ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!
ESTV A FACEBOOK-ON!ÉLŐ ADÁS
hétfő 06 április 2020
Híradó-2020-04-03
Feltöltötte esaniko - hétfő 06 április 2020 - 10:09:35
Híradó-2020-04-03


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
80%-kal kevesebben szállnak kompra. Egyelőre jár a rév
Feltöltötte esaniko - hétfő 06 április 2020 - 10:06:07
Jelentősen, mintegy 80%-kal esett vissza a váci komp forgalma a járvány miatt. Bodor Ferenc üzemeltető a Híradónak azt mondta: nagyjából egy hétre lát előre, amíg biztosan járhat a rév, de elképzelhető, hogy le kell majd állniuk. Hozzátette: egy különleges technológiával fertőtlenítették a járművet, így az utazás biztonságos. Nagymaros-Visegrád viszonylatában műszaki hiba miatt jelenleg csak személyszállítás van a Dunán, Szobnál pedig a hajó javítási munkálatai után hétfőn indult újra a teherszállítást is magában foglaló kompközlekedés.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Folyamatosan ellenőrzi a rendőrség a rendkívüli intézkedések betartását
Feltöltötte esaniko - hétfő 06 április 2020 - 10:04:37
Folyamatosan ellenőrzi a rendőrség a rendkívüli intézkedések betartását - közölte a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa szerdán egy online sajtótájékoztatón.Kiss Róbert rendőr alezredes kifejtette: a rendőrség ellenőrzi a kijárási korlátozás betartását, továbbá az üzletek korlátozott nyitva tartásának és a hatósági házi karantén szabályainak betartását.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A hatósági karantén szabályai
Feltöltötte esaniko - hétfő 06 április 2020 - 10:03:21
Nem fogadhat a lakásában vendéget,akit hatósági házi karanténra köteleznek- hívja fel a figyelmet a koronavirus.gov.hu. 2 héten keresztül nem hagyhatja el az otthonát,a bejárati ajtóra pedig egy hatósági feliratot kell kiragasztani, amely arra figyelmeztet, hogy a lakásban olyan ember tartózkodik, aki járványügyi megfigyelés alatt van. A hatósági házi karanténra vonatkozó szabályok betartását a rendőrség ellenőrzi. Ha valaki megszegi a karantén szabályait, az bűncselekményt követ el- derül ki a portál tegnap este közzétett tájékoztatójából. Ha egy háztartásban élők esetében rendelnek el egy személy miatt otthoni karantént és a többi családtagról másképpen nem rendelkezik a hatóság, akkor a családtagokra nem vonatkoznak a karantén szabályai, olvasható a tasz.hu oldalon.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ötpontos javaslatcsomagot terjesztett elő a váci Fidesz
Feltöltötte esaniko - hétfő 06 április 2020 - 10:02:23
A koronavírus okozta veszélyhelyzet kihirdetése miatt a Váci Fidesz öt pontban szedte össze javaslatait és arra szólította fel a polgármestert, hogy mihamarabb hajtsa végre azokat. Szerintük Matkovich Ilonának fokozott együttműködést kell kialakítania a járványügyi szervekkel, a koronavírus okozta gazdasági hatások csökkentése érdekében pedig azt javasolják, hogy a vészhelyzet idejére tegyék ingyenessé a parkolást és engedjék el az önkormányzati üzlethelyiségek bérleti díjait. A helyi Fidesz szerint a vállalkozásokra a január 1-től kivetett adóemeléseket is vissza kéne vonnia az önkormányzatnak, a helyi adók esetében pedig fizetéshalasztást kellene lehetővé tenni, de javaslataik között szerepel az is, hogy az év végéig minden esetleges kilakoltatást függesszen fel a hivatal.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A polgármester szerint a Fidesz segítségnyújtás helyett inkább támad
Feltöltötte esaniko - hétfő 06 április 2020 - 10:01:56
A váci városvezetés szerint a Fidesz –KDNP helyi csoportja koronavírus idején is azon fáradozik, hogy politikai népszerűséget szerezzenek a járvány okozta problémákból, és újból megpróbálják megtéveszteni a nehéz napokat átélő váci polgárokat.Közleményük szerint a veszélyhelyzet óta a városvezetés folyamatos kapcsolatot tart a járványügyi szervekkel. Megszervezte a 70 éven felüliek gyógyszer- és élelmiszerellátását, gondoskodik a karanténba vonult hajléktalanokról, fertőtlenítéseket szervez, továbbá kidolgozott egy védőprogramot a válságnak leginkább kitett helyi vállalkozások, valamint az önkormányzati üzlethelyiségekben működő vállalkozások számára a beérkezett kérelmek és igények alapján.Mint írják, az önkormányzat egyéb kormányzati támogatás hiányában- segítő szervezetei mellett- létrehozta a Jószomszéd Hálózatot, valamint STOP KORONAVÍRUS VÁC néven számlát nyitott, amelyre a városvezetők, valamint más adományozók is befizetik pénzbeli támogatásukat. Végül hozzáteszik: bár az önkormányzati lakások terén több tízmilliós kinnlevőséget örökölt az előző Fidesz-KDNP-s városvezetéstől az Összefogás, követve a kormány rendelkezését, Vácon is felfüggesztésre kerültek az önkormányzati ingatlanok kiürítéséről szóló eljárások, ezek közül azok is, amiket jórészt még a Fidesz-KDNP-s városvezetés indított el.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Állami kitüntetést kapott az Apor főiskola rektora
