ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!
ESTV A FACEBOOK-ON!ÉLŐ ADÁS
csütörtök 04 március 2021
Híradó-2021-03-03
Feltöltötte esaniko - csütörtök 04 március 2021 - 08:17:25
Híradó-2021-03-03


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kiszivárgott információk szerint több mint harmincan nem írták alá az új szerződést határidőig a váci Jávorszkyban. Megkeresésünkre nem reagált a kórház és az EMMI sem.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 04 március 2021 - 08:02:18
A Híradó információja szerint a Váci Jávorszky Ödön Kórház dolgozói közül hétfőig több mint harmincan nem írták alá az új munkavállalói megállapodást.Mint ismert, a kormány döntése szerint március 1-jén éjfélig kaptak határidőt az állami fenntartású egészségügyi intézményekben dolgozó orvosok és szakdolgozók arra, hogy aláírják az új jogviszonyról szóló munkaszerződést. Akik viszont nem éltek a lehetőséggel, azoknak megszűnik a munkaviszonyuk. Az ES Híradója kedden e-mailben érdeklődött a kórház igazgatójánál és az Emberi Erőforrások Minisztériumának sajtóosztályánál a távozók pontos létszámáról, illetve arról, hogy a zökkenőmentes ellátást befolyásolja-e a jelenlegi helyzet, de a szerdai Híradó délutáni lapzártájáig semmilyen válasz nem érkezett szerkesztőségünkhöz.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Önkormányzati lakással segíti a Gödöllői úti tűzeset károsultjait a város
Feltöltötte esaniko - csütörtök 04 március 2021 - 08:01:41
Önkormányzati lakásba költöztették a Gödöllői úti tűzeset károsultjait. A 240 négyzetméteres családi ház tetőszerkezete hétfőn hajnalban gyulladt ki, az épület pedig lakhatatlanná vált. A házban élő öt személy közül ketten kértek segítséget az elszállásolásban, nekik az önkormányzat már hétfőn biztosított egy lakást - mondta el a Híradónak Inotay Gergely a helyszínen. Az alpolgármester arról is beszélt, hogy a Szociális Szolgáltatások Háza már elkezdte az otthonát és ingóságait elvesztő család számára szükséges felszerelések és élelmiszerek gyűjtését, de kérik a lakosságot is, hogy lehetőségük szerint segítsék adományaikkal az érintetteket.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Online fogadóórát tartanak a váci városvezetők. Csütörtökig lehet elküldeni a kérdéseket.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 04 március 2021 - 08:00:36
Online fogadóórát tartanak a váci városvezetők. A felhívásban azt írják: bár a járványhelyzet miatt a személyes ügyfélfogadás és a fogadóórák megtartása is szünetel, a városvezetés fontosnak tartja, hogy a város lakosai választ kapjanak az aktuális ügyekkel kapcsolatos kérdéseikre. Ezért március 12-én, pénteken 18 órakor online fogadóórát tart:
Matkovich Ilona polgármester, valamit Kiss Zsolt és Inotay Gergely alpolgármesterek.
Az adás Vác Város Önkormányzata és a városvezetők Facebook-oldalán, valamint az ES Televízió honlapján lesz megtekinthető. Kérdéseiket, melyeket illetékességi terület alapján válaszolnak meg a város vezetői, március 11-ig küldhetik el az onlinefogadoora©varoshaza.vac.hu e-mail-címre.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Bevetésen a darus kocsi. Szoborbontás és fametszések Deákváron.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 04 március 2021 - 08:00:10
Folyamatos bevetésen van a Városfejlesztő Kft. darus kocsija, a héten a köztéri szobrokat csomagolták ki a segítségével, illetve a Földváry tér után Deákvár több pontján folytatódtak a fametszési munkák. A holding összesen 27 váci mészkőszobor téli takarásáról gondoskodik-mondta el a Híradónak Dedinszky Gyula részlegvezető, amire azért van szükség, hogy a tartós mínuszokban a csapadék ne tehessen kárt az alkotásokban.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kárpát-medencei Kölcsey Ferenc Szónokverseny
Feltöltötte esaniko - csütörtök 04 március 2021 - 07:59:16
A korábbi évek hagyományát megszakítva idén online tartják a Kárpát-medencei Kölcsey Ferenc Szónokverseny elődöntőit- tájékoztatta a Híradót Gergely Zsolt szervező. A több éve töretlen népszerűségnek örvendő sorozat elődöntőjébe március végéig jelentkezhetnek azok a magyar nyelven tanuló középiskolások, akik egy otthon felvett, maximum 3 perces videóval szállhatnak ringbe a továbbjutásért. A nevezés most is ingyenes, az elődöntő és a döntő végén pedig értékes nyeremények várják a díjazottakat.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Lezárta Szlovákia a letkési határátkelőt
Feltöltötte esaniko - csütörtök 04 március 2021 - 07:58:21
A Szlovák Kormány rendelkezése alapján kedden este 8 órától lezárták a Szalka-Letkés határátkelőt a koronavírus terjedésének megakadályozása miatt. Az átkelési tilalmat várhatóan 2021. március 19-ig tartják majd fenn-írja a letkési önkormányzat.
