ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


ESTV A FACEBOOK-ON!


kedd 03 május 2016
Híradó-2016-05-02
Érettségi 2016. Hétfőn a magyar nyelv és irodalom startolt az írásbelin.
Feltöltötte esaniko - kedd 03 május 2016 - 08:33:50
Hétfőn reggel 8 órakor országszerte elrajtoltak a 2016-os írásbeli érettségik. Idén mintegy 112 ezer diák ad számot a tudásáról ebben az időszakban, ez Vácon is több száz fiatalt jelent. Elsőként magyar nyelv és irodalomból tehettek vizsgát a középiskolások, akiknek összesen 240 perc állt a rendelkezésükre a feladatok megoldására. Az első részben Moravcsik Gyula: A papiruszok világából című könyvének egy részét kellett értelmezniük a tanulóknak, majd Csoóri Sándor Nomád naplójából kaptak egy szövegrészletet a diákok. Az érettségizők Tamási Áron Szerencsés Gyurka című novellájának értelmezése, illetve Vörösmarty Mihály Liszt Ferenchez és Illyés Gyula Bartók című alkotásának összehasonlító elemzése közül választhattak zárásképpen. Kedden a matematikával folytatódnak az írásbeli vizsgák.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Európa Nap. Több százan majálisoztak vasárnap Vácon.
Feltöltötte esaniko - kedd 03 május 2016 - 08:28:42
Vasárnap ismét több százan majálisoztak Vácon. Az apropót hazánk 2004-es uniós csatlakozása adta, melyet már több mint 10 éve városunkban is fesztivállal ünnepelnek meg. Az Európa Nap idén a munka ünnepe mellett az anyák napjával is egybeesett, így a programok főként a kisgyermekes családoknak kedveztek a főtéren és a Duna-parton.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Te Szedd! Vasárnap az önkormányzat munkatársai is szedték a szemetet.
Feltöltötte esaniko - kedd 03 május 2016 - 08:26:43
Vasárnap zárult az országos szemétszedési akció. A Te Szedd - Önkéntesen a Tiszta Magyarországért mozgalom keretében Vácon is több csoport ragadott kesztyűt és zsákot, hogy megszabadítsa a város egyes pontjait a hulladéktól. A civil kezdeményezések mellett május elsején az önkormányzati dolgozók is a Duna-partra vonultak a jó ügy érdekében.


Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A tánc világnapja.
Feltöltötte esaniko - kedd 03 május 2016 - 08:23:34
Péntekre esett a Tánc Világnapja. 1727-ben április 29-én született ugyanis Jean-Georges Noverre francia táncos-koreográfus, aki munkásságával megreformálta az addig régimódinak számító balettet. Az ünnepet 1982-ben az UNESCO Nemzetközi Táncbizottsága hozta létre azzal a céllal, hogy ezen a napon minden évben a világ mindenféle táncát megünnepeljék. Vácon az egyik legismertebb tánciskola növendékei vonultak az utcára, hogy a város több pontján rövid előadással hívják fel a figyelmet arra, hogy a mozgás nemcsak egészséges, hanem szép is lehet.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Gyakorló város. Idén a Szent István Egyetem hallgatói érkeztek Vácra.
Feltöltötte esaniko - kedd 03 május 2016 - 08:18:03
A Gyakorló Város Program keretében idén is tájépítészeti hallgatók érkeztek a városi óvodákba. A váci önkormányzat és az egyetemek együttműködésének köszönhetően a fiatalok már több mint tíz éve a gyakorlatban is hasznosíthatják a környezeti nevelési ismereteiket. Idén a Szent István Egyetem növendékei látogattak el előbb a Kölcsey utcai-, majd az Eötvös utcai óvodába.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Újhelyi István sajtótájékoztatója.
Feltöltötte esaniko - kedd 03 május 2016 - 08:14:37
A helyi MSZP alapszervezet meghívására érkezett Vácra pénteken Újhelyi István Európai Parlamenti képviselő. A szocialista politikus meghirdetett lakossági fóruma előtt sajtótájékoztatót tartott, ahol kifejtette: neki és párttársainak többek között az a feladata Brüsszelben, hogy a válsággal küzdő uniónak bemutassa Magyarország másik arcát. Újhelyi szerint erre többek között azért van szükség, mert a jelenlegi kormány nem a megfelelő célokra használja fel az uniós forrásokat, a pénzeknek egy része pedig magánzsebekbe vándorol, ami az ország elszigetelődéséhez vezet.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - kedd 03 május 2016 - 08:12:49
A férfi kézilabda bajnokságban biztos szegedi győzelem született Vácott,

nagy csatában nyert a Szeged ellen a váci focicsapat,

idén is megrendezték a Mészkőember kerékpáros versenyt.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 02 május 2016
Híradó-2016-04-29
9 milliót kaptak a kismarosi ciszterci nővérek.
Feltöltötte esaniko - hétfő 02 május 2016 - 08:40:01
A Váci Egyházmegyének juttatott állami támogatás, valamint a kismarosi ciszterci nővérek közösségi szerepvállalása is témája volt annak a sajtótájékoztatónak, amit Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi ügyekért felelős államtitkára tartott csütörtökön a ciszterci monostor udvarán. A főleg vendégfogadással és saját terményeik előállításával foglalkozó nővérek most 9 millió forint támogatást kaptak étkezőjük kibővítéséhez- jelentette be az államtitkár.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Te Szedd! Civilek és diákok takarítottak a váci Duna-parton.
Feltöltötte esaniko - hétfő 02 május 2016 - 08:38:21
Csütörtökön Vácon is elrajtolt az országos szemétszedési akció. A TeSzedd! – Önkéntesen a Tiszta Magyarországért mozgalom első napjaiban a Duna-parton takarítottak a civilekből és általános iskolásokból álló csoportok, akik több zsák hulladéktól szabadították meg a kedvelt rekreációs helyszínt. A környezetszépítő akció vasárnap folytatódik a városban.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Lányok Napja. Középiskolás diákokat látott vendégül a váci gyár.
Feltöltötte esaniko - hétfő 02 május 2016 - 08:36:41
Április 28-a országszerte a Lányok Napja volt. A Nők a Tudományban Egyesület ugyanis már 5. éve hívja életre azt a rendezvénysorozatot, melynek célja, hogy a pályaválasztás előtt álló lányokkal megismertessék a természettudomány különböző területeit. Vácon az egyik információtechnológiai vállalat látta vendégül a középiskolás diákokat, idén azonban az általános iskolás korosztály felé is nyitottak a helyi szervezők.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 628 629 630
HírarchívumHírarchívum

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.