ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!
ESTV A FACEBOOK-ON!ÉLŐ ADÁS
csütörtök 20 január 2022
Híradó-2022-01-19
Feltöltötte esaniko - csütörtök 20 január 2022 - 13:11:49
Híradó-2022-01-19


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
„Ne használják politikai célra az Regőczi Atya emlékét”
Feltöltötte esaniko - csütörtök 20 január 2022 - 12:53:45
Jó lenne, ha a helyi Fidesz és a KDNP nem használná fel önös politikai célokra Regőczi atya emlékét, és betartaná azokat a rendeleti szabályokat, amiket még ők alkottak 2016-ban: elhunyt személyről csak a halálát követő 20 év múlva lehet közterületet elnevezni. Így reagált az ellenzéki összefogás arra a fáklyás felvonulásra, amit a helyi Fideszes képviselő szervezett annak érdekében, hogy nyomatékosítsák: Regőczi Istvánról kívánnak utcát elnevezni Vácon. A Pető Csilla által kezdeményezett aláírásgyűjtés és demonstráció végül okafogyottá vált, mert az ívek átvételekor Inotay Gergely alpolgármester azt hangsúlyozta, hogy az ellenzéki többségű testület és a városvezetés is tiszteletben tartja a karitatív szolgálatai miatt közkedveltté vált Regőczi atya emlékét és ők is támogatják, hogy közterületet nevezzenek el róla. A mai ülésen pedig az is kiderült, hogy a jogi szabályozások figyelembevételével erről majd csak a választások után fog dönteni a testület.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megdrágul az alapszámla
Feltöltötte esaniko - csütörtök 20 január 2022 - 12:50:11
A csak alapszintű banki szolgáltatást igénylők számára egykor kedvezményesként bevezetett, úgynevezett alapszámla korábban sem volt olcsónak nevezhető, de most jócskán megdrágul majd a díja- állítja az azénpénzem.hu. A számlavezetésért havonta kérhető összeget ugyanis a jogalkotók a minimálbérhez szabták, ami idén januártól jelentős mértékben nőtt.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szombaton írják a központi felvételit a nyolcadikosok
Feltöltötte esaniko - csütörtök 20 január 2022 - 12:48:46
Szombaton tartják az idei középiskolai felvételiket, így azoknak a diákoknak, akiknek leendő középiskolája előírta, írásbeliznie kell matematikából és magyarból. 10 órakor Vácon is fokozott egészségügyi óvintézkedések mellett kezdődik meg a nyolcadikosok központi felvételi vizsgája, és ahogyan tavaly, idén sem léphetnek be a kísérő szülők az oktatási intézményekbe. A védőmaszk viselése az írásbeli vizsga alatt a diákoknak ajánlott, a felügyelő tanárok számára viszont kötelező. A kijavított vizsgalapokat ezúttal nem lehet majd személyesen megnézni, azokat a megoldókulccsal és az elért pontszámokkal együtt a regisztráció során megadott email-címre küldik el az iskolák.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Az infláció az összes lakossági réteg pénztárcáját súlyosan érinti
Feltöltötte esaniko - csütörtök 20 január 2022 - 12:45:12
Egyre inkább összezárul az olló a rekordinfláció hatására a magyar társadalom rétegei között, ebben pedig nem kis szerep jut a koronavírus-járványnak- mutat rá a Pénzcentrum. A gazdasági válság hatásai a járvány első évében nem ugyanúgy érintették ugyanis a nyugdíjasokat, az alacsony jövedelemből élőket, vagy a három gyermeket nevelő családokat, 2021-re viszont ezek a különbségek jelentősen szűkültek. Amíg 2020 nagy vesztesei a kispénzűek és a nyugdíjasok voltak, addig tavaly - úgy tűnik - fordult a kocka.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - csütörtök 20 január 2022 - 12:44:36
Két hete, január 4-én kezdte el a felkészülését az NB III február közepén esedékes tavaszi rajtjára a Vác FC.Mint arról korábban beszámoltunk, a mieink a tervek szerint február 13-án a Makó elleni hazai bajnokival indítják a 2022-es tétmérkőzések sorát. A Vác jelenleg még éppen bennmaradó pozícióban, a 20 csapatos Közép csoport 16. helyéről vág majd neki a hátralévő 18 mérkőzésnek. Ezek közül 10 lesz hazai környezetben, nyolc pedig idegenben. A mieinknek az eddig megszerzett 18 ponthoz kell annyit gyűjteni, hogy ne legyen gond a harmadosztályú tagság megtartásával.A két hete folyó edzésmunka közben a tervezett kilencből már két előkészületi találkozót is megvívott a csapat. Előbb a Budaörs ellen nyert a Csank-legénység 2-0-ra, majd az élvonalbeli Újpest második csapatát verte 2-1-re.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 18 január 2022
Híradó-2022-01-17
Feltöltötte esaniko - kedd 18 január 2022 - 08:52:43
Híradó-2022-01-17


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vasárnap emlékeztek meg a dunakanyari svábok elhurcolásáról.
