ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!
ESTV A FACEBOOK-ON!ÉLŐ ADÁS
hétfő 02 augusztus 2021
Híradó-2021-07-30
Feltöltötte esaniko - hétfő 02 augusztus 2021 - 09:05:31
Híradó-2021-07-30


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
50 millióból korszerűsítik a Vám utcai ovi konyháját
Feltöltötte esaniko - hétfő 02 augusztus 2021 - 09:02:45
Több gyermeknevelési intézmény felújítása, vagy korszerűsítése is zajlik a nevelési szünet idején Vácon. Erre a szokásos nyári karbantartások mellett azért is szükség van, mert csak tavaly mintegy 2 ezer fővel gyarapodott a város lélekszáma, a beköltözők között sok a kisgyermekes család. AHársfa utcai óvoda 40 millió forintos korszerűsítése utánDeákváron a tornaszobát, a Nyár utcában a szalagparkettát, a Kertész utcai oviban pedig az egyik csoportszoba burkolatát újították fel. A héten a Vám utcai óvodában kezdődött meg a főzőkonyha teljes korszerűsítése, amire 50 milliót költ az önkormányzat.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Adományból újult meg a Cházár EGYMI ebédlője
Feltöltötte esaniko - hétfő 02 augusztus 2021 - 09:01:00
A közétkeztetés biztosítása többek között a Cházár óvoda- és iskolában is a város feladatai közé tartozik- mondta a Híradónak Matkovich Ilona. Bár a patinás épület hamarosan teljes felújításon megy keresztül, az ebédlő rossz állapotban lévő asztalai és székei szintén megérettek a cserére. Pótlásukról egy civil felajánláson keresztül sikerült gondoskodni- tájékoztatott a polgármester.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Hamarosan elkészül a zöld ház tetőfelújítása
Feltöltötte esaniko - hétfő 02 augusztus 2021 - 08:59:09
Határidő előtt elkészül a főtéren álló Zöld ház tetőfelújítása. A műemlékvédelem alatt álló épület színéről még nem született végleges döntés, azt majd a falvizsgálatok elemzése után határozza meg a Műemlékvédelmi Hatóság, tájékoztatta a Híradót Urbán Péter, a kivitelezéssel megbízott cég vezetője. Az épület a tervek szerint a Vác számára megítélt 4 milliárdos turizmusfejlesztési projekt keretén belül újult volna meg, azonban a 2017-es kormányhatározatban rögzített összeget máig nem kapta meg a város, így az önkormányzat saját forrásból kezdett bele a rekonstrukcióba. Szerda reggel Matkovich Ilona polgármester és Inotay Gergely alpolgármester tartott bejárást a patinás épület hamarosan elkészülő fedélszékében.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A rendőrség a szabályosan közlekedőket jutalmazná
Feltöltötte esaniko - hétfő 02 augusztus 2021 - 08:57:30
Az utolsó simításokat végzik a rendőrség legújabb, az egész világon egyedülálló innovációján- derül ki a szerkesztőségünkhöz eljuttatott tájékoztatóból. Az új önkéntes rendszerben a gyorshajtók és az egyéb szabálysértések elkövetői helyett a szabályosan közlekedőket fogják pontozni, a pontokat pedig kedvezményekre és ajándékokra lehet fordítani. A jelenleg is használatos 20 éves közúti közlekedési pontrendszer továbbra is érvényben marad, vagyis a különböző szabálysértésekért meghatározott számú pont jár, aki pedig eléri a 18-at, annak ideiglenesen bevonják a jogosítványát.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Több településen is emelkedni kezdett a szennyvíz koronavírus-koncentrációja
Feltöltötte esaniko - hétfő 02 augusztus 2021 - 08:56:40
A vizsgált szennyvízminták eredményeinek országos átlaga ismét emelkedni kezdett, a koronavírus örökítő anyagának emelkedő tendenciája ellenére azonban a mért koncentrációk egyelőre minden településen alacsonyak – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb, heti jelentéséből.A górcső alá vett települések közül 7 helyszínen észlelhető emelkedés. Az érintett települések Budapest, itt mindhárom szennyvíztisztító, Miskolc, Pécs, Salgótarján és Szekszárd.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Egy friss felmérés szerint a fiatalok többségének van megtakarítása
Feltöltötte esaniko - hétfő 02 augusztus 2021 - 08:55:29
Idén, a második negyedévben a 19-29 évesek 58 százalékának volt megtakarítása, és csak 20 százaléka nyilatkozott úgy, hogy egyáltalán nem takarít meg –írta meg a K&H-csoport felmérése alapján az MTI, hozzátéve, hogy az 58 százalék a valaha mért legmagasabb érték.Korábban a legtöbben a hónap végén megmaradó forintjaikat tették el későbbre, most a trend megváltozott, és 35 százalék már hónap elején elkülöníti a megtakarításra szánt összeget.Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Emberölési kísérlettel gyanúsítják a késelőt
Feltöltötte esaniko - hétfő 02 augusztus 2021 - 08:54:50
Emberölési kísérlettel gyanúsítják azt a 22 éves férfit, aki a gyanú szerint beszélgetés közben egyik ismerősének nyakát késsel vágta meg. A váci rendőrök elfogták- adta hírül a police.hu.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Harmadszor irtják a szúnyogokat
Feltöltötte esaniko - hétfő 02 augusztus 2021 - 08:54:04
Földi és légi szúnyoggyérítésre is sor kerül a jövő héten Vácon- olvasható a város honlapján. A légi kezelés időpontja kedd,a földön történő irtáspedigszerdán, a napnyugta utáni órákban zajlik majd. Rossz idő esetén a védekezés egy-két napot csúszhat.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Lakossági fórum Felső-törökhegyről
Feltöltötte esaniko - hétfő 02 augusztus 2021 - 08:53:13
Taskovics Andrea megbízott városi főépítész tájékoztatást tett közzé az önkormányzati honlapon, amelyben arra hívja fel a figyelmet, hogy a képviselőtestület augusztus 23-án lakossági fórumot tart. A fórum témája Vác, Felső-Törökhegy területének rendezése, valamint a kertvárosi lakóterületek gépjárműelhelyezés szabályozásának módosítása. A lakossági fórumra 16. órakor a Madách Imre Művelődési Központ 8-as termébe várják az érintetteket és az érdeklődőket.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Hulladék ömlött a vízbe
Feltöltötte esaniko - hétfő 02 augusztus 2021 - 08:51:28
400 köbméternyi fermentációs hulladék ömlött a vízbe egy biogázüzemből a szlovákiai Zólyombúcs közelében- írta meg a HVG. A súlyos szennyezés a Garamot érintette, ami Esztergomnál folyik a Dunába. A szakemberek szerint a hatalmas mennyiségű szennyező anyag nagy valószínűséggel a Dunát is érinti, ezért arra figyelmeztetnek, hogy egy ideig senki ne menjen fürdeni a folyóba és a kutyákat se engedjék a vízbe.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 29 július 2021
Híradó-2021-07-28
Feltöltötte esaniko - csütörtök 29 július 2021 - 07:40:29
Híradó-2021-07-28


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:       >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.