Feltöltötte esaniko - hétfő 06 április 2020 - 10:01:21
A Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetést kapott Libor Józsefné dr., az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora. A Dunakanyar Régió beszámolójából kiderül, a díjat az intézmény érdekében végzett magas színvonalú oktatásszervezői és vezetői munkája elismeréseként ítélték oda. Libor Józsefné dr. a lapnak adott interjújában elmondta: három évtizede tevékenykedik a felsőoktatásban, tanársegédként kezdte, és végigjárta a ranglétrát. Az AVKF vezetőjeként több új szakot is elindított, úgy mint a szociálpedagógiai, illetve a mentálhigiénés közösség- és kapcsolatépítő képzést, igazgatása óta rendszeresen szerveznek országos konferenciákat, nyilvános és ingyenes előadásokat, tematikus heteket, illetve általános-, és középiskolásoknak szóló programokat, táborokat is. Libor Józsefné 2017 augusztusa óta vezeti az Apor Vilmos Katolikus Főiskolát.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
15 ezer forintra nő a PIN-kód mentes fizetés értékhatára
Feltöltötte esaniko - hétfő 06 április 2020 - 10:00:44
Az OTP és a K&H szinte teljes hálózatában már felemelték 5000 forintról 15 ezerre a PIN-kód nélküli kártyás vásárlások értékhatárát - közölték a pénzintézetek az MTI érdeklődésére csütörtökön. Az intézkedés hátterében a koronavírus-fertőzés kockázatának csökkentése áll, ugyanis a napi vásárlások túlnyomó többsége nem haladja meg ezt az limitet, így a PIN-kód beütése miatt nem kell a terminálhoz nyúlni. A bankok folyamatosan állnak át az új rendszerre, a határidő április 15.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vácon is változik az óvodai beiratkozás rendje a veszélyhelyzet miatt
Feltöltötte esaniko - hétfő 06 április 2020 - 09:59:35
Vácon is változik az óvodai beiratkozás rendje a veszélyhelyzet miatt.A kötelező felvételt biztosító óvoda automatikusan felveszi a körzetébe tartozó gyermekeket 2020. április 21-ig a következő nevelési évre. A beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a gyermek első óvodai nevelésének napján kerül majd sor- olvasható a városháza tájékoztatójában.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Az immunrendszer és a D-vitamin
Feltöltötte esaniko - hétfő 06 április 2020 - 09:56:05
A felmérések szerint tavasz elejére a magyar emberek közel kétharmada küzd D-vitamin-hiánnyal, pedig ez a vitamin az immunrendszer erősítésének fontos alkotóeleme, ami járványok idején kulcsfontosságú.A koronavírus fertőzés ellen ugyan nem nyújt védelmet a D-vitamin, de a hiánya szinte minden betegség kockázatát növeli azzal, hogy romlik a szív- és érrendszer működése, továbbá megnő a depresszióra való hajlam, ami a kényszerű bezártság miatt most amúgy is könnyebben hatalmasodik el az embereken.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Révész Ákos József ezredes a Váci Rendőrkapitányság új vezetője
Feltöltötte esaniko - hétfő 06 április 2020 - 09:54:57
Április 1-től Révész Ákos József ezredes a Váci Rendőrkapitányság új megbízott vezetője. Az új parancsnok Latorovszky Gábor alezredest váltja a poszton, aki februártól bűnügyi rendőrfőkapitány-helyetteskén dolgozik a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon. Révész Ákos 51 éves, Balassagyarmaton született. A Kossuth Lajos Katonai Főiskolán szerzett diplomát, 25 éve dolgozik a rendőrség kötelékében, amiből a legtöbb időt a bűnügyi szakterületen töltötte. Vácra a rétsági kapitányság éléről érkezett.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Fertőtlenítsd a telefont is!
Feltöltötte esaniko - hétfő 06 április 2020 - 09:54:24
Maszk, kesztyű, alapos kézmosás és fertőtlenítés. Aki felelősen gondolkodik, annak mostanra a napi rutinjához tartoznak a felsoroltak. Fertőtlenítjük a villanykapcsolót, a kilincset és azokat a tárgyakat, amihez a leggyakrabban nyúlunk. Ezek között is előkelő helyen szerepel a mobiltelefon, több generáció féltett kincse, játéka, vagy munkaeszköze, amit ráadásul eredeti funkcióját alapul véve sokszor emelünk az arcunkhoz. Fertőtlenítsük tehát azt is!

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:       >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.