ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!
ESTV A FACEBOOK-ON!ÉLŐ ADÁS
csütörtök 09 július 2020
Híradó-2020-07-08
Feltöltötte esaniko - csütörtök 09 július 2020 - 10:32:11
Híradó-2020-07-08


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A koronavírus miatt nem lesz idén Világi Vigalom-de sebaj! Lesz helyette VÁCI NYÁR!
Feltöltötte esaniko - csütörtök 09 július 2020 - 10:31:47
Négyféle programmal is készül az idei nyárra a váci önkormányzat- erről Matkovich Ilona polgármester a Dunakanyar Színház, illetve a művelődési központ vezetőivel és Adorján Attila festőművésszel közösen tartott sajtótájékoztatón beszélt. Bár elmarad a hagyományos Váci Világi Vigalom, 12-én vasárnap a nemrég ideköltözött váciakat várják egy egésznapos rendezvénnyel. A 17-vel kezdődő hétvégén pedig a Váci Nyár programsorozat indul, aminek keretében több helyszínen több műfajban is találhat magának eseményt a kikapcsolódni vágyó közönség.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Elindult Vácon a színházi élet, az évadra nívós programokat ígér a Dunakanyar Színház
Feltöltötte esaniko - csütörtök 09 július 2020 - 10:29:27
Újraindul a színházi élet Vácon- erről a Dunakanyar Színház ügyvezetője, Varga Katalin, a művészeti vezető, Molnár Bence és Orlai Tibor producer beszélt a sajtótájékoztató második részében. Mint kiderült, a teátrum a Madách művelődési központtal együttműködve valósít meg rendezvényeket, de remélhetően ősszel az évad is elindul ismert művészekkel és előadókkal.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Felújítják a királyréti kisvasutat, Szobnál lehet erdei vonatozni.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 09 július 2020 - 10:24:34
Több mint másfél milliárd forintos állami támogatásból felújítják a Királyréti Erdei Vasutat, Kismarosról ezért ebben a szezonban nem indulnak járatok. Rétvári Bence országgyűlési képviselő kedden a sajtónak arról is beszélt, hogy idén nyáron a Szob és Márianosztra között közlekedő kisvasutat ajánlja azoknak, akik szeretnék felfedezni a Börzsöny természeti értékeit.


Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Bontsa a vonalat! Fórum az „unokázós” bűncselekmények megelőzéséért.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 09 július 2020 - 10:23:06
Még mindig sokan bedőlnek az ún. unokázós csalóknak, ezért a rendőrség magasabb tájékoztatási fokozatba kapcsolt. Hétfőn elindult Pest megyében a „Bontsa a vonalat!” kampány, melynek keretében a megyei kapitányságokon nyílt fórumokat tartottak az időseknek, ahol arra hívták fel a figyelmüket, hogy miként szűrhetik ki a gyanús hívásokat, és hogyan reagáljanak, ha megkeresik őket. A fórumot követően a rendőrök otthonukban is felkerestek egyedülálló nyugdíjasokat, hogy tájékoztassák őket a rájuk leselkedő veszélyekről.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Tanszergyűjtés. Sokan örülnek a használt felszerelésnek is.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 09 július 2020 - 10:21:46
Már tanszereket is gyűjt a Jószomszéd Hálózat. Az önkormányzat által létrehozott adománycsatorna a veszélyhelyzet miatt megszorult családok megsegítésére jött létre, és az elmúlt hónapokban elsősorban élelmiszereket gyűjtöttek. Az iskolakezdés közeledtével sokaknak okoz nehézséget, hogy újonnan vásárolják meg a gyermekeiknek a tanszereket, így most rájuk fókuszálnak. A felajánlásokat már nem csak szerdánként, hanem –mivel megnyílt a váci művház- hétközben, hosszabb időtartamban is le lehet adni.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 07 július 2020
Híradó-2020-07-06
A Helyi Operatív Törzs tájékoztatása. Megköszönték a segítséget.
Feltöltötte esaniko - kedd 07 július 2020 - 08:30:46
A veszélyhelyzet lezárultával köszönetet mondott az önkormányzat mindazoknak, akik jelenetős mennyiségű plusz feladatot vállaltak a hatékony védekezésben. A Helyi Operatív Törzs pénteki találkozóján köszönőlevelet vehettek át Matkovich Ilona polgármestertől többek között az idősek ellátásában segédkező önkéntesek, az adománygyűjtések koordinátorai, az eszközök beszerzésében és kiosztásában részt vevők, valamit a védekezést segítő városi intézmények vezetői és dolgozói. A fórumon Bánhidi Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy a járvány még itt van, és a szakma szerint nagyobb most a veszély, mint márciusban, ezért mindenki legyen óvatos.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Közmeghallgatás 2020. Július 15-én várják a város polgárait.
Feltöltötte esaniko - kedd 07 július 2020 - 08:29:02
A veszélyhelyzet megszűnésével júliusban már a megszokottak szerint ülésezik Vác képviselő-testülete, és megtartják a közmeghallgatást is. Az érdeklődőket július 15-én, szerdán 17 órára várják a városvezetők a Polgármesteri Hivatal emeleti nagytermébe. A törvényi előírásnak megfelelően az évente esedékes fórum résztvevői helyi közügyeket érintő kérdéseket és észrevételeket vethetnek fel, valamint javaslatokat tehetnek az önkormányzatnak.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A váci belvárosban is lezajlott a lakossági fórum
Feltöltötte esaniko - kedd 07 július 2020 - 08:28:38
A sövények nyírása, fák karbantartása, a csikkdobálók és a szemetelők megfékezése, de a többi városrészben megjelenő általános probléma, az utak állapota és a parkolás is szóba került az Összefogás Vácért és a polgármester által pénteken lefolytatott negyedik lakossági fórumon. Matkovich Ilona most a belváros két képviselőjével, Jess Kingával és Inotay Gergellyel várta Juhász Gyula általános iskolába meghirdetett fórumra az érdeklődőket, hogy felmérjék a lakossági igényeket.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Véget ér a közmű lekapcsolási moratórium.
Feltöltötte esaniko - kedd 07 július 2020 - 08:24:28
Hamarosan véget érhet a koronavírus-járvány miatt meghirdetett közmű kikapcsolási moratórium. Több szolgáltató is toleráns volt az ügyfelekkel a veszélyhelyzet ideje alatt, azonban most újra fel fogják függeszteni a szolgáltatást a nem fizető felhasználóknál-írja a Népszava.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ismét látogatható a hónap műtárgya
Feltöltötte esaniko - kedd 07 július 2020 - 08:23:51
A járványügyi korlátozásokat követően ismét látogatható a hónap műtárgya a művelődési központ aulájában. Koltay Dietrich Gábor kezdeményezése a veszélyhelyzet kihirdetésével az online térbe szorult, mostantól azonban újra, igazán közelről is megtekinthetők a havonta cserélődő válogatott műalkotások. Júliusban az „Egyenletek” című farostra készített olajfestményt lehet szemügyre venni, melynek alkotója Hidvégi Valéria. A művész 1944-ben Kővágóörsön született, a Képzőművészeti Gimnáziumot követően 1963-68 között tanult a Magyar Képzőművészeti Főiskolán. Pályája első szakaszában erősen stilizált, dekoratív kompozíciókat, később expresszív képeket festett, de sokszínűségére jellemző, hogy készített gobelineket is. A 70-es évek derekától játéktervezéssel foglalkozott, játszótéri plasztikákat formált. A most kiállított festmény a váci művelődési központ gyűjteményét gazdagítja.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:       >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.