ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


ESTV A FACEBOOK-ON!ÉLŐ ADÁS
csütörtök 23 május 2019
Híradó-2019-05-22
Feltöltötte esaniko - csütörtök 23 május 2019 - 13:10:41
Híradó-2019-05-22


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Diákpolgármester választás 2019
Feltöltötte esaniko - csütörtök 23 május 2019 - 12:59:14
Idén is a Föld Napja rendezvénysorozat keretein belül tartották meg a diákpolgármester választást Vácon. A középiskolák jelöltjeinek versengését a csapatok látványos támogatása kísérte, a tét pedig, hogy a nap végére megválasztott tanuló egy éven keresztül képviselheti a város diákságát a diákönkormányzatban és a képviselő-testület előtt, ahol akár javaslatokat is tehet. Kedd reggel 8 órától bemutatkozó műsorokkal indult a nap.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ismét ülésezett a hulladékkezelési társulás
Feltöltötte esaniko - csütörtök 23 május 2019 - 12:55:35
Újra piacképes az ország legnagyobb szemétfeldolgozója a Zöld Híd B.I.G.G. Kft.- tájékoztatta a Híradót a társaulás elnöksége. A legutóbb megtartott hulladékgazdálkodási társulás ülésén 67 település vezetője jórészt egyhangúlag fogadta el a napirendi pontok többségét, döntöttek a tőkebevonás módjáról, illetve az esetleges tagi kölcsön lehetőségeiről is.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Jobbik sajtótájékoztató
Feltöltötte esaniko - csütörtök 23 május 2019 - 12:54:54
Lemondásra szólította fel a váci Jobbik Kis Domokos Márkot a családtagjaival és önmagával kötött korábbi szerződései miatt. Mint ismeretes, a képviselőtestület legutóbbi ülésén elutasította a Váci Dunakanyar Színház igazgatójának kérelmét, amiben egy vizsgálat lefolytatását követően azt indítványozta, hogy utólag hagyják jóvá ezeket a megállapodásokat. A jobbik képviselői az üléssel kapcsolatos sajtótájékoztatójukon elmondták a Václigeti sóderbánya-nyitással kapcsolatos álláspontjukat is, miszerint, ha a lakók cserébe vezetékes ivóvízhez jutnak, akkor is számolni kell majd a bányatavak utólagos feltöltésével.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szociális kerekasztal a krízisidőszak után
Feltöltötte esaniko - csütörtök 23 május 2019 - 12:53:33
A környező települések hajléktalanellátással foglalkozó szakembereinek részvételével kezdeményezett kerekasztal beszélgetést a váci hajléktalanszálló igazgatója. A művelődési központban tartott szakmai eszmecsere célja az elmúlt tél ellátási tapasztalatainak megosztása volt. Mint ismert, még a legutóbbi krízisidőszak előtt törvényi szabályozás született a fedél nélküliek életvitelével kapcsolatban, és új jelzőrendszert is életbe léptettek a hajléktalanok felkutatására. A konferencián többek között a jogszabályváltozások hatásai is szóba kerültek.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Idegen nyelvi mérést tartottak az iskolákban
Feltöltötte esaniko - csütörtök 23 május 2019 - 12:52:38
Idegen nyelvi felmérést tartottak ma az általános iskolák 6. és 8. évfolyamos tanulóinak angol és német nyelvből- olvasható az MTI-hírei között. Az Oktatási Hivatal arra kíváncsi, hogy a tanulók tudása az első tanult idegen nyelvből megfelel-e a tantervi követelményekben előírt Közös Európai Referenciakeret színvonalának. A mérésben minden diák részt vett, aki első idegen nyelvként angolt vagy németet tanul. Az eredményeket az általános iskolák egy javítókulcs alapján állapítják meg, majd június közepéig közzéteszik honlapjukon, illetve megszokott kommunikációs csatornájukon.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - csütörtök 23 május 2019 - 12:52:06
Vereséggel zárta a szezont a Váci KSE férfi kézilabda csapata, Balmazújvárosban 4 gólt kapott a Vác labdarúgó csapata

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 21 május 2019
Híradó-2019-05-20
Vezetékes ivóvízet kérnének a kavicsbányáért cserébe
Feltöltötte esaniko - kedd 21 május 2019 - 07:54:09
Kavicsbányát nyit a Zalakerámia Zrt. a Máriaudvar és Václiget által határolt külterületen. Erről az ott lakók szereztek tudomást, miután ez év márciusában az előkészítő munkálatok miatt földmérők jelentek meg a helyszínen. Előzetesen senki nem informálta őket a tervezett bányanyitásról, ezért adatgyűjtésbe kezdtek, amiből kiderült: 10 hektárnyi területet érintene a kitermelés. A lakók attól tartanak, hogy a kutakat veszélyeztetheti a kitermelés, ezért ellenőrzési lehetőséget kérnének a tulajdonostól. A váci önkormányzat is egyeztetéseket kezdeményez a bányanyitásban érdekelt céggel, akinél azt szeretnék elérni, hogy vegyen részt a vezetékes vízhálózat kiépítésében.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Nyári tábor a múzeumban
Feltöltötte esaniko - kedd 21 május 2019 - 07:52:28
Még várják a jelentkezőket a múzeum által indított nyári táborokba. Azok a felső tagozatos gyerekek, akik közelebbről is megismerkednének a régészettel és a múzeum sosem látott titkaival, május végéig jelezhetik részvételi szándékukat a júniusban és júliusban induló turnusokba. A napközis táborban reggel 8-tól délután 4-ig zajlanak a foglalkozások és természetesen az étkezésről is gondoskodnak a szervezők, akik azt mondják: az egyhetes program alatt a gyerekek csupa izgalmas foglalkozáson vehetnek részt, ráadásul olyan kiegészítő tudásra is szert tesznek, amire az iskolai órákon nem nyílik lehetőség.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ma éjfélkor lejár az szja-bevallás határideje
Feltöltötte esaniko - kedd 21 május 2019 - 07:51:36
Ma éjfélkor lejár az szja-bevallás határideje. A megyeszékhelyeken és a fővárosban a központi ügyfélszolgálatok meghosszabbított nyitva tartással segítették hosszú sorban állások elkerülését, és Budapesten a központi postahivatal is tovább fogadta az ügyfeleket. Egyre többen választják az elektronikus bevallást is. Aki egyetért az adóhivatal által elkészített tervezetben foglaltakkal és nem tesz semmit – az őstermelőket, az áfás magánszemélyeket és az egyéni vállalkozókat kivéve –, annak május 20.-a után automatikusan bevallássá válik a tervezete.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - kedd 21 május 2019 - 07:50:57
Egy góllal nyert hazai pályán a Vác női kézilabda csapata, a Reménység atlétái Debrecenben versenyeztek

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 849 850 851
HírarchívumHírarchívum
Híradó-2019-05-17 esaniko @ (20 máj : 13:21) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.