ESTV Online
a Dunakanyar televíziójapéntek 22 augusztus 2014
Vác Augusztus 20 „Szent István öröksége: az állam”
Feltöltötte NAT - péntek 22 augusztus 2014 - 15:27:49
Vácon a délelőtti esőzések miatt a művelődési központban tartották meg az augusztus 20-i díjátadó ünnepséget. Az esemény az Antonio Vivaldi Zenekar és a Váci Nemzet-és Huszárőr Bandérium közreműködésével zajlott, amelyen az államalapításra emlékezve Szakály Sándor történész tartott ünnepi beszédet. A folytatásban Detre János evangélikus lelkész mondott imát majd megáldotta az új kenyeret. A Szent István-napi ünnepség alkalmából átadták a városi kitüntetéseket is.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kiosztották a városi díjakat. A polgármesteri díj külön lesz átadva.
Feltöltötte NAT - péntek 22 augusztus 2014 - 15:23:32
Az ünnepség főeseménye volt a városi –illetve a polgármesteri díjak átadása. A testület döntése szerint egy egyéni- illetve két közösségi Pro Urbe díjat osztottak ki 20-án, de egy polgármesteri díj is kihirdetésre került a művelődési központban. Mint ismeretes az idei díszpolgári címet a finn testvérváros főlelkésze kapta, amelyet korábban adtak át a díjazottnak.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vezetőváltás. Új igazgató a Juhász Gyula iskola élén.
Feltöltötte NAT - péntek 22 augusztus 2014 - 15:18:19
Szeptembertől új igazgatója van a Váci Juhász Gyula Általános Iskolának. A KLIK azért írt ki pályázatot az állásra, mert a korábbi intézményvezető megbízatása lejárt. Kocsi Károly a nyugdíjkorhatárt is elérte, ezért nem pályázott újból a posztra, két intézménybeli kollégája azonban versenyre kelt a pozícióért. A fenntartó végül egy harmadik személynek, a Karolina Katolikus Általános Iskola korábbi igazgatójának ítélte oda a posztot.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Élhetőbb várost szeretne a Jobbik. Nem indítanak önálló polgármester-jelöltet.
Feltöltötte NAT - péntek 22 augusztus 2014 - 15:15:51
Sajtótájékoztató keretében ismertette a váci Jobbik az október 12-i választásokon induló képviselőjelöltjeinek névsorát. A csütörtök esti eseményen kiderült: Vác tíz választókerületének mindegyikében indít önálló jelöltet a helyi szervezet, polgármesteri székre viszont nem pályázik a városban a jobbik. Fehér Zsolt elnök elmondása szerint azért nem, mert szerintük úgy sem lennének esélyesek a posztra, a jobboldal megosztásával viszont könnyen a baloldali jelöltet segítenék a városvezetői székbe.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Jobbik reagálás: „Nincs háttéralku”
Feltöltötte NAT - péntek 22 augusztus 2014 - 15:03:37
Határozott nemmel válaszolt a váci Jobbik elnöke a szocialista polgármester-jelöltnek arra a korábbi felvetésére, miszerint az önkormányzati stadionbüféjének alacsony bérleti díjáért cserébe nem indít a Jobbik saját polgármester-jelöltet az októberi választáson. Mint ismeretes, a polgármesteri székért induló szocialista Bóth János azt nyilatkozta, hogy egy jobbikos kötődésű vállalkozó azért juthatott az önkormányzati ingatlan bérleti jogához a korábbi díj hatodáért, mert cserében vállalták, hogy nem indítanak saját polgármester-jelöltet, erősítve ezzel a jelenlegi polgármester választási pozícióit.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Segítsék az iskolakezdéshez. Ruhát gyűjt a Vöröskereszt.
Feltöltötte NAT - péntek 22 augusztus 2014 - 15:00:00
Az iskolakezdés kezdés apropójából a Magyar Vöröskereszt és az egyik üzlethálózat három Pest megyei áruházban gyűjt ruhát a rászoruló családok részére. Augusztus 24-ig a Dunakeszi-i Auchanban lehet például használt, de jó minőségű gyermekruhát leadni, amiért cserében vásárlási kuponokat ad az áruház. A szervezők szerint ez azért fontos, mert az iskolakezdés sok nehezebb helyzetben lévő család számára okoz problémát, ezért így kívánnának segíteni a szeptember kezdetével megjelenő plusz terheken.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte NAT - péntek 22 augusztus 2014 - 14:58:39
Harmadik lett az orosházi nemzetközi férfi kézilabda tornán a Váci KSE
Egyetlen érmet szereztek a váciak az országos gyorsasági kajak-kenu bajnokságon


Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 21 augusztus 2014
Híradó-2014-08-20
Feltöltötte webK - csütörtök 21 augusztus 2014 - 10:54:19
Híradó-2014-08-20


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Zajlik az ajánlásgyűjtés. Szeptember 8-ig „kopogtatnak” a jelöltek.
Feltöltötte NAT - csütörtök 21 augusztus 2014 - 09:11:39
Szeptember 8-ig gyűjthetik az ajánlásokat a jelölő szervezetek, illetve a magánszemélyek. Vácon eddig három szervezet, így a Fidesz-KDNP, az MSZP-DK, és az Együtt Vácért Választási Szövetség jelentette be, hogy polgármester- illetve képviselőjelölteket indít az októberi helyhatósági választásokon.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
EVVSZ a korszakváltásért. Bemutatkoztak a deákvári jelöltek.
Feltöltötte NAT - csütörtök 21 augusztus 2014 - 09:06:02
Újabb sajtótájékoztatót tartott az Együtt PM és a Vácért Lokálpatrióta Egyesület. Az Együtt Vácért Választási Szövetség név alatt, a helyhatósági választásokon induló formáció, a deákvári jelöltjeit mutatta be kedd reggel a médiának. Az elhangzottak szerint a váci hetes választókerületben Apró Anikót, a nyolcasban Schlenk Antalt, a kilencesesben Rozmaring Sándort a tizesesben pedig, a korábban polgármesternek is induló Schenk Lajost indítja a civileket is tömörítő szövetség.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Török gálaműsor. Testvérvárosi néptánccsoport Vácon.
Feltöltötte NAT - csütörtök 21 augusztus 2014 - 09:00:37
Testvérvárosi gálaműsort tartottak Vácon. Hétfő délután a Dunakanyar Színházban mutatták be a török testvérvárosból érkező néptánccsoport produkcióját. A Yurdum Folk Dance Ensemble nevet viselő együttes nem csak Törökországban, hanem Európa szerte is ismertnek számít. Az eseményen a váci képviselők mellett a Sariyer-i városvezetők is megjelentek.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 19 augusztus 2014
Híradó-2014-08-18
Oldal:  1 2 3 ... 506 507 508
HírarchívumHírarchívum

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.