ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


ESTV A FACEBOOK-ON!


kedd 30 augusztus 2016
Híradó-2016-08-29
Iskolakezdés
Feltöltötte esaniko - kedd 30 augusztus 2016 - 08:46:05
Nem lesz hiány krétából, és a fűtésszámlák is időben ki lesznek fizetve a csütörtökön induló tanévben- ígéri a Váci Tankerület igazgatója. Bár a városban az ilyen jellegű problémák korábban sem okoztak komolyabb fennakadásokat az oktatásban, de január elsejétől az állami üzemeltetésbe átkerülő iskolákban folyamatosan biztosított lesz az anyagi háttér a zökkenőmentes működéshez- állítja Verebélyi Ákos. Változások történtek a KLIK háza táján is, itt a térségben például három tankerület kerül váci központtal közös irányítás alá a jövő év elejétől, az új tankerületi központ pedig önálló költségvetési szervként működik majd. Az iskolaigazgatók is nagyobb döntési szabadságot kapnak, a napi feladatok ellátásához és a kisebb beruházásokhoz ezentúl nem kell a KLIK jóváhagyása.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Tanévnyitók Vácon
Feltöltötte esaniko - kedd 30 augusztus 2016 - 08:44:13
Már a hét elején megkezdődtek a tanévnyitók a váci iskolákban. Ma 17.00. órakor elsőként a Radnóti Miklós Általános Iskolában tartották meg az ünnepséget. A Juhász Gyulában, 31-én, szerdán, 17.00.- órakor, míg a Petőfi-ben, az Árpád-ban, a Földváry-ban szeptember 1-én reggel 08,00,-kor tartják a megnyitót. A katolikus fenntartású Karolina Általános Iskola évnyitóját 31-én, tehát szerdán, a székesegyházban a 16.30-tól kezdődő szentmise keretében tartják, ugyanitt 18.00-órától már a piaristák szertartása avatja majd a gimnazisták tanévét.Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Pszichés terhelés az iskolakezdéskor, beilleszkedés
Feltöltötte esaniko - kedd 30 augusztus 2016 - 08:33:50
Nem minden esetben megy könnyen a beilleszkedés az elsős gyermekek számára. Ráadásul hazánkban is folyamatosan növekszik a magatartás problémával küzdő tanulók száma. Nem utolsó szempont, hogy az intézmény megfelelően tudja kezelni ezeket a gyerekeket és időben felismerje a problémát. Segítség lehet, hogy az iskolákban pszichológusok, nevelési szakemberek is jelen vannak, akiknek többek között feladata az is, hogy ellássák tanáccsal a tanulási vagy beilleszkedési problémával küzdő gyerekek szüleit.Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Aktívan kezdi az idényt a Váci KSE
Feltöltötte esaniko - kedd 30 augusztus 2016 - 08:23:18
Új szezon! Új igazolások! Új sportcsarnok! Nagy változások mennek végbe a váci kézilabda életben. A szeptember 10-én induló NB1-es bajnokságnak már egy átalakított kerettel vágnak neki a férfi kézilabdások. A felkészülés több mint egy hónapja zajlik, ez alatt több edzőmérkőzést is lebonyolítottak, valamint egy nemzetközi tornán is részt vettek a Váciak. A játékosok mellett az új sportcsarnok is készül. A terveknek megfelelően 2017. július 30-ig kell elkészülni az új komplexummal, ami aztán otthont adhat a KSE edzéseinek és bajnoki mérkőzéseinek is.Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A nyári szünet után ismét nyitva a könyvtár
Feltöltötte esaniko - kedd 30 augusztus 2016 - 08:17:49
Múlt héten egy hónapnyi szünet után ismét látogatható a városi könyvtár. A szokásos éves leállás alatti időt a munkatársak a könyvek rendbetételére, selejtezésére használták fel, de kifestették az aulát és a kölcsönző-teremben is végrehajtottak némi változtatást. A kiállítóterem is újra üzemel, és a kezdődő iskolaévhez kapcsolódó programmal várják a gyerekeket szeptember elején.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - kedd 30 augusztus 2016 - 08:16:06
Világbajnoki ezüstérmet nyert Galambos Péter, torna győztes lett Szlovákiában az IPRESS Center Vác csapata

