ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!
ESTV A FACEBOOK-ON!ÉLŐ ADÁS
csütörtök 15 április 2021
Híradó-2021-04-14
Feltöltötte esaniko - csütörtök 15 április 2021 - 09:33:50
Híradó-2021-04-14


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Bővül a parkolók száma a Damjanich téren
Feltöltötte esaniko - csütörtök 15 április 2021 - 09:32:46
Alsóváros közismerten zsúfolt parkolási állapotán javít a jövőben az a 8 autó elhelyezését biztosító parkoló, aminek kialakítására sajtótájékoztató keretében hívták fel a figyelmet a városrész képviselői. A Damjanich téri játszótér mögött eddig is voltak megállásra alkalmas helyek, de a folyamatosan növekvő forgalom miatt ezek már régen kevésnek bizonyultak.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Elhunyt Szalay Miklós
Feltöltötte esaniko - csütörtök 15 április 2021 - 09:31:48
Április 11-én, életének 86. évében lehunyt Szalay Miklós, a Magyar Állami Operaház nyugalmazott karigazgatója. Szalay Miklós, mint a váci zenei szakközépiskola első igazgatója és a 84-ben megalakult Váci Szimfonikusok első karmestere, jelentős alapokat hozott létre a város komolyzenei életében. Szalay Miklósra Farkas Pál, a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar karmestere emlékezett egy riportban.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A váci zsaruk elfogták a rablót
Feltöltötte esaniko - csütörtök 15 április 2021 - 09:30:47
A váci zsaruk előállították és gyanúsítottként hallgatták ki a 19 éves fiatalt, aki a gyanú szerint erőszakkal vette el egy fiú pénzét Vácon- adta hírül a police.hu. A cikk beszámol róla, hogy vasárnap délután fél kettő körül egy 14 éves fiút raboltak ki egy váci buszmegállóban. Az áldozat elmondta a rendőröknek, hogy egy fiú ült mellé, pénzt kért tőle, azonban az átadott apróval nem elégedett meg, többet akart.Az elkövető meg is fenyegette a sértettet, ha nem adja oda az összes pénzét, megkéseli. Az áldozat félelmében a még nála lévő kétezer forintot is odaadta, R. Krisztofer pedig elfutott a zsákmánnyal. A váci rendőrök forró nyomon indultak, azonosították a rablással gyanúsítható férfit és alig egy óra alatt Vác belvárosában már kattant a bilincs kezén. A nyomozók R. Krisztofert rablás bűntettének gyanúja miatt hallgatták ki. A rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Nem csak váciak pályázhatnak az idei Váci nyárra.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 15 április 2021 - 09:30:25
A kistérségben élő profi vagy amatőr, alkotó és előadóművészek jelentkezhetnek a Váci Nyár programsorozatra. A technikai háttér biztosítása mellett 50-100 és 200 ezer forinttal támogatja a váci önkormányzat a fellépőt amennyiben a produkciót érdemesnek találja bemutatásra a bírálóbizottság. Május 10-e a határidő, a felhívást pedig a váci kultúrközpont honlapja mellett, a környező települések oldalain is megtalálhatják az érdeklődők. A híradót követő mai Nagyítóban Laczi Saroltát a Madách Imre Művelődési Központ igazgatóját és Inotay Gergelyt a város kulturális ügyekkel megbízott alpolgármesterét kérdezzük a részletekről.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Plusz ötven nap nyár
Feltöltötte esaniko - csütörtök 15 április 2021 - 09:29:38
Ötven nappal hosszabb a nyár Magyarországon, mint a hetvenes években volt,derül ki egy új kutatásból, amelyet a Másfélfok.hu-n tettek közzé kedden.Az elmúlt öt évtized hőmérsékleti adatainak elemzése alapján az ősz jelentősen, a tavasz pedig mérsékelten rövidebb lett Magyarországon, a nyár viszont ötven nappal hosszabb, mint a hetvenes években volt.A fázósak akár örülhetnének is a hír hallatán, de a változásnak árnyoldalai is vannak.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Súlyos ára lehet a hitelmoratóriumnak
