ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!
ESTV A FACEBOOK-ON!ÉLŐ ADÁS
csütörtök 20 február 2020
Híradó-2020-02-19
Feltöltötte esaniko - csütörtök 20 február 2020 - 16:18:48
Híradó-2020-02-19


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Elfogadta a váci testület az idei költségvetést.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 20 február 2020 - 16:16:10
Ma elfogadta Vác képviselő testülete az idei költségvetést. A tavalyihoz képest 5%-al több bevétellel számolnak idén, főleg az iparűzési adóból várnak nagyobb összeget a vállalkozásokra kivetett adó miatt. A legfontosabb fejlesztések között szerepel a Bauer utcai bölcsőde és a Duna-parti vizes sportok házának a megépítése, de előrelépés várható a városkarbantartásban és a tisztasági kérdésekben is, ugyanis az üzemeltetést végző holding 200 millióval többől gazdálkodhat idén.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Zárt ülés
Feltöltötte esaniko - csütörtök 20 február 2020 - 16:15:19
A Váci Dunakanyar Színházzal kapcsolatban közös megegyezéssel február 29. nappal, az érintett kérésére megszüntetik Kis Domonkos Márk ügyvezetői jogviszonyát – tette közzé a városháza ma. A színház vezetője felé már az előző ciklus végén érezhetően megingott a bizalom, az új testülettel pedig Kis Domonkos Márk országos sajtót bejárt nyilatkozatai miatt tovább romlott a kapcsolat. A színházigazgató lemondása után titkos urnás szavazással, július 31-ig megválasztották dr. Varga Katalint az intézmény ügyvezetőjének, akinek az előző vezetőnél kisebb lesz a javadalma. Egy újabb döntés értelmében a polgármester beterjeszti a Kormányhoz a színház közös működtetésére vonatkozó kérelmét.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Péntekre elkészül az Ady Endre sétánnyal.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 20 február 2020 - 16:13:51
Péntekre elkészül az Ady Endre sétány karbantartási és javítási munkáival a holding. A Városfejlesztő munkatársai ma is csapatokban dolgoztak a Duna-parti korzó legforgalmasabb szakaszán, ahol kertészeti, útjavítási és csatornatisztítási feladatokat végeztek. A munkák idejére már kedden teljesen lezárták a forgalom elől az útszakaszt, a tervek szerint péntek délutánra feloldják a korlátozást

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Mesemaraton a könyvtárban.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 20 február 2020 - 16:12:50
Kedden kilencedik alkalommal csatlakozott a városi könyvtár ahhoz a rendezvénysorozathoz, ami eredetileg Erdélyből indult, ám azóta évről-évre egyre több külföldi és magyar városban tartanak meg. A gyerekeknek rendezett Mesemaraton elnevezés valójában egy rendhagyó irodalomórát takar, ami egyaránt megszólítja az ovisokat és az általános iskolásokat. A kezdeményezés célkitűzései között szerepel, hogy bebizonyítsa: az olvasás nem feltétlenül magányos műfaj.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ülésezett a Zöld Híd Társulási Tanács. Visszalépés nem, fejlődés viszont várható a szolgáltatásokban.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 20 február 2020 - 16:11:12
Kistarcsán ülésezett kedden a Zöld Híd Társulás. A 116 települést magában foglaló hulladékkezelési szövetség elnöki posztját Fördős Attila volt váci polgármester után Juhász István, Kistarcsa polgármestere látja el, így a tanácskozásoknak a helyszíne is eszerint változott. Az ülésen elfogadták a társulás idei költségvetését, megválasztották a felügyelőbizottsági tagokat, de szó esett az illegális szemétlerakók felszámolásának támogatási hátteréről és a matricás rendszer eddigi tapasztalatairól is. Vácot Kiss Zsolt alpolgármester képviselte a fórumon.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sms-ben is kérhető az szja-bevallási tervezet postázása
Feltöltötte esaniko - csütörtök 20 február 2020 - 16:09:34
Akinek még nincs ügyfélkapuja, és nem is szeretne nyitni, az idén is kérheti az szja-bevallási tervezet postázását – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.A közlemény szerint ehhez nem kell mást tenni, mint az adóazonosító jelet és a születési dátumot tartalmazó kérelmet sms-ben vagy egyéb módon eljuttatni a NAV-hoz március 16-áig. Az adóhatóság idén is automatikusan elkészíti azok szja-bevallási tervezetét, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik: legyen munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésére kötelezett magánszemély vagy egyéni vállalkozó.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - csütörtök 20 február 2020 - 16:08:44
Ismét kikapott a Vác FC, a váci vízilabdások elmaradt mérkőzéseiket pótolták.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 18 február 2020
Híradó-2020-02-17
Három napra lezárják az Ady Endre sétányt.
Feltöltötte esaniko - kedd 18 február 2020 - 11:40:09
Folytatódnak a tavaszi karbantartások. Szerdától lezárják az Ady Endre sétány teljes részét, hogy rendbe tegyék a Duna-parti korzó legfrekventáltabb szakaszát. A Petróczy utca és a kompkikötő közötti szakaszon zajlanak majd a munkálatok, az Ady Endre sétányt várhatóan péntek délután adják vissza a forgalomnak.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megkezdték a Fürdőlépcsőnél keletkezett lyuk feltárását.
Feltöltötte esaniko - kedd 18 február 2020 - 11:39:36
Megkezdték a Remete étterem terasza alatt keletkezett lyuk feltárását. Mint ismert, még karácsony után szakadt be a Fürdő lépcső erkélye - ismeretlen okok miatt. A területen már többször keletkezett beomlás, a legutóbbi alkalommal kiderült, hogy egy nagyobb méretű esővízelvezető csatorna teteje szakadt be, az mosta ki a földet a járda alól. A város külső kivitelezőt bízott meg a munka elvégésével, ők kezdték meg ma a gödör feltárását, amit egyelőre nem tudni mi okozott. A teljes helyreállítás a következő napokban várható.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Takarítás a Naszály dűlőin.
Feltöltötte esaniko - kedd 18 február 2020 - 11:39:09
Mintegy száz civil gyűlt össze szombaton délelőtt a volt deákvári laktanya Gombási úti bejáratánál,valamint Naszály dűlőin, hogy összegyűjtsék azt a nagy mennyiségű, illegálisan lerakott hulladékot, amit évek óta hordanak a környékre a lelkiismeretlen szemetelők. A munkát a körzet önkormányzati képviselője, Rozmaring Sándor szervezte meg, aki a holdinggal azt is egyeztette, hogy az önkénteseknek munkavédelmi kesztyűket és szemeteszsákokat biztosítsanak a gyűjtéshez. A több tonnányi szemetet a város hulladékkezelő cége szállította el a helyszínekről. Később érkezett a hír, hogy a megtisztított területre még aznap újabb nagymennyiségű építési törmeléket akart valaki lerakni, de a lakossági bejelentés nyomán helyszínre érkező közterületfelügyelők tetten érték. Az elkövető ellen eljárást indítanak, súlyos pénzbírságra számíthat.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 910 911 912
HírarchívumHírarchívum

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.