ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!
ESTV A FACEBOOK-ON!ÉLŐ ADÁS
hétfő 30 november 2020
Visszaadták a Zöldfa utcát a forgalomnak.
Feltöltötte esaniko - hétfő 30 november 2020 - 09:35:13
A péntekre kitűzött határidő előtt, már csütörtökön kora délután visszaadták a forgalomnak a Zöldfa utcát. Mint ismert, a Földváry téri lakótelephez vezető útszakaszt hétfőn zárták le, hogy a héten el tudják végezni az aszfaltozást. A beruházást önkormányzati forrásból fedezték, és mintegy 18 millió forintba került. Matkovich Ilona polgármester a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta: miután a kormány elvonta az önkormányzatoktól a gépjárműadót, és pályázati úton sem kaptak támogatást, az önrészre szánt pénzből tudtak útfelújítási munkálatokat végezni.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Bősze Sándor díjat kapott a váci levéltér igazgatója. Horváth Ferenc szakmai munkáját ismerte el a levéltári egyesület.
Feltöltötte esaniko - hétfő 30 november 2020 - 09:34:05
Szakmai elismerésben részesült a váci levéltár igazgatója. Horváth Ferenc lett ugyanis a Bősze Sándor díj idei kitüntetettje. Az egykori alapítójuk emlékére 2016-ban létrehozott kitüntetést a Magyar Levéltárak Vezetőinek Tanácsa ítéli oda minden évben, egy személynek. A 2020-as díjazott méltatása szerint Horváth Ferenc a szakma elismerését többek között azzal vívta ki, hogy kiemelkedő szerepet visz a városi levéltárak munkájának megismertetésében, a levéltárban őrzött források közkinccsé tételében, amivel hozzájárul a helyi identitás megerősítéséhez, és szervezőmunkájával egy korszerű városi levéltárat hozott létre.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Elindult az élelmiszeradomány-gyűjtés a Tesco-nál. Kisgyermekes családokhoz és hajléktalanokhoz juttatják el az ünnepek előtt a felajánlásokat.
Feltöltötte esaniko - hétfő 30 november 2020 - 09:32:44
Három napon keresztül, péntektől vasárnapig várja a lakosság adományait a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. Vácon a Szociális Szolgáltatások Házának szervezésében a külvárosi hipermarketnél gyűjtik a felajánlásokat pénteken délután 14 órától. Az akció célja, hogy az elhúzódó veszélyhelyzet okozta nehézségeket, az ünnepek alatt fokozottan jelentkező élelmezési problémákat enyhíteni tudják a tartós élelmiszerek gyűjtésével. Vácon önkéntes diákok segítenek a lebonyolításban, akik pénteken 14 és 18 óra között, szombaton és vasárnap pedig 10 és 18 óra között veszik át az adományokat a hipermarketnél.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A következő két hétvégén is lesz Vácon szűrőbusz
Feltöltötte esaniko - hétfő 30 november 2020 - 09:28:45
A mostani és a december 5-6-i hétvégén is végez COVID szűrést Vácon az Országos Mentőszolgálat – adta hírül dr. Bánhidi Péter, a Helyi Operatív Törzs által felkért szakértő, háziorvos. A szűrőbusz a jelzett napokon 9-16 óra között a József Attila sétánynál várja azokat, akiknél a háziorvos elrendelte a tesztelést.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Müller Cecília: változik a járványgörbe
Feltöltötte esaniko - hétfő 30 november 2020 - 09:27:56
Keddtől érvénybe lépett a 65 éven felülieknek biztosított vásárlási idősáv, azonban a drogériák, élelmiszerüzletek és gyógyszertárak teljes nyitvatartási idejében vásárolhatnak az idősek. Az idősáv csak a megjelölt üzletekre vonatkozik, tehát az egyéb boltokban a teljes nyitvatartási időtartam alatt bárki, bármely korosztály igénybe veheti a szolgáltatásokat- írta az MTI Müller Cecília szerdai sajtótájékoztatójára hivatkozva.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Mikor kell a ködlámpa? Bírság jár az indokolatlan használatért.
