ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


ESTV A FACEBOOK-ON!ÉLŐ ADÁS
kedd 25 szeptember 2018
Közlekedésbiztonság és prevenció. Lezárult a Mobilitási Hét programsorozata
Feltöltötte esaniko - kedd 25 szeptember 2018 - 09:25:15
Prevenciós programokkal zárult pénteken Vácon az Európai Mobilitási Hét. Reggel a város kábítószerügyi munkacsoportja, a KEF ülésezett, ahol elhangzott, hogy a tavalyi tanévben 17 tematikus előadással közel 600 diákot tudtak elérni, és népszerűek a nyári táboraik is. A délelőtti program folyamán az önkormányzat szervezésében Márk Tibor tartott szuggesztív előadást a város diákjainak, aki 16 éven át tartó önpusztító életmódjának tapasztalataiból merítve adott átfogó képet arról, hogy miről is maradnak le és mit veszítenek a fiatalok, ha a szenvedélybetegség útjára lépnek.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Helyreigazítást tett a 444 a váci polgármesterrel kapcsolatban
Feltöltötte esaniko - kedd 25 szeptember 2018 - 09:03:50
Elnézést kért Fördős Attilától a 444 internetes portál, amiért valótlanul állította azt az egyik cikkében, hogy a városvezető azt mondta, ha tehetné, kirúgná a Madách Gimnázium igazgatóját és helyettesét. A 444 a „Vácon is egy fideszes képviselőt sikerült kinevezni a gimnázium élére” című korábbi cikkével kapcsolatban írta azt, hogy: Fördős Attila már márciusban behívatta igazgatót és helyettesét, és állítólag ott közölte velük, hogy kirúgná őket, ha tehetné, majd azt mondta, hogy ő be nem teszi a lábát többet a gimnáziumba.
Mint írják, ezzel szemben az az igazság, hogy Fördős Attila nem tett ilyen kijelentést.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SZAVAD sajtótájékoztató
Feltöltötte esaniko - kedd 25 szeptember 2018 - 09:03:19
Több témában tartott sajtótájékoztatót a váci SZAVAD Egyesület képviselője. Matkovich Ilona szerint pénzt kellene áldozni a váci önkormányzatnak a csapadékvíz csatornák tisztására és több forrást biztosítani az utak és a járdák karbantartására. A civil képviselő egyúttal a városi delegációkról és az uniós források felhasználásáról is elmondta véleményét.Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Jótékonysági séta. 209 ezer forint gyűlt össze a kórház javára.
Feltöltötte esaniko - kedd 25 szeptember 2018 - 09:02:09
Több, mint 200 ezer forint gyűlt össze a váci Jávorszky kórház jótékonysági sétája alkalmával vasárnap. A „10 ezer lépés Érted és Értük” akció keretében mintegy 70 résztvevő sétálta le az 5 kilométeres távot, és támogatta a kórház sürgősségi osztályát. Az 500 forintos nevezési díjakból és a támogatói adományokból több mint 100 ezer forint gyűlt össze, amelyet az akciót meghirdető Amway Hungária Kft. megduplázott, így összesen 209 500 forintot kapott az SBO. A pénzt olyan eszközökre fordítják, amely a sürgősségire érkező gyermekek ellátását fogja segíteni.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Leégett egy váci lakóház
Feltöltötte esaniko - kedd 25 szeptember 2018 - 09:00:31
Teljes terjedelmében égett egy hetven négyzetméteres, könnyűszerkezetes lakóház Vác Sejce dűlőn hétfő reggel – olvasható a katasztrófavédelem közleményében. A városi hivatásos tűzoltók két vízsugárral körülhatárolták a nyaralónak használt épület lángjait, amelyek nem terjedtek át a szomszédos épületekre. A ház két lakója maga gondoskodott elszállásolásáról.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - kedd 25 szeptember 2018 - 08:59:52
Az élvonalbeli női kézilabda bajnokságban a Vác csapata nagyarányú győzelmet aratott a Békéscsaba ellen, a másodosztályban a férfiaknál a Győr nyert a Váci KSE vendégeként.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 24 szeptember 2018
Bajnokokat köszöntöttek. Sikeres évet zárt a VVEC
Feltöltötte esaniko - hétfő 24 szeptember 2018 - 10:42:26
