ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!
ESTV A FACEBOOK-ON!ÉLŐ ADÁS
csütörtök 29 október 2020
Híradó-2020-10-28
Feltöltötte esaniko - csütörtök 29 október 2020 - 10:11:17
Híradó-2020-10-28


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Virágos Vác 2020. Kiosztották a legszebb kiültetésekért járó díjakat.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 29 október 2020 - 10:09:32
Hétfőn rendezték meg a 18. Virágos Vác verseny díjkiosztó ünnepségét. Tekintettel a járványhelyzetre, idén a Városháza udvarán rendezték meg a gálát, amelyen összesen több mint 300 városszépítő részesült elismerésben. A verseny fővédnökei -Matkovich Ilona polgármester és Marton Zsolt püspök-köszönetüket fejezték ki azoknak, akik munkájukkal hozzájárulnak környezetük és a város díszítéséhez. A díjazottakat a hagyományok szerint oklevelekkel és virághagymákkal jutalmazták. Idén egyébként minden eddiginél több, összesen 25 nevező érdemelte ki a Virágos Vác-Virágos Ház táblát, amely azoknak jár, akik már 4. éve mutatnak példát kiskertjükkel.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kijavították a megrongált eszközöket, keresik az elkövetőket
Feltöltötte esaniko - csütörtök 29 október 2020 - 10:08:11
Kijavították a tönkretett játszóeszközöket, amelyeket a városi fenntartású parkokban, a Duna-parton, a Kálvin utcai játszótéren, a Damjanich téren, a Földváry téren és a Deákvári főtéren tettek használhatatlanná ismeretlenek. A vandálok a múlt hónapban néhány nap eltéréssel rongáltak meg több padot, hintákat és rugós játékokat, a váci önkormányzat akkor nyomravezetői díjat is felajánlott az esetleges szemtanúknak. A játszóterek erős embereinek ugyan még nem sikerült a nyomára bukkanni, a Duna-parti szoborpark rongálójának nyaka körül viszont már szorul a hurok, a városházára ugyanis bejelentés érkezett az ügyben, amit a rendőrséghez is továbbítottak.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Csereklye Károly szerint pénzügyi visszaélések történtek a holdingnál. A képviselő a polgármestertől várja a büntetőfeljelentést.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 29 október 2020 - 10:06:23
Csereklye Károly szerint sikkasztás gyanúja merült fel az egyik önkormányzati intézmény vezetőjénél. Az ellenzéki képviselő keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy telefonon és névtelen levelekben is kapott arra vonatkozó információkat, hogy pénzügyi visszaélések történtek az egyik városi cégnél. Hozzátette: a jelzések alapján közadatokat kért ki, amelyeket szakemberek bevonásával vizsgált meg, és arra a következtetésre jutott, hogy több tízmilliós nagyságrendű visszaélés gyanúja áll fenn. Csereklye Károly több beadványt is küldött már a polgármesternek az ügy kapcsán, mert azt szeretné elérni, hogy Matkovich Ilona felelős vezetőként nézze át a dokumentumokat, és ha valóban fennáll a bűncselekmény gyanúja, tegye meg a kötelező feljelentést.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Városháza: vizsgálatot rendelt el a polgármester, a képviselőnek kötelessége feljelentést tenni.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 29 október 2020 - 10:02:19
A képviselő által hétfőn beadott dokumentumok alapján a polgármester vizsgálatot rendelt el annak kiderítésére, hogy az előző és a mostani képviselő-testület működése alatt történt-e bármilyen, közpénzekhez köthető szabálytalanság. A városháza álláspontja szerint, ha Csereklye Károlynak bűncselekményről van tudomása, akkor haladéktalanul feljelentést kell tennie a nyomozóhatóságnál. Ezt képviselői esküjéhez hűen a közvélemény tájékoztatásával párhuzamosan minden bizonnyal meg is tette.