Feltöltötte esaniko - hétfő 30 november 2020 - 09:26:48
Nem véletlenül hívják az év 11. hónapját „ködnevelő novembernek”, ilyenkor ugyanis nagyon gyakori, hogy rossz látási viszonyok között kell közlekedni. Az autós forgalomban a sofőrök segítségére lehet a ködlámpa, de a speciális fényszórók használatára vonatkozó KRESZ szabályok értelmében ezeket csak „indokolt esetben” lehet használni. Hogy mikor indokolt bekapcsolni a ködlámpát, annak megítélése elég szubjektív, az viszont biztos, hogy a helytelen használatáért 30 ezer forintos bírság járhat.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - hétfő 30 november 2020 - 09:26:10
Csütörtökön, Bécsben sorsolták ki a női kézilabda Európa-liga csoportkörének összecsapásait.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 26 november 2020
Híradó-2020-11-25
Feltöltötte esaniko - csütörtök 26 november 2020 - 09:35:06
Híradó-2020-11-25


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A helyi fényviszonyokhoz fog igazodni a közvilágítás Vácon
Feltöltötte esaniko - csütörtök 26 november 2020 - 09:32:56
Hamarosan a sötétedéshez igazodva kapcsolódnak fel szürkületkor Vác közútjain a lámpák- tájékoztatta a Híradót Ferjancsics László. Az alpolgármester javaslatára az önkormányzat az ELMŰ-nél kezdeményezte a korszerűsítést, aminek eredményeként legkésőbb márciustól már egy alkonyérzékelő fogja az aktuális fényviszonyokhoz igazodva szabályozni a közvilágítás le- és felkapcsolását a városban. Az átalakításhoz szükséges 4 millió forint átcsoportosítását elfogadta a testület, Matkovich Ilona polgármester pedig már aláírta az erre vonatkozó megállapodást a céggel, amely megkezdte a szükséges időkapcsolók legyártását.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ingyenesen használható éjszaka a váci mélygarázs
Feltöltötte esaniko - csütörtök 26 november 2020 - 09:31:38
Újabb kormányrendelet lépett életbe november 23-án, amelynek értelmében a váci mélygarázs is díjfizetés nélkül vehető igénybe az este 7-től reggel 7 óráig tartó idősávban. A parkolást könnyítő intézkedést a koronavírus járvány terjedésének lassításával indokolta Orbán Viktor. A határozat megszabja, hogy az önkormányzatok saját hatáskörben rendelkezzenek a tulajdonukban álló gazdasági társaságok parkolóinak bárki számára való megnyitásáról, illetve a lakosság tájékoztatásáról.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Már csütörtökön befejeződhet a Zöldfa utca burkolatcseréje
Feltöltötte esaniko - csütörtök 26 november 2020 - 09:30:50
A tervezettnél jobb ütemben halad a Zöldfa utca aszfaltozása, miután a kivitelező a teljes brigáddal állt neki az alsóvárosi útszakasz megújításának. Erről Kiss Zsolt alpolgármester számolt be a helyszínen, ahol azt is elmondta, hogy a parkolót is újraburkolják és festik, és péntektől csak szabályosan, az ún. halszálka rend szerint lehet majd használni, amelyet festéssel is jelezni fognak. Az alpolgármester hozzátette: jövőre várható parkolóhely-bővítés a Földváry téren, ennek tervein már dolgoznak.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Változások a postán: elsőbbséget kapnak az idősebbek
Feltöltötte esaniko - csütörtök 26 november 2020 - 09:29:36
Csütörtöktől az ország összes postáján elsőbbséget biztosítanak a kiszolgálásban a 65 év felettieknek a nyitást követő egy órában -írja közleményében a Magyar Posta. A rendelkezést az idősek védelmére hozták, ezért kérik az érintetteket, hogy éljenek a lehetőséggel, és közvetlenül nyitás után érkezzenek, a többi ügyfelüktől pedig türelmet kérnek. Szintén a koronavírus-járvány miatt vezetik be ismét az egyedi várakozási rendet, amelynek értelmében egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat az ügyféltérben, ahány kiszolgáló pult működik. A többieket arra kérik, hogy a bejárat előtt, egymástól legalább 1,5 méteres távolságra várakozzanak. Az ügyfelek beléptetését, irányítását - ahol szükséges - egy postai munkatárs segíti majd-olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:       >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.