ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!
ESTV A FACEBOOK-ON!ÉLŐ ADÁS
csütörtök 18 augusztus 2022
Híradó-2022-08-17
Feltöltötte esaniko - csütörtök 18 augusztus 2022 - 10:27:05
Híradó-2022-08-17


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Számlálóbiztosok jelentkezését várják- fizetnek is érte
Feltöltötte esaniko - csütörtök 18 augusztus 2022 - 10:24:02
Augusztus 31-ig meghosszabbították a számlálóbiztosi jelentkezések határidejét, a Váci Polgármesteri Hivatal a 2022 október-novemberi országos népszámláláshoz várja a pályázókat. A számlálóbiztos feladata a körzet bejárása, az adatfelvétel, a címek pontosítása és az új címek felvétele. A jelentkezéshez legalább középfokú végzettség és biztos számítógépes ismeret szükséges, a díjazást pedig külön kormányrendelet szabályozza. Aki számlálóbiztosnak jelentkezne, az megteheti a vac.hu-n, vagy személyesen a Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Szociális osztályán keresztül. Legutóbb 2011-ben volt népszámlálás Magyarországon.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Keddtől újra mindkét vágány járható Nagymaros és Szob között
Feltöltötte esaniko - csütörtök 18 augusztus 2022 - 10:23:29
Tegnaptól újra mindkét vágányon közlekedhetnek a személyszállító vonatok Nagymaros és Szob között, így augusztus 16-tól már korlátozások nélkül visszaállt az eredeti menetrend a Budapest–Vác–Szob vonal teljes hosszán – írta meg a mavcsoport.hu. Mint ismert, a pályaszakaszon június 9-én a heves esőzések következtében a Szent Mihály-hegyről 1700 méteres szakaszon mintegy 10 ezer köbméternyi sár- és kőlavina öntötte el a síneket, mindkét vágányon ellehetetlenítve a vonatok közlekedését a Dömösi átkelésnél. Az egyik pálya több szakaszon is megsérült.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Zajlik a szerződéses határvadászok toborzása
Feltöltötte esaniko - csütörtök 18 augusztus 2022 - 10:22:49
Továbbra is zajlik a határvadászok toborzása, a police.hu honlapon elérhető az ehhez szükséges pályázati anyag, személyesen pedig a Váci Rendőrkapitányságon is lehet jelentkezni. A Készenléti Rendőrség önálló határvadász ezredet állít fel, amire indoklásuk szerint a növekvő migrációs nyomás miatt van szükség. A toborzási koordinációs központok mellett a közösségi oldalakon is hirdetik a lehetőséget, de rendezvényeken is népszerűsítik a határvadász szolgálatot, amelyre 18- és 55 év közötti, legalább alapfokú végzettséggel rendelkező magyar állampolgárok jelentkezését várják.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Spórolnak a magyarok az árammal
Feltöltötte esaniko - csütörtök 18 augusztus 2022 - 10:22:11
A háztartások a rezsiemelés bejelentése után azonnal spórolni kezdtek- írta meg a Portfolio. Már a júliusi részadatoknál is lehetett látni, hogy a rezsiemelés miatt a magyarok visszavettek a fogyasztásból: július 1-jétől 24-ig, amikor még csak sejteni lehetett a kormányzati szándékot a rezsitámogatás megváltoztatására, a rendelkezésre álló adatok szerint 4,6 százalékkal maradt el az ország áramfogyasztása a tavalyi hasonló időszakétól. Július végén pedig már csaknem 9 százalékkal fogyott kevesebb villamos energia, mint 2021 júliusának utolsó hetében.Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Hőségriasztás péntek éjfélig
Feltöltötte esaniko - csütörtök 18 augusztus 2022 - 10:21:31
A várható előrejelzések miatt Müller Cecília országos tisztifőorvos harmadfokú hőségriasztást adott ki szerda 00.00 órától péntek éjfélig az ország egész területére. Ez a legmagasabb fokú hőségriasztás – írja közleményében a katasztrófavédelem és az NNK. A hőség a hét közepén kezdődik, és egészen péntekig is eltart, akkor azonban már hidegfrontra is lehet számítani.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 16 augusztus 2022
Híradó-2022-08-15
Feltöltötte esaniko - kedd 16 augusztus 2022 - 08:49:33
Híradó-2022-08-15


