ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!
ESTV A FACEBOOK-ON!ÉLŐ ADÁS
hétfő 25 október 2021
Híradó-2021-10-22
Feltöltötte esaniko - hétfő 25 október 2021 - 11:18:51
Híradó-2021-10-22


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Logisztikai raktárbázis épül Vácon
Feltöltötte esaniko - hétfő 25 október 2021 - 11:16:44
Logisztikai raktárbázis épül Vácon, jelentette be Schanda Tamás államtitkár és Rétvári Bence országgyűlési képviselő a beruházást finanszírozó kínai érdekeltségű CECZ Holding igazgatójával, WuJiang-al. A sajtóeseményen elhangzott: a nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásnak minősített, e-kereskedelmi Logisztikai és Ipari Park intelligens robotizáltraktára jelenleg az előkészítés szakaszában van, ami a másfél éves megvalósítást követően óránként 40-50 ezer terméknek a kezelését tudja majd elvégezni. Az okosraktár mellett két komplexum is épül majd a Toperini Parkban, amiben akkumulátorokat, akkumulátor alkatrészeket, illetve olyan egészségügyi alapanyagokat tárolnak majd, amiket a Covid elleni védekezésben használnak fel.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Az önkormányzat üdvözli a beruházást, ugyanakkor bővebb információt kér a leendő tárolandó anyagokról
Feltöltötte esaniko - hétfő 25 október 2021 - 11:15:29
A város vezetése üdvözöl minden olyan beruházót, amely hozzájárul a térség fejlődéséhez és a lehető legszigorúbb módon betartja az előírásokat – kiemelten a környezetvédelemmel kapcsolatban- írja a kínai érdekeltségű fejlesztésre reagálva a Városháza. Az önkormányzat korábban egyeztetett befektetőkkel, akiknek jelezte, hogy a területen nem támogatja akkumulátorgyártáshoz használt veszélyes anyagok tárolását.Hozzáteszik: a beruházást nemzetgazdasági szempontból kiemeltté nyilvánította a kormány, ezért számos kérdésben már nem kell az önkormányzattal egyeztetni és nem szükséges a város jóváhagyása sem. A városvezetés bízik abban, hogy a korrekt partneri együttműködés ennek ellenére megmarad, és a vállalkozás maximálisan figyelembe veszi az itt élő emberek igényeit-zárja hozzászólását a Városháza.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A sződligeti polgármester nem zárja ki, hogy a Samsungnak építenek raktárakat Vácon
Feltöltötte esaniko - hétfő 25 október 2021 - 11:15:04
Juhász Béla sződligeti polgármester szerint a gödi Samsungot kiszolgáló raktár épülhet Vácon. A neve alatt futó honlapon arról ír, hogy a váci Toperinipark úgy hirdeti magát, hogy saját úthálózattal és iparvágánnyal is rendelkezik. A híradások 15 ezer négyzetméteres alapterületű akkumulátor- és akkumulátoralapanyag raktár megépítéséről szólnak,a közelben viszont egyetlen akkumulátorokat gyártó cég működik, mégpedig a gödi Samsung. A polgármester szerint további aggodalomra adhat okot, hogy a kormány közben a váci Toperini park fejlesztését nemzetgazdasági szempontból kiemelt üggyé nyilvánította, amivel a hatósági eljárást felgyorsítja, az önkormányzatokat pedig kívül helyezi a döntési hatókörből.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Lakossági fórumot tartanak a vízmű Samsung gyár miatti fejlesztéséről
Feltöltötte esaniko - hétfő 25 október 2021 - 11:14:30
A gödi Samsung gyár folyamatos kapacitásbővítése miatt Vác déli vízbázis telepén a vízkitermelés bővítését, valamint a csatornahálózat fejlesztését célzó tervek születtek. A fejlesztés várhatóan az egész térség víz- és csatorna szolgáltatására kihatással lesz, ezért a témában lakossági fórumot szervez a váci önkormányzat.Az eseményt a Madách Imre Művelődési Központ 8-as számú termében tartják, a fórum időpontja október 27. szerda 17 óra. Előadók lesznek Balogh Zsolt, a DMRV Zrt. műszaki igazgatója és Újabb Gábor projektmenedzser. Jelen lesznek Vác, Göd és Sződliget polgármesterei, önkormányzati és civil szervezeti képviselői és a Váci Környezetvédelmi Munkacsoport tagjai. A szervezők minden érdeklődőt várnak, akik előzetesen is megfogalmazhatják és elküldhetik kérdéseiket a termeszet©varoshaza.vac.hu email-címre.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
