ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!
ESTV A FACEBOOK-ON!ÉLŐ ADÁS
kedd 21 szeptember 2021
Híradó-2021-09-20
Feltöltötte esaniko - kedd 21 szeptember 2021 - 08:56:49
Híradó-2021-09-20


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Zajlik az előválasztás
Feltöltötte esaniko - kedd 21 szeptember 2021 - 08:54:48
Az eredeti tervek szerint szombaton reggel kezdődött volna az ellenzéki előválasztás, de rövid működés után a biztonságosnak vélt informatikai rendszer felmondta a szolgálatot, és nem is állt helyre a hétvégén. Ez nemcsak az online szavazást, hanem a sátrakban történő regisztrációt is ellehetetlenítette. A hatpárti ellenzék szombat délutáni „Stop, Orbán!” című közleményében külső támadást tett felelőssé az összeomlásért, miközben a Fidesz bénázásról beszélt. A leállás miatt az első fordulót két nappal meghosszabbították, így szeptember 28-án 20 óráig lehet voksolni. Vácon hétfő délelőtt a Széchenyi utcában egymást követték a választók, látszólag zökkenőmentesen működött a rendszer.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Két fejlesztés miatt is forgalomkorlátozás várható a következő hetekben
Feltöltötte esaniko - kedd 21 szeptember 2021 - 08:52:51
Két fejlesztés miatt is várhatóak Vácon forgalomkorlátozások a következő hetekben. DMRV Zrt. hétfőtől megkezdi a Budapesti főút egy szakaszán a járófelület alatt húzódó ivóvízvezeték cseréjét. Ezért szeptember 20-tól várhatóan október második feléig a Budapesti főút- Múzeum utca és Oswald utca közötti szakaszán tilos megállni és parkolni. Továbbá a Budapesti főút Múzeum utca és Kép utca közötti szakaszán lakók az ingatlanaikra a gépjárművekkel minden nap csak 17 órától másnap reggel 7 óráig tudna be- illetve kiállni. Az érintett útszakaszon félpályás lezárással forgalomirányító lámpás közlekedési rend lép életbe-olvasható a városháza közleményében.
A Kosdi úti körforgalomnál a gyalogátkelők kialakítása is megkezdődik mától!
Kiss Zsolt alpolgármester ezzel kapcsolatban elmondta,hogy az előkészítő munkák befejeződtek, az engedélyek megérkeztek, így – bár ennek megvalósításához sem kapott pályázati forrást a város- megkezdődik a kivitelezés. –A meglévő körforgalom mind a 4 ágánál gyalogos-átkelőhely kerül kialakításra. Ennek során járda részleges cseréje történik, felfestik a burkolati jeleket, továbbá megtörténik az előírásoknak megfelelő erősségű közvilágítás kiépítése. Az építési munkák várható befejezése október vége. –olvasható a város honlapján.email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Hincz megnyitó és Karikatúra Nap is zajlott hétvégén a Pannónia Házban
Feltöltötte esaniko - kedd 21 szeptember 2021 - 08:52:10
Két rendezvény is zajlott hétvégén a Pannónia Házban. Szombaton a művelődési központ és a Tragor Ignácz városi múzeum szervezésében nyílt meg Hincz Gyula képeiből kiállítás,vasárnap pedig egész napos rendezvény keretében várták a karikatúrahumor kedvelőit.19-én délelőtt zenés kézműves foglalkozások és portrékarikatúrista szórakoztatták a családokat, délután a műfaj nagyjaival zajlott kerekasztal beszélgetés, majd Cseh Tamás dalokkal zárult a rendezvénysorozat.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Egyelőre nem várható a digitális oktatás visszatérte
Feltöltötte esaniko - kedd 21 szeptember 2021 - 08:49:40
A kormány gyakorlatilag megtiltotta a digitális oktatást azokban az osztályokban, akik már kaphatnak oltást- írta meg a Népszava. Annak ellenére döntöttek így, hogy a 12-17 éveseknek alig 38 százaléka vette fel eddig a vakcinát.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Halálos kimenetelű baleset- bemutatót tartottak a Boronkay udvarán
Feltöltötte esaniko - kedd 21 szeptember 2021 - 08:48:40
Halálos kimenetelű közúti balesetet szimuláltak péntek délelőtt a váci Boronkay középiskolában. A diákszínészek drámai hitelességgel adták elő a karambolt és az utána következő perceket, miközben katasztrófavédők, rendőrök és mentősök érkeztek a bajbajutottak segítségére. Mindhiába- az ittas vezetés a jelenet szerint az egyik vétlen résztvevő életébe került, és többen is komoly sérüléseket szenvedtek. A figyelemfelkeltő programot a Gödi Rotary Club szervezte azzal a céllal, hogy demonstrálják a fiataloknak egy felelőtlen döntés lehetséges következményeit.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ezen a héten szállítják a szelektív hulladékot
