ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


ESTV A FACEBOOK-ON!ÉLŐ ADÁS
kedd 13 november 2018
Híradó-2018-11-12
Egy nap a gyógyításért – Tudományos konferenciát rendezett a Jávorszky kórház
Feltöltötte esaniko - kedd 13 november 2018 - 09:34:03
13 éve rendezi meg a névadóról elnevezett konferenciát a váci kórház. A Jávorszky Tudományos Nap napirendje évről-évre hasonló, a megnyitót előadások követik, délután pedig fogadás zárja az eseményt. Az idei programot a Tudományos Bizottság elnöke, dr. Marjanek Zsuzsanna osztályvezető főorvos szervezte. A művelődési központ színháztermében az ő bevezetőjét követően Rétvári Bence államtitkár köszöntötte az egészségügyi intézmény dolgozóit és a meghívott vendégeket.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Két új műszert kapott a váci kórház A Szív Hangja Alapítványtól
Feltöltötte esaniko - kedd 13 november 2018 - 09:32:15
Két új műszert kapott ma délelőtt a váci Jávorszky kórház. Az egészségügyi intézmény Kardiológiai Osztályának egy betegőrző monitort, a Sebészeti osztálynak pedig egy mobil érdopplert adományozott A Szív Hangja Közhasznú Alapítvány. A 2002 óta működő karitatív szervezet már hatodik alkalommal adott át értékes műszert a Jávorszky kórháznak.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Anna karácsonyi csodája Vácon
Feltöltötte esaniko - kedd 13 november 2018 - 09:31:12
Szombaton Vácon vendégszerepelt a több nemzetközi díjat is elnyert dél-koreai Gracias kórus. Az énekkar 10 éve tart karácsony előtt kantáta-turnét hazájában, illetve Amerikában, melynek során 25-30 várost járnak körbe műsorukkal. 2016-ban döntött úgy a csapat, hogy helyi előadók bevonásával Európa főbb városaiban is bemutatják karácsonyi műsorukat, egy musicalt, amely a Karácsonyi csoda címet viseli, és egy Anna nevű lány történet mutatja be. A musicalt szombaton teltház előtt játszották a művelődési központban.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Látni és látszani ősszel és télen is
Feltöltötte esaniko - kedd 13 november 2018 - 09:29:57
Még 25 napig tart az akció, aminek keretében az Országos Rendőr-főkapitányság idén is megtartja a télre felkészítő kampányát. A „Látni és látszani” program keretében az autósoknak lehetőségük van járművük ingyenes átvizsgáltatása mellett saját látásukat is szakemberrel ellenőriztetni az erre kijelölt helyeken. Az ingyenes vizsgálatokat azért is érdemes igénybe venni, mert a kampány végeztével a rendőrség átfogó ellenőrzésbe kezd, ahol a járművek világítástechnikai berendezéseit, és a sofőrök jogosítványban előírt szemüvegviselését kiemelten figyelik majd.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Álruhás vízóraleolvasó rabolt ki egy embert Vácon
Feltöltötte esaniko - kedd 13 november 2018 - 09:24:10
Álruhás vízóraleolvasó rabolt ki egy embert Vácon-adta hírül a Váci Napló. Az esetre a DMRV Zrt. hívta fel a figyelmet, amely a facebook-on keresztül is tájékoztatja a lakosságot, hogy a vízmű alkalmazottai csakis fényképes vállalati igazolványukkal végezhetnek vízóraleolvasási tevékenységet. Nem pihennek az ún. „unokázós csalók” sem, a megyében rendszeres, hogy telefonon keresnek meg idős, jóhiszemű embereket, akiktől több százezer forintot csalnak ki hamis történetekkel. A rendőrkapitányság fokozott óvatosságra inti a nyugdíjasokat.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
145 milliós útfejlesztés. Pályázati forrást nyert Nagymaros
Feltöltötte esaniko - kedd 13 november 2018 - 09:22:41
Belterületi utak fejlesztésére nyert el 145 millió forintot Nagymaros önkormányzata. A Dunaparti város 2018 elején pályázott állami forrásra, melyen a legmagasabb igényelhető összeg 150 millió forint volt településenként. Az elnyert pénz önkormányzati tulajdonú utak szilárd burkolattal történő kiépítésére, felújítására és korszerűsítésére fordítható. Nagymaroson az elnyert 145 millió forintból a Rákóczi út Fehérhegy utca és Elsővölgy utca közötti szakasza fog megújulni-olvasható a város honlapján

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vasárnaptól Márton napi időszak
Feltöltötte esaniko - kedd 13 november 2018 - 09:22:10
Mostantól lehet a libalakomát igazán az asztalra tenni, hisz vasárnaptól tartjuk az egykori római katonából megtért keresztény szerzetes, majd püspök emlékezetét. Az iskolákban is felelevenítik a Márton naphoz csatlakozó történelmi eseményeket és hagyományokat. látványosan ünnepelt ma a Juhász Gyula Általános Iskola is, ahol a szokások szerint az egész alsó tagozatot összeverbuválták a közös rendezvényre

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Változik a menetrend. Több vonat áll meg Dunakeszin
Feltöltötte esaniko - kedd 13 november 2018 - 09:19:37
Több gyorsított vonat fog megállni Dunakeszin az új menetrend életbe lépésével. A MÁV közleményéből kiderül: a 2018/2019-es vasúti menetrend december 9-én lép életbe, de már letölthető a vasúttársaság weboldaláról, valamint az utasok előre tájékozódhatnak az online menetrendi keresőben is a belföldi és nemzetközi vonatok indulási és érkezési idejéről. A jelentősebb változások közül a vasúttársaság kiemelte, hogy a Budapest-Vác-Szob vonalon több gyorsított vonat megáll majd Dunakeszin is a kapacitások egyenletesebb eloszlása érdekében.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - kedd 13 november 2018 - 09:19:02
Nagy csatában nyert a Váci KSE férfi kézilabda csapata a Nagykanizsa ellen, 3 érmet nyertek a Reménység gerelyesei, Boronkay sikerek a duatlon diákolimpia döntőjében.


Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Híradó-2018-11-09
hétfő 12 november 2018
Magyar Tudomány Napja az Aporon. A I. világháború lezárására emlékeztek
Feltöltötte esaniko - hétfő 12 november 2018 - 09:19:58
Idén is csatlakozott váci főiskola a Magyar Tudomány Napja rendezvénysorozathoz. Az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán kedden tartották meg a kapcsolódó programokat. Délelőtt harmadik osztályos gyerekeknek rendeztek izgalmas kísérletekkel tarkított interaktív foglalkozásokat, délután pedig az I. világháború lezárásának centenáriuma alkalmából hallhattak tematikus előadásokat az érdeklődők. A rendezvény keretében Vác polgármestere bemutatta személyes világháborús relikviáinak egy részét, prezentációjában pedig a méltánytalan trianoni békeszerződéshez vezető folyamatokról is beszélt.Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 809 810 811
HírarchívumHírarchívum

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.