ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


kedd 27 október 2020
Egy év munkáját értékelték az alsóvárosi képviselők
Feltöltötte esaniko - kedd 27 október 2020 - 12:30:09
Országos viszonylatban is mintaértékű az az együttműködés, ami a váci testület különböző politikai platformjairól érkező képviselői között tapasztalható. Ezt Fehér Zsolt mondta az Összefogás Vácért frakcióról azon a sajtótájékoztatón, amelyen a három alsóvárosi képviselő együtt számolt be a megválasztásuk óta eltelt egy év munkájáról. Fehér Zsolt, Ferjancsics László és Kiss Zsolt többek között az útfelújítások-, a parkolási lehetőségek bővítése, továbbá a köztisztaság- és a tömegközlekedés javítása terén elért eredményekről ejtettek szót.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Újabb kórházak fogadnak koronavírusos betegeket, köztük a váci is
Feltöltötte esaniko - kedd 27 október 2020 - 12:25:32
Bővült a Covid-ellátásba bevont egészségügyi intézmények köre, eszerint mostantól a váci kórház is fogadja a koronavírusos betegeket. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere vasárnap arról beszélt, hogy Európa több országához hasonlóan Magyarországon is a járvány meredeken felszálló szakaszában vagyunk, ezért újabb hat vidéki kórház fogad a jövőben Covid-betegeket: a váci Jávorszky Ödön Kórház, a ceglédi Toldy Ferenc Kórház, az esztergomi Vaszary Kolos Kórház, a hatvani Albert Schweitzer Kórház, a Bajai Szent Rókus Kórház és az Orosházi Kórház. Ezeknek az intézményeknek az összes finanszírozott ágyszámuk 20 %-ával kell felkészülniük a vírusbetegek ellátására-adta hírül az MTI.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Lombszívóval növelik a városi levélgyűjtés hatékonyságát.
Feltöltötte esaniko - kedd 27 október 2020 - 12:24:36
Mostantól lombszívóval gyűjti az avart a Váci Városfejlesztő Kft. Az újonnan beszerzett gép jóval hatékonyabb, mint a hagyományos kézi gyűjtés, mert a munka gyorsabbá válik, kevesebben kellenek hozzá, ráadásul az eszköz le is aprítja a leveleket, így hatszor annyit lehet egyszerre elszállítani, mint korábban-mondta el a Híradónak a holding zöldterület-fenntartási vezetője. Dedinszky Gyula arról is beszélt, hogy terveik szerint hamarosan saját ágdarálója és kosaras autója is lesz a Városfejlesztőnek, amelyekkel tovább tudják növelni a hatékonyságot.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A Meseország mindenkié miatt írt nyílt levelet a polgármesternek a váci Mi Hazánk
Feltöltötte esaniko - kedd 27 október 2020 - 12:23:23
Miután a Mi Hazánk Mozgalom tiltakozását fejezte ki a Meseország mindenkié című könyv kiadásával kapcsolatban, több budapesti és vidéki önkormányzat megtiltotta a hasonló tartalmú nyomtatványok megjelentetését az óvodai és oktatási intézményekben- erről Csereklye Krisztina, a szervezet váci elnöke beszélt sajtótájékoztatóján. A témával kapcsolatban küldött nyílt levelet Vác polgármesterének, amiben azt kérdezi, milyen lépéseket tesz a városvezető az LMBTQ tartalmak terjedésének megfékezésére a városi intézményekben.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Motoros ütközött egy személyautóval
Feltöltötte esaniko - kedd 27 október 2020 - 12:21:44
Egy személygépkocsi és egy motorkerékpáros ütközött össze szombaton délelőtt a 2-es főút 41-es kilométerénél, Vác közelében- tájékoztatta a Híradót Csámpai Attila, a katasztrófavédők megyei szóvivője. A balesetben a motoros súlyos sérüléseket szenvedett, őt a váci mentősök a Honvéd Kórházba szállították. Az ütközés következtében összetört és forgalmi akadályt okozó járműveket a váci hivatásos tűzoltók átvizsgálták, majd áramtalanították, az úttestre kifolyt nagy mennyiségű olajat és üzemanyagot pedig semlegesítették és eltakarították. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszt lezárták.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - kedd 27 október 2020 - 11:46:04
A papírformának megfelelően hat nyeretlenül megvívott bajnoki után magabiztosan gyűjtötte be a pontokat a váci focicsapat a sereghajtó otthonában: Majosi SE – Vác FC 1-7.

