ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


péntek 29 május 2020
Rendeletben szabályozzák az utazási kártérítéseket. Senki nem veszítheti el a pénzét.
Feltöltötte esaniko - péntek 29 május 2020 - 15:33:17
Rendeletben szabályozta a kormány, hogyan kell kártalanítani az ügyfelelet az elmaradt utazások miatt. A Magyar Közlönyben elérhető szabályozás értelmében a korábban befizetett, de a koronavírus miatt meghiúsult utazások esetében az iroda 2021. augusztus 31-ig érvényes utalvánnyal köteles kárpótolni az érintetteket, amelynek elfogadásáról 15 napon belül kell nyilatkozni. Aki nem kéri a vouchert, annak az utazási iroda köteles visszafizetni a teljes összeget.Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Engedélyezték a szabadtéri rendezvényeket. Kötelező a távolságtartás.
Feltöltötte esaniko - péntek 29 május 2020 - 15:32:09
Zenés-táncos rendezvényt még nem, de színházi előadást, kiállítást, irodalmi, vagy könyvszakmai programot, filmvetítést és sportrendezvényt már lehet tartani csütörtöktől, de csak szabadtéren. A Magyar Közlönyben szerdán éjjel megjelent kormányrendelet szerint, ha a meghatározott feltételeket a rendezvény szervezője biztosítja, a szabadtéri rendezvény megengedett.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szabadtéri koncertek Vácon. Komoly- és könnyűzene is felcsendül a hétvégén.
Feltöltötte esaniko - péntek 29 május 2020 - 15:31:45
Több szabadtéri koncert is zajlik hétvégén Vácon. Ma délután 17 órától a Katáng együttes várta a kisgyermekes családokat a főtéren, szombaton pedig két helyszínen is zenélnek a Concerto Budapest Szimfonikus Zenekar vonós művészei. Egy EMMI által támogatott pályázat keretében a kvintett 11 órakor a főtéri Irgalmasrendi Kórház előtti díszkútnál, 12 órakor pedig a Duna-parti Zenepavilonnál muzsikál. Szombaton este 18 órától is szállnak majd a dallamok a Március 15. téren, akkor a váci Kitti Live zenekar tagjai, Patrik Judit és Oláh Imre, mint JucImi duó mutatkozik be a nagyközönségnek, de vasárnap, gyereknapon szintén szól majd a nóta, 15 órától Faludi Szilvia és Schmidt Mátyás lép majd fel.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Elmarad a Fut a Vác. Ősszel sem várható a pótlás.
Feltöltötte esaniko - péntek 29 május 2020 - 15:26:50
Elmarad idén a Fut a Vác-tájékoztatta a sajtót a szervező. Bíró György közleményében azt írja: a járványhelyzet miatti korlátozások nem teszik lehetővé június 7-re tervezett tömegsport rendezvényt, ezért a következő váci programjuk a Mikulásfutás lesz, amelynek tervezett időpontja december 6-a.
A téli versenyre való jelentkezést akkor fogják elindítani, amikor a törvény lehetővé teszi az 1000 fő feletti szabadtéri tömegsport rendezvények megtartását. A közlemény kitér arra is, hogy a Dunakeszire tervezett Fut a Keszit ősszel pótolják, ha a rendeletek engedik, a soron következő 30. Fut a Vác pótidőpontja viszont bizonytalan.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Pünkösd ünnepe
Feltöltötte esaniko - péntek 29 május 2020 - 15:26:41
A húsvét és a karácsony után a harmadik legnagyobb keresztény ünnep a pünkösd.Az Újszövetség részletesen leírja, hogy az egyház születésnapját is jelentő pünkösdkor miként szállt le Jézus Krisztus által a megígért Szentlélek a tanítványokra. A Szentlélek kiáradt az apostolokra, betöltötte őket megvilágosító kegyelmével, hogy képessé váljanak Jézus missziós parancsának teljesítésére.Az ünnep elnevezése a görög pentekosztész, azaz ötvenedik szóból származik, a napja pedig minden évben május 10-e és június 13-a közé, a húsvét utáni ötvenedik napra esik. Régen a befejezett aratásért is ilyenkor mondtak hálát az emberek, ezért a keresztény ünnephez számos népszokás társult. A magyar pünkösdi szokások számos vonásukban az ősi tavaszünnep pogány rítusainak emlékét is őrzik. A legnagyobb keresztény ünnepeket egyébként nem csak a vallásos emberek tartják meg, pünkösdöt 1993-ban Magyarországon is munkaszüneti nappá nyilvánították. A pünkösd üzenetéről bővebben Torma Joel atyával beszélgetünk a spiritusz hétfő adásában.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 28 május 2020
Híradó-2020-05-27
Feltöltötte esaniko - csütörtök 28 május 2020 - 11:09:01
Híradó-2020-05-27


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Korlátozták az építési tevékenységek idejét
Feltöltötte esaniko - csütörtök 28 május 2020 - 10:21:06
