ESTV Online
a Dunakanyar televíziójacsütörtök 18 december 2014
Híradó-2014-12-17
Feltöltötte sjanos - csütörtök 18 december 2014 - 11:19:33
Híradó-2014-12-17


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Városvezetői tájékoztató. Készül a jövő évi költségvetés.
Feltöltötte NAT - csütörtök 18 december 2014 - 09:43:44
Megkezdik a főtéri I Világháborús Emlékmű talapzatának elkészítését, és a térfigyelő rendszer felújítását is –jelentette be Fördős Attila Vác polgármestere. Az összevont városvezetői sajtótájékoztatón Pető Tibor arra emlékeztetett, hogy Vác eddig több száz milliós támogatást kapott a kormánytól a kieső bevételek pótlására, míg Mokánszky Zoltán arról beszélt, hogy a z önkormányzat továbbra is eltökélt a Kosdi úti körforgalom megépítésében.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
20 éves a Váci Polgár. A múltat idézték az alapítók.
Feltöltötte NAT - csütörtök 18 december 2014 - 09:24:53
Huszadik születésnapját ünnepelte a hétvégén a Váci Polgár. A város egyik meghatározó lapjának jubileumán Szalay István főszerkesztő és Kucsák Gábor a nyomdaipari hátteret biztosító cég vezetője emlékezett az elmúlt két évtizedre.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Roma Karácsony. Bari Janó és barátai kiállítása a Művelődési központban.
Feltöltötte NAT - csütörtök 18 december 2014 - 09:20:26
Hétvégén Roma Karácsony címmel három napos programsorozat zajlott a Madách Imre Művelődési Központban. Pénteken filmvetítéssel kezdődött a rendezvény, szombaton hagyományőrző sarok, kézműves foglalkozás, roma táncház, illetve koncert várta az érdeklődőket. Az esemény részeként Bari Janó festőművész és barátai alkotásaiból nyílt kiállítás, amely egészen csütörtökig látogatható az aulában. A programok az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósultak meg a Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia keretében.


Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Jótékonysági koncert. A váci kórház javára gyűjtenek szombaton.
Feltöltötte NAT - csütörtök 18 december 2014 - 09:19:54
Jótékonysági koncertet tartanak szombaton a Székesegyházban. A rendezvényen az In Medias Brass Quintet és a Baptista Központi Énekkar adventi hangversenyére kerül sor, melynek során a váci kórház javára gyűjtenek majd adományokat. A tervek szerint a felajánlásokból a betegellátás színvonalát fejlesztenék Vácon.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
DULATE Karácsony. Év végi összejövetel a látássérülteknél.
Feltöltötte NAT - csütörtök 18 december 2014 - 09:18:18
December 13-án, szombaton tartotta karácsonyi ünnepségét a Dunakanyari Látássérültek Egyesülete. Madách Imre Művelődési Központ kamaratermében zajló összejövetelen Dr. Miski Anikó, a DULATE elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd a Harmónia Kórus adott koncertet, amely egy közös karácsonyi együtténeklésre is meginvitálta a látássérülteket. Az eseményt az országos üzlethálózat váci boltjai, illetve az egyik pékség üdítőkkel, szaloncukrokkal, péksüteményekkel támogatta. A rendezvényen a közösségi szolgálat keretében a Madách Imre gimnázium, az I. Géza Király és a Bernáth Kálmán középiskolák diákjai nyújtottak segítséget.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szmog Vácon. Fokozott odafigyelést kér a Városháza.
Feltöltötte NAT - csütörtök 18 december 2014 - 09:16:25
Tájékoztatási szintre emelkedett a szálló por koncentrációja Vácon. A Csányi körúton üzemelő automatikus mérőállomás adatai szerint a szálló por mértéke két napot követően meghaladta a 75 mg/m3-t, ezért volt szükséges kiadni a tájékoztatást. Az úgynevezett PM 10-es összetevő veszélyt jelenthet a különösen érzékeny személyekre, a porrészecskék ugyanis káros hatással lehetnek a szemre, a felső légutak nyálkahártyájára, illetve a tüdőre. A légszennyezettség további romlásának elkerülése érdekében a városháza a személygépjárművek – főleg a dízel üzeműek – mellőzését, valamint a szilárd- és olajtüzelésű fűtőberendezések használatának mérséklését kéri a lakosságtól. Ebben az időszakban tilos az avar és a kerti hulladékok égetése – olvasható a közleményben.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte NAT - csütörtök 18 december 2014 - 09:13:26
A hagyományoknak megfelelően idén is díjazták a legjobb megyei versenyzőket, sportszervezeteket.
A bajnoki alapszakasz első fordulója után az idény utolsó mérkőzésén kapott ki ismét a másodosztályú váci futsal gárda.


Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 16 december 2014
Híradó-2014-12-15
Év végi beszámoló. Nőtt a Vácra látogató turisták száma.
Feltöltötte NAT - kedd 16 december 2014 - 09:55:04
Éves beszámolóját tartotta a Vác és Környéke TDM Nonprofit Kft. A Tourinform Iroda vezetője beszámolójában elmondta: az utóbbi három évben duplájára nőtt a vendégéjszakák száma Vácon , amely a megjelenő fejlesztéseknek köszönhető. Az eseményen Harrach Péter és Fördős Attila is felszólalt. A polgármester elmondta a turizmus emeli Vác presztízsét is, ezért továbbra is eltökéltek az olyan fejlesztések folytatásában, amelyek növelik a város vonzerejét.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szlovák Karácsony. Idén Nyitráról érkeztek a fellépők.
Feltöltötte NAT - kedd 16 december 2014 - 09:51:26
Szombaton zajlott le a Váci Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat hagyományos karácsonyi ünnepsége, a „Szlovák Karácsony”. Az eseményre a környékbeli települések mellett a határon túlról is érkeztek vendégek a művelődési központba. Az ünnepséget Dr. Alt Gyula a szlovák önkormányzat elnöke nyitotta meg, majd Detre János evangélikus lelkész osztotta meg a jelenlévőkkel a gondolatait. Idén a nyitrai folklór együttes előadását láthatták a megjelentek.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Mikulás Futás 2014. Idén is lezajlott a rendezvény.
Feltöltötte NAT - kedd 16 december 2014 - 09:47:47
Hétvégén zajlott a város legnagyobb tömegsport rendezvénye, a Mikulás Futás. A vasárnap reggel 08.00.- tól megrendezett eseményen idén is rengetegen vettek részt. A verseny helyszínének megváltoztatása nem befolyásolta a hangulatot, vasárnap is sokan öltöztek jelmezbe, hogy színesítsék a tömegsport rendezvényt.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 530 531 532
HírarchívumHírarchívum

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.