ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


hétfő 20 szeptember 2021
Vízvezeték csere lesz a Budapesti főút egyes szakaszain
Feltöltötte esaniko - hétfő 20 szeptember 2021 - 10:47:42
A DMRV Zrt. arról értesítette Vác önkormányzatát, hogy a Budapesti főút egy szakaszán a következő hetekben ivóvízvezeték cserét végez. Az előzetes egyeztetések alapján szeptember 17-én pénteken és 20-án hétfőn állapotfelmérési munkák zajlanak.A tájékoztatás szerint a Múzeum utca és a Kép utca közötti szakaszt érintő feltárás miatt helyi forgalomterelés ezen a két napon csak a bontási helyeken történik, a munkaárkokat ezután visszatöltik. Így a forgalom hétvégére ugyan visszaengedésre kerül, de a tervek szerint már hétfőn folytatja a kivitelező a bontási és építési munkákat.A kivitelezők a jelzett napokon az arra közlekedőktől fokozott figyelmet és türelmet kérnek. A feltárás a helyi autóbuszok közlekedését nem érinti.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vasárnap Karikatúra Nap a Pannónia Házban!
Feltöltötte esaniko - hétfő 20 szeptember 2021 - 10:46:26
Gazdag programkínálatot ígér a Sajdik Gyűjtemény azoknak, akik ellátogatnak a vasárnapra szervezett Karikatúra Napra. Az egésznapos rendezvénysorozat műsorain ingyen lehet részt venni a Pannónia Ház udvarán, a gyermek- és felnőttkoncertek mellett kézművesfoglalkozás, tárlatvezetés, könyvbemutató és több pódiumbeszélgetés és is várja az érdeklődőket. A délelőtt folyamán az ország vezető karikaturistái rajzolnak vicces portrékat a látogatókról, délután pedig a gyűjtemény vezetője beszélget a karikatúra jelenéről és jövőjéről a műfaj nagyjaival. Este a Cseh Tamás Projekt zenéjével zárul a nap.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Hétvégén Vácdukán rendezik meg a HDR versenyt
Feltöltötte esaniko - hétfő 20 szeptember 2021 - 10:44:27
18-én, szombaton, a vácdukai pokolvölgyben rendezik meg a Hard Dog Race-t. Az akadályokkal nehezítette 6-kilométeres nemzetközi kutyás futóversenyen több százan vesznek majd részt, hogy a legrövidebb idő alatt teljesítsék kedvenceikkel a távot. Az esemény reggel 09.00-kor az alfák versenyével indul, majd a sima 6 kilométeres rajttal folytatódik, ahol csapatokban, illetve falkákban futnak a jelentkezők. A sportágat egy magyar, Afganisztánban szolgált katona találta ki, 2016 októberében rendezte meg először a versenyt. A térségből is indulnak csapatok, és a váci HDR csapat is benevezett a vácdukai Hard Dog Race-re.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Permetezik a közterületek fáit, vásár lesz vasárnap
Feltöltötte esaniko - hétfő 20 szeptember 2021 - 10:37:57
A Váci Városfejlesztő Kft. felhívja a lakosok figyelmét, hogy szeptember 20. és október 4. között, az időjárásfüggvényében Vác közterületein permetezik a platán, hárs és ostorfákat. permetezését végzi.A kijuttatott szerek a méhekre mérsékelten veszélyesek, viszont a vizekre gyakorolt hatásuk kifejezetten veszélyes- olvasható a városháza honlapján. Az élelmezés egészségügyi várakozási idő 21 nap, vagyis ennyit kell várni a termények fogyasztásával, ha permet érte azokat.------ És még egy közlemény: a hagyományoknak megfelelően a hónap harmadik hétvégéjén országos állat- és kirakodóvásárt lesz. A helyszín továbbra is a városi tulajdonú Vásártér, időpontja pedig szeptember 19. vasárnap 6 és 13 óra között. Ugyanitt minden pénteken reggel 6-tól 9 óráig állatpiac is működik.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - hétfő 20 szeptember 2021 - 10:36:58
Bár a Vác FC gyengén kezdte az idei harmadosztályú pontvadászatot, remény volt arra, hogy a három súlyos vereséget követő egy-egy győzelem és döntetlen elindítja a Csank-gárdát a táblázaton felfelé. Aztán vasárnap egy újabb zakóba szaladtak bele a mieink a hazai pályán elszenvedett ötgólos MTK-tarcsi elleni vereséggel. Az volt tehát a nagy kérdés, hogy tartósan a kieső zónában ragad-e a Vác FC, vagy reménykedhetnek a szurkolók egy jobb folytatásban.Az eddig lejátszott féltucat bajnoki közül amikor a mieink vesztesen hagyták el a pályát, minden esetben már az első tíz percben gólt kapott a csapat. Nem volt ez másképp most sem: szabadrúgásból már a 8. percben zörgött a váci háló. Ez aztán felborította a Vác biztonságos védekezésből indított kontrákra épülő elképzelt taktikáját. A félidő végéig küzdelmes mezőnyjátékkal teltek a percek, de újabb gól már nem esett.A fordulást követően mindkét oldalon lassan, körülményesen szőtték a támadásokat, így a védekezéssel megbízott focistáknak nem volt nehéz dolguk az akciók semlegesítésénél. A félidő elején fordulhatott volna a kocka: a gólhelyzetben kitörő váci játékos ellen szabálytalankodó gyarmati fiú azonban megúszta a kiállítást.A hajrá sem hozott eseménydús perceket, nem jutott el helyzetig egyik csapat sem. A végére felpaprikázódott a hangulat és a hosszabbításban a váci Lukács Kelemen piros lapot kapott. Végül egy gyenge nívójú mérkőzésen maradt pont nélkül a Vác.A váciak legközelebb szombaton délután háromtól az NB I-es Zalaegerszeget fogadják a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé kerülésért vívandó mérkőzésre. A találkozót a tervek szerint az M4 Sport élőben közvetíti.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 16 szeptember 2021
