ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!
ESTV A FACEBOOK-ON!ÉLŐ ADÁS
csütörtök 04 június 2020
Híradó-2020-06-03
Feltöltötte esaniko - csütörtök 04 június 2020 - 09:29:49
Híradó-2020-06-03


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ünnepségsorozattal emlékezik Vác városa Trianonra
Feltöltötte esaniko - csütörtök 04 június 2020 - 09:27:35
A koronavírus-járvány miatt alternatív módon zajlik az idei Nemzeti Összetartozás napja Vácon. A 100. évforduló kapcsán, eredetileg többnapos megemlékezést tervezett az önkormányzat, ám a pandémia terjedését korlátozó intézkedések miatt, továbbra sem lehet tömegrendezvényeket tartani, ezért június 4-én az önkormányzat facebook oldalán és az ES Televízióban is műsorokkal emlékeznek meg a trianoni békediktátum következményeiről.
Még ezt megelőzően tiszteletadás zajlik az Ereklyés Országzászlónál, június 4-én, 16.30. kor, itt helyezi el koszorúit a város képviseletében a polgármester, mely tiszteletadáshoz a politikai pártok és a civilszervezetek is csatlakozását is várják. Ezt követően a megemlékezés 18 órától Váci Önkormányzat Facebook oldalán folytatódik, ahol a verses énekes műsor részeként, Matkovich Ilona polgármester mond megemlékező beszédet. A Vác Trianon 100” online riportsorozat is itt lesz látható majd , amihez szintén a váciak csatlakozását várja a városháza. A székelyudvarhelyi, Nagy Pállal az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Udvarhelyi Széki Szervezet elnökével, az ipolysági Kapusnik Csaba tanár- újságíróval, a ruszin Dupka György történésszel beszélgetünk a határon kívül rekedt nemzetiségek helyzetéről, de a trianoni békediktátum kapcsán Beer Miklós megyéspüspök, Zsigmond Emőke színművész és Ősi János regényíró is megszólal majd. A riportsorozatot és az ünnepi megemlékezés az ES Térségi televízión is látható lesz június 4-én 20.15. perctől. Az online megemlékezés részeként, két napon keresztül egy történelmi kvíz-játékhoz is lehet csatlakozni.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Idén is lesz robotika tábor. Június 20-ig várja a jelentkezőket az Apor
Feltöltötte esaniko - csütörtök 04 június 2020 - 09:26:07
Létszámkorlátozás nélkül fogadja a jelentkezőket robotika táborába az Apor Vilmos Katolikus Főiskola. Az egyhetes, 7 és 15 év közötti gyerekeknek meghirdetett nyári táborban a robotika és a programozás mellett játékos angol-nyelvi foglalkozások, kézműveskedés és kirándulás is lesz-ígérik a szervezők. Egyelőre egy turnust hirdettek meg július utolsó hetére, igény esetén azonban további időpontokat is kiírnak. A foglalkozások főleg szabadtéren, kis létszámú csoportokban, fokozott higiéniai figyelem mellett zajlanak majd.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kinyitott az adománybolt. Több az igény, kevesebb a felajánlás
Feltöltötte esaniko - csütörtök 04 június 2020 - 09:23:56
Újranyitott az adománybolt. A Váci Egyházmegyei Karitász Hattyú utcai üzlete 2012-ben nyitott, azóta egyszer zárt be másfél hónapra, amikor teljes felújításon esett át, az elmúlt időszakban pedig a járványhelyzet miatt kellett ismét bezárni. Keddtől azonban újra fogadják a vásárlókat és a felajánlókat. A karitász tapasztalatai szerint kétszer annyian szorulnak támogatásra az egyházmegye területén, mint a járvány előtt, és az adományok mennyisége is csökkent.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Újabb szeméthalomtól szabadult meg Deákvár. A Nyulasban megint „ottfelejtettek” valamit
Feltöltötte esaniko - csütörtök 04 június 2020 - 09:22:33
Felszámoltak egy illegális hulladékkupacot a Munkácsy parkot lezáró garázssoron. A beállóhelyek tulajdonosai szombaton összefogásban több köbméternyi szemetet hordtak ki az épületek mögül, melyeket kedd délben a városi hulladékkezelő munkatársai szállítottak el a megfelelő helyre. A városban fokozott figyelem irányul az illegális szemetelőkre, jelenleg is több eljárás zajlik, melyek lezárultával jelentős büntetésre számíthatnak az elkövetők.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megnyílt a Duna-parti illemhely
Feltöltötte esaniko - csütörtök 04 június 2020 - 09:20:31
