ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


ESTV A FACEBOOK-ON!ÉLŐ ADÁS
hétfő 21 január 2019
Itt az EPER! Hamarosan lezárul a civil szervezetek pályázati lehetősége
Feltöltötte esaniko - hétfő 21 január 2019 - 08:53:26
Vácon tartott fórumot a Pest Megyei Civil Információs Centrum, melynek célja az volt, hogy segítsék a térség alapítványait és egyesületeit az állami pályázatok beadásában, ezen keresztül a forrásteremtésben. A kormányzati összevont, illetve egyszerűsített támogatásokat január-februárban lehet igényelni a Nemzeti Együttműködési Alaptól, a sürgető határidők miatt pedig a Vác környéki civil szervezetek közvetlenül kaphattak információkat a pályázati rendszerben történt változásokról és a forrásigényeik benyújtásának módjairól.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
1 milliárdos fejlesztés a parkerdőben. Gödöllőn és Szentendrén is épül kilátó
Feltöltötte esaniko - hétfő 21 január 2019 - 08:49:33
Több mint egymilliárd forintból fejlesztik a Pilisi Parkerdőt a Magyar Természetjáró Szövetséggel konzorciumban a parkerdő alapításának ötvenedik évfordulója alkalmából – írja az MTI. A beruházás során többek között kilátót létesítenek Gödöllőn a Margita csúcson, a Gerecsében a Nagy-Getén, valamint Szentendrén, a Bölcső-hegyen. Idén jubilál a Budakeszi Vadaspark is, ezért ott is lesznek fejlesztések. A Pilisi Parkerdő kirándulóhelyeit a kimutatások szerint évente 25 millióan látogatják.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Már lehet jelentkezni a Virágos Vácért pályázatra
Feltöltötte esaniko - hétfő 21 január 2019 - 08:49:00
Már lehet jelentkezni a város legnépszerűbb ingyenes pályázatára, a Virágos Vácért városszépítő versenyre. Tizenhetedik éve töretlen a program népszerűsége, ráadásul ahogy tavaly, idén is szerepelnek új elemek a kiírásban. A virágcsomagokra a jelentkezési lapokat a városházáról már most el lehet hozni, de több helyen, például a Holding honlapján, vagy a Facebookon is találkozhatunk majd az egyszerűen kitölthető űrlapokkal.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
„Miki megint nekiugrik”. Szigetkerülés háromszor hétvégén
Feltöltötte esaniko - hétfő 21 január 2019 - 08:46:38
Szombaton ismét nekivág a háromszoros Szentendrei-szigetkerülésnek Szabó Miklós. A váci Dunai Sárkányok vezetője úgy tervezi, 30 órán belül 200 kilométert evez a folyón a téli időjárási körülmények között. A sportember szereti az extrém kihívásokat, ő is azok közé tartozik, aki rendszeresen megmártóznak a fagyos Dunában, és a Kinizsi 100-at, azaz a 100 kilométeres gyalogtúrát is többször teljesítette már. Szabó Miklós tavaly egy hóvihar miatt a második kör végéig jutott, szombaton hajnali öt órakor pedig ismét vízre száll, hogy teljesítse a maga elé kitűzött célt.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
90. születésnapot köszöntöttek. 23 testvére volt Torda Sándornak.
Feltöltötte esaniko - hétfő 21 január 2019 - 08:43:15
A 90 éves Torda Sándort köszöntötte az önkormányzat nevében Mokánszky Zoltán alpolgármester és Mohácsiné Dim Rita, a Humán Osztály vezetője, és átadták neki a miniszterelnök által aláírt díszoklevelet és a város ajándékát. Mint a vac.hu-n olvasható, a rendkívül jó fizikai és szellemi állapotban lévő Sándor bácsinak 23 testvére volt. Az ünnepelt fiatalon villanyszerelő szakmát szerzett, aktív éveiben egy ideig katonatisztként szolgált, karbantartó vállalatnál is dolgozott, majd a kötöttárugyár munkatársa volt, onnan ment nyugdíjba. Két gyermeke, három unokája, és már három dédunokája van.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
V. Kocsonyapiknik Vácrátóton. Halas és alkoholos is lesz a forraltbor mellé.
Feltöltötte esaniko - hétfő 21 január 2019 - 08:20:00
Ötödik alkalommal rendeznek Kocsonyapikniket Vácrátóton. A szombat délutáni program keretében a forralt borokra és kocsonya-különlegességekre váltható kóstolójegyekkel a helyi iskolát támogathatják a látogatók. A település polgármestere az ES Televízió kulturális magazinjában elmondta, természetesen egyéb finomságokkal, így sült kolbásszal, hurkával és gofrival is várják a vendégeket, de a kocsonyák között lesznek az igazi kuriózumok, így például halasat, gyümölcsből készültet vagy alkoholost is lehet majd kóstolni. Spiegelhalter László az interjúban kiemelte, hogy a korábbi piknikek neves vendégei – köztük a vácrátóti Dér Heni, Nagy Feró, DJ Dominique, illetve a szintén helyi Bíró Blanka válogatott kézilabdakapus is készít közösen egy füstölt húsos kocsonyát az alkalomra. A tavalyi nagy érdeklődés miatt idén bőségesebb mennyiségű kocsonyával készülnek-tette hozzá a szervező.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vásár-vasárnap
Feltöltötte esaniko - hétfő 21 január 2019 - 08:18:08
Most vasárnap tartják a szokásos havi vásárt– hívja fel a figyelmet a Váci Piac Kft. A Vásártér területén 20-án reggel hét órakor nyílik az állat- és kirakodó piac, ahol egészen délután egyig lehet majd válogatni a jószágok és a portékák között. Vácon minden hónap harmadik vasárnapján tartják az országos állat- és kirakodóvásárt, amely lehetőséget teremt a váciaknak arra, hogy jó áron, közvetlenül a termelőtől szerezhessék be a kívánt termékeket.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - hétfő 21 január 2019 - 08:17:27
Váci győzelem a férfi kézilabda Liga Kupában, Dunakeszin versenyeztek a Reménység atlétái.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 17 január 2019
Híradó-2019-01-16
Feltöltötte esaniko - csütörtök 17 január 2019 - 12:04:24
Híradó-2019-01-16


