ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!
ESTV A FACEBOOK-ON!ÉLŐ ADÁS
hétfő 13 július 2020
Híradó-2020-07-10
Egy cipőben jár Szentendre Váccal. Együttműködést várnak a kormánytól a Dunakanyar turisztikai fejlesztéseiben.
Feltöltötte esaniko - hétfő 13 július 2020 - 10:56:59
Vácra látogatott Szentendre polgármestere, hogy a két városvezető arról egyeztessen, miként juthatnának hozzá a 2017-ben, a Dunakanyar településeinek megítélt turisztikai támogatáshoz. Három évvel ezelőtt Szentendre közel 10 milliárdos, Vác 4 milliárdos fejlesztési ígérvényt kapott a kormánytól, azonban egyik város sem indíthatta még el a beruházást, miközben több –a projektekben szereplő- műemlék épület is omlásveszélyes állapotba került.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Határidőre elkészült a Máriaudvari átjáró. A vonatközlekedés hétfőn állhat helyre.
Feltöltötte esaniko - hétfő 13 július 2020 - 10:53:50
Határidőre, szerda reggelre elkészült a máriaudvari átjáró sorompók közötti szakaszának felújítása. A csomópontban új aszfaltburkolattal fedték az életveszélyessé vált útszakaszt. A négy napig tartó munkálatok a MÁV és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. együttműködésében valósultak meg.A közúti forgalom már szerdán 8 órakor megindulhatott a Gödöllői úton, azonban a veresegyházi vasútvonalon várhatóan csak hétfőn tér vissza a megszokott menetrend, mivel a MÁV a csörögi megállónál is munkálatokat végez. Az érintettek vonatpótló autóbuszokkal közlekedhetnek a vonatközlekedés újraindulásáig.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Hétfőtől félpályán közlekedhetnek Dömösnél a vonatok, maradnak viszont a Hop-on-Hop-of hajójáratok.
Feltöltötte esaniko - hétfő 13 július 2020 - 10:51:17
Július 13-ától egy sínpáron visszaáll a vonatközlekedés Nagymaros és Zebegény között, ahol sárlavina rongálta meg a vasútpályát-jelentette be csütörtökön Rétvári Bencével és Szentkirályi Alexandrával, valamint Spányik Gábor MAHART ügyvezetőjével tartott közös sajtótájékoztatón Nyiszter Tamás, a MÁV vezérigazgató-helyettese. A 70 méteren megrongálódott pályaszakaszt a nyár végére fogják teljesen helyreállítani, addig félpályán, 2-3 perces járatkéséssel közlekednek majd a szerelvények. A nagy sikerre tekintettel maradnak viszont a hop-on-hop-of hajójáratok – erről Rétvári Bence beszélt-aki elmondta: napi 500 forintos jegyáron korlátlan felszállással, és sűrített járatszámmal szállítják egész nyáron Zebegény-Dömös-Nagymaros –Visegrád között a turistákat.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Hétfőtől két szakaszon is javítják a bringautakat.
Feltöltötte esaniko - hétfő 13 július 2020 - 10:49:49
Hétfőtől a váci, Duna-menti kerékpárút két szakaszán is javítási munkák kezdődnek. Kérik a bringásokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a hét első felében, ugyanis a Boronkay iskola alatti és a Buki tó feletti részen jelentős hosszban végeznek útjavítást olyan helyeken, ahol a kitüremkedések és a kátyúk már hosszabb idő óta okoznak bosszúságot a két keréken közlekedőknek. A kisváci szakaszon várhatóan szerdáig dolgoznak majd. A munkálatok miatt terelésre is számítani kell az Árok utca - Építők útja és az Építők útja - Halfogó utca közötti szakaszokon. Külön kérik, hogy a Felső-Gombás patak hídjai közül ne a kerékpárúthoz építettet használják, hanem az attól 150 méterre húzódó, régi 2-es főút mellettit.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Közel 400 térségi diák vesz részt Erzsébet táborban. Idén főleg napközist szerveztek.
Feltöltötte esaniko - hétfő 13 július 2020 - 10:49:13
Idén a biztonságos lebonyolítás érdekében elsősorban napközis táborokat szerveztek az állam által támogatott Erzsébet Program keretében-mondta el keddi sajtótájékoztatóján Rétvári Bence. A képviselő hozzátette: Vácon és térségben –összesen 11 településen mintegy 400 diák táborozik a jelképes, napi 100 forintos díjért, amelyért minden nap négyszeri étkezést, és tematikus programokat biztosítanak a gyerekeknek. Mint elhangzott, ebben a szezonban a környezetvédelmi- és a sporttáborok a legnépszerűbbek. A programot elsősorban rászoruló gyerekeknek hirdették meg, de létszámhatárig minden jelentkezést elfogadtak, tekintettel arra is, hogy a járványhelyzet miatt idén nagyobb szüksége van a szülőknek a gyermekfelügyeletre.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Aggodalmát fejezte ki a PDSZ a táborozó gyerekek kikérdezése miatt.
