ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!
ESTV A FACEBOOK-ON!ÉLŐ ADÁS
csütörtök 14 november 2019
Híradó-2019-11-13
Feltöltötte esaniko - csütörtök 14 november 2019 - 12:58:58
Híradó-2019-11-13


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Centenáriumot ünnepel a Petőfi. A deákvári iskolát 1919-ben alapították
Feltöltötte esaniko - csütörtök 14 november 2019 - 11:29:47
Centenáriumot ünnepel a váci Petőfi iskola. Az intézmény jogelődjében, a város első elemi iskolájában ugyanis 1919-ben indult meg az oktatás. A Deákváron felépülő intézmény alapítója Wolkóber Jánost tanár volt, aki saját telkét is felajánlotta az építkezéshez. A Petőfi iskola jelenlegi épülete az 1960-as években készült, és azóta több lépcsőben bővült. Csánki Sándor igazgató elmondta: a 100 éves évfordulóhoz kapcsolódva neves öregdiákok tartanak majd pódiumbeszélgetéseket, de kiállítást, gálaestet és alapítványi bált is szerveznek még ebben a hónapban.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ihatatlan a víz a Madách gimnáziumban. Keresik az okokat, addig ballonos vizet kapnak a diákok
Feltöltötte esaniko - csütörtök 14 november 2019 - 10:53:07
Rendkívüli közleményben tudatta honlapján a váci Madách gimnázium, hogy a hálózatból érkező ivóvíz nem felel meg a népegészségügyi előírásoknak, ezért péntektől tilos a csapvíz fogyasztása az intézményben. Az iskola weboldalán közzétették a Váci Járási Hivatal határozatát is, amelyből kiderül, hogy addig, amíg nem rendeződik a helyzet, napi másfél liter palackozott vizet kell biztosítani minden tanulónak és dolgozónak. A Madáchba 700 diák jár és 85 fő alkalmazott van, a tankerületi központ pedig most ballonos vízautomatákkal pótolja számukra a csapvizet, a hatóság pedig már elvitte az iskolai vízmintákat, amelyek elemzése folyamatban van. SteidlLevente igazgató a Híradónak elmondta: 2018 augusztusában, amikor átvette az intézményt, egy dokumentumból kiderült, hogy a csapvíz csak kifolyatás után iható. Azóta igyekezett utánajárni az okoknak, sőt, a régi fővezetéket is kiváltották azóta egy új bekötéssel, hogy megoldódjon a probléma, de a mérések szerint nem javult a helyzet.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Jótékonyság szelektívhulladék-gyűjtéssel
Feltöltötte esaniko - csütörtök 14 november 2019 - 10:50:12
A szelektívhulladék-gyűjtést és a jótékonykodást kapcsolná össze az a kezdeményezés, ami a Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány munkatársainak fejéből pattant ki. A Vácon 26 éve működő menhely arra venné rá a lakosságot, hogy a kijelölt pontokon adják le a háztartásban összegyűlt alumínium italosdobozokat, amit ők pénzzé tesznek, és a bevételt a gazdátlan kisállatok gondozására fordítják.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Csökkentenék a készpénzforgalmat. A Bankszövetség 8 pontos javaslatcsomagja
Feltöltötte esaniko - csütörtök 14 november 2019 - 10:48:23
Rekordot döntött hazánkban a készpénzhasználati arány, ezért a Magyar Bankszövetség nyolcpontos javaslatcsomagot dolgozott ki az elektronikus fizetési módok előnyben részesítésére, amely intézkedésekkel a hazai pénzforgalom is láthatóbbá válna. Ennek értelmében kötelezővé tennék a nyugdíjba vonulóknak, hogy bankszámlára kérjék a nyugdíjat, eltörölnék a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvételt, elektronikus útra terelnék a bérek kifizetését, és a kereskedőket is köteleznék az elektronikus fizetési mód elfogadására.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Törvénybe iktatnák az iparűzési adó sorsát
Feltöltötte esaniko - csütörtök 14 november 2019 - 10:47:29
Az iparűzési adót elsődlegesen a helyi tömegközlekedés finanszírozására kell fordítaniuk az önkormányzatoknak, és ezt a jövőben törvénybe is foglalják - közölte a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára kedden egy budapesti sajtótájékoztatón. Tuzson Bence elmondta: a kormány az önkormányzatok egyik legfontosabb feladatának a helyi tömegközlekedés finanszírozását tartja, és a meglévő jogszabályok is az önkormányzatok feladataként jelölik meg a tömegközlekedés biztosítását. Az MTI-n olvasható hírből kiderül, hogy a tervek szerint csak azután lehet az adóból fennmaradó összeget másra költeni, ha a tömegközlekedés biztosítva van. Vácon az önkormányzattal kötött szerződés alapján évek óta a Volánbusz végzi a szolgáltatást- ez közel 100 millió forintot jelent a városi költségvetésből.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