A Váci NKSE hivatalos tájékoztatás szerint a legutóbbi koronavírus teszten a felnőtt játékoskeret három játékosának is pozitív lett az eredménye.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 22 október 2020
Híradó-2020-10-21
Feltöltötte esaniko - csütörtök 22 október 2020 - 08:43:24
Híradó-2020-10-21


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Új burkolatot kap a sportcsarnok előtti utca
Feltöltötte esaniko - csütörtök 22 október 2020 - 08:42:24
A héten már dolgoznak a munkagépek a város egyik legrosszabb minőségű utcájának rendbetételén. A sportcsarnok előtti Bán Márton utca aszfaltburkolata abból a pénzből készül el, amit a képviselő-testület –az eredetileg erre szánt súlyadó állami elvonása miatt– a költségvetés más soraiból csoportosított át. A munkával az időjárás függvényében az őszi szünetet követő iskolakezdésre készül el a kivitelező cég.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Hétfőn lesz a Virágos Vác verseny díjkiosztója. A nevezők több mint fele részesül elismerésben.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 22 október 2020 - 08:41:34
Hétfőn délután osztják ki a szervezők a Virágos Vácért verseny legszebb kiültetéseiért járó díjakat. A pandémiás év ellenére –vagy éppen azért-közel 500-an neveztek be a városszépítő megmérettetésre, közülük több mint 300-an részesülnek majd elismerésben. Mezei Helga főkertész a Híradónak elmondta: több mint 80 olyan lakos van, aki már legalább négy éve szépíti a környezetét, őket rubin oklevéllel tüntetik majd ki, a legesztétikusabb kiskertek létrehozói pedig a hagyományok szerint tavaszi virághagymákat kapnak majd munkájukért a hétfőn, fél négykor kezdődő díjkiosztó ünnepségen.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A testület több mint 2/3-os többséggel támogatta Varga Katalin kinevezését a Váci Színház élére.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 22 október 2020 - 08:40:13
Tizennégyen jelentek meg a testületi ülésen, közülük tizenegyen támogatták dr. Varga Katalin ügyvezetői kinevezését a Váci Dunakanyar Színház Kft. élére. A pályázat meghallgatása során a Fidesz-KDNP frakció tagjai részéről érkeztek kritikák, így vélhetően ők nem vették fel a szavazólapokat a titkos urnás szavazás során. Varga Katalin megbízással március elején vette át ideiglenesen a színház vezetését, miután Kis Domonkos Márk és a fenntartó váci önkormányzat közös megegyezéssel megszüntette a közöttük létrejött munkaszerződést. Bár Kis Domonkos Márk is tagja volt annak a szakmai grémiumnak, amely 6-3 arányban nem javasolta elfogadásra az új igazgató pályázatát, a tulajdonosi kört képviselő testület, végül, több mint kétharmaddal támogatta Varga Katalin kinevezését. Mint elhangzott, többek között azért, hogy jogilag is rendeződjön az előző időszakban kialakult átláthatatlan helyzet.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Már olvasható a középiskolák honlapján a felvételi tájékoztató
Feltöltötte esaniko - csütörtök 22 október 2020 - 08:39:01
Kedden tették közzé a hazai középiskolák honlapjai a hivatalos felvételi tájékoztatókat, ahol kiderül, hogy a következő tanévtől milyen osztályokat, illetve tagozatokat indítanak a most nyolcadik évfolyamra járó jelentkezők számára. A pályaválasztók és a szülők tájékozódását Vácon az ESTV szerkesztősége is segíti azzal, hogy a város középiskoláinak hetente közel egy órában bemutatkozási lehetőséget biztosít a Hazai című műsorban, amit az adásnapot követően a tévé Youtube csatornájára is föltöltünk. A videómegosztón az ESTV Vác csatornán már megtekinthető a Piarista gimnázium, és a Táncsics szakgimnázium bemutatkozása, csütörtökön pedig a Madách gimnázium igazgatója mutatja be az iskolát. Mire tehát dönteni kell a jelentkezésről, mind a kilenc középiskola filmje visszanézhető lesz a Youtube-on is.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Az interneten keresik a szakembereket a magyarok
Feltöltötte esaniko - csütörtök 22 október 2020 - 08:36:30
A magyarok több mint fele az interneten keres szakembert, szerelőt, akitől elsősorban a megbízhatóságáról tanúskodó digitális jelenlétet vár el - derül ki az NRC Piackutató legújabb reprezentatív felméréséből, amelyet a Távirati Iroda ismertetett a keddi hírei között. Számít a honlap külleme, a felhasználói értékelések, az online elérhetőség, és az átlátható módon feltüntetett árak, amikor az emberek kisvállalkozót választanak.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:   <<        >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.