Feltöltötte esaniko - kedd 18 január 2022 - 08:26:55
Január 16-án, vasárnap délelőtt emlékeztek meg Nagymaroson, a dunakanyari svábok elhurcolásáról. 77 éve, 1945 januárjában Nagymarosról, Kismarosról és Zebegényből 550 embert vittek el kényszermunkára, akiket elsősorban német származásuk miatt vagoníroztak be, hogy a II világháborúban, a Vörös Hadsereget ért veszteségeket kárpótolva részt vegyenek a Szovjetunió újraépítésében. A Nagymarosi Szent Kereszt Felmagasztalása templomban tartott eseményen Beer Miklós celebrált misét, majd Rétvári Bence EMMI parlamenti államtitkár és Heinczinger Balázs polgármester tartottak beszédet. Az 1944-decemberétől országszerte összeszedett és a kényszermunkára deportált civilek, köztük a dunakanyari svábok is mintegy 3-5 év múlva térhettek vissza otthonukban, de sokan közülük a rossz körülmények és nehéz munka miatt a gulagokban hunytak el. Legújabb becslések szerint a történelmi Magyarország területéről 250-300 ezer magyar ajkú embert vittek el munkatáborokba, közülük 65-70 ezerre tehető azoknak a száma, akiket német származásuk miatt vagoníroztak be a málenkij robotra. A három település már évek óta közösen tartja a rendezvényt, a dunakanyari svábok 2020-ban konferenciát és egy 130 kilométeres emléktúrát is szerveztek az elhurcoltak tiszteletére.email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ismét határsértőket
Feltöltötte esaniko - kedd 18 január 2022 - 08:26:22
Szlovák és magyar rendőrök rendszeresen végeznek közös ellenőrzéseket a vasút nemzetközi szerelvényein és az állomások környékén. Legutóbb január 13-án zárult sikerrel az akció, amikor öt embert gyűjtöttek be. A magukat szír és tunéziai állampolgárnak valló férfiak jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért előállították őket. Meghallgatásukat követően, a hatályos magyar jogszabályok szerint mindannyiukat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Váci Rendőrkapitányság munkatársai a jövőben is folytatják a szlovák rendőrökkel közös járőrszolgálatot- tájékoztatott a Police.hu.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Jégről mentettek a tűzoltók
Feltöltötte esaniko - kedd 18 január 2022 - 08:25:17
Amikor valaki alatt beszakad a jég, még ha nem is merül el teljesen, nagyon gyorsan kihűl. Egy átlagos testalkatú embernek néhány perc alatt annyira lecsökken a testhője a 0 fokos vízben, hogy alig van esélye az életben maradásra.Egy ilyen baleset mentési akciója során a gyorsaság a legfontosabb, ezért tartanak a váci katasztrófavédők is minden évben gyakorlatot, amikor a ligeti tavon szimulálják egy jégbe szakadt áldozat kimentését.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Pénteken ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját
Feltöltötte esaniko - kedd 18 január 2022 - 08:23:35
A Himnusz kéziratának elkészültére emlékezve évente január 22-én ünnepelik hazánkban a Magyar Kultúra Napját. Idén az ünnepséghez kapcsolódó hagyományos váci gálaműsor január 21-én pénteken 18 órakor kezdődik a Madách Imre Művelődési Központ színháztermében. A Kultúra Magyar Városában az ünnepséget megelőzően 17 órakor az Új Szalon Váci Alkotóművészek Egyesületének szervezésében nyílik kiállítás az Emeleti Galériában, amelyet Németh Árpád festőművész, a kiállítás kurátora nyit majd meg.A 18 órakor kezdődő színháztermi gálaesten Inotay Gergely alpolgármester mond ünnepi beszédet, majd átadják a Vác Város Művészeti Díja, a Vác Város Művelődéséért és a Vác Város Közművelődését Segítő Munkáért kitüntetéseket. Az ünnepségen a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar működik közre Farkas Pál karmester vezetésével.A gálaestre ingyenes belépőjegyek igényelhetők a művelődési központ jegypénztárában. Az eseményen a maszkhasználat kötelező.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - kedd 18 január 2022 - 08:22:44
A papírformának megfelelően vereséget szenvedett a váci kézilabda együttes Romániában, az Európa Liga csoportkörének első, váci érintettségű találkozóján. Az első félidő nagy különbsége után végül: Valcea – Váci NKSE 39-29.A váciak busszal utaztak a szomszéd országba és három és fél órával az érkezés után 15 benevezett kézilabdázóval vették fel a küzdelmet. Ottó Katalin vezetőedző hangsúlyozta, hogy sok cserével minél több játékosnak szeretne bizonyítási lehetőséget adni, hiszen még csak most indult a mieink megerőltető tétmérkőzés sorozata.Diószegi Nikolett dobta az első gólt, ám csupán 3-3-ig tudta megkérdőjelezni a pontok sorsát csapatunk. A védekezésünk egy lyukakat tartalmazó sajthoz hasonlított, az első percek után pedig a kapusvédések is elmaradtak. Nem csoda, ha egy 9-1-es periódussal nagyon hamar eldöntötték a hazaiak a találkozót. Ottó Katalin kétszeri időkérése is csak arra volt jó, hogy a nyitottabb védőfalunkkal már tartani tudtuk szünetig a kialakult tízgólos különbséget. A második játékrész elején felváltva estek a találatok. Az első 8 perc most 4-4-re alakult. A mieink lassították a játékot és ebbe fokozatosan belealudtak a románok is. Kellemes meglepetésre a váci cserék remekül játszottak, különösen Bárdy Noémi villogott. Hét góljával a 48. percben hattalálatnyi hátrányra jöttek fel a váci lányok. A záró tíz percben ismét erősített a Valcea és a lefújásra visszaállította a szünetbeli előnyét.Két eltérő félidőt követően tehát a gyenge védőmunkája miatt elvesztette sanszát a pontszerzésre a VNKSE. A folytatás bajnoki erőpróbát hoz a váciak számára. Január 19-én szerdán este hatkor a tervek szerint a már több alkalommal elhalasztott Kisvárda elleni hazai mérkőzés következik.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:       >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.