ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


ESTV A FACEBOOK-ON!


csütörtök 22 június 2017
Híradó-2017-06-21
Feltöltötte webK - csütörtök 22 június 2017 - 11:24:19
Híradó-2017-06-21


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Végre a város tulajdonába került a mélygarázs
Feltöltötte esaniko - csütörtök 22 június 2017 - 08:26:39
Hosszú évek huzavonája kerülhet nyugvópontra azzal, hogy a város hétfőn megállapodott a mélygarázst eddig tulajdonló bankkal és kedden a teljes vételárat kiegyenlítve megvásárolta az objektumot. Ahogy korábban beszámoltunk róla, ehhez az állam biztosított kétmilliárdos támogatást, de az előnyös megállapodásnak köszönhetően a pénzből nemcsak a tulajdonjogot tudta megszerezni a város, hanem a befejező munkálatokat is finanszírozni fogja belőle.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Nyakunkon a hőség
Feltöltötte esaniko - csütörtök 22 június 2017 - 07:54:24
Az elmúlt napokban beköszöntött a hőség és az előrejelzések szerin a jövő héten is marad a kánikula a Dunakanyar térségében. A tartós meleg nagyobb elővigyázatosságot igényel, mert ilyenkor nemcsak a közérzetünk romlik, hanem egészségünk is veszélybe kerülhet. Íme néhány jó tanács, hogyan tehetjük elviselhetőbbé a forró napokat.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sokan hűsölnek a veszélyesebb partokon.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 22 június 2017 - 07:53:47
A kánikula miatt egyre többen keresnek hűsölési lehetőséget a váci Duna-parton annak ellenére, hogy a folyó több szakasza szemetes, illetve balesetveszélyes. A hatóság a veszélyekre figyelmeztet, Vácon ugyanis nincs kijelölt szabadvízi strand, ezért itt tilos a fürdőzés. A következő napokban is folytatódik a kánikula ezért az egész országra kiterjedő tűzgyújtási tilalom van érvényben.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Teljes megújulást ígér a Vé-Négy fesztivál
Feltöltötte esaniko - csütörtök 22 június 2017 - 07:53:12
Új arculat, új programok, több helyszínen több zenekarral és színházi előadással zajlik majd az 5. VéNégy fesztivál. A legnagyobb nevek között a Punnany Massif, az Irie Maffia, a Belga, , de a több, mint húsz zenekar között ott lesz a 30Y, a Hiperkarma és a Supernem is. A Nagyító mai felvételén Kiss Domonkos Márk, a szervező Váci Dunakanyar Színház igazgatója beszélt e részletekről, amelyből kiderült, hogy a Visegrádi négyek országaiból érkező társulatok mellett most az ukránok is egyenrangú partnerként vesznek részt a színházi programokban.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A dobogó második fokáig futott a Városfejlesztő
Feltöltötte esaniko - csütörtök 22 június 2017 - 07:52:09
Első alkalommal vett részt a Váci Városfejlesztő Kft kollektívája a népszerű Fut a Vác tömegsport-rendezvényen. A vállalat 15 munkatársa és gyerekeik neveztek a verseny céges kategóriájába és együtt teljesítették is a 2,8 kilométeres úgynevezett buli-futást. A csapatot a kategóriájában egyetlen kollektíva tudta csak beérni, így a Városfejlesztő munkatársai a dobogó első fokára állhattak fel a D és Tsa Bt-vel együtt. A cég kommunikációs munkatársa, a kerekesszékben rajthoz álló Kanyó Zsolt az extrém kategóriában egyedüliként küzdötte le a távot, amivel külön elismerést kapott. A vállalat dolgozói a sikeren felbuzdulva ígéretet tettek, hogy rendszeresen részt vesznek a hasonló sportrendezvényeken.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Közeledik a parlagfű szezon
Feltöltötte esaniko - csütörtök 22 június 2017 - 07:51:39
A parlagfű elleni védekezésnek szigorú szabályai vannak. Egy 2008-ban elfogadott törvény értelmében a parlagfű irtását mindig az ingatlan, vagy a föld használójának, vagy a tulajdonosnak kell elvégeznie. A törvény arra is kitér, hogy az adott év június 30. napjáig az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását meg kell akadályozni, azt követően pedig folyamatosan irtani kell a gyomnövényt. Aki a határidőig elmulasztja a parlagfű-mentesítést, az ellen belterületen a jegyző, külterületen a növény- és talajvédelmi hatóság indít eljárást. Kockáztatni nem érdemes, mert a kiszabható bírság összege 15 ezer forinttól 5 millió forintig terjedhet.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Beszakadt a Halász köz lépcsője
Feltöltötte esaniko - csütörtök 22 június 2017 - 07:50:25
Beszakadt a Halász köz lépcsőjének egy szakasza ezért lezárták a Tabán utcát és a Liszt Ferenc sétányt összekötő kis sikátort. A Váci Városfejlesztő Kft. kiment és megtekintette a helyszínt, de mivel csatorna szag jött fel a gödörből a DMRV-nek szóltak, a szennyvízhálózat ugyanis hozzájuk tartozik. A vízmű munkatársai a Tabán utcánál feltárták a vezetéket majd megállapították, hogy egy öreg vezeték kilyukadása okozta a problémát. A csatorna feltárása és a helyreállítás következő hetekben várható.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Tizenegyedszer is napközis tábor az Árpádban!
Feltöltötte esaniko - csütörtök 22 június 2017 - 07:47:39
A nyár nagy részére megoldódhat a gyermekelhelyezés kérdése azoknál, akik jelentkeztek az Árpád iskola napközijébe. Az önkormányzat által szervezett nyári tábor már 11. éve nyújt több hetes kikapcsolódást és folyamatos foglalkozást a résztvevő gyermekeknek. Az ilyen és ehhez hasonló programok szükségét mutatja az is, hogy rövid időn belül, száznál is többen regisztráltak.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szentjánosbogarak Királyréten
Feltöltötte esaniko - csütörtök 22 június 2017 - 07:43:48
Látványos természeti jelenség megfigyelésére csábít az Ipolyerdő Zrt Királyréti Erdészete. Szentiván napjának előestéjén, pénteken fél nyolckor az erdei kisvasút kismarosi végállomásához várják azokat, akik természetes környezetükben szeretnék megcsodálni a szentjánosbogarak rajzását. Végighaladva a vasútvonalon a királyréti végállomástól egy nagyjából 2-3 kilométeres könnyű séta indul, aminek során az apró világító rovarok megfigyelése mellett számos érdekességet is megtudhatunk a szentjánosbogarakról és az éjszakai lények túlélési trükkjeiről.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - csütörtök 22 június 2017 - 07:39:32
Vasárnap rendezték meg a 27. Fut A Vác futóversenyt, Sukoron került sor az Outrigger Magyar Bajnokságra.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 20 június 2017
Híradó-2017-06-19
Oldal:  1 2 3 ... 712 713 714
HírarchívumHírarchívum
56-os szobrot avattak Csőváron esaniko @ (20 jún : 09:41) (Hírek)
Szabadság koncert a váci főtéren. esaniko @ (20 jún : 09:37) (Hírek)
Elballagtak az általános iskolások esaniko @ (20 jún : 09:35) (Hírek)
Múzeumok Éjszakája Vácon esaniko @ (20 jún : 09:34) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.