ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


ESTV A FACEBOOK-ON!


csütörtök 30 június 2016
Holokauszt megemlékezés Vácon
Feltöltötte esaniko - csütörtök 30 június 2016 - 08:45:31
Kedden 10.00 órakor emlékeztek meg a váci Óberlander téri sírkertben a térségből 72 évvel ezelőtt elhurcolt zsidókra. A holokauszt emléknapon a város elöljárói mellett Izrael állam nagykövetének helyettese is megjelent, de az eseményen a miniszterelnökségi hivatal is képviselte magát. A rendezvényt már többedik éve tartja a Váci Zsidó Hitközség, hogy ezzel tisztelegjen a Duna-Ipoly-Galga térségből elhurcolt és kivégzett több ezer zsidó ember emléke előtt.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kitüntetéseket adtak át az egészségügyi dolgozóknak a Semmelweis napon.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 30 június 2016 - 08:42:25
Az anyák megmentőjeként ismert Semmelweis Ignác július elsejei születésnapján Vácon is évek óta megtartják a magyar egészségügy legnagyobb ünnepét. A megemlékezésre idén június 28-án került sor a Jávorszky Ödön Kórházban, mivel az évforduló napja munkaszünet az egészségügyben dolgozók számára. A hagyományhoz híven az éves kitüntetéseket és díjakat is az ünnepségen adtak át az intézmény dolgozóinak.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ünnepelnek az orvosok és a köztisztviselők. Július 1-jén nem lesz ügyintézés.
Feltöltötte webV - csütörtök 30 június 2016 - 08:42:12
Július elsején nemcsak az egészségügyi dolgozók ünnepelnek országszerte, hiszen pénteken tartják a Köztisztviselők Napját is. A jeles esemény az említett szervek dolgozói számára munkaszüneti nap, így betegség esetén kizárólag a városi ügyeletet kereshetik fel a háziorvosi, gyermekorvosi, illetve fogorvosi ellátásra szorulók a Dr. Csányi körút 47. szám alatt. Ezen a napon a Polgármesteri Hivatalok sem üzemelnek, tehát az ügyintézést érdemes ennek függvényében időzíteni.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kulturális kavalkád. Zajlik a 4. V4 Fesztivál és Színházi Találkozó.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 30 június 2016 - 08:39:49
Kedd óta zajlik a V4 Fesztivál és Színházi Találkozó. A visegrádi együttműködés szellemiségében létrehozott kulturális programsorozatot már 4. alkalommal rendezik meg a Váci Dunakanyar Színházban, ahol idén öt ország hat színházi előadását láthatja a közönség, illetve hazánk legnevesebb zenekarai adnak koncertet. A kulturális programsorozat kedden egy sajtótájékoztatóval kezdődött, majd az ünnepélyes megnyitó után Pozsgai Zsolt legújabb művét mutatták be a színpadon, méghozzá teltház előtt.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - csütörtök 30 június 2016 - 08:26:22
Moszkvában a kajak-kenu Európa-bajnokságon 4-esben nyert a szobi Molnár Péter kajakos, a váci atléták a Budapest serdülő és újonc bajnokságon versenyeztek.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 28 június 2016
Híradó-2016-06-27
Mosoly Hét a Petőfiben.
Feltöltötte esaniko - kedd 28 június 2016 - 07:22:28
14 éves hagyományra tekint vissza az ország egyik legnagyobb ingyenes diáktábora, ami hétfőn nyitotta meg kapuit a Petőfi suli területén. A Mosoly Hétre idén 380 gyerek jelentkezett, az internetes regisztráció során gyakorlatilag egy nap alatt be is telt a létszám. A baptisták által szervezett és a váci önkormányzat által támogatott napközis tábor rendkívüli népszerűségét bizonyítja a jelentkezők óriási száma, amin nem lehet csodálkozni, hiszen innen szinte kivétel nélkül jó emlékekkel térnek haza a gyerekek.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Nőtt a váci kórház adósága.
Feltöltötte esaniko - kedd 28 június 2016 - 07:19:30
Sem a betegellátást, sem a váci kórház napi működését nem befolyásolja, hogy a törvényi szabályozás értelmében költségvetési felügyelőt rendelt ki az intézményhez Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Ezt Sámoly György főigazgató mondta el Híradónknak azokra a hírekre reagálva, amik múlt héten az országos sajtóban a Jávorszky kórház felhalmozódott adósságáról szóltak. A hirtelen adósságnövekedés egyébként nagyrészt egy évekkel korábbi ügy végeredménye: a kórháznak ugyanis egy régebbi beszállítójával volt peres eljárása, aminek a végén a bíróság 350 millió forint kártérítés megfizetésére kötelezte az egészségügyi intézményt.Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Balesetek a kánikulában.
Feltöltötte esaniko - kedd 28 június 2016 - 07:17:47
Közismert, hogy a hőség lankasztja a figyelmet és meghosszabbítja a reakcióidőt. Nem kedvezett a hétvégi kánikula a közúti közlekedésben résztvevőknek sem. A térségben több balesetről is beszámoltak a katasztrófavédők. Pénteken Sződön sodródott le az útról egy kisteherautó, ami egy parkoló autónak csapódott, majd fel is borult. Szerencsére a sofőr csak könnyebb sérüléseket szenvedett. A szombati nagymarosi esetnek már nem volt ilyen szerencsés a kimenetele. Az árokba sodródó gépkocsi vezetőjét mentővel kellett kórházba szállítani. Mindkét balesetnél a Váci Hivatásos Tűzoltók segédkeztek a műszaki mentésben, tájékoztatta a Híradót Csámpai Attila szóvivő.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Apad a Duna. Idén is megúsztuk a nyári árvizet?
Feltöltötte esaniko - kedd 28 június 2016 - 07:17:15
A nyári eleji árvizet idén is megúsztuk, ám a szakemberek szerint azt még korántsem lehet kijelenteni, hogy a városban a közeljövőben sem lesz szükség árvízvédelmi készültségre. A Duna váci szakaszán júniusban egy kisebb árhullám vonult le, a napokban azonban a folyó ismét visszahúzódott a medrébe. Az előrejelzések alapján ezen a héten újabb vízszintemelkedés várható Vácon, ám a 2013-as rekordvízállást ez meg sem közelíti.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Újabb ősbemutató a színházban. A V4 Fesztiválon debütál Pozsgai Zsolt drámája.
Feltöltötte esaniko - kedd 28 június 2016 - 07:09:06
Történelmi témájú ősbemutatóval rajtol holnap este a V4 Fesztivál és Színházi Találkozó. A hazai nézőközönség a már hagyományosnak mondható váci kulturális programsorozaton láthatja először a Pozsgai Zsolt tollából és Ruzicska László rendezésében megszületett darabot, azaz A királytalálkozót. Az előadás a visegrádi együttműködés 25 éves évfordulójára készült és a négy ország történelmi alapeseményeit dolgozza fel modern köntösben.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - kedd 28 június 2016 - 07:06:57
Egri tornát nyert a Dunakanyar Régió 2007-es születésű csapata, az országos szurkolói kézilabda tornát idén a váciak szervezik.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 640 641 642
HírarchívumHírarchívum
Híradó-2016-06-24 mtamas @ (27 jún : 15:50) (Hírek)
A napszemüveg és az UV védelem esaniko @ (27 jún : 09:15) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.