ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!
ESTV A FACEBOOK-ON!ÉLŐ ADÁS
kedd 22 június 2021
Híradó-2021-06-21
Feltöltötte esaniko - kedd 22 június 2021 - 10:49:21
Híradó-2021-06-21


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 21 június 2021
Városi kitüntetések átadása, színes-diplomások köszöntése
Feltöltötte esaniko - hétfő 21 június 2021 - 15:30:50
Összevont gálaünnepség keretében adták át pénteken a városi díjakat. A színes diplomásokat, a Váci Katedra díj kitüntetettjeit, a Vác Város Sportjáért elismerésben részesülőket, és a szociális szféra kiemelkedő dolgozóit a Madách Imre Művelődési Központ nagytermében köszöntötték. Inotay Gergely alpolgármester beszédében kiemelte: nem volt még példa arra, hogy a különböző területek kiemeltjeit együtt köszöntsék, de örömteli, hogy nagyobb közösségben ünnepelhetnek, és a díjazott személyekben is sok a közös: mindannyian kitartóan, példamutatóan, őszinte szenvedéllyel és örömmel végezték vagy végzik hivatásukat.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Letartóztatták P. Zsoltot
Feltöltötte esaniko - hétfő 21 június 2021 - 15:28:01
A váci közterület-felügyelők kértek rendőri beavatkozást egy erőszakosan kéregető és a járókelőket zavaró helyi férfi leállításához- írja a police.hu. A rendőrök és közterület-felügyelők többször is intézkedtek már vele szemben, legutoljára nem viselte jól az elszámoltatást.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Négy külterületi városrészben javítják az utakat
Feltöltötte esaniko - hétfő 21 június 2021 - 15:27:20
Tovább folytatódik a külterületi utak felújítása Vácon, múlt hét második felében Václigeten jártak a munkagépek. Az önkormányzat összesen 15 millió forintot költ a nyár elején négy választókerület legrosszabb állapotban lévő földútjainak javítására. A Híradónak Kiss Zsolt alpolgármester azt mondta: mivel a pályáztatás nyílt volt, a nyertes vállalkozással jóval alacsonyabb összegben sikerült megállapodni a kivitelezésről. A teljes összeg egyébként csaknem két és fél kilométernyi útszakasz javítására elegendő. A külsős cég eddig a Naszály dűlőin és a kisváci Tópart utcában végzett kőszórásos burkolatjavítást, péntekre pedig a václigeti Jégvirág utcában is befejezték a munkát.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Jótékonysági focitorna Fábián Gáborért
Feltöltötte esaniko - hétfő 21 június 2021 - 15:25:54
Jótékonysági focikupa versenyt rendeznek Fábián Gáborért június 26-27-én a deákvári sporttelepen. Mint ismert, a Boronkay középiskola igazgatója május 15-én szenvedett balesetet, ami miatt hosszú rehabilitáció vár rá. A köztiszteletben álló igazgatót a tanári kar is egy emberként várja vissza, ahhoz azonban, hogy újra munkába állhasson, számos segédeszközre és költséges terápiákra lesz szüksége. A focitorna szervezői – Fábián Balázs, az igazgató fia, és Turza Bernadett, a Váci Sport Kft. rendezvényszervezője azért fogtak össze, hogy a jótékonysági sporteseménnyel is segítsék a gyógyulási folyamatot.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megvannak az eredeti békák?
Feltöltötte esaniko - hétfő 21 június 2021 - 15:23:01
Alighanem a váci jelképek sorában előkelő helyet magáénak tudó Békás kút eredeti szobrait kapta lencsevégre egy alsópetényi kert udvarában Versényi Péter tanár- osztotta meg egy kommentelő a Váci Élet csoportban. Az eredetileg a múlt század első felében készített ivókút bronz békái a Posta park közepén álltak, többször estek át felújításon és többször megrongálták őket, majd végleg eltűntek a csobogó tetejéről. Azóta senki nem hallott felőlük. A népszerű alkotást 2014-ben Zubovits-Győrkös Erzsébet képzőművész álmodta újra, de már sokkal apróbb méretben. A Facebook-ra felkerült fénykép azonban újra felkavarta az állóvizet a békák körül, sokan azt találgatják, hogyan vajon hogyan kerülhetett egy Váctól alig 20 kilométerre található kertbe dísznek a közkedvelt szoborcsoport?

