ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!
ESTV A FACEBOOK-ON!ÉLŐ ADÁS
kedd 07 december 2021
Híradó-2021-12-06
Feltöltötte esaniko - kedd 07 december 2021 - 09:14:54
Híradó-2021-12-06


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Világítást kapott a Csendesréti buszmegálló és a bekötőút
Feltöltötte esaniko - kedd 07 december 2021 - 09:13:04
Hatmilliós beruházással világították ki a ContiTech Kft-vel szemközti buszmegállót, és a közeli lakóparkhoz vezető bekötőutat. Az említett területre az önkormányzat a lakópark fejlesztőivel közösen építtette ki a napelemes közvilágítást, amivel nemcsak a gyár dolgozóinak kedveztek, hanem a területen lakó mintegy ezer ember napi közlekedését tették biztonságosabbá.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Átadták a forgalomnak a Budapesti főút megújított szakaszát
Feltöltötte esaniko - kedd 07 december 2021 - 09:07:04
Ma hivatalosan is átadták a Budapesti főút megújított szakaszát. A Múzeum és a Kép utca között húzódó úttest erősen lehasználódott állapotban volt, itt néhány hete a vízművek végezte el az alépítmények cseréjét, hétvége felé pedig az önkormányzat teljesen új aszfaltszőnyeggel látta el az útfelületet. A munkálatok idejére, csütörtökön és pénteken lezárták a forgalom elől a Budapesti főutat, szombat délelőtt viszont már megnyitották a z autósok számára. Az útjelzések felfestésére az időjárás függvényében a későbbiekben kerül sor, hangzott el az átadón.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A Mikulás az időseket is meglátogatta
Feltöltötte esaniko - kedd 07 december 2021 - 09:03:27
Ellátogatott a váci idősotthonokba a Mikulás. Az egészségügyi szigorítások miatt ugyan maszkot viselt, csakúgy, mint a segítői, ez azonban nem gátolta abban, hogy minden gondozottnak átadja a piros csomagot. A nagyszakállút a Jószomszéd Hálózat aktivistái követték, akik ráadásként frissen sült rétessel lepték meg a szépkorúakat.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
30 db facsemetét szereztek pályázaton a sződligetiek
Feltöltötte esaniko - kedd 07 december 2021 - 09:02:15
Fákat hozott a mikulás a sződligetieknek. Pontosabban az önkormányzat pályázott az agrárminisztérium Településfásítási Programjára, amin keresztül 30 db facsemetéhez jutott a Vác melletti nagyközség. Az oklevelekkel is örökbefogadott növényeket az önkéntesek a Mikulás segítségével szombaton ültették el a Duna-parton.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kiállításokkal folytatódik Vácon az advent
Feltöltötte esaniko - kedd 07 december 2021 - 09:01:04
Két kiállítás is nyílt az adventhez kapcsolódóan péntek délután Vácon. 17.00. órakor a Lyra Könyvesház toronygalériájában húsz képzőművész alkotása debütált, majd 18.00 órától az önkormányzat működtetésében lévő Kék Házban nyílt tárlat, amiben Németh Géza, Laukó Pál, Németh Árpád és Orvos András képeit avatta Matkovich Ilona polgármester.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Váci sztorik. Eredményt hirdetett a Sajdik Gyűjtemény
Feltöltötte esaniko - kedd 07 december 2021 - 08:59:49
Pénteken zajlott a Váci sztorik címmel meghirdetett alkotópályázat díjkiosztója a Sajdik Gyűjteményben. A diákok rajzait, fotóit, festményeit és kisfilmjeit megversenyeztető vetélkedőben arra voltak kíváncsiak a szervezők, hogy a fiataloknak mit jelent Vác, vagy milyennek képzelik el a jövőben kedvenc városukat. A szabadon választott technikával készített műveket háromtagú zsűri értékelte.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - kedd 07 december 2021 - 08:58:18
Vasárnapa harmadosztályú bajnokság csapatai egy tavaszról előrehozott bajnokival vonultak téli szünetre. A Vác FC Balassagyarmat elleni találkozója viszont a váci stadion nemrég felújított és alácsövezett centerpályájának használhatatlansága miatt elmaradt.Emlékezetes, hogy a bajnoki nyitányon vihar miatt félbeszakadt a két csapat összecsapása, melyet később pótoltak 1-0-s hazai győzelemmel. Azóta viszont a Közép csoportba sorolt, a korábbi váci legenda, Nagy Tibor által irányított nógrádiak az élmezőnyhöz, míg a Csank János vezette váciak – az elmúlt évhez hasonlóan – ismét a kiesőzónához tartoznak.Az előrehozott találkozó eredményétől függetlenül a mieink a 20 csapatos csoport 16. helyén várhatják majd a tavaszi folytatást. A klubhonlapnak nyilatkozva Csank János elmondta, hogy a felforgatott védelmű csapata nem esélyesként várja az esztendő záró összecsapását.Aztán a mérkőzésből semmi sem lett, mert az éjszaka leesett párcentis hó eltakarítását a Nóradifutballfacebook oldal fotója szerint el sem kezdték, így a mérkőzést elhalasztották. Hogy pótlására mikor és hol kerül sor, az egyelőre bizonytalan.Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 06 december 2021
Híradó-2021-12-03
Feltöltötte esaniko - hétfő 06 december 2021 - 10:05:49
Híradó-2021-12-03


