ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


kedd 13 április 2021
72 százalékra emelkedett az oltáspártiak aránya a Nézőpont felmérése szerint
Feltöltötte esaniko - kedd 13 április 2021 - 09:02:03
Az év eleje óta 45-ről 72 százalékra emelkedett az oltáspártiak aránya a magyar felnőtt-társadalomban, ez rekordértéknek számít - derül ki a Nézőpont Intézet kutatásából.A tavalyi harminc százalék körüli oltási hajlandóság már január elején 45 százalékra emelkedett. Az oltóanyagok bővülő választéka, a jól szervezett oltópontok, valamint a járványfáradtság is hozzájárulhatott ahhoz, hogy az oltáspártiak aránya április elejére 72 százalékra emelkedett - derül az országos, reprezentatív kutatásból. A felmérés azt mutatja: már tízből több mint hét magyar felnőtt tervezi, hogy beoltatja magát, vagy már túl is van legalább az első oltáson

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szerdán és pénteken jön a szűrőbusz Vácra
Feltöltötte esaniko - kedd 13 április 2021 - 09:01:40
A Nemzeti Népegészségügyi Központ hivatalos weboldalának tájékoztatója szerint ezen a héten két napon végez COVID-szűrést Vácon az Országos Mentőszolgálat. A tervek szerint a 14-én szerdán és 16-án pénteken 9-17 óra között a József Attila sétánynál várja a mobil szűrőállomás azokat, akiknél a háziorvos rendelte el a vizsgálatot. A mintavételen szokás szerint gyalog és személyautóval is meg lehet jelenni, utóbbi esetben akár kiszállás nélkül is elvégzik a mintavételt. Ha a gyorsteszt negatív, akkor még egy PCR vizsgálatot is elvégeznek, aminek az eredményét pár napon belül a háziorvos segítségével, vagy a magyarorszag.hu honlapon ismerhetik meg az érintettek.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Fennakadások voltak a Vodafone mobilhálózatában
Feltöltötte esaniko - kedd 13 április 2021 - 09:01:13
Technikai probléma miatt fennakadásokat tapasztalhatott a Vodafone ügyfeleinek egy része hétfőn délelőtt az ország több területén a 2G és 3G szolgáltatások működésében, a szolgáltató szakemberei másfél órán belül elhárították a problémát - közölte a távközlési vállalat az MTI érdeklődésére.Jelezték: néhány ügyfél továbbra is tapasztalhat 3G mobilinternet kapcsán fennakadásokat, nekik a szolgáltató azt javasolja, hogy a készülék repülőgép üzemmódjának be-kikapcsolásával, vagy a készülék újra indításával csatlakozzanak újra a hálózatra.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - kedd 13 április 2021 - 08:59:58
 • A vasárnap lebonyolított döntőkkel befejeződött az olaszországi Vareseben az evezősök kontinensbajnoksága, amelyen a magyar csapatban három versenyző szerepelt a Vác Városi Evezős Club sportlói közül.

 • Mindkét mérkőzésén alulmaradt a váci pólógárda az OB II-es bajnokság középszakaszának befejező napján. Az Egerben megrendezett kettős fordulóban: Vác VSE – Invictus 6-10 és Váci VSE – PTE-PEAC 7-14.

 • Az esélyeknek megfelelően a vendég zöld-fehérek jutottak be a Magyar Kupa legjobb négy együttese közé, miután szombaton kilenc góllal nyerték az egymeccses váci párharcot: Váci NKSE – FTC-RailCargo Hungaria 28-37.


 • Részletek...
  Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
  hétfő 12 április 2021
  Híradó-2021-04-09
  Feltöltötte esaniko - hétfő 12 április 2021 - 10:19:20
  [link]


  A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

  Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
  Tereprendezés a csónakháznál. Civilek helyett szakemberek tették rendbe a Duna-part vár alatti szakaszát.
  Feltöltötte esaniko - hétfő 12 április 2021 - 10:18:44
  Az ígért váci zöld fordulat program keretében zajlik az ún. Kis-Liget tereprendezése. A csónakházat övező terület megtisztítását még a választások előtt megígérte a város jelenlegi vezetése –emlékeztetett a helyszínen Matkovich Ilona polgármester-, a pandémia miatt azonban a civil összefogással tervezett munkát ősszel el kellett napolni. Tovább már nem akarták halogatni-ezért most a Városfejlesztő Kft. végezte el a szükséges bozótirtási, gallyazási és kaszálási feladatokat, így hamarosan újabb, kikapcsolódásra alkalmas zöldterülettel bővül a váci Duna-part-hangzott el a csütörtöki sajtótájékoztatón.

