ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!
ESTV A FACEBOOK-ON!ÉLŐ ADÁS
csütörtök 24 szeptember 2020
Híradó-2020-09-23
Feltöltötte esaniko - csütörtök 24 szeptember 2020 - 12:05:12
Híradó-2020-09-23


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A Fidelitas szerint lett volna városi fedezet az életveszélyes állapot elhárításra.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 24 szeptember 2020 - 11:52:47
A Fidelitas helyi elnöke szerint, ha a váci hivatal életveszélyesnek minősítette a Március 15-e téri 10-es számú épületet, akkor a polgármesternek nem az önkormányzati irodák felújításába kellett volna fognia tavasszal, hanem inkább el kellett volna hárítani a veszélyhelyzetet a muzeális épületben. Szabó Csaba úgy látja, hogy míg a járvány időszakában a városvezetők hónapról-hónapra felvették az akár milliós fizetésüket és közben több városházi dolgozó munkabérét is csökkentették, az irodai felújításra volt pénzügyi fedezet, míg az életveszély elhárítására nem maradt.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Városháza reagálása
Feltöltötte esaniko - csütörtök 24 szeptember 2020 - 11:51:50
Az önkormányzat szerint a városházi dolgozók bevonásával végzett tisztasági festést luxusberuházásként emlegető Fidelitas helyi elnöke meglepő módon nem említette, hogy párttársai korábban milliókat költöttek hasonló munkálatokra, például bőrborítású ajtó elkészítésrére. A városháza közleményében kiemeli: a sajtótájékoztatón felemlegetett tavaszi tisztasági festésre szánt pénz a műemléki védettség alatt álló épületen elvégzendő munkálatok töredékére sem lett volna elég, még akkor sem, ha ehhez hozzáadnák az előző ciklus hasonló tisztasági munkálatainak költségét, a volt alpolgármester luxusrepülőzésének százezreit, vagy Szabó Csaba fidelitasos elnök párttársai által törvénytelenül felvett felügyelőbizottsági milliókat és az Attila-szobor létrehozásának több tízmilliós költségét. A közleményt végül így zárják: az Összefogás Vácért tagjaiból álló városvezetés az elmúlt hónapokban azon is dolgozott, hogy megpróbálja lehívni azt az évekkel ezelőtt megígért négymilliárdos turisztikai támogatást, amelynek keretein belül az épület megújulhatna. Mivel ez kormányzati akadályokba ütközött, az önkormányzat mindent megtesz, hogy a szükséges munkálatok kivitelezésére vonatkozó szerződés mihamarabb megköttessen.-írják