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A kormányzati döntésekről tájékoztatott Rétvári Bence.
Feltöltötte esaniko - hétfő 06 december 2021 - 10:04:04
A nyugdíjasokat, a családokat és a fiatal munkavállalókat érintő évvégi kormányzati intézkedésekről tájékoztatta a médiát a váci választókerület országgyűlési képviselője. Rétvári Bence elmondta: sikerült úgy újraindítani a magyar gazdaságot, hogy megteremtődött a fedezete annak, hogy a teljes 13. havi nyugdíj kifizetése mellett emelkedik a minimálbér, SZJA mentességet kapnak a 25 éven aluliak és 800 milliárd forint értékben jutnak adóvisszatérítéshez a családfenntartó munkavállalók. ( Szerk: 600 milliárd forinttal számol a kormány a családos munkavállalók SZJA- kifizetésére, ezt jelentette be Rétvári Bence! További 150 milliárd mínusszal tervez a költségvetés a 25 éven aluliak SZJA mentessége miatt. A személyi jövedelemadót érintő döntések révén, 2022-ben, közel 800 milliárdos mínusszal számol a kormány.)

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Az ellenzék jelöltje is megszólalt az átlagkeresettel kapcsolatban
Feltöltötte esaniko - hétfő 06 december 2021 - 10:02:30
A bruttó 428 ezres átlagkereset sokak számára álom, hiszen a KSH által számított átlagban benne van Mészáros Lőrinc és azok a fideszes potentátok, akik milliókat, tízmilliókat visznek haza havonta- mondta sajtótájékoztatóján Inotay Gergely. Az ellenzéki pártok Pest megye 4-es választókerületének közös országgyűlési képviselő-jelöltje szerint az átlagbér nem az átlagos bér, a munkavállalók többsége nincs ilyen kedvező bérhelyzetben.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Újabb javaslatokat szorgalmaz Csereklye Károly
Feltöltötte esaniko - hétfő 06 december 2021 - 10:01:28
Csereklye Károly képviselő úgy tudja, Vácon több karácsonyi vásáros nem váltotta meg a közterületfoglalásra vonatkozó bérleti díjat, így jelenleg engedély nélkül használják üzleti tevékenységre az önkormányzat területeit. A VVVE listás képviselője közben azt is kifogásolja, hogy egyelőre nem kapott tételes elszámolásokat a két legutóbbi váci fejlesztésről. Ezt azért szeretné látni, mert véleménye szerint túlárazott lehet a Kosdi úti körforgalom legutóbbi 12 milliós zebrásítása, valamint a Radnóti úti buszmegálló renoválása, amire jelenleg 18 millió forintot különített el a testület. Csereklye Károly úgy véli: a váci városvezetésnek közben a Toperini parkban tervezett akkumulátor-raktár ügyében is határozottabban kellene fellépnie, így a Földváry téri lakókat tájékoztatni arról, hogy a kínai érdekeltségű beruházás milyen kockázati tényezőt jelenthet a számukra.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:       >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.