ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!
ESTV A FACEBOOK-ON!ÉLŐ ADÁS
csütörtök 11 augusztus 2022
Híradó-2022-08-10
Feltöltötte esaniko - csütörtök 11 augusztus 2022 - 14:14:47
Híradó-2022-08-10


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Nincs tovább: kamerákkal figyelik a váci hulladékgyűjtő pontokat.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 11 augusztus 2022 - 14:13:16
Hiába minden figyelmeztetés, sokan nem veszik tudomásul, hogy a hulladékszállító kft. felszámolta a szelektív szigeteket, ezért továbbra is pakolnak papírt, fémet vagy egyéb háztartási szemetet a szigetek helyére, vagy akár közterületi kukák mellé. Egyetlen frakció az üveg, amit még be lehet tenni a közterületekre kihelyezett gyűjtőedényekbe, az összes más típusú lomot és anyagot szelektíven kell gyűjteni, amiket térítésmentesen le lehet adni a házhoz menő lomtalanítással, vagy személyesen elvihetik a váci hulladékudvarba. Az önkormányzat a közkasszából jelentős összegeket fordít az illegálisan lerakott bútorok és hulladékok elszállítására, ezért köztéri kamerák kihelyezésével igyekszik rajtakapni a szabályszegőket és behajtani rajtuk a bírságot.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
További munkák zajlanak a belvárosban.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 11 augusztus 2022 - 14:09:33
További munkák zajlanak a belvárosban. A Váci Városfejlesztő Kft. az útpadkákat takaríttatja egy szegélyseprő géppel. A gyomokat is irtják a térkővel burkolt területeken, erre egy külsős céggel szerződött le a városüzemeltető. Szerdától, augusztus 10-e és 24-e között a vadgesztenye, a hárs és az ostorfák, valamint a muskátlik permetezése is zajlik. A rovar és gombaölő vegyszerek a vízi világot károsítják jobban, a méhekre nem veszélyesek- tájékoztat a Váci Városfejlesztő Kft.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Távhővezetéket cserélnek a Szent István téren a buszpályaudvar bejáratánál. A munkát a járatok szünetében, csak éjszaka tudják elvégezni.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 11 augusztus 2022 - 14:07:46
Zajlik a váci Szent István tér, ismertebb nevén a Márvány tér felújítása. A térrekonstrukció részeként a Váci Távhő Kft. egy elöregedett csővezetékpárt vált ki modernebbre, aminek részeként augusztus 11-én csütörtökön éjszaka hangos munkavégzésre számíthatnak a környéken lakók- hívja fel a figyelmet az önkormányzati cég.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Iskolaőröket keres a magyar Rendőrség
Feltöltötte esaniko - csütörtök 11 augusztus 2022 - 14:06:39
További iskolaőröket keres a rendőrség, olyan személyekre lenne szükség, akik a kijelölt oktatás-nevelési intézményben dolgozó pedagógusok és egyéb alkalmazottak, illetve a tanulók biztonságát sértő, vagy veszélyeztető cselekményeket megakadályozzák. Az új iskolaőrök szeptember 1-től teljesítenék a szolgálatukat, közben pedig egy rövid képzésen is részt kell venniük.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
220 éves a váci siketnéma intézet
Feltöltötte esaniko - csütörtök 11 augusztus 2022 - 14:05:55
Augusztus 15-én ünnepli 220. évfordulóját a váci siketnéma intézet. Az intézményesített siketellátást a névadó Cházár András kezdeményezte és ő is hozta létre azt a váci intézményt, ami a tagintézményeivel együtt a mai napig a legtöbb fogyatékkal élő gyermek nevelését, oktatást végzi Magyarországon. Az évszázadok alatt a gyermekek körében is változott a különböző fogyatékkal élők aránya. Míg az orvos tudománynak és a technika fejlődésének köszönhetően csökkent az ellátásra szoruló hallássérültek köre, eközben például nőtt az autizmustban szenvedők száma.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 09 augusztus 2022
Híradó-2022-08-08
Feltöltötte esaniko - kedd 09 augusztus 2022 - 11:38:03
Híradó-2022-08-08


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ajándékokat adtak át a gyerekeknek a Váci Önkéntes Mentő és Tűzoltó Egyesület tagjai.
Feltöltötte esaniko - kedd 09 augusztus 2022 - 11:36:47
Egy bolt támogatásának jóvoltából újabb játékokat kaphattak azok a gyerekek, akik a legutóbbi Vigalomban ellátogattak a Váci Önkéntes Mentő és Tűzoltó Egyesület bemutatójára. A fesztiválon a lánglovagok eszközeivel ismerkedtek a legkisebbek, és akik a tesztlapot is kitöltötték a helyszínen, azok közül most egy sorsolás révén újabb játékokhoz juthattak. Az akciókat az önkéntes munka népszerűsítése céljával szervezik az egyesület tagjai - mondta a szervezet elnöke.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Lakossági kérésre megújul a külső Gombás legrosszabb útszakasza
Feltöltötte esaniko - kedd 09 augusztus 2022 - 11:31:12
Felújítják a váci Gombási út legrosszabb szakaszát. A Sejce-agyagbánya előtti részen többen már az árokban kötöttek ki a kátyúk kerülgetése miatt, az önkormányzat ezért úgy döntött, a cementmű támogatását kiegészítve teljes szélességben megújítják az úttestet

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 08 augusztus 2022
2022-08-05
Feltöltötte esaniko - hétfő 08 augusztus 2022 - 11:35:01
Híradó-2022-08-05


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vödörre fel! Ne hagyják, hogy kiszáradjanak a facsemeték!
Feltöltötte esaniko - hétfő 08 augusztus 2022 - 09:12:34
A tartós szárazság miatt több növény is kiszáradt azokból a facsemetékből, amit még tavasszal ültettek ki közterületre váci civilek. A Bagolybükk Környezet- és Természetvédelmi Egyesület egy hulladékhasznosítással foglalkozó cég támogatásával jutott áprilisban 100 facsemetéhez, amit a város különböző pontjain helyeztek el, például a hiányzó utcafronti fák helyére. Az ott lakókat kérték meg akkor, hogy viseljék gondját a nővényeknek és szükség szerint locsolják őket. Volt, ahol az önkormányzat locsolt, volt, ahol a lakó, de olyan is akadt, ahová már nem jutott elég gondoskodás, ezért elpusztult a facsemete. A környezetvédők azt kérik, a kánikulában ne sajnálják a legalább heti két vödör vizet a fiatal fáktól, mert egyéb tartalékaik híján csak így tudják átvészelni a természetes csapadék hiányát

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Metszik a belvárosi sövényeket
Feltöltötte esaniko - hétfő 08 augusztus 2022 - 09:11:26
A Váci Városfejlesztő Kft. kertészeti részlege a következő napokban a belvárosban végzi az ingatlanok előtti sövények visszavágását. A megnövekedett növények akadályozzák a kereszteződések beláthatóságát, ezért többen is kérték a megfelelő magasságra történő visszametszést. A lakosságot arra kérik, hogy a szárazság miatt ahol lehet, időnként locsolják meg az ingatlanok előtti sorbokrokat.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:       >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.