ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


ESTV A FACEBOOK-ON!


csütörtök 25 augusztus 2016
Híradó-2016-08-24
Feltöltötte mtamas - csütörtök 25 augusztus 2016 - 08:51:27


Híradó-2016-08-24


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Nyári munkák az iskolákban
Feltöltötte esaniko - csütörtök 25 augusztus 2016 - 08:32:14
Az iskolák konyháinak kötelező tisztasági festése mellett lassan az apróbb javításokkal is elkészül a Városfejlesztő Kft, hogy a tanévkezdés- legalábbis az üzemeltetés szempontjából- zökkenőmentes legyen. Az idei nyár szélsőséges időjárása egyébként több ízben is váratlan feladatok elé állította a munkásokat, az özönvízszerű esőzések több helyen komoly beázásokat okoztak.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Adományokat vár az iskolakezdésre a segélyszervezet
Feltöltötte esaniko - csütörtök 25 augusztus 2016 - 08:30:19
Iskolakezdés együtt címmel indított gyűjtést a rászoruló családok gyerekeinek az Ökumenikus Segélyszervezet. Tegnap az alapítvány mintegy száz aktivistája formázta meg a Szent István Bazilika előtt a 1353-as számot, amelynek hívásával 250 forintot lehet felajánlani a szegényebb gyerekeknek. A figyelemfelkeltő akciót követő sajtótájékoztatón kiderült, a segélyszervezet eddig 500 üres iskolatáskát tudott megtölteni a szükséges felszerelésekkel az iskolakezdésre, de azt szeretnék elérni, hogy további félezer rászoruló diák számára biztosított legyen a szeptemberi kezdés. Az akció során arra is felhívták a figyelmet a civilek, hogy mindössze 40 hívással már meg lehet vásárolni a 10 ezer forintos tanszercsomagot amely egy gyermek iskolakezdését biztosítja.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Mobil traffipaxok az utakon
Feltöltötte esaniko - csütörtök 25 augusztus 2016 - 08:29:58
Mához hasonlóan még holnap is az ország összes működőképes traffipaxát az utakra irányítja a rendőrség, derül ki az ORFK közleményéből. A TISPOL Speed elnevezésű európai akció keretében a rendőrök elsősorban a gyorsforgalmi utakon, a főutak lakott területen kívüli szakaszain, illetve a lakott területek közútjain érvényben lévő megengedett legnagyobb sebesség betartását vizsgálják.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megnyitott a városi könyvtár
Feltöltötte esaniko - csütörtök 25 augusztus 2016 - 08:28:53
Hétfőn egy hónapnyi szünet után újra látogatható a városi könyvtár. A szokásos éves leállás alatti időt a munkatársak a könyvek rendbetételére, selejtezésére használták fel, de kifestették az aulát és a kölcsönzőteremben is végrehajtottak némi változtatást. A kiállítóterem is újra üzemel, és a kezdődő iskolaévhez kapcsolódó programmal várják a gyerekeket szeptember elején.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szakaszokban zajlik a váci távhőhálózat fejlesztése
Feltöltötte esaniko - csütörtök 25 augusztus 2016 - 08:27:18
Hálózatfejlesztés miatt nem volt melegvíz ma délelőtt a váci Földváry téren. A Távhő Kft. ugyanis szerdára időzítette a Vásásár téri hőközpont fűtőműjének részleges felújítását, amelynek során a 40 éves elöregedett csöveket részleges cseréjét kezdték meg a kazán alatt. A renoválás alkalmával egy központi hőegységmérőt is felszereltek a szakemberek, elmondásuk szerint a jövőben ezzel azt is mérni tudják, hogy milyen hatásfokkal működik a kazán, illetve, hogy mekkora hőveszteség keletkezik a távvezetékeken. A szolgáltatás kiesést reggel 08.00.-tól 14.00. óráig jelezte a Távhő, azonban a munkákkal már délben végeztek a szakemberek, így ebédre ismét melegvízhez juthattak a Földváry téri fogyasztók. A munkálatok befejeztével 2-3 héten belül várhatóan hasonló leállásra kerül sor - ekkor folytatják majd a központ felújítását.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Rugby bajnokság Vácon
Feltöltötte esaniko - csütörtök 25 augusztus 2016 - 08:26:40