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A diákok foglalkoztatásánál is be kell tartani a szabályokat
Feltöltötte esaniko - hétfő 21 június 2021 - 15:22:20
A nyári munkát vállaló diákok bejelentésére, adózására ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalókra, kivéve a diákszövetkezeten keresztül történő foglalkoztatást - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A diákok szülői engedéllyel 16 éves koruktól dolgozhatnak, de szünidőben már a 15 éves nappali tagozatos tanulók is vállalhatnak munkát, de adóazonosító jelre minden esetben szükség van - húzták alá.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Új tárlattal jelentkezik Lukács Andrea Vácon
Feltöltötte esaniko - hétfő 21 június 2021 - 15:21:21
Lukács Andrea festőművész Fény-IDŐ című kiállítása nyílt meg péntek este a Rubrában. A verőcei alkotó ismert személyek portréjával, csendéletekkel érkezett a Vácra, akit Beer Miklós nyugalmazott megyéspüspök is elkísért. Lukács Andrea már többször állított ki a városban, a mostani a negyedik képsorozat, aminek debütációján Matkovich Ilona polgármester mondott köszöntőt.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Reggeltől hőségriasztás van érvényben
Feltöltötte esaniko - hétfő 21 június 2021 - 15:18:10
Hétfő reggel 8 órától országosan életbe lépett a vörös kód, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a következő napokban a napi középhőmérséklet meghaladja a 27 Celsius-fokot. A riasztás az előrejelzések szerint várhatóan csütörtök reggel 8 óráig lesz érvényben. A speciális eljárásrend alatt az élet védelme az első, ezért például a szociális szektorban a diszpécser jelzése alapján minden intézménynek fogadnia kell a hajléktalanokat attól függetlenül, hogy kiknek nyújtanak szolgáltatást.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Híradó-2021-06-18
Feltöltötte esaniko - hétfő 21 június 2021 - 13:54:00
Híradó-2021-06-18


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megújult a váci Tourinform Iroda. Széf, gyereksarok és mobiltöltő is segíti a turisták kényelmét
Feltöltötte esaniko - hétfő 21 június 2021 - 13:37:30
Szerdán átadták a megújult váci Tourinform irodát. A főtéri információs pont átalakítására pályázati úton nyert 20 millió forintos forrást a Vác és Környéke TDM, a munka tavaly decemberben kezdődött. Az elmúlt hónapok során a belső tereket teljesen átalakították: lecserélték a padlóburkolatot és a bútorzatot is, újrafestették a falakat, de a beruházás keretében új eszközöket is vásároltak, illetve megváltozott a város turisztikai logója. A dizájn a hazai Tourinform irodák arculatát követi, és a megújulással párhuzamosan új szolgáltatások is indultak: mostantól már értékmegőrző, mobiltelefontöltő-állomás, ingyenes wifi, és gyereksarok is segíti a látogatók kényelmét.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Online testvérvárosi kapcsolattartás. Szerdán Deuil-La Barre-i kollégájával egyeztetett Matkovich Ilona
Feltöltötte esaniko - hétfő 21 június 2021 - 13:36:40
Korábban, a járvány idején levélben, szerdán pedig online vette fel a kapcsolatot Vác polgármestere a francia testvérváros vezetőjével. Matkovich Ilona, és a Párizs melletti Deuil-La Barre-t vezető Muriel Scolan beszélt a koronavírus-járvány alatti helyi intézkedésekről, és megvitatták, milyen módszerekkel térhetnek vissza a települések a megszokott kerékvágásba. A vac.hu beszámolója szerint a polgármesterek egyetértettek abban, hogy mindenképpen szeretnék újraéleszteni a kulturális és oktatási területen is szoros és korábban már hatékonynak bizonyult testvérvárosi együttműködést. Muriel Scolan szeptember közepére már meg is hívta a váci delegációt egy fesztiváljukra, melynek keretében személyesen is meg tudják majd erősíteni a testvérvárosi kapcsolatot.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:       >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.