ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!
ESTV A FACEBOOK-ON!ÉLŐ ADÁS
csütörtök 28 április 2022
Új frekvenciára kerül az ESTV
Feltöltötte esaniko - csütörtök 28 április 2022 - 13:13:13
Kedves Nézőink! Május 17-től a Vodafone vezetékes hálózatán új frekvenciára kerül az ESTV. Ezt a változást egyes TV készülékek nem követik le automatikus áthangolással. Amennyiben Vodafone mediacarddal veszi igénybe a digitális TV szolgáltatást és a megszokott helyen nem találja a helyi TV csatornákat, kérjük hangolja újra TV készülékét. Ehhez segítséget talál a mediacard használati útmutatójában, illetve a weboldalon. A változást a mediaboxok automatikusan lekövetik, így ezeken az eszközökön nem szükséges újra hangolást kezdeményezni.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 26 május 2022
Híradó-2022-05-25
Feltöltötte esaniko - csütörtök 26 május 2022 - 08:55:38
Híradó-2022-05-25


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Bekamerázzák a szelektív szigeteket
Feltöltötte esaniko - csütörtök 26 május 2022 - 08:48:16
Egyhangúlag döntött a váci testület: bekamerázzák a szelektív szigeteket. Folyamatos problémát jelent a városban, hogy miközben az új hulladékudvarban térítésmentesen leadhatók a feleslegessé vált holmik, a kukák környékére mégis rendszeresen hordanak lomokat. Februártól már egy állami cég üríti a kukákat és szállítja el a házak elől a zöld és a szelektív hulladékot, de az illegálisan lerakott szemetet továbbra is az önkormányzat kénytelen összeszedni, ami jelentősen többletkiadást jelent a városi költségvetésnek, vagyis végső soron a váci adófizetőknek.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Újabb külföldi diákok érkeztek az Erasmus program támogatásával Vácra
Feltöltötte esaniko - csütörtök 26 május 2022 - 08:47:11
Az Erasmus Program részeként ismét külföldi diákok érkeztek a váci Selye János Egészségügyi Szakgimnáziumba. A Szlovénia Szerbia Olaszország és Törökország intézményeiből érkező fiatalok ötnapos tartózkodásuk során több programban is részt vesznek, a váci városházára is ellátogattak, ahol a város múltjával is megismerkedtek.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kihelyezték a dohányozni tilos táblákat a főtérre
Feltöltötte esaniko - csütörtök 26 május 2022 - 08:46:00
Dohányozni tilos felirattal figyelmeztető táblákat helyeztek ki a főtérre és a csatlakozó sétálóutcákra azzal a céllal, hogy a káros szenvedélynek hódolókat emlékeztessék: a belvárosnak ezen a részén már nem szabad rágyújtani. A váci önkormányzati képviselők a februári ülésen ellenszavazat nélkül fogadták el azt a rendeletmódosítást, amely a korábbi területekhez képest új helyszíneket is dohányzásmentessé tett.A szigorítást nemcsak a nemdohányzók védelmében hozták, hanem azért is, mert az eldobált csikkeket szinte lehetetlen a terület térkövei közül kiszedegetni- mondta el a Híradónak a körzet önkormányzati képviselője. Jess Kinga szerint az intézkedésnek jóval több támogatója, mint ellenzője van, a kijelölt helyeken és a vendéglátóhelyek teraszain pedig továbbra is lehet dohányozni. A szabályszegőket először figyelmeztetik, később pénzbírsággal sújtják a közterület-felügyelők.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szigorítás jöhet a dohányboltokban
Feltöltötte esaniko - csütörtök 26 május 2022 - 08:44:55
A gyógynövényes hevítőrudak a nikotintartalomtól függetlenül kizárólag dohányboltban forgalmazható termékké válnak a tervek szerint - közölte a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága hétfőn az MTI-vel.A közlemény szerint a piacon kialakult joghézagokat rendezi a közeljövőben hatályba lépő komplex törvénymódosítás, amely jelentős változásokat hoz a hazai dohánypiacon.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megszűnik a 3G Magyarországon
Feltöltötte esaniko - csütörtök 26 május 2022 - 08:39:34
Három hazai mobilszolgáltató is bejelentette már, hogy megkezdik a 3G mobilhálózatok kivezetését Magyarországról- írta meg a Pénzcentrum.hu. Ennek, a szolgáltatók elmondása szerint, leginkább előnyei lesznek a lakosságra nézve, hiszen a döntés a korlátozott frekvenciakészlet jobb kihasználását fogja eredményezni, mivel a felszabaduló sávokat 4G és 5G-re lehet majd használni.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - csütörtök 26 május 2022 - 08:38:31