Rögbi bajnokságnak ad otthont a Király Endre Szakközépiskola a hétvégén! Szombaton rendezik meg első alkalommal a Kárpát-medencei csapatok nemzetközi tornáját, a Kárpát Kupát. Az eseményt Kiss Antal, a Magyar Rögbi Szövetség elnöke hívta életre hagyományteremtő céllal. A kupán a magyar csapatok mellett, egy szlovák és egy ukrán klub is képviselteti magát. Szintén a Király sportpályája ad otthont a vasárnap induló 7s Magyar Rögbi Kupa első fordulójának is. A hétvégi események szombaton 10.00. órától kezdődnek, amit ingyenesen látogathatnak a sportág kedvelői.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
DDC: Már most betelt a létszám a családlátogatásra
Feltöltötte esaniko - csütörtök 25 augusztus 2016 - 08:24:58
Betelt a létszám, több mint kétszázötvenen jelentkeztek a DDC Kft. gyárlátogatásra, így a szeptember 20-i családi nyílt napra nem fogadnak már több jelentkezőt. A váci gyár azzal a céllal nyitja ki az üzem kapuit a környék lakói előtt, hogy bemutassa a cementgyártás technológiáját és a környezetbarát szemléletet.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - csütörtök 25 augusztus 2016 - 08:21:41
Egy gólos vereséget szenvedett a bajnokság 5. fordulójában a Vác FC, a Tatabányával játszott két edzőmeccset a Váci KSE kézilabda csapata.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 23 augusztus 2016
Aug 20: átadták a városi kitüntetéseket.
Feltöltötte esaniko - kedd 23 augusztus 2016 - 09:13:37
Egy díszpolgári címet, továbbá három egyéni és egy közösségi Pro Urbe-t adtak át augusztus 20-án Vácon. A jó időnek köszönhetően sokan ellátogattak Szent István Konstantin téri szobrához, hogy megünnepeljék államalapítást és részt vegyenek az újkenyér szentelésén. A rendezvényen Fördős Attila polgármestere adta át a város nevében a díjakat, az eseményen a Váci Civitas szimfonikus zenekar és a Váczi Néptáncegyüttes működött közre. Az ünnepség végül koszorúzással zárult.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Három napos fesztivál
Feltöltötte esaniko - kedd 23 augusztus 2016 - 09:11:21
Az ünnepséget követően háromnapos sörfesztivál vette kezdetét a Duna-parton. A pénteken Kasza Tibor, szombaton Roy és Ádám vasárnap Kállay-Saunders Band szórakoztatatta a közönséget. Az önkormányzat mellet cégek is támogatták az ingyenes rendezvény létrejöttét. A szervezőknek és a szponzoroknak a rendezvény megnyitóján a polgármester mondott köszönetet, aki felhívta a figyelmet a következő három napos októberi szüreti fesztiválra.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Állami kitüntetések augusztus 20-a alkalmából
Feltöltötte esaniko - kedd 23 augusztus 2016 - 09:10:20
Két ismert váci polgárt is magas állami kitüntetésben részesítettek Augusztus 20-a alkalmából- számolt be az MTI. Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést kapott Dr. Gyarmati György történész, egyetemi tanár, az MTA doktora, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának főigazgatója. A Magyar Érdemkereszt legmagasabb, arany fokozatával pedig az idén 77 éves Orvos András életművét ismerte el a kormányzat. A kitüntetéseket Lázár János miniszter adta át a Pesti Vigadó dísztermében, aki többek között arról beszélt, hogy a nemzeti kultúrát mindenkihez el kell juttatni, nem szabad megelégedni azzal, hogy az csupán az elit luxuscikke maradjon. A cél, hogy legkiválóbb honfitársaink egyéni teljesítménye végül közösségi élménnyé váljon- fogalmazott Lázár János.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 651 652 653
HírarchívumHírarchívum
Orvos András életút-kiállítása esaniko @ (23 aug : 09:07) (Hírek)
Híradó-2016-08-22 mtamas @ (23 aug : 08:48) (Hírek)
SPORT esaniko @ (23 aug : 08:23) (Hírek)
Híradó-2016-08-19 mtamas @ (22 aug : 10:12) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.