ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


ESTV A FACEBOOK-ON!


kedd 26 július 2016
Híradó-2016-07-25
Három napon át vigadt a város
Feltöltötte esaniko - kedd 26 július 2016 - 08:37:55
Véget ért a 24. Váci Világi Vigalom. A város legnagyobb kulturális rendezvényének egyenlegét ugyan még nem vonták meg a szervezők, sőt a háttérmunkálatok is napokig eltartanak még, de egy biztos, a több mint 100 program ismét tömegeket csalt a belvárosba és a Duna-partra. Az összművészeti fesztivál három napja alatt szerencsére az időjárás is kedvezően alakult, így a zárt helyeken zajló programok mellett a szabadtéri színpadok műsorai is rendben lezajlottak. A négy évvel ezelőtti vihar miatt akkor elmaradt a Hooligans koncert, most viszont kárpótolták a rajongókat a fiúk: a 20 éves jubileumát ünneplő zenekar fergeteges előadással zárta a Duna-parti rendezvények sorát.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kulturális tudósítás
Feltöltötte esaniko - kedd 26 július 2016 - 08:34:16
Lezajlott a 24. Váci Világi Vigalom. Az összművészeti rendezvénysorozaton idén több mint 100 kikapcsolódási lehetőség várta az idelátogatókat. A programok széles palettán mozogtak, a szervezők pedig az előadók tekintetében minden korosztálynak igyekeztek kedvezni. Péntek este a népszerű Wellhello lépett színpadra a fiatalok kitörő örömére.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Gazdasági keri körkép
Feltöltötte esaniko - kedd 26 július 2016 - 08:29:58
A tavalyi évhez hasonlóan idén is forróságban zajlott le a 24. Váci Világi Vigalom. A nagy melegben jól fogytak a különböző hűsítők, melyeknek árai a korábbi évekhez hasonlóan alakultak. A megkérdezettek egy része úgy látta, idén kevesebb árusító és büfés települt ki, míg mások nem találtak változást 2015-höz képest. A kereskedők közül azonban csupán néhányan nyilatkoztak szegényes forgalomról, többségében elégedettek voltak az érkező vevő tömeggel.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
56-os kiállítás
Feltöltötte esaniko - kedd 26 július 2016 - 08:27:42
Csütörtöktől közel 30 olyan 56-os váci fotóval találkozhat a széles közönség, amelyeket eddig a tulajdonosok őriztek otthonukban 60éven keresztül. A Vác 56 szabadtéri fotódokumentum-kiállítás anyagát a Váci Levéltár gyűjtötte össze, ezekből a korabeli felvételekből az Arcus Galéria készített óriás installációkat. Az archív anyagok a volt lánykollégium, a püspöki palota és a börtön falára kerültek fel, ahol egészen jövő év tavaszáig láthatja majd őket a széles közönség. A tárlat létrehozásához az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott pályázat biztosított anyagi keretet.Részletek...
Nincs hozzászólási lehetőség. email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Testvérvárosi kiállítás
Feltöltötte esaniko - kedd 26 július 2016 - 08:26:38
: Immáron hagyományosan a Vigalom nulladik napján megnyitásra került a váci nemzetiségi önkormányzatok közös kiállítása, a Váci Hangulatok. Az idei művészek között görög ruszin, szlovák, ukrán illetve roma alkotók munkái szerepelnek. A nemzetiségi önkormányzatok támogatásával megvalósuló rendezvényen a görög Sarantis Mantzourakis buzukiművész működött közre, megnyitót Fördős Attila polgármester, illetve Németh Árpád festőművész mondott.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Jogszabály építészeti örökség
Feltöltötte esaniko - kedd 26 július 2016 - 08:24:27
Július 15 –étől hatályos az a helyi rendelet, amely pénzbírsággal sújt olyan tevékenységeket, amelyek sértik a közösségi normákat. Ezek közül az egyik az építészeti örökség alapvető szabályaira és a természet helyi védelmére vonatkozik. A szabálysértők ebben az esetben is tetemes büntetésre számíthatnak, így érdemes észben tartani a következőket.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - kedd 26 július 2016 - 08:21:39
Húsz játékossal kezdte a felkészülést az Ipress Center Vác csapata, macedón beállóst igazolt a Váci KSE

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 25 július 2016
Híradó-2016-07-22
Feltöltötte mtamas - hétfő 25 július 2016 - 12:54:10
Híradó-2016-07-22


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Néhány órával a Vigalom előtt
Feltöltötte esaniko - hétfő 25 július 2016 - 11:52:29
Adásunkkal egyidőben a belvárosban és a Duna-parton már javában zajlanak a XXIV. Váci Világi Vigalom programjai. A rendezvény zökkenőmentes lebonyolításához nemcsak a fellépők, a technikai háttér és a helyszínek kijelölése ad feladatot a szervezőknek, hanem számos olyan intézkedést is meg kell tenniük, ami például az ide látogatók biztonságát szolgálja, vagy az esetleges vészhelyzetek kezelését készíti elő. A szervező azt mondja, mindent körülményt megteremtettek annak érdekében, hogy a fesztiválozók jó hangulatban és biztonságban érezzék magukat a három nap során.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Soha nem látott 56-os fotók-óriásposzterek a városban
Feltöltötte esaniko - hétfő 25 július 2016 - 11:50:21
Csütörtöktől közel 30 olyan 56-os váci fotóval találkozhat a széles közönség, amelyeket eddig a tulajdonosok őriztek otthonukban 60éven keresztül. A Vác 56 szabadtéri fótódokumentum-kiállítás anyagát a Váci Levéltár gyűjtötte össze, ezekből a korabeli felvételekből az Arcus Galéria készített óriás installációkat. Az archív anyagok a volt lánykollégium, a püspöki palota és a börtön falára kerültek fel, ahol egészen jövő év tavaszáig láthatja majd őket a széles közönség. A tárlat létrehozásához az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott pályázat biztosított anyagi keretet.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
9. alkalommal nyílt meg a Váci Hangulatok
Feltöltötte esaniko - hétfő 25 július 2016 - 11:25:06
Immáron hagyományosan a Vigalom nulladik napján megnyitásra került a váci nemzetiségi önkormányzatok közös kiállítása, a Váci Hangulatok. Az idei művészek között görög ruszin, szlovák, ukrán illetve roma alkotók munkái szerepelnek. A nemzetiségi önkormányzatok támogatásával megvalósuló rendezvényen a görög Sarantis Mantzourakis buzukiművész működött közre, megnyitót Fördős Attila polgármester, illetve Németh Árpád festőművész mondott.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 645 646 647
HírarchívumHírarchívum

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.