ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!
ESTV A FACEBOOK-ON!ÉLŐ ADÁS
csütörtök 06 augusztus 2020
Híradó-2020-08-05
Feltöltötte esaniko - csütörtök 06 augusztus 2020 - 12:58:18
Híradó-2020-08-05


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Elfogták a ligeti támadót. Egy 33 éves csörögi férfi rabolt múlt kedden
Feltöltötte esaniko - csütörtök 06 augusztus 2020 - 12:56:28
Elfogták a ligeti támadót. A rendőrségi közlemény szerint egy 33 éves csörögi férfit gyanúsítanak azzal, hogy múlt kedden, hajnali háromkor kirabolt és brutálisan megvert egy munkába igyekvő 65 éves váci asszonyt a Szent László úton. A váci nyomozók 7 nap múlva, kedden bilincselték meg a támadót, az ügyben pedig a férfi 47 éves élettársa ellen is eljárás indult, aki az elrabolt ékszerek eladásában segédkezett.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Mi Hazánk Mozgalom: nem megfelelő a közbiztonság Vácon
Feltöltötte esaniko - csütörtök 06 augusztus 2020 - 12:55:40
Nem megfelelő a közbiztonság Vácon-emelte ki sajtótájékoztatóján a Mi Hazánk Mozgalom váci szervezetének elnöke. Csereklye-Klapwijk Krisztina szerint aggodalomra ad okot, hogy fényes nappal történhetett brutális támadás a Ligetben. A politikus szerint a lakosok nincsenek biztonságban, mert egyetlen térfigyelő kamera sem működik Vácon, nincs polgárőrség, és úgy látja, a közterület-felügyelet elsősorban a büntetésekre, és nem a megelőzésre fordítja a figyelmet.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Városházi reagálás
Feltöltötte esaniko - csütörtök 06 augusztus 2020 - 12:54:31
A felvetett kérdésekkel kapcsolatban a szerkesztőség megkereste az önkormányzatot is, ők közlemény útján reagáltak. Azt írták, a mandátum nélküli mikropárt ismét félrevezeti a váciakat, Csereklye- Klapwijk Krisztina ugyanis kedden több valótlanságot is állított. A Városháza szerint az a kijelentés, miszerint a városban egy kamera sem működik, a köznyugalom gyengítésére is alkalmas. A valóság ezzel szemben az –írják, hogy a térfigyelő kamerák képe mind a rendőrségen, mind a közterület-felügyeleten látható, és még ebben a hónapban négy új, rendszámfelismerő kamera kerül beüzemelésre a városban. Hozzáteszik: Csereklye Krisztina semmibe veszi a helyi polgárőrség munkáját is, akik például a veszélyhelyzetben bevásároltak az időseknek, kiváltották a gyógyszerüket. A Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tagjai emellett rendszeresen járőröznek a rendőrökkel és a közterület-felügyelőkkel. A Városháza szerint szintén valótlan az az állítás, hogy a közterület-felügyelet csupán büntet. Ezzel szemben –írják- a közbiztonság, a közlekedési rend, a járványveszély elhárítása és a körözött személyek elleni fellépés területén is hatékonyan dolgoznak. Az önkormányzat arra kéri Csereklye-Klapwijk Krisztinát, hogy a valótlan állításai miatt kérjen bocsánatot az érintettektől.A szerkesztőség megkereste továbbá a Mi Hazánk Mozgalom helyi elnöke által mondottakkal kapcsolatban a rendőrséget is, lapzártánkig azonban nem érkezett reagálás.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vácra is érvényes az új összevont napijegy
Feltöltötte esaniko - csütörtök 06 augusztus 2020 - 12:53:26
Új összevont közlekedési napijegyet vezettek be a Dunakanyarban, amellyel a MÁV, a Volánbusz, a HÉV és a Mahart helyi járatai is igénybe vehetők – adta hírül az MTI kedden. Az új napijegy mától már meg is vásárolható, a 24 órás jeggyel a Pilis, a Duna és a Börzsöny bármelyik népszerű kirándulóhelye, és természetesen Vác is felkereshető szeptember végéig. Az összevont jegy bejelentésére összehívott sajtótájékoztatón Rétvári Bence országgyűlési képviselő azt mondta: ez a nyár a hajózásról szól a Dunakanyarban. Emlékeztetett arra, hogy egy hegyomlás miatt a dömösi átkelőnél megszűnt a vasúti és közúti közlekedés, emiatt hajójárat indult Zebegény és Nagymaros között, amelyet népszerűsége miatt bővítettek. Idén nyáron már több mint 50 ezren választották ezt a lehetőséget, ami jól mutatja, hogy sikerült eltalálni az emberek igényeit – jegyezte meg.A felnőtt napijegy ára 2000, a 26 éven aluliaké 1500 forint lesz, egyszeri megváltásukkal Esztergom, Vác, Szob, Diósjenő, Balassagyarmat, Nagymaros, Zebegény, Visegrád és Szentendre is elérhető lesz.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Cirkusz a városban. Óriásgorillát és transformers-t is hozott a Circus Massimo