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Nem fér el több macska a menhelyen
Feltöltötte esaniko - kedd 16 augusztus 2022 - 08:30:38
Nem tudnak több gazdátlan macskát befogadni a Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány telephelyén- közölte Sági Barbara, a menhely vezetője. A kutyákkal ellentétben a macskák ugyanis nem használnak közös almokat és az elhelyezésük körülményeire is sokkal kényesebbek. Örökbefogadó gazdák alig jelentkeznek, ami azt jelenti, hogy az itt gondozott cicák nagy valószínűséggel az egész életüket a telepen élik le. A komfortosabb körülmények megteremtéséhez a lakosság segítségét kérik az állatvédők.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ma lehet utoljára bediktálni a rezsicsökkentett mérőállásokat
Feltöltötte esaniko - kedd 16 augusztus 2022 - 08:29:26
Augusztus 1-től életbe léptek az új rezsiárak, azonban a bediktálás határideje ma ér véget – írta meg az mfor. Korábban, az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. azt közölte, hogy az összes ügyfélnek lehetőséget biztosít a mérőállás bejelentésére az augusztus 1-től életbe lépő árváltozás miatt. A cég azt javasolja, hogy ezt mindenki tegye meg augusztus 15-ig. A diktálásra mind az ügyfélszolgálat telefonos vonalán, mind pedig az interneten, az mvmnext.hu/ügyfelszolgalat oldalon keresztül lehetőség van.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Az élelmiszerek drágulása a rezsiemelkedésnél is rosszabbul érinti az embereket
Feltöltötte esaniko - kedd 16 augusztus 2022 - 08:28:45
A lakosság háromnegyedét az élelmiszerek árának emelkedése aggasztja a legjobban- derül ki a Pulzus Kutató Napi.hu számára készített reprezentatív felméréséből. A rezsidíjak növekedése a nyugdíjasoknak okozza a legnagyobb gondot, míg az üzemanyag és a szolgáltatások drágulása kevésbé érinti a lakosságot a kutatás szerint.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - kedd 16 augusztus 2022 - 08:28:05
A Magyar Kajak-Kenu Szövetség Elnöksége elfogadta a hazai rendezésű ifjúsági, U23 gyorsasági világbajnokságon szereplő magyar válogatott névsorát.A szezonlegfontosabb utánpótlás versenyét augusztus 31. és szeptember 4. között rendezik a szegedi Maty-éren (képünkön). Makrai Csaba és Foltán László szövetségi kapitányok a lehető legerősebb keretet állították össze.Városunk hagyományosan magas színvonalú utánpótlásnevelését szépen példázza, hogy két váci egyesület összesen három versenyzője is bekerült az indulók közé. A Váci Karakán Kajak-Kenu SE fiatal reménységei közül az ifjúsági női kenusok 5 ezer méteres versenyszámában Zagyvai Borka képviseli majd hazánkat. Az női ifi kenu négyes 500 méteres távon résztvevő magyar csapatban pedig bizalmat kap Szemán Linett is.Szintén az ifjúságiaknál áll rajthoz a kajak egyesek 5 ezer méteres versenyében a Váci Kajak-Kenu SE tehetsége, Aradi Álmos, aki tavaly Portugáliában kajak kettes 1000 méteren bronzérmet szerzett az MTK-s Panyik Zsomborral párban.email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 15 augusztus 2022
Híradó-2022-08-12
Feltöltötte esaniko - hétfő 15 augusztus 2022 - 11:49:25
Híradó-2022-08-12


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:       >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.