30 éve történt. A rendszerváltás váci dokumentumaiból rendezett tárlatot a városi levéltár. Az első polgármester köszöntötte a megjelenteket
Feltöltötte esaniko - hétfő 25 október 2021 - 11:13:21
A rendszerváltás váci emlékeiről nyílt kiállítás október 20-án este, a Madách Imre Művelődési központban. A Váci Levéltár által összeállított dokumentumtárlat megnyitójára az elmúlt 30 év helyi közélet szereplői, képviselők és polgármesterek is eljöttek, akiket a jelenlegi városvezető, Matkovich Ilona köszöntött. Beszédet a rendszerváltást követő időszak első polgármestere Bartos Ferenc mondott, aki rámutatott: az 1990-es választásokat követően a különböző színekben megválasztott képviselők félretették a pártérdeket és együtt dolgoztak a városért.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Zajlik a művelődési központ tetőfelújítása
Feltöltötte esaniko - hétfő 25 október 2021 - 11:12:10
Több mint 1000 négyzetméternyi tetőfelületet komplex felújítása zajlik a művelődési központban.A hetvenes évek közepén felhúzott épületen ugyan korábban is voltak kisebb javítások, de a beázások évtizedek óta okoznak gondot. Egy ideje már az sem volt ritka, hogy nagyobb esőzéskor a nagyteremben zajló előadás közben kezdett csöpögni a víz a plafonról, egyenesen a színészek nyakába. Az intézmény segítséget kért, és kapott az önkormányzattól, az október elején megkezdett munkálatok várhatóan egy héten belül be is fejeződnek.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - hétfő 25 október 2021 - 11:10:49
Hétköznap kora délután rendezték meg a harmadosztályú pontvadászat Közép csoportjának 13. fordulóját, mely Pest megyei presztízsrangadót hozott. A 13-as szám ezúttal balszerencsét hozott csapatunknak: Vác FC – Ceglédi VSE 1-3. A mérkőzés előtt továbbra is kieső pozícióban lévő hazaiak előtt nagy lehetőség állt, hiszen győzelem esetén egy pontra megközelíthették volna riválisukat. Ugyanakkor az is világos volt, még három ponttal sem tud kikecmeregni csapatunk a kieső helyen állók közül.A nem meglepő módon szerény érdeklődés mellett lebonyolított 90 perc előtt Csank János ismét a szerencse segítségét remélte. A pontvadászat 13. körének váci összecsapása aztán balszerencsésen alakult a mieink számára.Például visszatért a bajnokság elejére jellemző rossz váci meccsindítás. Még egy tucat perc sem telt el, amikor a vendégek bevették a hazai hálót és megszerezték a vezetést, 0-1. Tehát sokadszor is lehetett futni az eredmény után. Sajnos, ez annyira nem sikerült az ismét ötlettelenül támadó hazaiaknak, hogy még a szünet előtt megduplázta előnyét a Cegléd, 0-2.Hogy aztán a második félidő elején is csupán 12 perc kelljen az immár harmadik vendég hálózörgetéshez, 0-3. Így a hátralévő időben csak annyi kérdés maradt, hogy sikerül-e szépíteni a Csank-gárdának, vagy elszenvedi hetedik nullára elvesztett bajnokiját is. Ennek elkerülésében a ceglédi védő balszerencsés mozdulata is szerepet játszott: hibáját kihasználva Mertse Ábel hetedik bajnoki találatát jegyezhette fel, 1-3.Összességében a javulás csekély jeleit sem mutató váciaknál egyértelműen jobb teljesítmény nyújtó vendégek fölényes magabiztossággal vitték el a pontokat az egyre kínosabb helyzetbe kerülő váciaktól.A Vác FC legközelebb vasárnap lép pályára a bajnoki pontokért: 13 órakor Dunaújvárosban, a második helyre fellépő hazaiak ellen szerepel.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 21 október 2021