Híradó-2021-09-15
Feltöltötte esaniko - csütörtök 16 szeptember 2021 - 10:38:27
Híradó-2021-09-15


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Az utak felújítása mellet további felújításokról is beszélt a Nagyítóban a város polgármestere
Feltöltötte esaniko - csütörtök 16 szeptember 2021 - 09:25:58
A jövőévi költségvetés előkészítése érdekében a nem odázható karbantartásokat is felmérik a következő hetekben, közben azoknak a fejlesztéseknek a listáját is papírra vetették már, amiket 2022-től mindenféleképpen szeretnének elvégezni -emelte ki a Nagyító felvételén Vác polgármestere. Ilyen lesz a Szent István tér közműcseréit követő megújítás, de a hajléktalanszálló is áthelyeznék, valamint megkezdik a lerobban önkormányzati lakások tatarozását is. Mindezekre forrást a laktanya egy részének értékesítéséből és az önkormányzat elmúlt közel két évének gazdaságosabb működtetéséből remél a városvezetés, ennek hozadékából pedig már idén jó néhány terület megszépülhet a városban- mondta Matkovich Ilona. Mint elhangzott, kiemelt prioritást kap a városi utak állapotának rendezése, mely program keretében a belvárosban elsőként a Budapesti főút legkritikusabb szakaszát teszik rendbe.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megerősítették a testvérvárosi kapcsolatot
Feltöltötte esaniko - csütörtök 16 szeptember 2021 - 09:24:55
Ipolyságon járt a váci önkormányzat hivatalos delegációja. A testvérvárosi kapcsolatok erősítését célzó látogatáson a város részéről Kiss Zsolt és Inotay Gergely alpolgármesterek, valamint Alt Gyula, a Váci Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke vett részt. Az Ipolysági járás egykori székhelye ma is magyar többségű, ezért kiemelten fontos volt az előző vezetés alatt megromlott kapcsolat erősítése- posztolta közösségi oldalára Inotay. Gregor István polgármesterrel többek közt Vác és Ipolyság jövőjéről, a lehetséges fejlesztésekről és a szorosabb együttműködésről egyeztettek- derül ki a bejegyzésből.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Egyelőre nem várható a digitális oktatás visszatérte
Feltöltötte esaniko - csütörtök 16 szeptember 2021 - 09:24:20
Megtiltotta a kormány a digitális oktatást azokban az osztályokban, akik már kaphatnak oltást- írja a Népszava. Annak ellenére döntöttek így, hogy a 12-17 éveseknek alig 38 százaléka vette fel eddig a vakcinát.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A mentősöknek ment a legtöbb 1%
Feltöltötte esaniko - csütörtök 16 szeptember 2021 - 09:23:42
Idén is az Országos Mentőszolgálat Alapítványának ajánlották fel a legtöbben adójuk egy százalékát – írta meg a Világgazdaság a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapjára feltöltött adatokra hivatkozva.Az alapítványhoz érkező felajánlások összege az elmúlt két évben csaknem megduplázódott: 2019-ben 121 millió forint támogatást kapott, idén már 308 milliót.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Egységes váci címer
Feltöltötte esaniko - csütörtök 16 szeptember 2021 - 09:23:08
A jelenleg is alkalmazott váci címert a rendszerváltás évében kezdték el újra használni, lecserélve az előző politikai korszak háromkéményes szocialista jelképét. A Szűz Máriás címer már a barokk idején is a város szimbóluma volt. Az utóbbi években viszont annyi helyen jelent meg- több esetben pontatlanul ábrázolva- a váci címer, hogy az önkormányzat megerősítette a rendeletbe foglalt pontos leírást, és Horváth Ferenc levéltárigazgató segítségével, egy mintapéldányt is készíttetett belőle. A digitális grafika mostantól mind színhasználatban, mind az arányokat tekintve biztos támpontul szolgál azok számára, akik a város emblémáját szeretnék valahol feltüntetni.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A Covid miatt most vasárnap szervezik meg az egyébként tavasszal esedékes Naszály túrát
Feltöltötte esaniko - csütörtök 16 szeptember 2021 - 09:21:53
A Covid által kikényszerített két év szünet után ismét megszervezik a hagyományos Naszály túrát, amire e-mailben lehet még nevezni. Az elmúlt három évtizedben leginkább tavasszal megtartott kirándulásra mindig sokan jelentkeztek, a járvány 2020-as terjedése miatt azonban nem tarthatták meg a helyismereti programot, ezért azt most a mobilitási hét keretében élesztik újra. 19-én, vasárnap, 09.00. órakor, a pályaudvarról, busszal indul a csoport, majd Kosdról gyalog folytatják útjukat a résztvevők, akik első állomásként az egykori szénbányához látogatnak el. Innen végig járva a hegygerincet egészen a kilátóig mennek majd, ahol a Dunakanyar panorámáját is megcsodálhatják, eztán a régi kőbányához is eljutnak a kirándulás résztvevői, akik közben sok más érdekesség mellett olyan különlegességgel is megismerkedhetnek, mint a Szent László pénzére keresztelt Nummulites. A 17 kilométeresre tervezett vezetett túra, végül Vácon ér majd véget a délutáni órákban. A Covid járványra való tekintettel idén nem lesz közös ebéd a hegyen, így a szervezők azt kérik, hogy mindenki hozzon magával élelemet, továbbá, hogy a busszal való utazás miatt előzetesen regisztráljanak a nevezes©futavac.hu email címen.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:   <<        >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.