ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


ESTV A FACEBOOK-ON!ÉLŐ ADÁS
csütörtök 21 március 2019
Híradó-2019-03-20
Feltöltötte esaniko - csütörtök 21 március 2019 - 15:20:07
Híradó-2019-03-20


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szombaton elszállítják az elektronikus- és a zöldhulladékot
Feltöltötte esaniko - csütörtök 21 március 2019 - 10:21:15
Híradónk korábban beszámolt róla, hogy több változás is lesz Vácon a hulladékszállításban. A kommunális szemét begyűjtési rendje nem módosul, viszont a szelektív- és zöldhulladék elszállítása hamarosan átkerül a hétköznapokra. A legnagyobb újdonságnak mégis a házhoz menő lomtalanítás bevezetése tűnik, amit mostantól előzetes egyeztetéssel lehet igényelni. Ezen a hétvégén rendkívüli zöldhulladék-szállítás lesz és az elektronikai hulladékoktól is megszabadulhatnak a lakosok szombaton.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Torlódás a Földváry téren. Jelzőlámpa esett az úttestre.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 21 március 2019 - 10:19:18
Leszakadt egy jelzőlámpa kedden délelőtt a Földváry téren a Zöldfa utcai kereszteződésnél. A jelzőberendezést, amely az úttest közepére zuhant, egy darusautó szakította le. Sérülés szerencsére nem történt. A forgalmat egészen délutánig rendőrök irányították, a Közút pedig még kedden pótolta a jelzőlámpát-tájékoztatta a Híradót a váci rendőrkapitány.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sütés-főzés a Duna-parton. Júniusra megépül a Rotary Piknik Park.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 21 március 2019 - 10:18:45
Aláírták a szerződést a kivitelezővel, így júniusban már átadhatják a szabadtéri sütésre és főzésre tervezett Piknik Parkot a Duna-parton. Posta Botond, a Rotary Club Vác kincstárnoka a Híradónak elmondta: szervezetük a tavalyi jótékonysági bálon gyűjtött jelentősebb összeget a kitűzött közösségi célra, és a pénzből a kerékpárút mellett szeretnének betonbútorokat, valamint esőbeállót felállítani és kialakítani egy tűzrakó helyet, amely a kiránduló, vagy helybéli családok, baráti társaságok számára biztosít majd kikapcsolódási lehetőséget.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kezdődik a kullancsszezon. Kevesen oltatják magukat hazánkban.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 21 március 2019 - 10:17:03
Az enyhe tél miatt hamarabb indul a kullancsszezon. A városi parkokban és kertekben is jelen lévő rovarok számos betegséget terjesztenek, ezért mindenképpen ajánlatos védekezni ellenük. A vírusos agyvelő- és agyhártyagyulladás ellen létezik védőoltás, azonban a magyar lakosság alig 20 százaléka kérte eddig a vakcinát-nyilatkozta a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke a Világgazdaságnak. Póta György arra is felhívta a figyelmet, hogy a védettség kialakulásához egy hónap különbséggel két oltásra van szükség, így tavaszra, nyár elejére fejti ki a hatását, egy év múlva pedig ismétlőoltás is szükséges. A szakemberek szerint a vérszívó rovarok már most, március közepén is bárhol megjelenhetnek.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Magas a vízállás. Mától újra apad a Duna.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 21 március 2019 - 10:16:27
Magas a Duna vízállása, de mától a folyó ismét apad. Olvadás volt az Alpokban, és több csapadékos nap is követte egymást, így az elmúlt napokban megemelkedett a folyó, több helyen a parti fák is víz alá kerültek. Kedden reggel 385 centiméteres vízállást mértek Vácnál. A Vízügyi Igazgatóság előrejelzése szerint nem várható árvíz, a folyó már ma apadásnak indult, péntekre pedig már 350 centiméter alatt lesz a vízszint. A Duna vízhozama is jelentős most, 2980