Feltöltötte esaniko - csütörtök 06 augusztus 2020 - 12:52:51
Óriásgorillával és transformers autóval készül a váci közönség szórakoztatására a Circus Massimo. A társulat hétfő este érkezett meg a Vásártérre, a viharjelzések miatt azonban csak ma húzták fel a sátrat, ahol csütörtökön este 7-kor már indul a műsor. A szomszédos országokban is hatályos tiltáshoz alkalmazkodva már nem hoztak élő nagyvadakat, az elefántok és tigrisek helyett kutyák és macskák nyűgözik majd le a tanultakkal a publikumot-ígéri az igazgató. Donnert Antal elmondta: légtornász, bohóc, és átöltözős szám is lesz, és színpadra áll fia is, aki már a hatodik generációt képviseli a híres cirkusz-dinasztiából.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Tűz volt a Mária utcában
Feltöltötte esaniko - csütörtök 06 augusztus 2020 - 12:51:20
Több méteres lángok csaptak fel kedden délelőtt Vácon a Burgundia városrészben. A füstöt több kilométerről is látni lehetett. A Mária utcában egy családi háznál ütött ki a tűz, ahova a tűzoltók rövid időn belül megérkeztek és sikerrel megfékezték a lángokat. A helyiek szerint egy melléképület, garázs égett, és oltani kellett a szomszédos ház tetőszerkezetét is, mert a lángok oda is átterjedtek. A tűzesetben senki sem sérült meg, úgy tudjuk, a családi ház lakói nem voltak otthon. Feltételezések szerint a tüzet egy zárlatos jakuzzi okozta.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 04 augusztus 2020
Híradó-2020-08-03
Csütörtöktől lezárják a Tímár utcát. A DMRV munkálatai után megújul a burkolat
Feltöltötte esaniko - kedd 04 augusztus 2020 - 09:57:59
Csütörtökön teljes szélességében lezárják a Tímár utcát, mert a DMRV kicseréli a szennyvízcsatornát. A körzet képviselője, Inotay Gergely alpolgármester a Híradónak elmondta: a szakmunkák végeztével a vízmű által megbízott vállalkozó újraburkolja az úttestet. Ez a Tímár utca esetében azt jelenti, hogy a Duna felőli, alsó szakasz új aszfaltburkolatot kap, a felső szakaszon pedig újra rakják a kockaköveket. A munkálatok várhatóan 30 napig fognak tartani. A burkolatjavításra az önkormányzat hatéves garanciát kért, amelyet a városvezetés számon kérhet a kivitelezőkön. A jövőben ez a kitétel minden hasonló munkálatra vonatkozik, és ahol szükséges, ott a hivatal érvényesíteni fogja a jótállást és kérni fogja az esetlegesen keletkező süllyedések, töredezettségek kijavítását.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Házalók és besurranó tolvajok
Feltöltötte esaniko - kedd 04 augusztus 2020 - 09:55:48
A lakosság segítségére is szükség van a városban előforduló bűnesetek megelőzésében- hívja fel a figyelmet egy szórólapon Tótváradi-Nagy Bence. A képviselő azt mondja, főleg a kertvárosi területeken, így például az Öreg-deákvári körzetben az utóbbi hetekben házalók tűntek fel, akik különböző fortélyokkal elsősorban az idős lakók pénzét próbálják megszerezni. A rendőrség közben arra figyelmeztet, hogy a besurranó tolvajoknak pedig a nyitott ablakok és az őrizetlenül hagyott ajtók jelentik a kihagyhatatlan lehetőséget.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Váci szerzők dalai Charlie új lemezén
Feltöltötte esaniko - kedd 04 augusztus 2020 - 09:55:03
A rajongók biztosan nem örültek a sajtóértesüléseknek, miszerint Horváth Charlie nem készít több nagylemezt, a Híradó azonban szolgálhat némi jó hírrel: a napokban megjelent utolsó albumon két dal is szerepel, amit váci szerzők jegyeznek. Toldi Tamás és Pálinkás Gergely régóta dolgoznak együtt, több hírességnek is írtak már közösen nótát, a mostani szerzeményeikre azonban különösen büszkék: ahogy Tamás fogalmazott, ekkora hal ritkán akad magyar szerző horgára.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Új vezető a TDM élén
Feltöltötte esaniko - kedd 04 augusztus 2020 - 09:52:03
Közös megegyezéssel, saját kérésére távozik Papp Ildikó, a Vác és Környéke Turisztikai Desztináció Menedzsment Nonprofit Kft. ügyvezetője. A Tourinform irodát üzemeltető cég élére dr. Varga Katalin, a Váci Dunakanyar Színház megbízott ügyvezető igazgatója kerül, aki a TDM-vezetői feladatát térítésmentesen vállalta- tájékoztatta a Híradót a városháza. Az új vezető több évtizedes közigazgatási tapasztalattal rendelkezik, jogi diplomája mellett két turisztikai végzettsége is van.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:       >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.