Híradó-2021-10-20
Feltöltötte esaniko - csütörtök 21 október 2021 - 09:52:41
Híradó-2021-10-20


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Almát osztott az agrárminiszter az Árpádban
Feltöltötte esaniko - csütörtök 21 október 2021 - 09:49:54
Nagy István agrárminiszter és Rétvári Bence országgyűlési képviselő osztott almát kedd délelőtt a Váci Árpád Fejedelem Általános Iskolában, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmódra és az egészséges táplálkozásra. A kormánypárti képviselő elmondta:a gyerekek egészségi állapotának javítása érdekében szeretné a kormány is az iskolatej, az iskolazöldség és az iskolagyümölcs programot megerősíteni, ezért például az iskolatej program keretét az elmúlt tíz évben 600 millió forintról 6 milliárd forintra emelték. Ugyanitt Nagy István agrárminiszter kiemelte: Magyarország a kezdetekről részt vesz az európai uniós társfinanszírozású iskolatej, iskolagyümölcs és iskolazöldség programban, hiszen számos kutatás igazolja, hogy az egészséges táplálkozási szokások, melynek a tej fogyasztásán felül a másik kulcseleme a megfelelő mennyiségű zöldség és gyümölcs, azok mind gyermekkorunkban alakulnak ki.A 2021-22-es tanévben az iskolagyümölcs programban csaknem 2300 általános iskola és gimnázium, több mint 535 000 tanulója, míg az iskolatej programban 2700 oktatási intézmény több mint 446 000 tanulója tud részt venni.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A Vácért Lokálpatrióták szerint a Fidesz-kormány előtt is volt gyümölcs és iskolatej program.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 21 október 2021 - 09:49:05
Az árpád iskolai sajtóeseménnyel kapcsolatban a Vácért Lokálpatrióták adtak ki közlemény,amiben azt írják: semmi újdonságot nem jelentett be az agrárminiszter és a körzet kormánypárti képviselője, mert gyümölcs- és iskolatej program a 12 évnyi Fidesz-KDNP kormányzást megelőzően is volt állami és uniós forrásból az akkor még önkormányzati fenntartású váci általános iskolákban.A különbség a korábbi és a mostani idők között annyi, hogy az akkori váci lokálpatrióta képviselők nem fotózkodtak almaosztogatás közben egy osztályteremben, és a pedagógusok nagyobb megbecsülést kaptak, mint ma.A Vácért Lokálpatrióta Egyesület emlékeztet rá, hogy pont a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselői voltak azok, akik nem támogatták az akkori almaprogram kiadásaira a plusz forrás biztosítását. Végül Makrai Zsolt elnök hozzáteszi: jelenleg inkább abban segíthetne a kormány, hogyne a váci adófizetőknek kelljen azt a százmilliós kiadást finanszírozni, amit a nem váciak közétkeztetésére költ el a város.email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ismét emelik a nyugdíjkorhatárt
Feltöltötte esaniko - csütörtök 21 október 2021 - 09:48:11
Ismét emelkedik a nyugdíjkorhatár 2022 elején – írja a Portfolio. A gazdasági szaklap szerint a 2014 óta tartó fokozatos emelés részeként január 1-től 65 évre emelkedik a korhatár az 1957-ben vagy később születettek részére. Az érintettek így fél évvel később mehetnek ellátásra, mint az 1956-ban születtek. A szervezet fokozott igénybevételével járó, az egészségre különösen ártalmas munkát végzők korkedvezménye 2014. december 31-ével megszűnt, ők már csak csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíjat igényelhetnek.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:       >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.