A városháza emlékeztet arra, hogy a mostani városvezetés már több vizsgálatot indított különböző ügyekben. Ezek közül kiemelkedik a színházi szabálytalanságokat felderítő ellenőrzés. Valamint, egy hasonló vizsgálat derítette ki, hogy Mokánszky Zoltán volt alpolgármester és Balkovics Péter volt önkormányzati képviselő felügyelő bizottsági tagságért, milliós nagyságrendű összeget vett fel jogtalanul, mely összeget azóta sem fizettek vissza.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Tavalyi avar a Hekli parkban
Feltöltötte esaniko - csütörtök 29 október 2020 - 10:01:22
Mokánszky Zoltán a deákvári tömbbelsők lombtakarításának hiányosságaira hívta fel a figyelmet keddi sajtótájékoztatóján. A képviselő szerint a területen található avar mennyisége nem teszi lehetővé, hogy a környező házakban lakók maguk takarítsák el, a közparkok rendben tartása pedig a város feladata. Mokánszky Zoltán úgy véli, hogy az egy éve regnáló városvezetés nem tartotta be a választóknak tett ígéreteit, ráadásul a zöldfelületek karbantartásának egy részét is a lakosságra hárították.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Életbe léptek az új karanténszabályok. Okostelefonos alkalmazással ellenőrzik a szabályok betartását.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 29 október 2020 - 10:00:21
Mától új karantén szabályok és szankciók léptek életbe. A Magyar Közlöny keddi számában olvasható az Országgyűlés által hétfőn megszavazott törvénymódosítás, mely szerint a határon belépők kötelesek azonnal karanténba vonulni, a címet pedig azonnal be kell jelenteni a határnál a rendőröknek. A beutazókat kötelezik továbbá egy ellenőrzésre szolgáló szoftver letöltésére. Emelték a büntetési tételeket is, mától a karanténszabályokat megszegőkre 5 ezertől 150 ezer forinting terjedő bírság szabható ki, egy napon belül akár többször is.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kitüntetések elnyerésére vár javaslatot az önkormányzat
Feltöltötte esaniko - csütörtök 29 október 2020 - 09:59:44
A „Vác város művelődéséért”, a „Közművelődést segítő munkáért” és a „Vác város művészeti díja” elnevezésű elismeréseket idén is a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett városi ünnepség keretében fogják átadni. A díjak odaítélésére november 20-ig lehet javaslatokat tenni az önkormányzat Emberi Kapcsolatok Bizottságánál, a városháza 108-as irodájába címezve, vagy e-mailen a szervez03©varoshaza.vac.hu címre. A javaslat benyújtásakor a személy, vagy közösség megnevezése mellett a részletes indoklást is csatolni kell. A díjakkal kapcsolatos bővebb tájékoztatást a város hivatalos honlapján olvasható.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Mobilállomással mérik a légszennyezettséget Verőcén
Feltöltötte esaniko - csütörtök 29 október 2020 - 09:58:47
Egy mérőautó segítségével elemzik a levegő minőségét Verőcén. A mobilállomást a község önkormányzata a Civil Verőce nevű közösségi csoport javaslatára rendelte meg annak érdekében, hogy pontos adatokat kapjanak a falu levegőjének komponenseiről. Az iskola udvarán álló, hiteles mérőeszközökkel felszerelt jármű az őszi és téli időszakban várhatóan kétszer egy hónapig elemzi a levegő összetételét,ezalatt többek között méri a szálló por, a szénmonoxid, a kéndioxid és az ózon mennyiségét is. A Civil Verőce beszámolójából kiderül: a mérésből egy budapesti állapottal összehasonlító elemzés születik majd, illetve utólag a nyers adatokat is megkapja majd a település. A mérőautó üzemeltetői novemberben szemléletformáló előadást és bemutatót is tartanak majd a helyi iskola tanulóinak.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 27 október 2020
Híradó-2020-10-26
Ünnepi megemlékezés az 1956-os események évfordulóján
Feltöltötte esaniko - kedd 27 október 2020 - 12:39:08
A hagyományok szerint két felvonásban, egy délelőtti és egy délutáni programsorozattal emlékeztek meg Vácon az 1956-os forradalom és szabadságharc váci hőseiről. Az önkormányzat és a Váci Reménység Egyesület közös szervezésében lezajlott ünnepség 10 órakor a váci börtön előtti emlékműnél kezdődött, ahol Sárossy Gyula, a Politikai Elítéltek Közösségének elnökségi tagja idézte fel az október 23-át megelőző és követő eseményeket, majd a pártok és a civilek a város több pontján megkoszorúzták a váci mártírok emléktábláit. Este a Konstantin téren Szontágh Pál történész mondott emlékező beszédet Brusznyai Árpád és Rusvay Tibor tanárok emléktábláinál, a püspöki palotánál pedig Marton Zsolt megyéspüspök idézte fel elődjének, dr. Pétery Józsefnek az életútját, illetve az 56-os eseményekhez kapcsolódó szerepvállalását.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Mi Hazánk szűkkörű megemlékezést tartott
Feltöltötte esaniko - kedd 27 október 2020 - 12:37:02
A Mi Hazánk 4-es választókerületének vezetősége szűk körben emlékezett meg 56-ról a váci börtön előtt. Fényi Tibor sződligeti elnök kifejtette: a mozgalom követői október 23-át tartják a legnagyobb nemzeti ünnepnek, mert, ahogy most a globális világ túlsúlya ellen, akkoriban is a szuverenitásért kellett harcolniuk a fiataloknak. Székesi Marcell a kommunista elnyomásra emlékeztetett, kiemelve az 56-os hősök áldozatvállalását és példaértékű hazaszeretetét. A váci alelnök szerint a hontalanságot népszerűsítő eszmék ma is jelen vannak az országban, ami ellen fel kell emelni a szavukat. A rövid megemlékezés végén Csereklye Krisztina váci elnök koszorút helyezett el az 56-os emlékmű lábánál, majd gyertyát gyújtottak az áldozatok emlékére.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:       >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.