ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


ESTV A FACEBOOK-ON!


hétfő 11 december 2017
Híradó-2017-12-08
Feltöltötte esaniko - hétfő 11 december 2017 - 09:46:36
Híradó-2017-12-08


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sebességkorlátozás lépett érvénybe deákvár több utcájában
Feltöltötte esaniko - hétfő 11 december 2017 - 09:38:15
Sebességkorlátozást vezetett be a váci önkormányzat deákvár két részében. A 30 kilométeres zónákat a Radnóti, Újhegyi, Gombási illetve a Deákvári főút által határolt lakótelepi városrészbe, illetve a Kárász utca, Szederfa sor, Szőlővessző utca és a Papvölgyi út által határol kertvárosias területein jelölték ki. A 30 kilométer/órás maximális haladási sebesség bevezetését a döntéshozó azzal indokolta, hogy ezek sűrűn lakott területek, ahol fokozott gyalogos forgalom zajlik, többek között gyerekek is közlekednek az érintett városrészekben. Közben a Damjanich téren is megnyitották azt az új bekötő utat, ami a Rózsa utcából vezeti ki a forgalmat a kettes főútra. A társasházakat kivitelező cég már november közepére elkészült a mintegy 30 méteres új útszakasszal, a héten pedig át is adták a kizárólag a jobbra kanyarodást szolgáló utat.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Újra szónokverseny a városházán
Feltöltötte esaniko - hétfő 11 december 2017 - 09:37:10
Kölcseyről elnevezett vetélkedő fordulója zajlott szerda délelőtt a városházán. A Kárpát-medence területére meghirdetett középiskolai verseny célja, hogy a Kultúra napjához kapcsolódva a reformkor nyelvi eszközeinek felhasználásával késztesse a diákokat logikus érvelésre. Tematikának a szólásszabadság melletti kiállást szabta meg a szervező, Gergely Zsolt.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A ruszin képzőművészetről szóló Könyv debütált Vácon
Feltöltötte esaniko - hétfő 11 december 2017 - 09:35:05
A Manajló festődinasztiáról megjelent könyv debütált szerda este a Váci Katona Lajos Könyvtárban Az avatón maga a szerző a ruszin nemzetiségű Manjaló András mutatta be az új kötetet, amiben összefoglalja a család három generációjának művészeti tevékenységét az egyetemes ruszin kultúra viszonylatában. Manjaló András a váci Ruszin Nemzetiségi önkormányzat tagja képei a külföldi tárlatok mellett a váci kiállítások rendszeres szereplői is. Az eseményen Fördős Attila polgármester méltatta a festőművész munkásságát és a Ruszin-Magyar közös történelmet.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Adomány Csángó- és Székelyföldre
Feltöltötte esaniko - hétfő 11 december 2017 - 09:32:04
Két teherautónyi adománnyal indult útnak szerda este Románia felé az a konvoj, ami a határon túli magyarok részére juttat el adományokat. Ez már a 12. alkalom, amikor a város a helyi szervezetek, civilek és az egyik legnagyobb hazai üzletlánccal összefogva támogatja a moldvai és a székelyföldi nehéz sorsú családokat.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
11-én tesztüzemmel nyílik a mélygarázs
Feltöltötte esaniko - hétfő 11 december 2017 - 09:28:45
Sajtótájékoztatón jelentette be a váci polgármester, hogy az év utolsó három hetében megkezdődik a mélygarázs próbaüzemeltetése, amit ez alatt az idő alatt ingyenesen lehet majd használni. Ezzel párhuzamosan az utolsó simításokat is elvégzik a januártól induló felszíni parkolási rendszer technikai felkészítésén. Jó hír, hogy a korábbi információkkal szemben a belvárosi utcákban nem 600, hanem 400 forintért lehet majd egy órára megállni.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 07 december 2017
Híradó-2017-12-06
Feltöltötte esaniko - csütörtök 07 december 2017 - 09:57:53
Híradó-2017-12-06


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megérkeztek az első számítógépek a váci iskolákba.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 07 december 2017 - 09:10:49
Jövő hét végéig megérkeznek a kormány által ígért számítástechnikai eszközök a váci tankerület iskoláiba. A több mint 2300 eszközből kedden 60 laptopot, projektort és egyéb elektronikai felszerelést adtak át a Bartók-Pikéthy Zeneiskolának. Rétvári Bence államtitkár az átadással egybekötött sajtótájékoztatón elmondta: a szoftverekkel ellátott számítástechnikai eszközökkel és az előállított digitális tananyagokkal nem csak a diákok ismeretelsajátítása lesz korszerűbb és élménydúsabb, hanem a pedagógusok munkáját is hatékonyabbá teszi.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sportos diákok elismerése
Feltöltötte esaniko - csütörtök 07 december 2017 - 09:09:08
Sportban eredményes váci tanulókat és felkészítő tanáraikat köszöntötték hétfő délután a Boronkay középiskola tornatermében. Az önkormányzat minden évben egy külön ünnepség keretében ismeri el a váci diákok kiemelkedő sportteljesítményét. A 2016-17-es idényben lezajlott Országos Diákolimpia váci dobogósainak idén Mokánszky Zoltán sportügyekkel megbízott alpolgármester adta át a városi kupákat.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Bázisintézmény lett a Madách
Feltöltötte esaniko - csütörtök 07 december 2017 - 09:04:35
Az Oktatási Hivatal Bázisintézmény lett a váci Madách gimnázium. A titulus ebben az esetben elsősorban a pedagógusokat érinti, hiszen ez esetben az intézményben zajló szakmai továbbképzések, bemutató órák és műhelyfoglalkozások lebonyolításáról van szó. A címet tavasszal kapta meg az iskola, jelentőségét mutatja, hogy Pest megyében a vácival együtt összesen három oktatási intézmény viseli a rangot.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Országos angol nyelvi vetélkedő a Madáchban
Feltöltötte esaniko - csütörtök 07 december 2017 - 09:03:17
Természetesen nemcsak a tanárok továbbképzése a cél a gimnáziumban, hanem a tanulók alapos felkészítése is. A Madáchban az idegennyelv-oktatás kiemelt fontosságú, sőt az iskola népszerűsítése érdekében többször szerveznek nyelvi vetélkedőket általános iskolásoknak is. Idén például már harmadik alkalommal zajlott országos angol nyelvi verseny- ezúttal Sherlock Holmes nevével fémjelezve.Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Csomagokat osztott a Mikulás a váci főtéren.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 07 december 2017 - 09:00:30
Többségében ma reggelre teltek meg a Mikulás ajándékaival cipők, de volt ahova már tegnap este ellátogatott személyesen a nagyszakállú. A Váci Karácsonyi Vásár szervezői jó előre meghirdették a Télapó érkezését, így kedd este bőven akadt közönsége a Március 15. téren a nem mindennapi eseménynek.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 743 744 745
HírarchívumHírarchívum

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.