ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!
ESTV A FACEBOOK-ON!ÉLŐ ADÁS
kedd 29 szeptember 2020
Híradó-2020-09-28
Újabb ózongenerátorokat vásárolt a város
Feltöltötte esaniko - kedd 29 szeptember 2020 - 08:49:22
Hernádi Judit önálló estje szigorú biztonsági intézkedések betartása mellett közel teltházas nézőtér előtt került megrendezésre pénteken. A Váci Dunakanyar Színház évadnyitó előadását megelőzően egy ózongenerátorral fertőtlenítették a nézőteret, amit jelképesen Inotay Gergely alpolgármester adott át az intézménynek. A sajtó képviselőinek a helyszínen mutatták be a három darab, különböző teljesítményű ózongenerátort, melyeket a város a Koronavírus STOP számlán összegyűlt pénzből vásárolt az intézményeinek.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Még lehet váltani napijegyet a Dunakanyarba
Feltöltötte esaniko - kedd 29 szeptember 2020 - 08:48:13
Az októberi hétvégékre még lehet váltani Dunakanyar Napijegyet-írja az MTI. A komplex menetjegyet, amellyel korlátlanul lehet utazni a Pilis és a Börzsöny népszerű kirándulóhelyeire, még augusztus elején vezették be, azóta pedig mintegy 2000-ret adta el belőle. A napijegy korlátlan számú utazásra jogosít fel a Dunakanyar körjáraton, a MÁV-Start, a MÁV-HÉV, a Volánbusz és a MAHART helyi járatain. A termék szeptember 30. és november 1. között csak a hétvégékre és október 23-ra váltható meg- közölte MÁV Start. A napijegy ára 2000 forint, 26 év alattiaknak pedig 1500 forint.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Régi-új igazgató a váci könyvtár élén
Feltöltötte esaniko - kedd 29 szeptember 2020 - 08:47:35
Magyarországon harminc év alatt csaknem harmadára esett vissza a rendszeresen könyvet olvasó felnőttek aránya a Tárki frissen nyilvánosságra hozott kutatása szerint.A megkérdezettek mindössze 13 százaléka nyilatkozott úgy, hogy rendszeresen olvas, egyharmaduk alkalomszerűen, míg több mint felük egyáltalán nem vesz könyvet a kezébe. A váci könyvtár látogatottsága az utóbbi öt évben viszont nőtt, sőt a beiratkozók száma is emelkedett- mondta el a Híradónak Cserkaszky Györgyi. Az intézmény igazgatóját a napokban bízták meg újabb öt évre a könyvtár vezetésével, ezalatt az idő alatt főleg a kamaszok és a középiskolások körében szeretné tovább növelni a bibliotéka népszerűségét.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Élen a magyar infláció
Feltöltötte esaniko - kedd 29 szeptember 2020 - 08:46:00
Júliusban és augusztusban is Európa legmagasabb inflációját mérték Magyarországon, derül ki az Eurostat adataiból. A két hónapja rekordmagas áremelkedés elsőként az élelmiszerek és az alkoholmentes italok árán érhető tetten, amelyek augusztusban csaknem 8%-al emelkedtek az egy évvel korábbi szinthez képest. Ezzel messze kilóg Magyarország a sorból Európában, a második legnagyobb drágulás ugyanis csak 5,6%-os. Egyébként a kontinensen belüli tendenciákban látszik egy kelet-nyugati határvonal, a négy legmagasabb inflációs ráta kelet-európai országokban volt.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Újabb KISS szerelvény állt forgalomba a váci vonalon
Feltöltötte esaniko - kedd 29 szeptember 2020 - 08:45:04
Mától újabb KIS szerelvény állt forgalomba a váci vonalon. Az emeletes motorvonat a járvány miatt megszakadt tesztüzem-szünet után augusztus közepén indult újra útnak mostantól pedig már nem csak egy, hanem két korszerű járat közlekedik a Budapest-Vác-Szob viszonylatban. Az emeletes vonatok tervezett menetrendje a vasúttársaság honlapján is elérhető, további menetrendről az Elvirán is tájékozódhatnak az utasok.A vasúttársaság kéri utasait, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, és ne feledjék el, hogy szeptember 21-től a maszk használata már nemcsak a közlekedési eszközökön, hanem az állomásokon is kötelező.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Komondoros emlékérmet adott ki az MNB
Feltöltötte esaniko - kedd 29 szeptember 2020 - 08:44:22
