ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


ESTV A FACEBOOK-ON!ÉLŐ ADÁS
csütörtök 15 november 2018
Híradó-2018-11-14
Feltöltötte esaniko - csütörtök 15 november 2018 - 09:53:15
Híradó-2018-11-14


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Átadták a Migazzi-díjakat. Szalay Ákos és Pásztor Győző kapott elismerést
Feltöltötte esaniko - csütörtök 15 november 2018 - 08:37:28
Másodszor adták át Vácon a Migazzi Emlékdíjakat. Az egyházmegye alapítványa tavaly hozta létre a kitüntetést, mellyel a barokk korban élt városépítő püspök egyházi és közéleti tevékenységét őrző és követő személyeket ismernek el. Az alapítás évében Pálos Frigyes művészettörténész, őrkanonok és Szalay István, a Váci Polgár havilap egykori főszerkesztője vehette át a kitüntetést, idén pedig Pásztor Győző, Dabas-Sári plébánosa, és Szalay Ákos, a váci Kálvária Alapítvány elnöke részesült Migazzi-díjban.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Lehetséges küldetés
Feltöltötte esaniko - csütörtök 15 november 2018 - 08:34:53
Mission possible, vagyis Lehetséges küldetés a címe annak az előadássorozatnak, amit bűnmegelőzési céllal szervez a Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság. A program az internet és a közösségi oldalak használatának veszélyeire kívánja felhívni a figyelmet, mégpedig úgy, hogy a leginkább érintett korosztályt bevonva interaktív előadásokat szerveznek, amelyek során egy témát érintő színdarabot mutatnak be. A váci középiskolások az elsők között nézhették meg a dramatikus előadást, amit egy irányított, de kötetlen megbeszélés követett.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A hónap műtárgya- Nike
Feltöltötte esaniko - csütörtök 15 november 2018 - 08:33:07
Nézőink közül bizonyára sokan emlékeznek még a Hét műtárgya című kulturális sorozatra, amit sok évvel ezelőtt a Magyar Televízió közvetített. Koltai-Dietrich Gábor festőművésznek ez a sorozat adta az ötletet, hogy a művelődési központ aulájában elhelyezett kivilágított vitrinbe minden hónapban egy új műtárgyat tegyen közszemlére. A kezdeményezés májusban indult, most novemberben épp a város egyik legaktívabb művészének önarcképe látható a tárlóban. Orvos András képének címe: Nike.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Füred Gastro. Kétnapos fesztivál Vác kulturális partnervárosában
Feltöltötte esaniko - csütörtök 15 november 2018 - 08:14:23
Először rendezik meg a Füred Gastro fesztivált Balatonfüreden, Vác kulturális partnervárosában. A Balaton partján november 24-én és 25-én a régió tíz kiváló étterme mutatkozik be és a környék legjobb borászatai jelennek majd meg italaikkal. A kétnapos fesztiválon vadételeket és a hozzájuk ajánlott balatoni borokat lehet majd kóstolni a Vitorlás téren felállított 350 négyzetméteres rendezvénysátorokban - olvasható a közleményben. A kóstolás mellé koncerteket is szerveztek, fellép majd a Waldeck, a Deladap, és Budapest Bár is, de vásári jellegű, óriásbábos mutatványos előadás is szerepel a programban. A részletes információkat Balatonfüred honlapján találják meg az érdeklődők.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megrázó statisztika. A rendőrség szerint még legalább százan halnak meg idén az utakon.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 15 november 2018 - 08:13:59
Baleset-megelőzési célzattal tette közzé a rendőrség azt a videót, amelyben kiszámolják, hogy a baleseti statisztika jelen állása szerint hányan halnak még meg idén közúti közlekedési balesetben. Mivel idén eddig 10 hónap alatt 513-an haltak meg, ha ez a tendencia folytatódik, akkor még száznál is többen veszítik életüket balesetben év végéig. A megrázó felhívásban az is elhangzik, hogy statisztikai alapon, ha a videót 100 ezer ember megnézi, közülük is egy ott lesz még az idei áldozatok között. Hozzáteszik, nem törvényszerű, hogy így legyen, ezért felelősségteljes közlekedésre intik a sofőröket.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - csütörtök 15 november 2018 - 08:13:30
A Magyar Kézilabda Szövetség elnökségébe választották Kirsner Erikát, döntetlent játszott hazai pályán a Vác FC labdarúgó csapata, két váci arany született a duatlon diákolimpián.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 13 november 2018
Híradó-2018-11-12
Egy nap a gyógyításért – Tudományos konferenciát rendezett a Jávorszky kórház
Feltöltötte esaniko - kedd 13 november 2018 - 09:34:03
13 éve rendezi meg a névadóról elnevezett konferenciát a váci kórház. A Jávorszky Tudományos Nap napirendje évről-évre hasonló, a megnyitót előadások követik, délután pedig fogadás zárja az eseményt. Az idei programot a Tudományos Bizottság elnöke, dr. Marjanek Zsuzsanna osztályvezető főorvos szervezte. A művelődési központ színháztermében az ő bevezetőjét követően Rétvári Bence államtitkár köszöntötte az egészségügyi intézmény dolgozóit és a meghívott vendégeket.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Két új műszert kapott a váci kórház A Szív Hangja Alapítványtól
Feltöltötte esaniko - kedd 13 november 2018 - 09:32:15
Két új műszert kapott ma délelőtt a váci Jávorszky kórház. Az egészségügyi intézmény Kardiológiai Osztályának egy betegőrző monitort, a Sebészeti osztálynak pedig egy mobil érdopplert adományozott A Szív Hangja Közhasznú Alapítvány. A 2002 óta működő karitatív szervezet már hatodik alkalommal adott át értékes műszert a Jávorszky kórháznak.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Anna karácsonyi csodája Vácon
Feltöltötte esaniko - kedd 13 november 2018 - 09:31:12
Szombaton Vácon vendégszerepelt a több nemzetközi díjat is elnyert dél-koreai Gracias kórus. Az énekkar 10 éve tart karácsony előtt kantáta-turnét hazájában, illetve Amerikában, melynek során 25-30 várost járnak körbe műsorukkal. 2016-ban döntött úgy a csapat, hogy helyi előadók bevonásával Európa főbb városaiban is bemutatják karácsonyi műsorukat, egy musicalt, amely a Karácsonyi csoda címet viseli, és egy Anna nevű lány történet mutatja be. A musicalt szombaton teltház előtt játszották a művelődési központban.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Látni és látszani ősszel és télen is
Feltöltötte esaniko - kedd 13 november 2018 - 09:29:57
Még 25 napig tart az akció, aminek keretében az Országos Rendőr-főkapitányság idén is megtartja a télre felkészítő kampányát. A „Látni és látszani” program keretében az autósoknak lehetőségük van járművük ingyenes átvizsgáltatása mellett saját látásukat is szakemberrel ellenőriztetni az erre kijelölt helyeken. Az ingyenes vizsgálatokat azért is érdemes igénybe venni, mert a kampány végeztével a rendőrség átfogó ellenőrzésbe kezd, ahol a járművek világítástechnikai berendezéseit, és a sofőrök jogosítványban előírt szemüvegviselését kiemelten figyelik majd.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 810 811 812
HírarchívumHírarchívum

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.