ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


ESTV A FACEBOOK-ON!ÉLŐ ADÁS
kedd 23 április 2019
Híradó-2019-04-19
Vácon ülésezett a Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás
Feltöltötte esaniko - kedd 23 április 2019 - 09:47:23
Szerdán tartotta aktuális ülését az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás. A decembertől Fördős Attila polgármester által elnökölt, 116 település hulladékát kezelő szervezet első váci ülésén több, a működéshez kapcsolódó fontos döntést hoztak a megjelentek, de új ügyvezetőt is választottak a Zöld Híd B.I.G.G. Kft élére. Az új vezetés egyik felvetése volt, hogy a Nemzeti Hulladékkezelő Vállalattal történő egyeztetéseket követően rendezhetik a 2017- illetve a 2018-s pénzügyi évek problémáit, és júniustól akár visszavennék a katasztrófavédelemtől a regionális hulladékkezelő kft. irányítását.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Elkerülhető a sorban állás: önkormányzati ügyintézés online.
Feltöltötte esaniko - kedd 23 április 2019 - 09:45:01
Otthonról is lehet már önkormányzati ügyeket intézni. Mostantól ugyanis sorban állás nélkül, interneten keresztül is elérhetőek a települési hivatalok. Az Önkormányzati Hivatali Portál e-ügyintézési felületein lakossági, ipari, kereskedelmi, és szociális ügyeket is el lehet indítani és lehetőség van az ügymenetek nyomon követésére is.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ünnepi forgatag. Húsvét a piacon.
Feltöltötte esaniko - kedd 23 április 2019 - 09:44:02
Nagy volt a nyüzsgés délelőtt a váci piacon, Húsvét előtt ugyanis sokan a hét utolsó munkanapján szerezték be az ünnepi menühöz nélkülözhetetlen hozzávalókat. Friss zöldségekből, füstölt húsáruból, és tojásból is bőséggel lehetett még válogatni, az üzletekben és az őstermelőknél egyaránt elérhetőek voltak a szezonális termékek. Nagy is a keletje ilyenkor a csemegéknek, mondták el a Híradónak az árusok, az ünnepek idején láthatóan többet költenek élelmiszerre az emberek. Nagypéntek előtt a tojás ára nagyjából 36 forint, a hónapos retek csokronként 180, házi füstölt sonkákat pedig kilónként 2600 forint körüli áron lehetett beszerezni.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Húsvéti prémium-élelmiszerek 50 családnak. Névtelenséget kért a felajánló.
Feltöltötte esaniko - kedd 23 április 2019 - 09:42:32
Egy névtelenséget kérő helyi vállalkozó felajánlásából, és a térség országgyűlési képviselőjének közreműködésével kaphatott 50 rászoruló váci család húsvéti élelmiszeradományokat. A keddi átadás alkalmával Rétvári Bence elmondta: fontos, hogy a családoknak meglegyenek a saját ünnepi hagyományaik, és hogy mindenki méltóképpen készülhessen fel a jeles napokra.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ismét Egészségtábor
Feltöltötte esaniko - kedd 23 április 2019 - 09:41:00
A Területi Összefogással a Megelőzésért Alapítvány, a Váci Baleset-megelőzési Bizottság és a Vác Város Környezetvédelméért Alapítvány idén is meghirdeti környezetvédelmi és balesetvédelmi pályázatát Egészségtábor 2019 címmel. A pályázat célja az általános iskolás tanulók ismereteinek fejlesztése a fenti témákban. A vetélkedőn a váci járás általános iskoláinak 6-7 osztályos tanulói indulhatnak legfeljebb A/2-es méretű alkotásaikkal, amelyeket zsűriznek és ki is állítanak majd. A 30 legjobb pályamunka készítője június 16-tól egy négynapos balatoni nyaraláson vehet részt, ahol mindössze az útiköltséget kell megtéríteni. A kiírással kapcsolatos bővebb tájékoztatásért Bíró György szervezőhöz lehet fordulni a 06-30- 9213- 924-es telefonszámon.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Április 27-én Naszály-túra. E-mailben lehet regisztrálni.
Feltöltötte esaniko - kedd 23 április 2019 - 09:40:17
Április 27-én, szombaton 9 órakor startol az idei Naszály-túra. A A közösségi kirándulást már 26 éve szervezi meg Bíró György a Föld-napjához kapcsolódóan. A gyalogtúra a deákvári SPAR parkolójából indul, és áthalad a hegycsúcson, majd 17 órakor ér vissza a menet a parkolóba. A 12 kilométeres útvonal érinti többek között a Zsobrák-dűlőt, a Gombási-pihenőt, Vaditató tavat és a Látó-hegyet, valamint az „Ezotermikus-rét”-et. A tavaszi kirándulásra szemeteszsákokat is kiosztanak a résztvevőknek, annak érdekében, hogy megtisztítsák a hegy ösvényeit. A Naszály-túrára a nevezes©futavac.hu e-mail címen lehet regisztrálni.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 18 április 2019
Híradó-2019-04-17
Feltöltötte esaniko - csütörtök 18 április 2019 - 13:36:45
Híradó-2019-04-17


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A 120 éves focit ünneplik a váci sportpártolók
Feltöltötte esaniko - csütörtök 18 április 2019 - 09:34:25
120 éves a váci foci, a jubileum alkalmából nagyszabású rendezvényt szerveznek a régi sportpártolók, a váci klub és az utánpótlás egyesület. Az ünnepség megtartására május 12-én, a Vác FC-Duna Aszfalt TVSE mérkőzés szünetében, illetve azt követően kerül sor, ahol a városi futballért tevékenykedő személyeket is köszöntik majd.Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Határidős a lomtalanítási igény bejelentése
Feltöltötte esaniko - csütörtök 18 április 2019 - 09:32:02
Ez évtől a regionális hulladékkezelő, a Zöld Híd B.I.G.G. Kft. csak a házaktól és előre bejelentett igény szerint viszi el a lomokat. A szolgáltatóhoz tartozó mintegy 113 településről az éves ütemezés szerint 4 szakaszban szállítják majd el a feleslegessé vált holmikat, a váci kertesház tulajdonosok például április végéig kérhetik a szolgáltatást, ezután már csak egy év múlva lesz lehetőségük megszabadulni a lomtól. A társasházaknál marad az értesítéses rendszer, ennek időpontjáról a szolgáltató egyeztet majd a közösképviselővel.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Török diákok a Madáchban
Feltöltötte esaniko - csütörtök 18 április 2019 - 08:52:05
Egy teljes éven át tart az Unió által támogatott program, aminek keretében négy török diák és két kísérőtanár tartózkodik jelenleg is városunkban. A projekt szabad fordításban az „Ismerjük meg jobban egymást” nevet viseli, és a Madách gimnázium pályázott rá még tavaly az Európai Örökség Éve kapcsán. A diákok együttműködésére épülő pályázat segítségével még idén a váci középiskola tanulói is eljutnak Törökországba.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Tojásfák a főtér közepén
Feltöltötte esaniko - csütörtök 18 április 2019 - 08:47:10
A tojásfa mára a húsvét egyik legnépszerűbb dekorációs elemévé vált, hagyománya eredetileg a német nyelvterületről származik. Atojásfa állítás szokása mostanra világszerte terjedőben van, Vácon is több éves hagyománya van a főtéren feldíszített fáknak. A Vendégvárók Váci Egyesületének vezetője idén is megszervezte a díszítést, Fónagy István azt mondja: a tojásfák nemcsak a városközpont ékei, hanem közösségteremtő erejük is van.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 843 844 845
HírarchívumHírarchívum

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.