Bajnokait köszöntötte szerdán este a Vác Városi Evezős Club. Az idényzáró eseményen Pető Tibor alpolgármester, a Magyar Evezős Szövetség elnöke, a Híradónak elmondta: a válogatott eredményeit tekintve jónak értékeli az idei évet és bízik benne, hogy a 2019-es évben realizálódó 1 milliárd forintos állami támogatás újabb lendületet ad majd a sportágnak. Az ünnepségen elhangzott, az EB győztes négypárevezős két váci tagja, Ács Kristóf és Bácskai Máté a tanulmányaikat sem elhanyagolva már a 2020-as olimpiára készül.Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kiváló diákokat köszöntöttek a testületi ülésen
Feltöltötte esaniko - hétfő 24 szeptember 2018 - 10:39:41
A csütörtöki testületi ülés első napirendi pontjaként a város legkiválóbb diákjait köszöntötték a képviselők és a tanulókat elkísérő pedagógusok. A Vác Város Kiváló Diákja kitüntetést azok az iskolások kapják meg évente egyszer, akik mindenben példamutatók, vagyis folyamatosan kimagasló eredményeket érnek el nemcsak tanulmányaik, hanem a tantárgyi- vagy sportversenyek során is.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Zábó Edina irányítja a következő öt évben a holdingot.
Feltöltötte esaniko - hétfő 24 szeptember 2018 - 10:39:01
A csütörtöki testületi ülés nem nyilvános részében több városi cég élére kiírt pályázatot zártak a képviselők. A plenáris fórumot követő sajtótájékoztatón Fördős Attila polgármester elmondta a Váci Városfejlesztő Kft., az Észak-Pest Megyei Területfejlesztés Nonprofit Kft. élére, valamint az Önkormányzat Gazdasági Hivatalának igazgatói székére választottak vezetőt a képviselők. Mint kiderült, a nem nyilvános részben szavazták meg a Vác Város Szociális Munkáért kitüntetések díjazottjait is.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Élő példa. Az Atlanti óceánt átevező Szabó Norbert Ádám tartott motivációs előadást.
Feltöltötte esaniko - hétfő 24 szeptember 2018 - 10:35:21
Rekordot döntött Szabó Norbert Ádám, amikor egy kétüléses kajakban ülve átevezte társával az Atlanti-óceánt. A extrémsportoló motivációról, élményeiről és a kudarcokról is beszélt szerdai előadásán, amelyet az Európai Mobilitási Hét keretében szervezett a város diákjainak a váci önkormányzat. A művelődési ház előtt az óceánt átszelő, egyedi felépítésű kajakot is meg lehetett nézni, az előadás során pedig Szabó Norbert arra bátorította a fiatalokat, hogy ne csak álmodozzanak, hanem valósítsák is meg az elképzeléseiket.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Zajlik az Európai Mobilitási Hét
Feltöltötte esaniko - hétfő 24 szeptember 2018 - 10:32:45
Ahogy tehát elhangzott, Vác idén is rengeteg programmal csatlakozott az Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozathoz. Csütörtökön elsősorban az óvodás és az alsó tagozatos iskolások kaptak testhezálló feladatokat: a Duna-parton ügyességi vetélkedők, fejtörők, aszfaltrajzverseny és különféle bemutatók várták őket.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sétálj a gyermekekért!
Feltöltötte esaniko - hétfő 24 szeptember 2018 - 10:32:04
Vasárnap jótékonysági sétát tartanak a Jávorszky kórház javára. A „10 000 lépés érted és értük” elnevezésű programot harmadik éve szervezi meg Vácon az Amway Hungária Kft. azzal a céllal, hogy a jelképes 500 forintos nevezési díjat megduplázva anyagi támogatást nyújtson az egészségügyi intézménynek. A kezdeményezés egy országos akció része, az adományt a kórház a Sürgősségi Betegellátó Osztály javára, a gyermekek ellátásával kapcsolatos eszközökre fogja fordítani.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 799 800 801
HírarchívumHírarchívum
SPORT esaniko @ (24 szept : 10:24) (Hírek)
Híradó-2018-09-19 esaniko @ (20 szept : 13:01) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.