Szigorított az önkormányzat a városon belül zajló, valamint a külterületeket érintő építkezések rendjen, egészen pontosan: időhatárok közé szorították a zajjal járó munkálatokat. Vácon korábban is volt már zajrendelet, ez azonban nem tért ki részletesen az építési tevékenységek időbeli korlátozására. A múlt héten a polgármester ezért olyan módosított rendeletet fogadott el, amely ezekre vonatkozóan is pontos időkereteket jelöl ki.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Segítséget kérnének azok, akiknek nagyobb zöldterület kell karbantartaniuk.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 28 május 2020 - 10:19:17
Nem támogatja a Fidesz-KDNP koalíció a közterületek rendben tartásáról szóló rendeletmódosítást, ami szerint az ingatlantulajdonosoknak nem csak két méterig, hanem az útpadkáig kell gondoskodniuk a járó- és zöldfelületek tisztántartásáról. A város volt kereszténydemokrata alpolgármestere szerint ezzel feladatot ruház át a város a lakosságra, aminek következményeképpen csökkenteni kellene a kommunális adót. A deákvári ingatlantulajdonos ugyanitt arról beszélt, hogy ő eddig is rendben tartotta a területet, de a szabadtéri égetés korlátozásával és a zöldzsákok árának három-és félszeres emelésével, jelentősen megnő a terület tisztántartásának költsége, ezért segítséget várnának az önkormányzattól.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Plusz zsákokat kapnak azok, akikhez nagyobb területek tartoznak.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 28 május 2020 - 10:16:09
Az Összefogás frakció alpolgármestere szerint azt várják el tőlük a váciak, hogy rendezettebb legyen a város, ezért az új vezetésnek fontos tisztázni, hogy mi a lakosság feladata, és mi az, ami az önkormányzaté. Az alpolgármester egyben elmondta: a deákvári lakóval is zajlott erről egyeztetés, de minden olyan további ingatlantulajdonos esetében, ahol 4 méternél nagyobb zöldterületet kell rendben tartani, azoknak 10 zsákot biztosítanak ingyenesen. Kiss Zsolt szerint a volt KDNP-s alpolgármester az előző két ciklusban sem oldotta meg a sajtótájékoztatóval érintett terület problémáit, a 2016-ban megemelt kommunális adó pedig egy olyan bevétel, ami számos általános feladatra nyújt fedezetet.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Tótváradi-Nagy Bence tag lett a színház felügyelőbizottságában
Feltöltötte esaniko - csütörtök 28 május 2020 - 10:13:54
Tótváradi-Nagy Bencét delegálta a Váci Dunakanyar Színház felügyelőbizottságába Matkovich Ilona polgármester egy összeférhetetlenség miatt megüresedett helyre. A képviselő új feladatát díjazás nélkül látja el, mivel már tagja a Vác Piac Kft. felügyelőbizottságának is.A városháza honlapján közzétett cikk egyébként emlékeztet arra, hogy egy önkormányzati ellenőrzés nemrég kiderítette: az egyik volt alpolgármester és egy korábbi képviselő is milliókat vett fel jogtalanul több bizottsági posztért az elmúlt ciklusokban. Tótváradi-Nagy Bence jelenleg a kultúráért felelős Emberi Kapcsolatok Bizottságában, illetve a Pénzügyi-Ügyrendi Bizottságban is dolgozik.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Városi pályázatokra várják a jelentkezőket
Feltöltötte esaniko - csütörtök 28 május 2020 - 10:12:52
Két újabb pályázatra várja a jelentkezőket az önkormányzat. A hivatalos városihonlap „Pályázatok” rovatában találhatók meg a kiírások, melyektől az eddigi tevékenységekre kifizetett közpénzek csökkenését várják- tájékoztatta a Híradót Kiss Zsolt, a Beszerzési Munkacsoport elnöke. Most a deákvári laktanya portaszolgálatára és a főtéri kamerarendszer kiépítésére várják a jelentkezőket.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Pénteken nyit a strand. A hatályos szabályok szerint fog működni.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 28 május 2020 - 10:10:54
Pénteken kinyit a váci strand. A héten feltöltik a kültéri medencéket, és még egy hatósági ellenőrzéssel bevizsgálják a víz minőségét is, pénteken reggel 6 órától pedig várnak minden úszni- és fürdőzni vágyót. A strandolás szabályai azonosak a hatályos központi előírásokkal, amelyekről a pénztárnál lehet tájékozódni. A belépőjegyek ára hosszú évek stagnálása után idén megemelkedett, a váci lakosokra, diákokra, nyugdíjasokra, illetve a délutáni érkezőkre vonatkozó kedvezmények azonban továbbra is élnek. A váci strandon a hagyományos úszótáborokat is megtartják, péntektől lehet elkérni a jelentkezési lapokat a pénztárnál.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:   <<        >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.