Új emlékérmét bocsát ki vasárnap a Magyar Nemzeti Bank, ami ezúttal egy hazai kutyafajtát ábrázol és kétezer forintos névértékkel bír. Legutóbb a múlt héten jelentek meg új emlékérmék, amelyek az Országos Meteorológiai Szolgálat 150 éves fennállására készültek, most pedig a "Magyar pásztor- és vadászkutya fajták" sorozat második darabja érkezik, amely egy komondort ábrázol. A 3,4 centi átmérőjű, 16 grammos színesfémből készült érmét Imre Boglárka tervezte és 10 ezer darabot bocsát ki belőle a jegybank. A kutyás sorozat első darabja tavaly ősszel jelent meg, azon vizsla szerepelt.Az emlékérméket azért bocsátja ki az MNB, hogy egyes kiemelt jelentőségű társadalmi és nemzeti értékeknek állítson emléket. Így – bár ezek törvényes fizetőeszköznek minősülnek – a jegybank nem javasolja, hogy bárki fizessen velük, mert megzavarják a pénzforgalmat.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - kedd 29 szeptember 2020 - 08:42:02
A női kézilabda bajnokság szombati fordulójának eredménye: Váci NKSE – Érd 33-20. A korábbi két meccshez képest most a lelátót már szépen megtöltő szurkolók hosszú vendégakciókat és gyenge hazai védőmunkát láthattak
A legnagyobb gólkülönbség a 49. percben, 30-14-nél volt. Most a válogatott összetartás miatt szünet következik a pontvadászatban. A váci csapatból négy játékos vehet részt a nemzeti csapat edzésein: HelembaiFanny, Kácsor Gréta, Lakatos Rita és Szabó Laura. A sorsolás szerint a következő NB I-es fordulóban Szombathelyre utazik a váci gárda. A mérkőzésre október 11-én vasárnap délután háromtól kerül sor.Közel hetven fővel állt rajthoz a Vác csapata Fadd-Domborin, a Magyar Sárkányhajó Szövetség tizennyolcadik alkalommal megrendezett Magyar Bajnokságán. Erős mezőnyben az U18-as korosztálytól, az ötven felettiig minden kategóriban képviselték a várost az elszánt sportolók. A járványhelyzet miatt egy hétvégén rendezték meg a standard húszas és a tízes hajók küzdelmeit, így három napig szinte folyamatos versenyzéssel telt az idő.
A váci hajósok hét aranyat hoztak el a Tolna megyei üdülőfaluból, a küzdelem végén mint a legeredményesebb egyesületként térhettek haza, külön öröm, hogy ismét van Vácon U18-as fiatal csapat” – nyilatkozta A Váci Naplónak Szabó Miklós, Dunai Sárkányok vezetője.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 28 szeptember 2020
Híradó-2020-09-25
Feltöltötte esaniko - hétfő 28 szeptember 2020 - 10:14:37
Híradó-2020-09-25


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Alsóvárosi bűz. A DMRV működés közben fejleszti szennyvíztelepét, közben küzdenek a rengeteg lefolyóba dobott szálas anyaggal
Feltöltötte esaniko - hétfő 28 szeptember 2020 - 10:09:40
Több napja terjeng erős, kellemetlen szag Alsóvárosban, ami miatt az önkormányzathoz, illetve a Liget melletti szennyvíztelepet üzemeltető vízműhöz is számos lakossági panasz érkezett. A Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. a szaghatás kapcsán a Facebook-on tett közzé egy terjedelmes közleményt, amelyben leírják, hogy a folyamatos üzemelés közben zajlik a telep fejlesztését célzó nagyberuházás. Ennek során fordulnak elő olyan munkafázisok, amelyek erős bűzzel járnak, de azt ígérik, pár napon belül meg fog szűnni a kellemetlen szag. A vízmű kitér arra is, hogy a biztonságos és hatékony üzemelést nagyban megnehezítik a csatornákba kerülő szilárd anyagok, amelyek gyakran okoznak hibát a rendszerükben.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Beporzóbarát gyep a Kálvária dombon. Teret adnak az élővilágnak
Feltöltötte esaniko - hétfő 28 szeptember 2020 - 10:08:26
Mostantól úgy kaszálják Vácon a Kálvária dombot, hogy néhány kijelölt területen magasan hagyják a növényzetet. Az úgynevezett „hagyásfoltok” életteret jelentenek többek között a beporzó rovaroknak, például a méheknek, lepkéknek, vagy akár a haszonnövények kártevőit pusztító ízeltlábúaknak, így segítenek fenntartani a természet egyensúlyát. Az élővilág védelmét célzó kezdeményezés a Bagolybükk Egyesület, a Váci Egyházmegye, a Magyar Lepkemonitoring Társaság és az önkormányzat összefogásával indult el, és várhatóan tovább bővül majd a mozaikosan nyírt zöldterületet száma a városban.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Lejárt a kommunális adó befizetésének őszi határideje
Feltöltötte esaniko - hétfő 28 szeptember 2020 - 10:06:22
Az önkormányzatnak fizetendőkommunális adó befizetése két részletben történhet, az idei második alkalom pótlékmentes kiegyenlítésének határideje 2020. szeptember 15-én járt le. A váci lakosok idén is év elején kapták meg postai úton a március közepéig és az ősszel befizetendő 10-10 ezer forintról szóló csekket. A városháza honlapján közzétett tájékoztató szerint azonban a második részlet befizetéséről sokan elfeledkeztek.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:       >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.