ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


ESTV A FACEBOOK-ON!


péntek 06 március 2015
Raoul Wallenberg vetélkedő. Idén egy utazás volt a fődíj Vácon.
Feltöltötte nagyV - péntek 06 március 2015 - 16:07:00
Régen volt? Hol is volt? Idén is megrendezték a városban a Raoul Wallenberg Egyesület által életre hívott vetélkedőt, melynek során a Holokauszt magyarországi történései és az embermentő tevékenységek kapcsán bővíthették a tudásukat a fiatalok. A művelődési központban megtartott területi versenyen ez alkalommal a Selye János Humán Szakközépiskola képviselte a váciakat. A helyi önkormányzat felajánlásának köszönhetően 2015-ben egy erdélyi utazásért küzdhettek a csapatok.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Főkapitányi évértékelő. Tavaly jól teljesítettek a rend őrei.
Feltöltötte nagyV - péntek 06 március 2015 - 16:03:57
Évértékelő állománygyűlést tartottak szerdán a Váci Rendőrkapitányságon. Az eseményt követő sajtótájékoztatón dr. Mihály István rendőr dandártábornok, Pest megye rendőrfőkapitánya és Latorovszky Gábor, váci rendőrkapitány számolt be a média képviselőinek arról, hogyan értékelték az elmúlt évet, majd vázolták az idei legfontosabb célkitűzéseket.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Terelések a Naszály útnál. Hétvégén is zajlik a felújítás.
Feltöltötte nagyV - péntek 06 március 2015 - 16:01:52
Hétvégén is zajlik a váci Naszály úti aluljáró korszerűsítése. A beruházást irányító Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleménye szerint a március 2-tól lezárt régi aluljáró felújítását megkezdték. Mint ismeretes: ennek során elbontják a járdaszigetet és két sávossá alakítják át a vasúti aluljáró gépjárművek által használt szakaszát. Az autósok a terelőútvonal követésével a Kosdi úti aluljárón, valamint a szintbeni átjárókon juthatnak át a vasút túloldalára. A Kivitelezés ideje alatt a Telep utca a Naszály úttól a Kosdi út irányába egyirányú a Viola utcáig. A buszok szintén terelő útvonalon közlekednek, az ideiglenes buszmegállókat a Telep utca 3-as szám előtt és a Hómann Bálint- Újhegyi út kereszteződésében alakították ki. A gyalogosoknak, illetve a biciklis forgalomnak nem kell kerülniük, ők ugyanis már az új aluljárón juthatnak át a belvárosba. A kivitelező május 15-ig végzi az érintett aluljáró felújítását. Az esetleges kellemetlenségekért elnézést kér a NIF a közleményében.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Március 15. Nemzeti dal. Kiválasztotta a Reménység a versmondót.
Feltöltötte nagyV - péntek 06 március 2015 - 16:00:58
Idén is kiválasztotta a Váci Reménység Egyesület azt a diákot, aki március 15-én a városi ünnepségen elszavalja a Nemzeti dalt. Az idei versenyre 6 középfokú intézményből érkeztek a tanulók, a 11 versenyző közül választotta ki a szakmai zsűri a legjobb előadót. A váci hagyományoknak megfelelve 24 éve már, hogy a Csányi körúti székházban a március 15-i ünnepség előtt megtartják a rendezvényt.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Rácz István díj. A váci igazgató, Mándli Gyula kapta idén a kitüntetést.
Feltöltötte nagyV - péntek 06 március 2015 - 15:56:20
Váci személy kapta idén a finnek elismerését. Február 27-én tartották meg a fővárosban a Kalevala és a Finn Kultúra Napját, amely a hazánkban működő finn baráti körök tanácskozásának ad teret. Az eseményen minden évben kiosztják a Rácz István díjat, melyet egy magyar és egy finn személy kaphat meg a két nemzet közötti kapcsolat ápolásáért végzett eredményes tevékenységéért. A 2014. évi kitüntetésben Mándli Gyula, a váci Katona Lajos Városi Könyvár igazgatója részesült.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Tilos az avarégetés. Csütörtöktől hatályos az új tűzvédelmi szabályozás.
Feltöltötte nagyV - péntek 06 március 2015 - 15:55:02
Tilos lett az avarégetés. A csütörtöktől hatályos új Országos Tűzvédelmi Szabályozás már az év egyetlen szakában sem engedélyezi a belterületi ingatlanok kerti hulladékok szabadtéri elégetését. Szigorították a külterületi tűzgyújtás szabályait is. Eszerint a külterületi ingatlanok tulajdonosa vagy bérlője is kizárólag engedéllyel végezhet irányított égetést a területén. Az illetékbélyeggel ellátott kérelem legfeljebb 10 hektárnyi egybefüggő területre kérhető, és a tűzvédelmi hatósághoz kell benyújtani. Az előírások megsértése esetén bírság szabható ki az elkövetőkre.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte nagyV - péntek 06 március 2015 - 15:52:56
Március 11-én játssza a Cegléd elleni kupamérkőzését a Váci KSE.

