ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!
ESTV A FACEBOOK-ON!ÉLŐ ADÁS
csütörtök 05 december 2019
Híradó-2019-12-04
Feltöltötte esaniko - csütörtök 05 december 2019 - 13:00:54
Híradó-2019-12-04


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Városi elismerés a diákolimpikonoknak. Rekordszámú érmest köszönthettek
Feltöltötte esaniko - csütörtök 05 december 2019 - 12:16:25
Minden eddiginél többen értek el dobogós helyezést az országos diákolimpiai versenyeken, így mintegy 200 érmet szerző diákot köszönthettek a város nevében hétfőn. A hagyományos ünnepséget idén is a Boronkay középiskola sportcsarnokában tartották, ahol Inotay Gergely alpolgármester méltatta a sikeres fiatalok teljesítményét. Az önkormányzat és a Váci Lakóterületi SE közös ünnepségén az általános- és középiskolás diákok eredményeit egy-egy névvel ellátott serleggel ismerték el, a felkészítő tanárok pedig üvegplakettet vehettek át.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Országos politikusokkal találkozott Matkovich Ilona
Feltöltötte esaniko - csütörtök 05 december 2019 - 12:15:16
Országos politikusokkal egyeztetett a váci polgármester. Matkovich Ilona Facebook posztjából kiderül: a váci költségvetés hiánya miatt korábban kért találkozót Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkártól a Belügyminisztériumban. Mint írja: a megbeszélésen tájékoztatta az államtitkárt, hogy jövőre jelentős takarékossági intézkedéseket léptetnek életbe és többletbevétellel is számol a város, hogy ne kelljen rendkívüli segítséget kérni. Idén azonban a hátralévő időszakra még szükség van a működési támogatásra, hogy az évet megnyugtatóan le tudják zárni.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Manninger Péter a negyedik kormánypárti a váci testületben
Feltöltötte esaniko - csütörtök 05 december 2019 - 12:13:58
Manninger Péter a harmadik Fideszes, illetve negyedik kormánypárti képviselő a váci testületben- erősítette meg a hírt az ES-nek telefonon a helyi politikus. Ezt múlt hét pénteken hagyta jóvá a helyi választási bizottság, miután a Fidesz politikai szervezete meghozta a döntést. Mint kiderült, a lista második helyén a volt városvezető,Fördős Attila állt, de sem polgármesterjelöltként, sem választókerületi jelöltként nem jutott be a testületbe, a listáról pedig végül nem vette fel a mandátumát. Dr. Manninger Péter az előző ciklusban az egészségügyi bizottság elnökeként is dolgozott és a 4-es váci választókerület képviselője is volt 2014-től 2019-ig. A kormánypárti képviselő várhatóan a legközelebbi testületi ülésen teszi le az esküjét.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Egészségnap a Juhászban. Fogápolási és táplálkozási vetélkedő a Juhászban
Feltöltötte esaniko - csütörtök 05 december 2019 - 12:13:22
Az egészséges életmóddal ismerkedhettek szerdán a váci Juhász iskola alsósai. A gyerekeknek tisztálkodással, fogápolással és táplálkozással kapcsolatos vetélkedőt rendeztek a könyvtárban. A Népegészségügyi Osztály és az iskola közös szervezésében minden évben játékos formában hívják fel az első- és második osztályos gyerekek figyelmét a mindennapi higiénia fontosságára. A játékos vetélkedőn a diákok matricákat és szájápolási szereket kaphattak a jó válaszokért.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Felújították az Árpád tornatermét
Feltöltötte esaniko - csütörtök 05 december 2019 - 12:11:59
18 millió forintból újították fel a Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola tornatermét. A munka szeptember közepén indult az intézményben, aminek során a teljes padlózat új burkolatot kapott, illetve sporteszközöket is beszereztek.A Váci Tankerületi Központhoz tartozó iskolákban az elmúlt években több helyszínen is megvalósult tornaterem fejlesztés, amelyekhez az önrészt a Tankerület, a támogatást pedig a Magyar Kézilabda Szövetség biztosította.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Zöldjelzésénél is nézzen szét mielőtt a zebrára lép!
Feltöltötte esaniko - csütörtök 05 december 2019 - 12:11:33
Szerencsére túlélte a gázolást az a 71-éves nő, aki Vácon a Csányi László körút és a Széchenyi utcai kereszteződésében akart átmenni a zebrán és elütötte őt egy mikrobusz. Az eset november 25-én 14,40-kor történt, a balesetről készült sokkoló videót azonban öt napja tette közzé a rendőrség, főleg azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet az óvatos, körültekintő közlekedésre.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Mikor kell a ködlámpa? Bírság jár az indokolatlan használatért
Feltöltötte esaniko - csütörtök 05 december 2019 - 12:08:35
Nem véletlenül hívják az év 11. hónapját „ködnevelő novembernek”, ilyenkor ugyanis nagyon gyakori, hogy rossz látási viszonyok között kell közlekedni. Az autós forgalomban a sofőrök segítségére lehet a ködlámpa, de a speciális fényszórók használatára vonatkozó KRESZ szabályok értelmében ezeket csak „indokolt esetben” lehet használni. Hogy mikor indokolt bekapcsolni a ködlámpát, annak megítélése elég szubjektív, az viszont biztos, hogy a helytelen használatáért 30 ezer forintos bírság járhat.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Karácsonyi ellenőrzés a webshopokban
Feltöltötte esaniko - csütörtök 05 december 2019 - 12:07:07
Kiemelten ellenőrizte a webáruházakat a fogyasztóvédelmi hatóság,de az Innovációs és Technológiai Minisztérium IT-laborja is- olvasható az MTI hírei között. Az akció egész novemberben tartott. Az eddigi hatósági ellenőrzések alapján már indult eljárás megtévesztő hirdetések miatt, továbbá több esetben az árképzésnél is tapasztalhatók voltak hiányosságok. A próbavásárlások alapján a szállításoknál is előfordultak késések, a meghirdetett szállítási határidőt gyakran nem tudják betartani az online üzletek, az érintett áruházak emiatt is számíthatnak fogyasztóvédelmi eljárásra- derül ki a cikkből.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kezdődik a fenyővásár
Feltöltötte esaniko - csütörtök 05 december 2019 - 12:06:25
Zajlik a karácsonyfáknak szánt fenyők kitermelése a magyarországi erdőkben, az árak várhatóan nem változnak az előző évhez képest – olvasható a Magyar Nemzet keddi számában. A legtöbb fenyő idén is Somogyból, Zalából és Győr-Moson-Sopron megyéből kerül a térségbe, és az ország fenyőfáinak zömét egyetlen községben, a Nagykanizsa melletti Surdon nevelik- derül ki a cikkből.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - csütörtök 05 december 2019 - 12:05:15
Idegenben és otthon is nyert a Göd női kézilabda csapata, a Szegedtől is kikapott a váci labdarúgó csapat.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 03 december 2019
Híradó-2019-12-02
Oldal:  1 2 3 ... 893 894 895
HírarchívumHírarchívum

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.