ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


ESTV A FACEBOOK-ON!


csütörtök 23 március 2017
Híradó-2017-03-22
Feltöltötte webK - csütörtök 23 március 2017 - 09:55:40
Híradó-2017-03-22


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ha nincs víz, nincs élet. Ma van a Víz Világnapja
Feltöltötte esaniko - csütörtök 23 március 2017 - 09:25:51
A föld édesvíz készleteinek végességére és a víz tisztaságára kívánta felhívni a figyelmet az Egyesült Nemzetek Szövetsége, amikor 1993-ban március 22-ét jelölte ki a Víz Világnapjának. Ma világméretű jelenség, hogy az emberiség édesvízigénye meghaladja a rendelkezésre álló mennyiséget. A Víz Világnapja kapcsán több intézményben zajlanak rendezvények, a Vám utcai óvodások ma például a maguk által készített maketteken keresztül igyekeztek megérteni a víz körforgását.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Egyházi vezetőkkel egyeztetett a város vezetősége
Feltöltötte esaniko - csütörtök 23 március 2017 - 09:22:20
Az előző évek hagyományaihoz híven a helyi egyházak vezetőit fogadta kedd reggel Fördős Attila, polgármester és az alpolgármesterek. A munkaértekezletet a Városházán tartották meg azzal a céllal, hogy a város vezetősége az elmúlt év gazdálkodásáról és a testület legaktuálisabb döntéseiről tájékoztassa a felekezetek képviselőit.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Helytörténeti verseny a könyvtárban
Feltöltötte esaniko - csütörtök 23 március 2017 - 09:21:13
Általános iskolásoknak rendeztek kedd délután helytörténeti vetélkedőt a városi könyvtárban. A verseny aktualitását és témáját az 1848-as események adták, természetesen a váci vonatkozásokon keresztül. A felhívásra három csapat jelentkezett, akiknek a felkészüléshez jó segítséget nyújtott az intézmény helytörténeti gyűjteménye, ahol bőven találni segédanyagot a megjelölt korszakból is.

Részletek...
Hozzászólások: 20 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Hétfőtől már át lehet venni a lebomló zsákokat
Feltöltötte esaniko - csütörtök 23 március 2017 - 09:19:17
Hétfőtől át lehet venni a zöldhulladék begyűjtésére szolgáló zsákokat a Hulladékgazdálkodó Zrínyi utcai ügyfélszolgálatán. A lekaszált fű és a levelek gyűjtésére szánt zsák idéntől biológiailag lebomló anyagból készül, ezért azt is elszállítják majd a házak elől a holding munkatársai. A korábbihoz hasonlóan idén is ingyenesen lehet felvenni a 10 darabos egységcsomagot a lakcímkártya bemutatásával, ha pedig elfogytak a zsákok, újakat lehet igényelni. Az első zöldhulladék begyűjtésre április 8-án, szombaton kerül majd sor, ezt követően kéthetente szállítják majd el a komposztnak valót a porták elől.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Nagyító
Feltöltötte esaniko - csütörtök 23 március 2017 - 09:18:43
A váci börtönben is zajlik a fogvatartottak OKJ-s képzése. Elsősorban a hiányszakmákra képezik az elítélteket annak érdekében, hogy szabadulásukat követőem könnyebben illeszkedjenek be a társadalomba. Erről a Büntetés-végrehajtási Országos Parancsnokságának szóvivője beszélt a nagyítóban a váci börtön férőhelyeinek kapcsán.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Közeledik az általános iskolai beiratkozás
Feltöltötte esaniko - csütörtök 23 március 2017 - 09:18:02
Az általános iskolai beiratkozás rendjéről a köznevelési törvény rendelkezik. A törvény szerint a gyermek, aki augusztus 31-éig betölti a 6. életévét, legkésőbb az azt követő tanévben tankötelessé válik. Ez pedig azt jelenti, hogy a szülő köteles a lakóhelye szerinti illetékes, vagy választott iskola első évfolyamába beíratni. A 2017-18-as tanévre történő beiratkozásra Vácon az összes általános iskolában két időpontban van lehetőség: április 20-án csütörtökön 8 és 19 óra között és 21-én pénteken 8-18 óra között. A beiratkozáshoz a gyermek személyi igazolványa, lakcímkártyája és az iskolába lépéshez szükséges fejlettséget tanúsító igazolás szükséges. A járási hivatalvezető arra figyelmeztet, hogy a beiratkozás elmulasztása szabálysértés.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - csütörtök 23 március 2017 - 09:17:24
Veszprémben kapott ki férfi kézilabda csapatunk, Argentína válogatottját legyőzte a váci női kézilabda csapat, a gyermek atlétikai bajnokságon 6 váci érem született.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 21 március 2017
Híradó-2017-03-20
Henri Boulad a Piarista Gimnáziumban
Feltöltötte esaniko - kedd 21 március 2017 - 09:30:28
A váci piarista gimnáziumban tartott előadást Henri Boulad. A szíriai keresztény családból származó jezsuita szerzetes a keresztény Európa és az iszlám vallási terjeszkedés viszonyáról beszélt, amelynek apropóját az utóbbi években kialakult migráns helyzet adta. Henri Boluad szerint a muszlim vallás terjeszkedése komoly veszélyt jelent a keresztény Európára, ezért a migrációval kapcsolatban az óvatosságra hívja fel a figyelmet.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Rockoltak a Boronkaysok 15-én
Feltöltötte esaniko - kedd 21 március 2017 - 09:29:14
Rendhagyó március 15-ei megemlékezést tartottak a BoronkayGyörgy Műszaki Szakgimnázium és Gimnáziumban. Dr Molnár Lajos korábbi iskolaigazgató beszédét követően egy forradalmi rock koncertben volt része az ünneplőbe öltözött diákságnak.

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kétszer is vonultak a tűzoltók a hétvégén, Vácon
Feltöltötte esaniko - kedd 21 március 2017 - 09:18:50
Két lakástűznél és egy autóbalesetnél is beavatkoztak a váci tűzoltók a hétvégén. Péntek este a Csányi Lászó körúton lángolt egy háromszintes társasház második emeleti lakása, ahol két felnőtt és egy gyermek tartózkodott. A helyszíni ellátás követően őket könnyebb füstmérgezéssel szállították kórházba megfigyelésre. Az alsóbb szinten lakókat a kiérkező rendőrök azonnal kimenekítették, ők nem sérültek. Szombaton egy faszerkezetű melléképület kapott lángra a Deák Ferenc utcában. A hivatásos tűzoltók gyorsan megfékezték a tüzet, így az nem terjedt tovább a szomszédos családi házra. Azt, hogy mi okozhatta a tüzeket, egyelőre vizsgálják.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 695 696 697
HírarchívumHírarchívum
Lezajlott a szónokverseny döntője esaniko @ (21 márc : 08:45) (Hírek)
Közlekedik a család esaniko @ (21 márc : 08:41) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.