ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!
ESTV A FACEBOOK-ON!ÉLŐ ADÁS
csütörtök 22 augusztus 2019
A kárpátaljai técsőiek adtak műsort az augusztus 20-i váci ünnepségen
Feltöltötte esaniko - csütörtök 22 augusztus 2019 - 12:11:15
Vácon a megszokottak szerint a Szent István szobornál zajlott az augusztus 20-i ünnepség. Kedden 18 órakor a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar adott koncertet, de a kárpátaljai testvérvárosból, Técsőről is érkeztek népművészek, akik zenével, tánccal és verssel ünnepelték az államalapítást. Idén László Károly técsői református lelkész tartott beszédet, majd Fördős Attila polgármester átadta a Vác Város Díszpolgára és a Pro Urbe kitüntetéseket. Az ünnepség a hagyományok szerint az új kenyér megáldásával és az államalapító szobrának koszorúzásával zárult.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
"Minden magyar büszke lehet" Rétvári Bence ünnepi köszöntője Verőcén.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 22 augusztus 2019 - 12:07:09
Pencen és Verőcén mondott hétfőn, augusztus 19-én Szent István napi köszöntőt Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője, amelyben hangsúlyozta: minden magyar büszke lehet a nemzet kultúrájára, történelmi helytállására, és arra is, hogy Magyarország napjainkban is meghatározó az európai politika alakításában. Hozzátette: az elmúlt 1100 év megtanította a nemzetet arra, hogy hazánk és Európa akkor marad meg, ha megőrzi függetlenségét és keresztény kultúráját.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Tetten érés. 25 ezer forintba került az építési törmelék lerakási kísérlete.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 22 augusztus 2019 - 12:05:49
Ismét illegális szemétlerakót értek tetten a napokban a váci közterület-felügyelők. A legutóbbi eset Deákváron, az egyik szelektív hulladékgyűjtő szigetnél történt. Egy férfi néhány zsáknyi építési hulladéktól akart éppen megszabadulni, amikor rajtakapták, így ki kellett fizetnie a helyszíni bírságot, és visszapakolnia a szemetet. A közterület-felügyelők és a társzervezetek továbbra is a nap 24 órájában figyelik a szemétlerakó helyeket, illetve a lakossági bejelentéseket, és ha szabálytalanságra derül fény, azonnal eljárást indítanak.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Rendkívüli testületi ülés. Döntöttek a helyi választási bizottság tagjairól.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 22 augusztus 2019 - 12:03:36
Rendkívüli ülést tartott csütörtökön délután a váci képviselő-testület. A napirendi pontok tárgyalása során többek között egy deákvári földrészlet megosztásáról, a Szegfű utcai bölcsőde pályázati önrészéről is döntöttek, emellett úgy módosították a helyi építési szabályzatot, hogy kikerült belőle a belváros vonatkozásában a gépi parkolás tiltása. Az ülésen visszavontak egy korábbi határozatot is. Az önkormányzat ugyanis az egyik tagintézmény vezetőjét bízta volna a szükséges feladatok ellátásával addig, amíg pályázati úton vezetőt neveznek ki a Deákvári Óvoda élére, a kijelölt személy azonban ezt nem vállalta. Zárt ülésen tárgyalták egy helyi lakos közigazgatási bírság miatti fellebbezését, amelyet a testület elutasított, végül a megjelent képviselők döntöttek a Helyi Választási Bizottság tagjairól.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Bemutatkoztak az Összefogás Vácért deákvári jelöltjei
Feltöltötte esaniko - csütörtök 22 augusztus 2019 - 12:02:01
Pénteken a KRESZ parkban mutatkoztak be a Matkovich Ilona polgármesterjelölt mögött felsorakozó Összefogás Vácért deákvári képviselőjelöltjei. Mint ismert, a SZAVAD egyesület delegáltjaként jelenleg is az önkormányzati padsorokban helyet foglaló független politikust az őszi helyhatósági választáson a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, a Lehet Más a Politika, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, a Momentum, a Párbeszéd és a Vácért Lokálpatrióta Egyesület is támogatja.Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Rendhagyó orgonakoncert Palya Beával. Az énekesnő pénteken este a váci dómban lép fel.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 22 augusztus 2019 - 11:59:04