Feltöltötte esaniko - kedd 21 szeptember 2021 - 08:43:53
A Váci Hulladékgazdálkodási Kft. munkatársai ezen a héten hétfőtől péntekig viszik el az ingatlanok elől az összegyűjtött szelektív hulladékot.A háztartásokban keletkező, kommunális szeméttől elkülönítve gyűjtött, újrahasznosítható szelektív hulladék: műanyag, papír, vagy fémaz ingyenesen biztosított gyűjtőzsákokban helyezhető ki a házak elé. A vállalkozásoknak is van lehetőségük arra, hogy szelektív konténert szerezzenek be, és az abba belepakolt hulladékot ugyanúgy elszállítják.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - kedd 21 szeptember 2021 - 08:43:18
Szombaton a fővárosi Kőér utcai medencében megrendezett dupla fordulóval megkezdődött a harmadosztályú férfi pólóbajnokság alapszakasza. Sajnos, a váciak mindkét találkozójukat elvesztették.A Váci VSE először a leányfalui együttes ellen szállt vízbe. A Dunakanyar Waterpolo csapata sokkal jobban kezdett és az első három negyed után már kétszer annyi gólnál tartott, mint a féltucatnál járó Vác. Végül a mieink 15-11-es vereséget szenvedtek a pontvadászat első mérkőzésén. Játékosaink közül Bártfay Zsolt és Kiss Ádám dr. 4-4 találattal volt a legeredményesebb.A nap utolsó összecsapásán aztán a mieink csúnya vereségbe szaladtak bele: Budafóka SE – Vác VSE 22-8. Egy pillanatig sem volt kérdéses a találkozón, hogy a sokkal erősebb rivális nagyarányú vereséget mér a váciakra. Sorrendben 4, 6 majd 3 góllal szereztek többet negyedenként a mieinknél és csak a záró játékrész lett szorosabb. Csapatunkból Kiss Ádám és Petrovszky Gergő 2-2 dobott góllal lett a legeredményesebb.A Váci VSE legközelebb október 16-án újabb két bajnoki mérkőzést játszik majd.Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 20 szeptember 2021
Híradó-2021-09-17
Feltöltötte esaniko - hétfő 20 szeptember 2021 - 10:58:53
Híradó-2021-09-17


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szombaton reggel 08.00-tól megkezdődik az ellenzéki előválasztás
Feltöltötte esaniko - hétfő 20 szeptember 2021 - 10:56:52
Hétvégén megnyílnak a szavazó sátrak és az online felületek az ellenzéki előválasztásban résztvevők előtt. Pest megye 4-es számú egyéni választókerületében 24 településéről adhatják lea kijelölt helyeken a választók személyesen a voksaikat, online viszont bárhonnan lehet majd szavazni, de ebben az estben is csak kizárólag a személyi igazolvány és a lakcím kártya webkamerás beazonosítását követően. Az ellenzéki előválasztás első fordulójában Dobrev Klára, Fekete-Győr András, Jakab Péter, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter közül lehet egyet kiválasztani miniszterelnök-jelöltnek, míg a Pest megye 4-esben Gyurcsik Ádám, Jakab Béla és Inotay Gergely egyéni jelöltek közül lehet megjelölni azt az egyet, aki a tavaszi választásokon az össz-ellenzéket képviseli majd a kormánypárti Rétvári Bencével szemben.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Tisztújítás a váci Fideszben
Feltöltötte esaniko - hétfő 20 szeptember 2021 - 10:51:30
Tisztújító közgyűlést tartott a napokban a Fidesz váci szervezete, ahol a tagok új elnökséget választottak.Elnöknek Szádoczki Imrét, alelnöknek Pető Csillát és Kovács Ágnest választották.A szervezet új irodába költözött, amely a Vörösházban található.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szerda este a váci főtéren kampányolt Dobrev Klára
Feltöltötte esaniko - hétfő 20 szeptember 2021 - 10:50:37
Szerda este Vácon kampányolt Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje és Juhász Béla ellenzéki országgyűlési képviselő-jelölt. Az ellenzéki összefogás közismert baloldali politikusnője a megjelenteknek arról beszélt, hogy jövő áprilisban leváltják az Fideszt és felszámolják az orbán-rendszert, amiben a 2/3-os törvények sem fogják őt visszatartani. Dobrev Klára arra kérte a szimpatizánsokat, hogy az előválasztás során támogassák őt, mint miniszterelenök-jelöltet és Juhász Bélát, aki a többi ellenzéki egyéni jelölt mellet a Dk támogatásával méretetti meg magát Pest Megye 4-es választókerületében.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:       >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.