ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


ESTV A FACEBOOK-ON!


csütörtök 24 május 2018
Híradó-2018-05-23
Feltöltötte esaniko - csütörtök 24 május 2018 - 13:12:22
Híradó-2018-05-23


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Befejeződött nagyberuházás. Átadták a DDC környezetbarát fejlesztéseit.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 24 május 2018 - 09:42:44
Pénteken ünnepélyes keretek között adták át a DDC váci gyárának 7 milliárd forintból megvalósult környezetvédelmi fejlesztéseit. A több mint két éven át tartó projekt keretében sor került a porszűrő rendszer megújítására, amellyel nem csak a jelenlegi, de a jövőbeni környezetvédelmi előírásoknak is megfelel majd a kibocsátás mértéke. A modernizáció során tovább növelték az alternatív tüzelőanyagok arányát is.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ismét megrongálták a korzó korlátját
Feltöltötte esaniko - csütörtök 24 május 2018 - 09:13:48
Korábbi Híradónkban már beszámoltunk egy súlyos rongálásról, ami a Duna-parti sétányon az öntöttvas korlátot érte. Akkor ismeretlenek törtek ki egy másfél-két méteres szakaszt az eredetileg a parlamentet díszítő műemlékből. A Váci Városfejlesztő Kft. online hibabejelentő vonalára most egy újabb rongálásról jött értesítés: a korlátról a kompkikötő közelében két csúcsdíszt is letörtek az erőskezű vandálok.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
VII. Dunakanyar Motoros Majális és Pünkösdi Családi Napok
Feltöltötte esaniko - csütörtök 24 május 2018 - 09:13:13
Legalább ezer motoros és mintegy 15000 látogató a mérlege a hétvégén lezajlott Motoros Majálisnak. A főszervező szerint idén a fő vonzerőt a Fekete Bárányok koncertsorozat jelentette, de nagyon sok gyermekes család is kilátogatott a háromnapos fesztiválra. A rendezvényen sem baleset, sem lopás, vagy rendbontás nem történt, ami annak is köszönhető, hogy a város és a rendőrség is együttműködik a szervezőkkel a sikeres lebonyolítás érdekében.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
300 diák versenyzett a hétvégén az olimpiai kupáért
Feltöltötte esaniko - csütörtök 24 május 2018 - 09:10:52
A hosszú hétvégén zajlottak a 2017-18-as tanév labdarúgás V-VI. korcsoportjának Diákolimpia Országos döntői. Vácon a Boronkay György Gimnázium rendezte meg a fiúk számára a mérkőzéseket, ahova péntek este az ország megyéiből és a fővárosból mintegy 20 csapat érkezett, hogy megszerezze az idei kupát. A ’Magyarország diákolimpiai bajnoka’ címet idén az egriek szerezték meg, a Veszprém a 2. és a Győr pedig a 3. helyen végzett.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Idősek juniálisa. Lélekgyógyító programok a Ligetben
Feltöltötte esaniko - csütörtök 24 május 2018 - 09:08:34
Szerdán délelőtt rendezték meg az idősek juniálisát a Ligetben. A váci otthon lakóinak lelki feltöltődését célzó eseményen közel hatvanan vehettek részt, számukra Kovács József atya celebrált szentmisét a Hétkápolnában. A délelőtti program szabadtéri testmozgással és piknikkel zárult.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Pest megyei rendőrök versenyeztek Vácon
Feltöltötte esaniko - csütörtök 24 május 2018 - 09:07:19
13 Pest megyei rendőrkapitányság munkatársai versenyeztek a mai napon Vác több helyszínén is. A vetélkedő során motorosok, gépkocsis járőrök és karos forgalomirányítók próbálták legjobb formájukat bemutatni elöljáróik és szakmai zsűri előtt. A tét mindhárom kategóriában a továbbjutás a megyei döntőből az országosba, amit idén már nyolcadik alkalommal fognak lebonyolítani. A Váci Rendőrkapitányságot Dudás Dániel törzsőrmester képviselte a megmérettetésen.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - csütörtök 24 május 2018 - 09:05:30
A váci női kézilabda csapata nagy csatában döntetlent ért el a Dunaújváros ellen, kiosztották az EHF mesteredző bizonyitványokat, döntetlen eredmény született a Vác-Budaörs bajnoki focimeccsen

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 22 május 2018
Híradó-2018-05-18
Pünkösd
Feltöltötte esaniko - kedd 22 május 2018 - 09:54:34
A szentlélek kiáradását ünnepli a keresztény világ a hétvégén. Pünkösd a húsvétot követő hetedik vasárnapra, illetve hétfőre esik, így időpontja –akár csak a húsvété, amely a tavaszi nap-éj utáni első holdtöltéhez igazodik- változó. Vácon az egyházak a szokásos ájtatossággal ünneplik vasárnap a pünkösd eljövetelét.Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Régi-új kereszt a dóm oldalában
Feltöltötte esaniko - kedd 22 május 2018 - 09:53:56
Múlthét végén többnapos rendezvény zajlott a városban Althann Mihály Frigyes püspök kinevezésének 300 éves jubileuma alkalmából. A programsorozatban konferencia, kamarakoncert, ünnepi szentmise is szerepelt, de Beer Miklós megáldotta azt a kőkeresztet is, amit újonnan állítottak fel a székesegyház oldalában. A kereszt feltehetőleg abból a korból származik, amikor a híres püspök hivatalát töltötte, a talapzatán ugyanis jól látható az Althann címer. A feszület civil kezdeményezésre, eredeti pompájában felújítva került mostani, méltó helyére.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Világi rendezvény is zajlik a hétvégén itt a hetedik motoros találkozó
Feltöltötte esaniko - kedd 22 május 2018 - 09:52:57
A hosszú hétvége mindhárom napján találhatnak kedvükre való programokat az érdeklődők a Dunakanyar Motoros Majálison, amely nem csak a két keréken érkezőknek, hanem a családoknak is tartalmas szórakozási lehetőségeket kínál. A váci Duna-parton szombaton 10 órától kezdődik a rendezvény a motorosok gyülekezőjével, akiknek több közös kirándulást is szerveztek. Az ingyenes fesztivál keretében a Zenepavilonnál tucatnyi koncert várja a látogatókat, olyan rocklegendákkal, mint Deák Bill Gyula, a P. Mobil, vagy a Beatrice. Hétfőn 11 órakor a gyerekeknek zenél az Alma együttes, délután pedig tombola nyereményeket is sorsolnak.

Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 774 775 776
HírarchívumHírarchívum

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.