ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!
ESTV A FACEBOOK-ON!ÉLŐ ADÁS
kedd 26 január 2021
Híradó-2021-01-25
Kosaras daruskocsit vásárolt a váci Önkormányzat.
Feltöltötte esaniko - kedd 26 január 2021 - 09:08:52
Újabb gépet vásárolt a váci önkormányzat. A lombszívó és az ágaprító után egy kosaras darunak zajlott le a beszerzése, amit a fák metszéséhez, magasépítési munkákhoz használ a Váci Városfejlesztő Kft. Az átadással egybekötött sajtótájékoztatón Matkovich Ilona polgármester, Kiss Zsolt alpolgármester, valamint Dedinszky Gyula a kertészeti munkákért felelős részlegvezető mutatta be a munkagépet, amivel kapcsolatban elmondták: mivel mostantól nem kell más cégtől bérelni az eszközt, az daruskocsi ára várhatóan pár év alatt megtérül.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Változik a szelektív- és a zöldhulladék begyűjtési rendje
Feltöltötte esaniko - kedd 26 január 2021 - 09:07:17
A Váci Hulladékgazdálkodási Kft. közleményt jelentetett meg, amelyben arról tájékoztatja a lakókat, hogy a szelektív hulladék, valamint a zöldhulladék begyűjtési ciklusa idén is kéthetenként zajlik.Különbség azonban, hogy ebben az évben a szelektív hulladék szállítás a páros, míg a zöld hulladék szállítás a páratlan hétre került. Ezen belül a begyűjtési napok, időpontok az egyes területeken nem változtak.A felcserélés oka az, hogy a 2020. év páratlan héttel zárult, majd 2021. év értelemszerűen egy páratlan héttel nyitott. Annak érdekében, hogy a két egymást követő héten ne szelektív hulladék kerüljön elszállításra, a ciklus sorrendjét meg kellett változtatni- áll a közleményben. Az új rend szerint tehát ezen a héten a szelektív hulladékot kell kihelyezni a házak elé.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Pótnapok a felvételi után
Feltöltötte esaniko - kedd 26 január 2021 - 09:06:58
Szombaton tartották meg a középiskolai felvételi központi írásbeli vizsgákat. A nyolcadikos diákok matematikából és magyar nyelvből töltötték ki feladatsorokat. A vizsgák 45-45 percesek voltak és 10-10 feladatot kellett megoldani, 50-50 pontért, az eredmények február 8-ig derülnek ki. Egy miniszteri döntés alapján a hagyományos január 28-i pótlási lehetőségen túl február 5-én újabb pótnapot biztosítanak,ezen azok a tanulók vehetnek részt, akik igazoltan COVID-19 betegség, karantén, vagy egyéb, önhibájukon kívüli elháríthatatlan ok miatt nem tudtak részt venni az írásbeli vizsgán. Ezt január 29-én 16 óráig lehet jelezni annál a középfokú intézménynél, ahová a jelentkezést a tanuló eredetileg beadta.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Online ünnepelték Vácon A Magyar Kultúra Napját
Feltöltötte esaniko - kedd 26 január 2021 - 09:06:20
A koronavírusjárvány miatt idén rendhagyó módon zajlott a Magyar Kultúra Napjának megünneplése Vácon. A Madách Imre Művelődési Központban tartott gálaestet ezúttal a művelődési központ Youtube csatornáján lehetett követni péntek este 7 órától.1989 óta ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját január 22-én, nemzeti Himnuszunk születésnapján. Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tett pontot az ország azóta is legtöbbet idézett versének kéziratára. Vácon a műsoros est során hagyományosan városi díjak átadására is sor kerül.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Elég, ha öt nap múlva ér ki a levél. Enyhültek az állam elvárásai a postával szemben.
Feltöltötte esaniko - kedd 26 január 2021 - 09:05:03
Az eddigieknél alacsonyabb elvárásokkal kötötte meg a kormány az új egyetemes szolgáltatási szerződést a Magyar Posta Zrt.-vel-írja a Népszava.A hét évre kötött egyetemes szolgáltatási szerződését január 1-jével lépett hatályba, és évente felülvizsgálják, szükség esetén pedig módosítják. Az új megállapodás szerint engedékenyebb lett az állam a kézbesítések határidejével, így például az elsőbbségi leveleknek 90 helyett csak 85 százalékát kell a feladást követő munkanapon kézbesíteni. A sima leveleknél pedig megszűnt az az elvárás, hogy 85 százalékukat három napon belül ki kell vinni. Helyette csak az maradt, hogy 97 százalékukat 5 napon belül kézbesíteni kell-írja a lap. Hozzáteszik, a szerződés lehetőséget ad a postahivatalok ritkítására is az ezer főnél nagyobb településeken.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Február közepén jöhet a vakcina-igazolvány. Mégis lehet majd oltóanyagot választani.