A település Facebook oldalán azt írták: Parassapusztánál és Esztergomnál folyamatosan biztosított lesz a határátkelés, de komoly ellenőrzések mellett lehet majd belépni Szlovákia területére. A letkési polgármester megkéri az ingázókat, hogy utazásuk megkezdése előtt mindenképp érdeklődjenek a Szlovákia területére történő belépés feltételeiről.Az ingázók figyelmébe ajánlják továbbá a szobi révátkelőt, ami a legutóbbi információk szerint péntektől biztosítja ismét az átkelést. Mint írják, a visegrádi komp jelenleg is közlekedik.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
D4 találkozó a dunakanyari idegenforgalmi együttműködés jegyében
Feltöltötte esaniko - csütörtök 04 március 2021 - 07:57:46
Esztergom, Szentendre, Visegrád, és Vác turisztikai szakemberei tartottak szakmai találkozót kedden a Dunakanyar Színházban. Az egyeztetés célja már szinte örökzöldnek számít: egymás kezdeményezéseiről tudva,egymást segítve, a kínálatot összehangolva működtetni az idegenforgalmat a Dunakanyarban. Varga Katalin úgy fogalmazott, a remélhetően nem túl távoli jövőben induló turisztikai szezonban már látható jelei lesznek az együttműködésnek. A váci Tourinform vezetője szerint a közösen kidolgozott koncepcióval nemcsak az idelátogatók elégedettsége és a Dunakanyar népszerűsége nő, hanem a vírusjárvány miatt lehetetlen helyzetbe került vendéglátással és egyéb idegenforgalommal foglalkozó helyi vállalkozók helyzete is javulhat.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Két téma a Nagyítóban
Feltöltötte esaniko - csütörtök 04 március 2021 - 07:56:42
Két témával folytatjuk Nagyítót a híradó után. A Gödöllő úti tűzeset kapcsán a Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület vezetőivel beszélgetünk, többek között arról, hogy mi lett a vasárnap éjszaka kényszerűségből kilakoltatottak további sorsa. De a Váci Levéltár igazgatója Horváth Ferenc is itt lesz velünk, aki többek között elmeséli, hogy az 50-es években hogyan menekült meg a barokk belváros a szocialista átalakítástól.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 02 március 2021
Híradó-2021-03-01
Érkeznek a gépjárműadós határozatok. Idén már NAV-nak kell fizetni.
Feltöltötte esaniko - kedd 02 március 2021 - 08:30:26
Az adóhivatal megbízása alapján a Magyar Posta február közepétől már elkezdte kézbesíteni a járműadóról szóló határozatokat. Mint ismert, ettől ez évtől kezdve már nem az önkormányzatoknak, hanem a NAV-nak kell befizetni a gépjárműadót. A kiszabott díj első részletét április 15-ig, második részletét szeptember 15-ig kell befizetni.Az adóhatóság arra kéri a tulajdonosokat, hogy a befizetéssel mindenképpen várják meg a hivatalos iratot, mert abban találhatóak meg a szükséges információk.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Az oltottak egy része később kapja a második adag vakcinát.
Feltöltötte esaniko - kedd 02 március 2021 - 08:30:01
Módosult az oltási terv. A háziorvosoknak kiküldött szombati tájékoztatóból az derül ki, hogy a Pfizer vakcináknál a második adag beadási ideje az első dózis beadását követő 3 hét helyett 35 napra változik, az AstraZeneca második adagját pedig 4 hét helyett 12 hétre rá kapják meg a páciensek. A többi vakcina esetében nem várható módosítás—írja Müller Cecília a kiszivárgott körlevélben. Az országos tisztifőorvos ma azt mondta, hogy aki már korábban megkapta az első védőoltási adagját és így már kapott a másik beadására is időpontot, ott természetesen az időpont változatlan marad. Kiemelte: a márciustól érvényes módosítás célja, hogy minél többen kapják meg az első adagot azok közül, akik regisztráltak a kormányzati oldalon. A hivatalos adatok szerint eddig mintegy 680 ezer embert oltottak be Magyarországon-írja az MTI.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:       >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.