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megalakult a Környezetvédelmi Munkacsoport. Civilek segítik a zöld fejlesztéseket.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 24 szeptember 2020 - 11:50:08
Megtartotta alakuló ülését az önkormányzat civileket tömörítő Környezetvédelmi Munkacsoportja. A város zöld szervezeteinek képviselőit Jess Kinga civil kapcsolatokért felelős tanácsnok hívta meg az új tanácsadó testületbe azzal a céllal, hogy szakmai tudásukkal, tapasztalataikkal és ötleteikkel segítség Vác környezetvédelmi fejlesztéseit.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A háziorvosok is diagnosztizálhatják a fertőzést.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 24 szeptember 2020 - 11:49:08
Mára háziorvosok is koronavírus-fertőzöttnek minősíthetik a betegeket, vette észre a hvg.hu a Nemzeti Népegészségügyi Központ napokban közzétett új eljárásrendjében. PCR-tesztet abban az esetben kötelező kérni, ha a betegnek koronavírusra utaló tünetei vannak, és emellett koronavírus-fertőzött területen járt, vagy szoros kapcsolatban volt igazolt fertőzöttel, esetleg bármi más okból valamilyen kockázati csoportba sorolható. Az ismert tünetek alapján PCR-teszt nélkül is dönthet úgy a háziorvos, hogy fertőzöttnek minősíti a pácienseket.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Zöld megoldás Verőcén: óvodai tanösvényt támogatott a DDC
Feltöltötte esaniko - csütörtök 24 szeptember 2020 - 11:48:31
Tanösvényt avattak kedden a verőcei óvodában. A Duna-Dráva Cement Kft. Zöld Megoldás-pályázatának keretében 1 millió forintot nyert el ötletük megvalósítására a Verőcei Gyermekekért Alapítvány, amely összefogva az intézményvezetőkkel, az önkormányzattal, az óvónőkkel és a szülőkkel egy nyolc állomásból álló természetismereti tanösvényt készített a gyerekeknek az udvaron. Az ovisok a megújult kertben tett séta során megismerkedhetnek többek között a környezetükben élő madarakkal és rovarokkal, kipróbálhatják a konyhakerti feladatokat, de időjárásállomást és ásványtani bemutatóházat is kialakítottak a tanösvényen.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Felvételiztet hétfőn és kedden a Fónay
Feltöltötte esaniko - csütörtök 24 szeptember 2020 - 11:46:18
Jövő hét elején tartja éves felvételijét a Fónay-Humánia Társulat. A város csaknem negyedszázada működő amatőr színjátszó társulata szeptember 28-án és 29-én 16-18 óráig várja a 12 évesnél idősebb jelentkezőket a Dunakanyar Színházba, ahol egy meghallgatáson vehetnek részt. A csapat művészeti vezetője a Híradónak azt mondta: szándékosan nem szabnak meg felső korhatárt, hiszen sok felnőttben megmarad a vágy, hogy kipróbálja magát a színpadon. A felvételi egy szabadon választott előadásrészlet, amit egy kötetlen beszélgetés követ majd.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Díjeső a testületi ülésen.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 24 szeptember 2020 - 11:44:45
A tegnapi testületi ülés napirendjei előtt adták át a városvezetők „A Fogyatékkal Élő Váci Emberekért” díjakat, és a város kiváló diákjainak járó kitüntetéséket. A fogyatékkal élők önzetlen segítéséért járó egyéni díjat a javaslatok alapján Petke Lajosnak, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének elnökségi tagjának, a helyi szervezet vezetőjének ítélte oda az önkormányzat. Közösségi elismerésben részesült a Royal Fitness Edzőterem azért a sokoldalú munkájáért, melyet a fogyatékossággal élő emberek életminőségének javításáért végez-hangzott el a méltatásban. Az edzőterem kollektívája nevében Klein István szakmai vezető vette át a díjat.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Melléképület égett le Gödön.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 24 szeptember 2020 - 11:43:24
Kigyulladt egy melléképület hétfőn délután Gödön, a Kőrös utcában- tájékoztatta a Híradót Csámpai Attila, a Katasztrófavédelem megyei szóvivője. A kisházban a tulajdonosok főleg ruhákat és hulladékot tároltak, mire a tűzoltók kiérkeztek, már nemcsak az épület, hanem a környéke is lángokban állt. A tüzet a váci hivatásos és a váci önkéntes tűzoltók oltották el, majd átvizsgálták a területet.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - csütörtök 24 szeptember 2020 - 11:42:46
Szoros csatában nyert az országos asztalitenisz csapatbajnokság harmadik vonalában szereplő váci együttes...

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 22 szeptember 2020
Híradó-2020-09-21
Útjavítások Sejcén. A munkára 10 milliót költ az önkormányzat.
Feltöltötte esaniko - kedd 22 szeptember 2020 - 09:51:02
Zajlik az útfelújítás a város északi külterületein. Az önkormányzat 330 tonna agyagos kőzúzalékot kapott a váci cementgyártól, aminek egy részét múlthéten a lakók segítségével terítettek szét a sejcei területen. A munka most a Patakföldi úton és a Felső-Csipkés dűlőn folytatódik, erre a város 10 millió forintot különített el. A külső vállalkozó gépei mától a terepen vannak, és ha az idő engedi, két hét alatt végeznek az útjavítással.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:       >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.