ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


ESTV A FACEBOOK-ON!ÉLŐ ADÁS
kedd 11 december 2018
Hírek-2018-12-10
A Felvidék hazatérésének képes albuma
Feltöltötte esaniko - kedd 11 december 2018 - 09:18:02
Péntek este Vácon mutatta be nemrégiben megjelent könyvét Babucs Zoltán történész. A „Győzött az Igazság” című kötet az első világháborút követő korszak egyik legérdekesebb momentumát mutatja be. 1938. november 2-án a magyar politikai és katonai vezetés sikeres tárgyalásai, valamint a kedvező külpolitikai konstelláció eredményeként megszületett az első bécsi döntés, amivel a trianoni országcsonkítást követően a Felvidék és Kárpátalja déli része ismét magyar fennhatóság alá került. A korabeli fotókkal gazdagon illusztrált kiadvány ezt az időszakot tárja az olvasó elé.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Közösségi munka közösségi célért. Ismét készül a mézeskalácsfalu Vácrátóton
Feltöltötte esaniko - kedd 11 december 2018 - 09:16:22
Ötven kiló liszt és 15 kilogramm méz felhasználásával sütik már hetek óta a vácrátóti mézeskalácsfalu épületeit. Idén is több újdonság lesz majd az ehető terepasztalon, elhelyezik rajta például Salamon király templomának mását és a Szentföldet is-mondta el a Híradónak a település polgármestere. A sütikomplexumot december 15-én a Mindenki karácsonya nevű főtéri rendezvényen mutatják majd be, ahol az egyes elemeket jótékony céllal értékesítik. A befolyt összeget ezúttal a vácrátóti óvodára fordítják majd.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Rendhagyó dizájn. Karácsonyfaautó Sződligeten
Feltöltötte esaniko - kedd 11 december 2018 - 09:14:31
Rendhagyó karácsonyi dekorációt készítettek Sződliget főterén. A tér közepén egy ajándékokkal megrakott piros autó áll, amelyből egy feldíszített karácsonyfa emelkedik ki. Az égősorokkal teljessé tett alkotás többszörös összefogás eredménye-olvasható a település közleményében. Az ötlet Maszlik Ildikó önkormányzati képviselőtől eredt, és miután a lakosság is pozitív visszajelzéseket adott az elképzelésről, a Barangolók nevű civil csoport megvalósította a sződligeti karácsonyfa-autót. A járművet egy helyi boltos ajánlotta fel, a díszítéshez pedig számos egyéni felajánlás is érkezett.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Tegyünk szárazfát a tűzre!
Feltöltötte esaniko - kedd 11 december 2018 - 09:07:38
A hétvégi szélmozgás valamelyest kitisztította a Dunakanyar levegőjét, azonban hideg van, és a kályhákba sok mindent beleraknak, annak ellenére, hogy a jogszabály büntetéssel sújtja a hulladék házi elégetését. Az otthoni berendezések alacsonyabb hőmérsékleten működnek, mint az ipari szemétégetők, ezért ezek a nem megfelelő anyagok tüzelése esetén jelentős mennyiségű káros vegyi anyagot képesek kibocsátani a környezetünkbe. A probléma pedig jelen van az életünkben, ugyanis a kimutatások szerint Magyarországon többen halnak meg évente a légszennyezettség miatt, mint közlekedési balesetben.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Rossz idő – sportos kedv. 21. Mikulásfutás
Feltöltötte esaniko - kedd 11 december 2018 - 09:05:58
Vasárnap rendezték meg a 21. Mikulásfutást. A sportolóknak korán kellett kelniük, és a hideg idő mellé még esőt is kaptak, ennek ellenére idén is sokan vállalták a kihívást. Vasárnap reggel 8 órakor vette kezdetét a Fut a Vác-Vác Future által szervezett tömegsport-rendezvény, melyen ebben az évben is külön futamot indítottak a kis-, középső- és nagycsoportos ovisoknak, akik együtt versenyezhettek a Mikulással. Az idősebbek számára volt 2,5 kilométeres bulifutás, az edzettebbek pedig 5,5, 11 és 22 km-es távon mérethették meg magukat. A versenyen a kellemetlen időjárás ellenére többszázan vettek részt, csak az 5 és fél kilométeres távon 140-en indultak, a 22 kilométeres váltón pedig összesen 30, négytagú csapat versengett.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Hétvégén akadt dolga a váci tűzoltóknak
Feltöltötte esaniko - kedd 11 december 2018 - 09:02:50
Több közlekedési baleset is volt a hétvégén Vác térségében. Pénteken a tűzoltóknak kellett egy sérültet kiszedniük az autójából a 2-es főúton, a Külső Rádi úton gépjármű borult fel, Szokolyán pedig egy kisbusz égett ki.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - kedd 11 december 2018 - 09:01:49
Sporthíreinkkel jelentkezem. Jó estét kívánok! Négy góllal nyert és az élen áll a Váci KSE csapata, szektorbezárás lesz a váci stadionban

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 10 december 2018
Híradó-2018-12-07
Feltöltötte esaniko - hétfő 10 december 2018 - 10:40:31
Híradó-2018-12-07


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ajándékosztás. Személyesen adta át a csomagokat a polgármester
Feltöltötte esaniko - hétfő 10 december 2018 - 09:07:22
Személyesen adott át csütörtökön Fördős Attila polgármester és Fodor Attila, az egyik élelmiszerlánc kommunikációs igazgatója ajándékcsomagokat rászoruló váci családoknak. A bolthálózat és a városháza nem először működött együtt annak érdekében, hogy segítséget nyújtsanak, hangzott el a helyszínen. Ezúttal három, nehéz körülmények között élő családnak biztosítottak a közelgő ünnepek alkalmából élelmiszer-adományokat, és további 200 gyermeknek juttattak el Mikulás csomagokat.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ajándékok két óvodának. Egy váci bankfiók dolgozói lepték meg a gyerekeket
Feltöltötte esaniko - hétfő 10 december 2018 - 08:43:52
Hamarabb érkezett a Mikulás két középvárosi óvodába egy helyi bankfióknak köszönhetően. A Csányi utcai és az Eötvös utcai tagintézmények a pénzintézet dolgozóinak jóvoltából kaptak szerdán játékokat és készségfejlesztő eszközöket. A csomagokat ünnepélyes keretek között adta át a gyerekeknek a váci bankfiók vezetője, és a kezdeményezés elindítója, Kovács Ágnes körzeti képviselő.Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
1 milliós adomány a gyermekosztálynak
Feltöltötte esaniko - hétfő 10 december 2018 - 08:21:45
Egy közel 30 éves berendezést fognak lecserélni abból a pénzből, amit egy építőipari termékeket forgalmazó cég adott át csütörtök délelőtt a Jávorszky kórház Újszülött, Csecsemő és Gyermek Osztályának. A cég korábban is jótékonykodott már a kórházban, akkor mesekönyveket és bútorokat hoztak az intézménynek. A vállalat képviselője azt mondta: szívesen támogatnak olyan kollektívákat, ahol a kiemelkedő szakmai színvonal mellett azok a belső értékek is jelen vannak, ami csak a munkájukat hivatásnak tekintő emberekre jellemző.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 815 816 817
HírarchívumHírarchívum

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.