  Részletek...
  Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
  Május 10-én nyitnak a középiskolák. Csak írásbeli érettségik lesznek.
  Feltöltötte esaniko - hétfő 12 április 2021 - 10:17:08
  Május 10-én nyitnak csak a középiskolák és idén sem lesznek szóbeli érettségi vizsgák-jelentette be a miniszterelnök ma reggeli rádióinterjújában. A részletes szabályokra még várni kell a friss Magyar Közlöny megjelenéséig, a bejelentést követően azonban a középiskolák a tavalyi rend szerinti érettségi-lebonyolításra készülnek. Fábián Gábor, a Boronkay iskola igazgatója a Híradónak azt mondta: üdvözli a döntést, hiszen így a tavalyi tapasztalatok és rendszer szerint tudják megszervezni a vizsgákat, de nem minden diák örül az elmaradó szóbeliknek, hiszen az egy javítási lehetőség volt.

  Részletek...
  Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
  Római kori leletek Kemencén. Az egykori vármegye-közponban egy építkezést megelőzően végzett ásatásokat a Tragor Ignác Múzeum.
  Feltöltötte esaniko - hétfő 12 április 2021 - 10:15:06
  Római-kori és vaskori leletek is előkerültek Kemencén, ahol egy építkezést megelőzően végeztek feltárást a Tragor Ignác Múzeum munkatársai. A régészeti munka során több réteget bontottak ki a szakemberek, amelyekből a középkori falu nyomai is felismerhetővé váltak. A kimentett tárgyak között a római korban élt kvádokhoz köthető kerámiák és fibulatöredékek, illetve késő középkori vaseszközök, köztük sarkantyú- és baltadarabok, valamit szögek és vasalatok is vannak. Emellett Árpád-kori kemencéket és egy határoló karósor nyomait is feltárták a váci régészek, akik jelenleg a tárgyak restaurálásán és a leletek kielemzésén dolgoznak.

  Részletek...
  Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
  Magyar Orvosi Kamara: korai még a nyitás
  Feltöltötte esaniko - hétfő 12 április 2021 - 10:13:26
  A kormány szerdától feloldotta a korlátozások egy részét, a Magyar Orvosi Kamara elnökségének álláspontja szerint ez azonban korai, amit honlapjukon egy közleményben is megindokoltak.A Kamara úgy véli, hogy a korlátozások feloldásának jelenleg nincs egészségügyi, járványügyi alapon nyugvó szakmai indoka, és továbbra sem az oltottsági szintet, hanem a járványadatok javulását és az ellátórendszer terhelésének csökkenését tekintik a nyitás feltételének.

  Részletek...
  Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
  SPORT
  Feltöltötte esaniko - hétfő 12 április 2021 - 09:06:51
  Megkezdte az utolsó nyolcmeccses bajnoki sorozatát a váci női kézilabda együttes.
  A hétközi fordulóban nehéz harc árán, de folytatták győzelmi sorozatukat:
  Kisvárda – Váci NKSE 30-31.

  Részletek...
  Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
  csütörtök 08 április 2021
  Híradó-2021-04-07
  Feltöltötte esaniko - csütörtök 08 április 2021 - 11:54:04
  Híradó-2021-04-07


  A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

  Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
  1 fő 10 négyzetméterenként. Életbe lépett az új szabályozás
  Feltöltötte esaniko - csütörtök 08 április 2021 - 11:52:03
  A váci üzletek bejáratára is kikerültek azok a tájékoztatók, amelyekről kiderül: hányan tartózkodhatnak egyszerre a boltban. Mai nappal hatályba lépett ugyanis az a rendelet, mely szerint ismét kinyithatnak a szolgáltatók, így a szépségszalonok, fodrászatok, és a különböző szaküzletek, ajándék-, könyv- és ruhaboltok is. A beltérben azonban –az új szabályozás szerint- 10 négyzetméterenként csak egy fő tartózkodhat. A vásárlói létszámot a nagyobb üzletek jellemzően úgy oldják meg, hogy csak annyi bevásárlókocsit és kosarat tesznek ki, amennyi a maximálisan megengedett létszám.

  Részletek...
  Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
  Oldal:   <<        >>  

  Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
  Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
  Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.