500 ezer gazdátlan bankszámla. Lejárt az adategyeztetési határidő
Feltöltötte esaniko - csütörtök 14 november 2019 - 10:46:52
Október utolsó napján lejárt a banki adategyeztetési határidő. Az azonosítási kötelezettségnek közel félmillió vállalati és lakossági számla esetében nem tettek eleget az ügyfelek– jelentette be Kovács Levente a Bankszövetség főtitkára. Hozzátette: nyolcvan százalékuk valójában alvószámla.Az október 31-i határidő lejártával a bankok – a törvényi előírások szerint – zárolták azokat a bankszámlákat, amelyek tulajdonosai nem tettek eleget adategyeztetési kötelezettségüknek. Vácon is számos folyószámla maradt gazdátlan, annak ellenére, hogy a médiában többször is figyelmeztették a lakosságot a határidőkre. Még most sincs veszve azonban minden-hívta fel figyelmet az egyik váci bankfiók vezetője, a blokkolt számlákat ugyanis feloldják, ha az ügyfél megjelenik a fiókban és pótolja a szükséges dokumentumokat.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - csütörtök 14 november 2019 - 10:46:23
Gólnélküli döntetlent játszott a Vác labdarúgó csapata a Gyirmóttal, együttműködési megállapodást kötött a Dunakanyar Kézilabda Akadémia és az Eszterházy Károly Egyetem.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 12 november 2019
Híradó-2019-11-11
Tudományos konferenciát rendezett a jövőre 50 éves Jávorszky kórház
Feltöltötte esaniko - kedd 12 november 2019 - 14:01:08
14 éve rendezi meg a névadóról elnevezett konferenciát a váci kórház. A Jávorszky Tudományos Nap programja évről-évre hasonló, a megnyitót előadások követik, délután pedig fogadás zárja az eseményt. A művelődési központ színháztermében Rétvári Bence államtitkár videóüzenetével kezdődött a nap, majd beszédet mondott a kórház fenntartójának képviselője és az intézmény főigazgatója, de köszöntötte a megjelenteket Matkovich Ilona polgármester is.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Petíció indult a váci Duna-hídért.
Feltöltötte esaniko - kedd 12 november 2019 - 13:58:53
A váci Duna-hídért indult petíció szeptemberben-írja a Váci Napló. Az online ívet eddig 622-en írták alá, akik arra kérik az érintett térségek országgyűlési képviselőit és polgármestereit, hogy érvényesítsék az itt élők érdekeit aVác és Tahitótfalu közötti híd 10 éven belüli megépülésével. Az akciót Rokfalusy Balázs indította el, aki szerint a híddal lehetővé válna a keresztirányú közúti kapcsolat az M2 gyorsforgalmi út, a 2-es főút és a 11-es főút között, ami például kerülő utakat is biztosítana. A kezdeményező úgy látja, a régen várt új híd nagy lökést adna a térség gazdasági és kulturális fejlődésének is. Jelenleg komp szállítja az utasokat és a járműveket Vác és Tahitótfalu között, amely óránként közlekedik.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Karácsonyfát keres a város a főtérre
Feltöltötte esaniko - kedd 12 november 2019 - 13:58:22
15 méter fölötti magasságú fenyőt keres a váci kertészet, hogy a sokéves hagyományhoz hasonlóan idén is legyen feldíszített karácsonyfája a városnak. Vác önkormányzata a főtéren állíttatná fel a fát és természetesen a kivágásáról, valamint az elszállításáról is gondoskodnak, amint megvan a megfelelő példány. A felajánlásokat a Városfejlesztő Kft. várja telefonon a 06-30/3052617 számon, de ha valakinek akad a kertjében egy túlméretes fenyő, az e-mailben is jelezheti a főkertésznek a mezei.helga©vacholding.hu címen, illetve személyesen a Váci Városfejlesztő Kft. Deákvári fasor 2. szám alatt található telephelyen.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 888 889 890
HírarchívumHírarchívum

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.