Feltöltötte esaniko - kedd 26 január 2021 - 09:04:41
Plasztikkártyát fognak kapni azok, akik már védettek a koronavírus ellen-jelentette be Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón. A miniszter hozzátette: február közepétől lehet majd igazolványt kapni, és várhatóan nem lesz érvényes a kijárási korlátozás azokra, akik rendelkeznek a védettséget igazoló okmánnyal. Beszélt a vakcinák közti választás lehetőségéről is. Mint mondta: az oltási rendben sorra kerülőktől értesítéskor kérdezik meg, melyiket választja, és aki bizalmatlan valamely oltóanyaggal, az kérhet másik fajtát, de akkor meg kell várnia, amíg a választott vakcina rendelkezésre áll. Gulyás Gergely elmondta továbbá, hogy továbbra sem tervezik, hogy a háziorvosoknál is lehessen regisztrálni oltásra, illetve kérdésre válaszolva kijelentette, hogy a kormány tagjai közül még senkit sem oltottak be.A Operatív Törzs legfrissebb jelentése szerint eddig mintegy 140 ezer magyar kapta meg a védőoltást, túlnyomó részt egészségügyi dolgozók, de múlt héten megkezdődött a szociális dolgozók és gondozottak átoltása is.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Nem nő meg a havi törlesztő a moratórium miatt
Feltöltötte esaniko - kedd 26 január 2021 - 09:04:21
A törlesztési moratórium alatt nem nő váratlanul az ügyfelek terhe- derül ki a Magyar Nemzeti Bank közleményéből. A moratórium időszakára eső kamatot nem számítják hozzá a tőketartozáshoz, és a havi törlesztőrészlet sem nő meg a moratórium miatt. A kölcsöntörlesztés átmeneti felfüggesztését a nehéz helyzetű lakossági és vállalati ügyfelek vették igénybe nagyobb arányban, akik közül sokaknak ez az egyetlen mentőöv –vonja le a következtetést a bank.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - kedd 26 január 2021 - 09:02:53
Újabb hazai mérkőzésén sem sikerült pontot szereznie a második számú európai kupasorozat csoportkörében a váci együttesnek. Váci NKSE – Herning-Ikast 26-38.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 25 január 2021
Híradó-2021-01-22
Ma van a Magyar Kultúra Napja. Online lehet megnézni az ünnepséget.
Feltöltötte esaniko - hétfő 25 január 2021 - 07:57:06
Ma van a Magyar Kultúra Napja. 1989 óta ünnepeljük a nemzeti Himnusz születésnapját. Kölcsey Ferenc 1823-ban,január 22-én készült el a legtöbbet szavalt magyar vers kéziratával.Vácon ezen a napon hagyományosan a művelődési központ színháztermében emlékeznek meg a kultúra szerepéről, idén azonban a pandémia felülírta a megszokott forgatókönyvet. A városi ünnepség felvételét ma este 7 órától kezdte közvetíteni a váci művelődési ház a Youtube csatornáján, ahol az ünnepség bármikor vissza is nézhető. Az eseményről készült összefoglalónkat a hétfői híradóban láthatják majd nézőink. Különleges módon hívta fel a figyelmet Facebook oldalán a Váci Dunakanyar Színház a Magyar Kultúra napján a művelődési intézmények nehéz helyzetére. A teátrum egy humoros videóval illusztrálta, hogyan élvezhetik ebben az időszakban a nézők a zárt ajtók mögé kényszerült színházak produkcióit.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Döntések a januári testületi ülésen. Új városi kitüntetések és ingatlan-ügyek.
Feltöltötte esaniko - hétfő 25 január 2021 - 07:56:30
Szerdán a veszélyhelyzet ideje alatt érvényes törvényeknek megfelelően, döntött az aktuális önkormányzati ügyekben Vác polgármestere. A januári testületi ülésen Matkovich Ilona a képviselő-testület, illetve a szakbizottságok feladat- és hatáskörében egy sor fontos és halaszthatatlan ügyben hozta meg döntését a jegyző és az alpolgármesterek jelenlétében- írja a vac.hu. A városvezető a határozatait megelőzően ezúttal is kikérte a képviselő-testület és a bizottságok tagjainak véleményét. Írásos javaslatokat az Összefogás Vácért képviselőitől és külső bizottsági tagoktól kapott -olvasható a közleményben.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:       >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.