Megnyílt a Duna-parti illemhely. Ahogyan Jess Kinga önkormányzati képviselő fogalmazott bejegyzésében: „sokak örömére és mások megkönnyebbülésére” hétvégeken 10 és 18 óra között már nyitva van kerékpárút melletti nyilvános wc. A használati díj változatlan, 100 forint, amelyet a kezelő személyzetnek kell kifizetni. A betérőket kérik, hogy használjanak védőfelszerelést, és ügyeljenek a higiéniára. Az illemhelyre a sétáló családok és a turisták részéről is nagy volt az igény. A bejegyzésből kiderül, a város többi nyilvános illemhelyének megnyitására is keresik a megoldást.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A szelektív hulladékot viszik el a héten
Feltöltötte esaniko - csütörtök 04 június 2020 - 09:19:04
Ezen a héten a szelektív hulladékot szállítja el a szolgáltató. A Váci Hulladékgazdálkodási Kft. tájékoztatása szerint a háztartásokban a kommunális szeméttől külön gyűjtött, újrahasznosítható szelektív hulladék -műanyag, papír, fém- nem csak szelektív zacskóba, hanem a színes kukákba is kirakható. A szolgáltató ezeket is leüríti a szelektíves napon. A kukákat az ingatlantulajdonos vásárolhatja meg, például a volt hajógyár területén működő kereskedésben-írják. A napi területbeosztás, azaz az utcalista a vac.hu oldalon érhető el.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
péntek 29 május 2020
Híradó-2020-05-29
Jövő héttől oltják a hetedikeseket
Feltöltötte esaniko - péntek 29 május 2020 - 15:36:14
Az iskolák működését szabályozó kormányrendelet szerint a tanév végéig marad a tantermen kívüli, digitális munkarend szerinti oktatás.A koronavírus-járvány miatt életbe léptetett online tanrend korlátozta a személyes kontaktusokat, ezért az általános iskolások érintett korcsoportja eddig nem kapta meg a kötelező és az ajánlott védőoltásokat az iskolaorvostól. Tavasszal lett volna aktuális a hetedikeseknek a B típusú májgyulladás, valamint a HPV ellen védő vakcina beadása, de mindkettő elmaradt. Most pótolják.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Keddtől újra lesznek közúti elsősegélynyújtó vizsgák. A védőfelszerelés kötelező.
Feltöltötte esaniko - péntek 29 május 2020 - 15:35:15
Újra fogadja a jelentkezéseket a Magyar Vöröskereszt a jogosítványhoz szükséges közúti elsősegélynyújtó vizsgára. Keddtől országszerte megindulnak a vizsgáztatások is, viszont kötelező lesz az egyéni védőeszköz viselése, így az orrot és a szájat eltakaró maszk, valamit a védőkesztyű, amit a jelentkezőknek maguknak kell vinniük. Egy kormányrendelet értelmében mindazok, akik a többi feltételt korábban már teljesítették, a veszélyhelyzet idején az elsősegélynyújtó vizsgaigazolás bemutatása nélkül is átvehetik a vezetői engedélyüket.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Címek odaítélésére várják a javaslatot
Feltöltötte esaniko - péntek 29 május 2020 - 15:34:12
Városi kitüntetésekre várják a javaslatokat a váci polgároktól. A városháza által közzétett felhívásban Vác Város Díszpolgára, valamint Pro Urbe egyéni és közösségi díjak odaítélésére kérik a jelöléseket. A leírásban olvasható, hogy díszpolgár az lehet, aki a város érdekében kimagasló társadalmi, gazdasági, közösségi, kulturális tevékenységet folytat, vagy az életpályája során a város hírnevét öregbítette, esetleg történelmileg is maradandót alkotott. Pro Urbe díjat az a személy, vagy közösség kaphat, aki Vác érdekében kiemelkedőtevékenységet folytatott tudományos, kulturális, sport területen. Adományozható továbbá önfeláldozó és lelkiismeretes munka, vagy életmű elismeréseként is. A kitüntetésekre a javaslatokat részletes indoklással június 15-ig lehet a polgármesternek címezve postai úton, vagy e-mailben eljuttatni. A pontos részletekről a vac.hu hivatalos honlapról tájékozódhatnak.
A kitüntetések átadására várhatóan augusztus 20-án, a Szent István napi ünnepségen kerül sor.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ismét kérhető a házhoz menő lomtalanítás. Keddtől indul újra a szolgáltatás.
Feltöltötte esaniko - péntek 29 május 2020 - 15:33:46
Újraindul a tavaly bevezetett, házhoz menőlomtalanítás Vácon. A koronavírus járvány miatt szünetelt a szolgáltatás, most június elsejétől újra igényelhető. Mint korábban beszámoltunk róla, egy alkalommal maximum 2 m3 hulladékmennyiséget lehet leadni lakossági igénybejelentés alapján, az előre leegyeztetett napokon. Igénylést csak a közszolgáltatásban nyilvántartott és szerződött, közüzemi díjhátralékkal nem rendelkező ingatlanhasználók nyújthatnak be.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:       >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.