Feltöltötte esaniko - hétfő 13 július 2020 - 10:46:12
Érzékeny adatokra rákérdező kérdőívet osztogatnak az Erzsébet-táborokban a gyerekeknek a PDSZ szerint. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerdán közzétett felhívásában azt írja: az aggályos tartalmú –de önkéntesen kitölthető- kérdőívekben olyasmikre is rákérdeznek, hogy a gyermek szeretne-e kistestvért, mekkora házban lakik, van-e a családban autó, és milyen végzettsége van a szüleinek, illetve az egyik pontban osztályoznia is kell szüleit. Az íveken a magyar kormány által létrehozott Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért, azaz a KINCS logója szerepel, mely szervezet az Index-nek megerősítette, hogy a kutatás az Erzsébet Alapítvánnyal közös együttműködésük alapján valósul meg. Közleményük szerint egy összesített adatbázisból fognak dolgozni, amelyben a kitöltők semmilyen módon nem azonosíthatók be.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Családi nap az új beköltözőknek. Vác a Tiéd-vasárnap!
Feltöltötte esaniko - hétfő 13 július 2020 - 10:44:10
Ingyenes családi rendezvényre várják az új beköltözőket Vácon most vasárnap, 10 és 16 óra között. A hagyományteremtő céllal megrendezett program a Városházán lesz, ahol gyerekprogramokkal és a barokk belváros megismerését szolgáló vezetett sétával is készülnek az érdeklődőknek. Az eseményre érkezőknek lehetősége lesz megtekinteni Kolodko Mihály szobrászművész világhírű miniatűr alkotásait az önkormányzat épületében. A gyerekeket interaktív kiállítás és bábeladás is várja, de városismereti családi kvízre is be lehet nevezni. A szervezők már 10.00 órára várják a résztvevőket az ingyenes rendezvényre aki nem regisztrált előre az a helyszínen is bejelentkezhet a programokra –tájékoztatta a Híradót a városháza.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Várják a javaslatokat a „Vác Város Szociális Munkáért” díjra
Feltöltötte esaniko - hétfő 13 július 2020 - 10:41:14
Várják a javaslatokat a „Vác Város Szociális Munkáért” cím idei díjazottjaira. A kitüntetés a város közigazgatási területén működő szociális intézmények, vállalkozások és civil szervezetek dolgozóinak, önkénteseinek adományozható. A díjazottakra a város lakosai is tehetnek javaslatot, melyet augusztus 15-ig lehet benyújtani Fehér Zsoltnak, az Emberi Kapcsolatok Bizottság elnökének címezve személyesen a Városháza 123-as irodájában, vagy elektronikus úton a jogasz4@varoshaza.vac.hu email-címen. A díjakat minden évben három személy kaphatja, és novemberben, a Szociális Munka napján adja majd át a polgármester az elismeréseket.Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 09 július 2020
Híradó-2020-07-08
Feltöltötte esaniko - csütörtök 09 július 2020 - 10:32:11
Híradó-2020-07-08


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A koronavírus miatt nem lesz idén Világi Vigalom-de sebaj! Lesz helyette VÁCI NYÁR!
Feltöltötte esaniko - csütörtök 09 július 2020 - 10:31:47
Négyféle programmal is készül az idei nyárra a váci önkormányzat- erről Matkovich Ilona polgármester a Dunakanyar Színház, illetve a művelődési központ vezetőivel és Adorján Attila festőművésszel közösen tartott sajtótájékoztatón beszélt. Bár elmarad a hagyományos Váci Világi Vigalom, 12-én vasárnap a nemrég ideköltözött váciakat várják egy egésznapos rendezvénnyel. A 17-vel kezdődő hétvégén pedig a Váci Nyár programsorozat indul, aminek keretében több helyszínen több műfajban is találhat magának eseményt a kikapcsolódni vágyó közönség.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Elindult Vácon a színházi élet, az évadra nívós programokat ígér a Dunakanyar Színház
Feltöltötte esaniko - csütörtök 09 július 2020 - 10:29:27
Újraindul a színházi élet Vácon- erről a Dunakanyar Színház ügyvezetője, Varga Katalin, a művészeti vezető, Molnár Bence és Orlai Tibor producer beszélt a sajtótájékoztató második részében. Mint kiderült, a teátrum a Madách művelődési központtal együttműködve valósít meg rendezvényeket, de remélhetően ősszel az évad is elindul ismert művészekkel és előadókkal.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:       >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.