Immár a 25. alkalommal rendezték meg az evezősök speciális teremviadalát, az ergométeres országos bajnokságot.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 05 március 2015
Híradó-2015-03-04
Feltöltötte webK - csütörtök 05 március 2015 - 09:16:42
Híradó-2015-03-04


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kínai delegáció Vácon. Nemzetközi együttműködésről egyeztettek a városházán.
Feltöltötte nagyV - csütörtök 05 március 2015 - 09:09:46
Magas rangú kínai delegációt látott vendégül Vác városa. A Kínai Kommunista Párt Nemzetközi Kapcsolatok Hivatalának miniszterhelyettese és küldöttsége a kormánypárt meghívására érkezett hazánkba, a fővárosi tárgyalásokat követően pedig kizárólag városunkat tisztelték meg jelenlétükkel. Szerda délelőtt a helyi vezetőség a városházán ismertette Vác működését és adottságait, majd a távol-keleti vendégek mutatkoztak be. A tanácskozás azzal a céllal jött létre, hogy előkészítsen egy esetleges együttműködést.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Városi felhívás. Nemzeti Dal szavalás március 15-én.
Feltöltötte nagyV - csütörtök 05 március 2015 - 09:03:56
Közös performanszra invitálják a váciakat. A város idén is megrendezi a hagyományos Március 15-i ünnepségét, az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulójára emlékező eseményen ezúttal azonban egy új elem is megjelenik. Magyarország kormányának kezdeményezésére a délután 3 órakor tartandó toborzón Petőfi Sándor Nemzeti Dalának közös elszavalására biztatják a szervezők a váciakat. Az ötlet a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatalától származik, a célja pedig, hogy egy közös élménnyel erősítsék a nemzeti összetartozást.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Közmunka program. Változások március elsejétől.
Feltöltötte nagyV - csütörtök 05 március 2015 - 09:02:25
Március elsejétől több változás is életbe lépett a közmunka programban. Az egyik például, hogy emelkedett a munkabér, ami ugyan így sem éri el a minimálbér szintjét, viszont több, mint az álláskeresési ellátás összege. A program célja továbbra is az, hogy a tartósan állás nélküliek visszatalálhassanak a munkaerőpiacra. A televízió hírháttér műsorában a Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ igazgatóhelyettese a váci térségben élő érintettek közfoglalkoztatottságáról is beszélt.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Műfaji kavalkád. Jövő héten indul a Váci Tavaszi Fesztivál.
Feltöltötte nagyV - csütörtök 05 március 2015 - 08:59:58
Péntek 13-án kezdődik a 13-ik Váci Tavaszi Fesztivál programsorozata a művelődési központ szervezésében. Az erről tartott sajtótájékoztatón Retzler Péter igazgató és Laczi Sarolta igazgatóhelyettes ismertette a fesztivál koncepcióját és a műsorkínálatot.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 544 545 546
HírarchívumHírarchívum

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.