ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!
ESTV A FACEBOOK-ON!ÉLŐ ADÁS
hétfő 04 július 2022
Híradó-2022-07-01
Feltöltötte esaniko - hétfő 04 július 2022 - 12:25:41
Híradó-2022-07-01


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Nem szállítják el időben a szemetet, a fogyasztóvédelemhez fordult a polgármester
Feltöltötte esaniko - hétfő 04 július 2022 - 08:57:44
A Fogyasztóvédelemhez fordult a polgármester, mert Sződligeten az utóbbi időben mindennapossá vált, hogy nem szállítják el időben a szemetet. Juhász Bélának abból lett elege, hogy az amúgy rendezett településen többször hetekig a házak előtt büdösödik az összekészített zöldhulladék és az utcaképnek az sem tesz jót, hogy a porták elé kirakott szelektívhulladékot rejtő zsákok kupacokban várják, hogy a DTKH kocsija begyűjtse azokat- sokszor hiába. Juhász Béla azt mondja, hogy mivel ő szerződött ügyfélként mindig időben kifizeti számlát az NHKVZrt-nek, az pedig nem teljesíti a vállalás szerinti szolgáltatást, a hatóságnak el kell indítania az eljárást a fogyasztó érdekében.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Mától dolgozhatnak szja-mentes keresetükért a nyári munkás fiatalok
Feltöltötte esaniko - hétfő 04 július 2022 - 08:56:28
Közel háromezer munkáltató jelezte eddig igényét mintegy 14 ezer egyetemista és középiskolás vakációs foglalkoztatására a bértámogatást biztosító programban.A mostanáig megkötött kétezer szerződés alapján már mától munkába állhat több mint nyolcezer diák vagy hallgató. Az augusztus végéig tartó programban megkeresett pénzükből az idén bevezetett szja-mentességüknek köszönhetően többet tarthatnak meg a 25 év alattiak. Vácon az önkormányzat és a Családsegítő több középiskolásnak ad munkát egy-egy hónapig, de az élelmiszerboltokban, fagyizókban és a vendéglátóhelyeken is találkozni lehet diákmunkásokkal.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Két deákvári fejlesztésről is lakossági fórumot szervezett az önkormányzat
Feltöltötte esaniko - hétfő 04 július 2022 - 08:55:19
Elkészültek azok a tervek, amikkel a deákvári Altány és Donga utcák csapadékvízelvezetési problémáit kezelné a város. Ezzel kapcsolatban kezdeményezett lakossági fórumot az önkormányzat, ahova a Garam utca és a Vág utca lakóit is várták, ahol meg az egyre gyarapodó gépjárműforgalom okoz problémát. A városrészt érintő fejlesztések és forgalomátszervezések kapcsán több észrevétel is érkezett a fórumon megjelent ingatlantulajdonosok részéről, ezért tovább dolgoznak az elképzeléseken, amiket ismét a lakosság elé vinne majd az önkormányzat-mondta a híradónak Molnár Nándor, a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság elnöke.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Pénteken zárva tart a patikák és a rendelők többsége
Feltöltötte esaniko - hétfő 04 július 2022 - 08:54:02
Július 1-jén zárva tart a háziorvosi, fogorvosi, szakorvosi rendelők, a védőnői tanácsadók, illetve a patikák többsége. Pénteken ugyanis a magyar egészségügy napját ünnepeljük, amely a Semmelweis-nap nevet viseli, ami az egészségügyi dolgozók számára egyben munkaszüneti napot is jelent.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A fák locsolására kérik a lakosokat
Feltöltötte esaniko - hétfő 04 július 2022 - 08:52:04
Még áprilisban ültették el civilek a város közterületein azt a 100 facsemetét, amelyeket egy hulladékhasznosítással foglalkozó cég ajánlott fel a Bagolybükk Környezet- és Természetvédelmi Egyesületnek. Akkor a Híradó beszámolt róla, hogy a fák gondozásában a lakosság segítségét is kérték, de a nagy melegben most úgy tűnik, kevesen tettek eleget a felszólításnak. Naponta egy-egy vödör vízzel pedig meg lehet óvni a kiszáradástól a fiatal fákat, amik megerősödve később nemcsak árnyat adnak, de a környezetet is szebbé teszik- fogalmazott Jess Kinga. A képviselő most ismét a nyilvánossághoz fordult, hogy megmentse a nemrég elültetett csemetéket.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
E-on fejlesztések Vácon
Feltöltötte esaniko - hétfő 04 július 2022 - 08:46:59
Az e-on áramszolgáltató a napokban és az elkövetkező időszakban több karbantartást és felújítást végez, amely Vác bel és külterületeit egyaránt érinti. Egyrészt a belvárosban telepítenek új villanyoszlopokat a régiek helyére, és ezzel párhuzamosan az elektromos kábeleket is cserélik, másrészt tervszerű karbantartásokat végeznek a városban található transzformátorházakban. A munkák idején 8 és 16 óra között akár több egymást követő napon is áramkimaradás lesz- erről az érintett területen lakókat, közületeket és cégeket is értesítik. A karbantartások listája a pontos dátumokkal és az áramszünetben érintett területekkel utcaszintű bontásban az e-on honlapján is megtalálható.email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Közleményben jelentette be a Vác FC, hogy nem indul az NB III-ban
Feltöltötte esaniko - hétfő 04 július 2022 - 08:46:36
Közleményben tájékoztatta a szerkesztőséget a Vác FC, hogy 2022-23-ban nem vesz részt NB III-ban. Bár egy héttel ezelőtt a klub megkapta a szükséges jogot, a finanszírozási lehetőségek beszűkülése miatt azonban nem tudják vállalni az indulást-írják. A klub vezetői az elmúlt időszakban folyamatosan keresték a megoldást, de állításuk szerint sem cégek, sem az önkormányzat nem nyújtott segítő kezet,így a többségi tulajdonos Vác VLSE nem látja az NB III-as működéshez szükséges fedezetet.A harmadosztályú küzdelmektől tehát visszalép a Vác FC, de a Vác VLSE a Pest megyei I. osztályban indul majd, az előző szezonbeli U19-es csapatra építve. A nevezést már be is adták, reményeik szerint az MLSZ Pest megyei Igazgatósága hamarosan el is fogadja azt-zárul a közlemény.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 30 június 2022
Híradó-2022-06-29
Feltöltötte esaniko - csütörtök 30 június 2022 - 09:54:17
Híradó-2022-06-29