Az élvonalbeli felnőtt pontvadászat után befejeződtek a különböző korosztályos bajnokságok is. A Dunakanyar Kézilabda Akadémia első csapata az NB II-es felnőtt bajnokságban vitézkedett. A harmadosztály Észak csoportjában 3. helyen záró együttes 16 győzelemmel, 2 döntetlennel és 4 vereséggel 34 pontot gyűjtött és csak egy egységgel maradt le a 2. helyezett Esztergomtól. A házi gólkirálynő a 19 meccsen 76 találatig jutó Bagi Virág lett, de csak két góllal maradt el tőle Szécsi Alexandra. Eredményességéért dicséretet érdemel továbbá a mérkőzésenkénti ötgólos átlagot is túlszárnyaló Kovács Anikó és a súlyos sérüléséig átlag 7 gólt dobó Kurucz Aida is.Az ifiknél is dobogón zárt a DKA együttese. A szintén Németh Lilla által irányított csapat 21 győzelem mellett 5 alkalommal szenvedett csak vereséget. Érdekesség, hogy itt is Bagi Virág szórta a legtöbb gólt: 112 alkalommal zörgette meg az ellenfél hálóját.A váci testvércsapatot 38 pontjával a tabellán a Váci NKSE követi a 4. helyen. A jó szereplésben nagy részt vállalt a 22 bajnokin összesen 155 gólt szerző Perák Csenge.A serdülő korosztályban a Váci NKSE zárt előkelőbb helyen: 19 győzelem, 1 döntetlen és 6 vereség a mérlegük és ez a dobogó 3. fokára jogosította őket. Náluk a házi gólkirálynő, Janicsák Maja 151 találatig jutott.A 14 csapatos csoport 5. helyén végzett a 31 pontot gyűjtő DKA serdülők csapata. Náluk Varga Nóra Szilvia volt a legeredményesebb góldobó.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 24 május 2022
Híradó-2022-05-23
Feltöltötte esaniko - kedd 24 május 2022 - 10:19:51
Híradó-2022-05-23


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megszavazták a képviselők a HÉSZ módosítás megindítását
Feltöltötte esaniko - kedd 24 május 2022 - 10:18:11
Kiemelt fejlesztési területté nyilvánította az önkormányzat azt a DMRV tulajdonban lévő földterületet, amelyen a vízmű a Samsung szennyvíz tisztításához szükséges új telephelyének felépítését tervezi. A Helyi Építési Szabályzat módosítását a lakosság a lakhelyétől függetlenül véleményezheti, így az eljárás részét képezi majd egy lakossági fórum, ahol a váci polgárok részletesebben megismerhetik a város déli részére tervezett beruházás körülményeit. Mint ismert a kormány 32 milliárd forintot biztosítja gödi Samsung akkumulátorgyár vízzel történő ellátásának fejlesztéséhez. Ahhoz viszont hogy a váci vízmű építkezése elindulhasson, a váci önkormányzatnak módosítani kell a Helyi Építési Szabályzatát. Ezt a folyamatot köti az önkormányzat a nyílt lakossági meghallgatáshoz, ami befolyásolhatja a továbbiakban a változtatási folyamatot.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Függetlenként folytatja a polgármester- újabb gondok a Samsung körül
Feltöltötte esaniko - kedd 24 május 2022 - 10:15:57
Szerdától függetlenként folytatja politikai munkáját Balogh Csaba, Göd polgármestere – írta meg egy sajtóközleményre hivatkozva a Telex. Balogh Csaba azért lépett ki a pártból, mert úgy gondolja, hogy városvezetői feladatait független polgármesterként jobban el tudja majd látni. A Momentum és Balogh Csaba ügyek mentén továbbra is együtt fognak dolgozni, a két fél a jövőben is szövetségesként tekint egymásra – fogalmaz a közlemény. Mindeközben Göd Facebook oldalán élő közvetítésen lehetett követni azt a lakossági fórumot, amelyen az utóbbi évek legtöbb témáját adó Samsung gyár legújabb környezetszennyezésével kapcsolatban tartott a Gödért Egyesület.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Hétvégén ismét ingyenes programok zajlottak Vácon
Feltöltötte esaniko - kedd 24 május 2022 - 10:14:22
Az önkormányzat támogatásával ismét ingyenes programok várták a hétvégén, a kikapcsolódni vágyókat Vácon. A 10. Motoros Találkozó és Családi Napok rendezvénysorozat keretében idén is több száz motoros látogatott el a városba, akiket Matkovich Ilona polgármester köszöntött a Konstantin téren, majd a szokott módon a vasparipások felvonulásával hivatalosan is elindultak a programok. Pénteken Tóth Andi adott koncertet, szombaton és vasárnap a Pokolgép, illetve GanxstaZolee és Kartel szórakoztatta a Dunapartra érkező közönséget. Napközben családi programok is zajlottak a rendezvény helyszínein, de az ételek és italok széles kínálatából is válogathattak bőven azok, akik a kulináris élvezetek miatt látogattak el a 10. váci motoros találkozóra.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:       >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.