZ ingyenes oltást biztosít, mely a háziorvosi, gyermekorvosi rendelőkben
igényelhető, hívja fel a figyelmet Kővári Zita gyermekorvos.


Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 680 681 682
HírarchívumHírarchívum
Híradó-2017-01-11 webK @ (12 jan : 09:17) (Hírek)
Sálak a fákon webK @ (12 jan : 09:15) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.