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A malenkij robot áldozataira emlékeztek Nagymaroson
Feltöltötte esaniko - csütörtök 17 január 2019 - 10:26:19
A hagyományok szerint közösen emlékezett meg Kismaros, Nagymaros és Zebegény a malenkij robot áldozatairól. Az elhurcoltak emléke előtt vasárnap, a Nagymarosi Római Katolikus Templomban tisztelegtek. A három településről több mint 550-en civilt vittek el a Szovjetunióba 1945-ben, és a pár napos kényszermunka helyett éveket sínylődő polgárok közel egyharmada sosem térhetett haza. Rétvári Bence országgyűlési képviselő beszédében kiemelte: az emlékezés az ismétlődés legjobb ellenszere, és elismerését fejezte ki a Dunakanyar kistelepüléseinek, amiért összefognak, hogy fejet hajtsanak az áldozatok emléke előtt, és amiért minden évben felidézik a tragikus eseményt.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Leégett egy lakókocsi Nagymaroson- halálos áldozata is van a tűznek
Feltöltötte esaniko - csütörtök 17 január 2019 - 10:24:43
Kigyulladt és leégett egy üres telken lévő lakókocsi hétfőn este Nagymaroson, a Galagonya utcában- tájékoztatta a Híradót Csámpai Attila, a katasztrófavédők megyei szóvivője. A váci tűzoltók helyszínre érkezése előtt még egy gázpalack is felrobbant, ami a lakókocsi belsejében volt, és tovább terjesztette a tüzet a környékre is. A helyi önkéntes és a váci tűzoltók egy vízsugár segítségével eloltották a lángokat, és átvizsgálták a kiégett lakókocsit. A romok között egy összeégett nőt is találtak, akinek már nem tudták megmenteni az életét. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a baleset keletkezésének okát és körülményeit.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Lettországi nyaralás 15 ezer forintért. Testvértelepülési pályázat Sződligeten
Feltöltötte esaniko - csütörtök 17 január 2019 - 10:24:20
Összesen 15 ezer forintból utazhatnak Lettországba nyaralni egy sződligeti pályázat nyertesei. A településen olyan 13 és 16 év közötti diákok jelentkezését várják, akik szívesen részt vennének augusztusban egy nemzetközi angol táborban. A célállomás Sződliget lettországi testvértelepülése, Rüjiena, ahol egy hetet tölthetnek el a gyerekek. A felhívásból kiderül, kétfordulós pályázaton választják ki a résztvevőket, akiknek első körben egy motivációs levelet kell elküldeniük a polgarmester©szodliget.hu címre, amelyben megfogalmazzák, miért szeretnének elutazni a táborba. A nyaralás összköltsége 80 ezer forint/fő, melyből fejenként 65 ezer forintot az önkormányzat finanszíroz.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 823 824 825
HírarchívumHírarchívum

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.