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 29 augusztus 2016
Újonnan nyíló üzlet, a Winkler Tüzép munkatársakat keres!
Feltöltötte webK - hétfő 29 augusztus 2016 - 15:32:23
Hamarosan újonnan megnyíló gödi telephelyünkre keresünk: Telephelyvezető, Árukiadó, Gépjárművezető, Értékesítő munkatársakat! Jelentkezés leadás: wk©winklertuzep.hu. Postai cím: 9200 Mosonmagyaróvár Halászi út 1.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Híradó-2016-08-26
Feltöltötte mtamas - hétfő 29 augusztus 2016 - 10:29:25
Híradó-2016-08-26


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
35 milliós busszal gyarapodott a VLSE
Feltöltötte esaniko - hétfő 29 augusztus 2016 - 08:37:23
35 millió forint értékben jutott újabb támogatáshoz a Váci Labdarúgó Sportegyesület. Az utánpótlás most egy 50 személyes Scania autóbusszal gyarapodott a TAO-nak, illetve az önrész befizetésének köszönhetően, amit főként a gyerekek szállítására használnak majd. A busz élettartamának a negyedét futotta le eddig, szolgáltatási viszont most is a kor elvárásainak megfelelő - mondta a közlekedési eszköz átadóján a cég regionális igazgatója.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Újabb egyeztetés stadion ügyben
Feltöltötte esaniko - hétfő 29 augusztus 2016 - 08:36:10
Riporteri kérdésre elhangzott, hogy pénteken történik egyeztetés a stadion felújítást érintő műszaki tartalomról a Váci Futball Kft. vezetésével. Mint ismert, a stadion felújítása jelenleg azért tolódik, mert a váci futballcsapat tulajdonosa nem nyújtotta be határidőre a felújítási forrás lehívásához szükséges pályázatot az MLSZ-hez. John Marshall akkor azt nyilatkozta, hogy nem tisztázottak számára a jövőbeni feltételek a focicsapat váci működéséhez. Pető Tibor azonban megerősítette korábbi kijelentését, hogy az önkormányzat biztosítja a 450 milliós felújítás 30%-os önrészét. A pályázati összeg további lehívásának feltétele, hogy a Futball Kft. vállalja, hogy a fiúk 15 évig itthon maradnak az úgynevezett fenntartási időszak alatt. Ezzel kapcsolatban Pető Tibor úgy fogalmazott, hogy miután a város és az egyesület garantálja a 150 milliós önrészt, illetve, hogy a profi klub térítésmentesen használja a városi létesítményt, az önkormányzat joggal várhatja el, hogy 15 évig hű legyen a váci stadionhoz az NBII-es csapatot működtető futball klub. Stadion felújítás tekintetében előrelépés a mai egyeztetést követően várható.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Újabb csőtörés nehezíti a közlekedést a belvárosban
Feltöltötte esaniko - hétfő 29 augusztus 2016 - 08:35:39
Befejezték az Árpád iskolánál a csatornarekonstrukciót a DMRV munkatársai. Az iskolához vezető utat leaszfaltozták, a felújítás további szakaszai már nem akadályozzák a szeptemberi iskolakezdést. Nagyobb problémát okoz azonban egy csőtörés Juhász Gyula általános iskolánál, ahol már hetek óta egy feltárt munkagödör nehezíti a közlekedést.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 652 653 654
HírarchívumHírarchívum
Elkövetőket keres a rendőrség esaniko @ (29 aug : 08:24) (Hírek)
Nagymarosi Csípős Fesztivál esaniko @ (29 aug : 08:22) (Hírek)
SPORT esaniko @ (29 aug : 08:20) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.