Feltöltötte esaniko - csütörtök 15 április 2021 - 09:29:16
Bár a bankok és a pénzügyi újságírók igyekeztek jó előre figyelmeztetni a moratórium hátulütőire, a magyar ügyfelek többnyire későn ismerik fel: ha 10 hónapig nem fizették a kamatokat, akkor nem 10 hónappal nő meg a hitelük futamideje, hanem akár 13-14, egyes esetekben 25-30 hónappal is- számol be írásában a Telex. A moratóriumos lakossági ügyfelek életében ezekben a napokban jött az igazság pillanata, mert amit összefoglaló néven csak fizetési haladéknak neveznek, az valójában két intézkedés összefoglaló neve, és az egyiket most lezárták a bankok.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megérkezett a kisváci gólya- egyelőre nincs még párja
Feltöltötte esaniko - csütörtök 15 április 2021 - 09:28:24
Tavalyelőtt állatorvosi kezelésre szorult, idén viszont újra egészségesen tért vissza a város egyetlen gólyafészkének állandó lakója Kisvácra. A körforgalomból is látható fészekben egyelőre egyedül pihent meg a fehér gólya, párja még nem érkezett meg. A Madártani Egyesület adatbázisa szerint a gólyapártavaly is Vácon töltötte a nyarat, fiókákat azonban már évek óta nem neveltek. 2016-ban még Deákváron is nyilvántartottak egy gólyapárt, fiókájuk azonban nekik sem volt, és azóta nem is tértek vissza az elhagyott fészekbe.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 13 április 2021
Híradó-2021-04-12
Pályázatot írt ki a váci önkormányzat a környéken alkotó művészek számára
Feltöltötte esaniko - kedd 13 április 2021 - 09:10:04
A Covid járvány miatt idén is elmarad a Váci Világi Vigalom, lesz viszont helyette Váci Nyár! A meleg hónapok szinte mindegyik hétvégéjén programot ígér a váci városháza, mely rendezvényeken a fellépő művészeket egy most induló pályázat keretében választanának ki. A Matkovich Ilona polgármester, Inotay Gergely alpolgármester és Laczi Sarolta MIMK. igazgató által tartott hétfői sajtótájékoztatón elhangzott: a pandémia terjedésének kiszámíthatatlansága miatt előkészítésében és egészségügyi tekintetben is kockázatos lenne egy nagyszabású fesztivált megrendezni, így most idén, a lokálpatriotizmus jegyében, a váci és a Vác vonzáskörzetében élő művészeknek szeretnének lehetőséget adni a megmutatkozásra, amit egy pályázat keretében anyagiakkal is támogatnak.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A Parlando Társulat és MIMK közös produkcióval készült a Magyar Költészet Napjára.
Feltöltötte esaniko - kedd 13 április 2021 - 09:07:21
Közös produkcióval készült a váci Parlando Társulat és a Madách Imre Művelődési Központ a Magyar Költészet Napjára. A MIMK színpadán a parlandosok mintegy húsz verssel, prózával és dallal tisztelegtek a mindenkori magyar poéták előtt. A vasárnap online közzétett műsorban a nagy klasszikusok mellett kortárs szerzők művei is elhangoztak, olykor gitár aláfestéssel, dalok formájában. A Parlando és a MIMK közös produkcióját az ES Televízió is levetíti a csütörtöki Hazai című kulturális magazinban.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Gyűjtik a zöldet a héten
Feltöltötte esaniko - kedd 13 április 2021 - 09:04:07
A szelektív hulladék begyűjtését követően ezen a héten hétfőtől péntekig a zöldhulladék begyűjtése zajlik Vácon. A térítésmentes zöld színű DTkH-s logóval ellátott zsákokból a begyűjtés során maximum kettőt szállít el a cég. A többlethulladék számára a tavalyi áron megvásárolt kék színű zsákokból pedig minden kihelyezett elvitelre kerül. A zsákokkal és a szállítással kapcsolatos további részletek a szolgáltató dtkh.hu címen elérhető weboldalán találhatók.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:       >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.