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Újabb parkolóhelyek épülnek Alsóvárosban
Feltöltötte esaniko - csütörtök 30 június 2022 - 08:40:38
A héten újabb parkolók kialakítása indult el Alsóvároson, amely a Földváry téri lakótelep több területét érinti majd. Az összesen mintegy 16 milliós ráfordításból megvalósuló fejlesztés elengedhetetlen, hiszen Vác vonzereje az utóbbi években jelentősen nőtt, az új kialakítású lakóterületek mellett a lakótelepeken is egyre több járművet szeretnének a tulajdonosok biztonságosan elhelyezni- mondta a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Fehér Zsolt.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Váci kapuk. Archív és új fotókat vár a levéltár a készülő kiadványhoz
Feltöltötte esaniko - csütörtök 30 június 2022 - 08:38:57
Váci kapuk. Ez lesz annak a 2023-ban megjelenő képes kiadványnak a címe, amihez archív és újonnan készített fotókat vár a váci levéltár. A könyv előkészületeivel kapcsolatban közös pályázatot hirdetett meg az önkormányzat, a művelődési központ és a levéltár, ahová kizárólag váci kapukról készített felvételekkel lehet jelentkezni. A négytagú szakmai bírálóbizottság eszmei sorrendet állít fel és különdíjat is kioszt a pályázatok között, továbbá könyvjutalommal díjazza az eredményt elérőket.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A Váci zsidóságról a mai Nagyítóban
Feltöltötte esaniko - csütörtök 30 június 2022 - 08:37:59
A hétvégén, a 78. évfordulón emlékezett meg az önkormányzat a váci zsidók elhurcolásáról. Az izraelita vallásúak,az 1867-es asszimilációról szóló törvényt követően, az iparbana kereskedelemben és a város közéletében is meghatározó szerepet játszottak. Létszámuk, az 1910-es népszámlálási adatok szerint elérte a teljes lakosság 12%-át, akkor valamivel több mint 2100- izrealita vallású élt Vácon. 1944 június 26-án, a rendelkezésre álló adatok szerint több száz zsidót vittek el a váci gettóból a megsemmisítő táborokba, a második világháborút követően pedig csak hányaduk érkezett vissza a városba, akik közül többségük 1956-ban elhagyta az országot. A mai nagyítóban Horváth Ferenc levéltárigazgatóval mutatjuk be a váci zsidóság történetét.

Horváth Ferenc igazgató Váci Levéltár

egy váci kollégámmal, Gyarmati Györgygel írtam meg …….nem törekedhettünk teljességre


email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:       >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.