Augusztus 25-én egy nem szokványos hangversennyel érkezik az OrgonaPont Vácra. Vasárnap este 8 órakor a Székesegyházban Ég a Földdel összeér címmel Palya Bea énekesnő és Tóka Ágoston orgonaművész ad közös koncertet. Palya Bea elismert dalszerző, énekes, előadóművész és író. Zenei anyanyelve a magyar népzene, leginkább saját dalait énekli, melyben személyes világa tárul a hallgatóság elé. Szövegei szókimondóak vagy éppen humorosak. Váci fellépésén saját dalai közül hallható lesz a Nagymamák altatója, a Szabadon, a Rózsa, valamint improvizációk a “Suttognak a vének” című dalára. A hangszerek királynőjét Tóka Ágoston orgonaművész, a 2017. évi StAlbans-i Nemzetközi Orgonaverseny Bach-különdíjasa szólaltatja meg. Az előadás belépőjeggyel látható.Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Felborult autó akadályozta a forgalmat Vácdukán
Feltöltötte esaniko - csütörtök 22 augusztus 2019 - 11:58:11
Személygépkocsik ütköztek össze hétfőn délután Vácdukán, a Kossuth Lajos úton. Az ütközés következtében az egyik autó az oldalára borult és forgalmi akadályt okozott. A váci hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt-adta hírül a Katasztrófavédelem. A balesetnek két könnyű sérültje volt.Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sport
Feltöltötte esaniko - csütörtök 22 augusztus 2019 - 11:55:14
Nemzetközi felkészülési tornán második helyen végzett a Vác női kézilabda csapata, a Budapest Bajnokságon versenyeztek a váci atléták.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Híradó-2019-08-21
Feltöltötte esaniko - csütörtök 22 augusztus 2019 - 10:08:52
Híradó-2019-08-21


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
szerda 21 augusztus 2019
Táborbúcsúztató
Feltöltötte esaniko - szerda 21 augusztus 2019 - 15:03:29
Táborbúcsúztató összejövetelre gyűltek össze a városházán azok a váci gyerekek, akik az önkormányzat támogatásával zajló nyári napközi utolsó turnusában részt vettek. A Gazdasági Hivatal által minden évben megrendezett ingyenes táboroztatás helyszíne idén a Simon Antal Általános Iskola volt, és a tartalmas programok megszervezéséhez több városi intézmény is segítséget nyújtott. Idén sajátos nevelési igényű gyermekek is részt vettek a táborban, a sok játék és pihenés mellett pedig érzékenyítő foglalkozásokat is tartottak a diákoknak.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A váci kisgazdák a Fidesz-KDNP jelöltjeit támogatják az őszi választásokon.
Feltöltötte esaniko - szerda 21 augusztus 2019 - 14:54:53
A néhány éve megszűnt Független Kisgazda Párt helyi utódszervezete, a váci kisgazda közösség a Fidesz-KDNP jelöltjeit támogatja az őszi választásokon-jelentette be Csipkés László szerdai sajtótájékoztatóján. Hangsúlyozta, az egykori Kisgazda Párt váci alapszervezetének alapítói, azaz Szarka Győző, Szarka Győzőné, Zubovits-Győrkös Erzsébet és Csipkés László elhatárolódnak Csereklye Károly korábbi kijelenésétől, miszerint a kisgazdák Néveri István jelöltsége mellett állnak. Mint elhangzott, a Váci Szívvel mozgalom megalapítója ugyan valamikor tagja volt az FKgP-nek, de még fennállása idején kilépett a pártból.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A legmodernebb lélegeztető gépet szerezte be a váci kórház
Feltöltötte esaniko - szerda 21 augusztus 2019 - 14:53:02
Több mint hét és fél millió forintba került az a lélegeztetőgép, amit a váci Jávorszky Ödön Kórház szerzett be a múlt héten. A mai viszonylatban legkorszerűbbnek számító intenzív terápiában használatos készülék beszerzését a tavasszal megrendezett Richter Egészségváros rendezvény bevételéből, valamint a kórház saját forrásából fedezte az egészségügyi intézmény.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 869 870 871
HírarchívumHírarchívum

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.