köbméter/másodperc, hőmérséklete pedig 7 Celsius fok körüli. Tavaly egyébként negatív rekordot döntött a Duna, az extrém szárazság miatt október 18-án -50 centiméteren állt a folyó, amellyel 71 éves rekord dőlt meg.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kívülről is szépül a börtön
Feltöltötte esaniko - csütörtök 21 március 2019 - 09:47:41
Jól halad a Váci Fegyház és Börtön homlokzati felújítása. A tavaly tavasszal elkezdett munka első szakaszával már elkészültek a munkások, a Köztársaság úti hosszú falszakasz már új arcát mutatja. A rövidebb, Dunára merőleges épületrészt jelenleg állvány takarja, de ha az időjárás kedvez, júniusra ott is elkészülnek a munkával. A belső átalakítások során rendszeresen veszik igénybe a rabok szakértelmét, ugyanez a szabadban végzett munkák során biztonsági okokból nem lehetséges, így a kivitelezést külső vállalkozó végzi.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - csütörtök 21 március 2019 - 09:02:42
Öt váci játékos a 2 női kézilabda válogatottban, kikapott hazai pályán a Vác labdarúgó csapata.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
szerda 20 március 2019
Vasárnap ingyenes Családi tehetségnap a Piarista gimiben!
Feltöltötte esaniko - szerda 20 március 2019 - 09:51:28
Vasárnap Családi tehetségnap címmel interaktív programot tartanak a Piarista gimnáziumban. A 10:45-ös megnyitót követően rögtön a népszerű Makám zenekar indítja a napot, műsoruk az állatvilág és az ember kapcsolatát mutatja majd be, ígéretük szerint közel hozzák a városi gyermekekhez a természetet. 12:15-től fiatal váci tehetségek előadásait élvezheti a közönség, egy órával később pedig már az Eszterlánc mesezenekar szórakoztatja a kisebbeket interaktív műsorával. Érdekesnek ígérkezik a nagyobbaknak szóló programösszeállítás is, őket napközben tudományos játszó-tér és kísérletbemutató előadások várják, de lesz játékos robotika, 3D-s játékok tervezése, sőt még az őslénykutatás világába is elkalauzolják a résztvevőket. A rendezvényen való részvétel az egész család részére ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a kitöltendő ívet a facebook.com/ujnemzedek oldalról is el lehet érni.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 19 március 2019
Híradó-2019-03-18
Megszokottak szerint zajlottak a 48-as megemlékezések Vácon
Feltöltötte esaniko - kedd 19 március 2019 - 09:50:43
A megszokott menetrend szerint zajlottak március 15-én Vácon a 48-as megemlékezések. Délelőtt 09.00.-kor a Váci Juhász Gyula Általános Iskola diákjai elevenítették fel a forradalmi eseményeket, majd a jelenlévők koszorúkat helyeztek el a Petőfi Ház falánál. 10.00.-kor a helyi sajtó munkatársai tartottak megemlékezést a deákvári Landerer táblánál és a hagyományőrzés jegyében délelőtt még kézműves foglalkozásokra is fogadták a legkisebbeket a művelődési központban. 15,30-tól a délutáni toborzóval folytatódott az ünnepség, majd a menet 16,00-kor levonult a ligetbe, ahol előadással várták az ünnepelni vágyókat.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Március 15 délután
Feltöltötte esaniko - kedd 19 március 2019 - 09:48:40
A nemzeti ünnep váci programjai délután a Kossuth szobornál folytatódtak, majd a koszorúzást követően fúvószenével és a huszárok felvezetésével a 48-as emlékműhöz vonultak az ünneplők. A korhű ruhába öltözött hagyományőrzők sorfala mellett itt a korábbi évek tradícióját követve zenés-táncos műsor és ünnepi beszéd fogadta őket.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 836 837 838
HírarchívumHírarchívum

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.