ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


kedd 24 május 2022
Második alkalommal szerveztek hajósfelvonulást a Dunakanyarban
Feltöltötte esaniko - kedd 24 május 2022 - 10:13:30
A turisztikai szezon elindulása alkalmából, másodszorra szerveztek hajós felvonulásta Dunakanyarban. A szobi kikötőben vasárnap Rétvári Bence váci országgyűlési képviselő, Vitályos Eszter szentendrei és Erős Gábor esztergomi képviselők elmondták: a II. Dunakanyari hajós felvonuláson 98 vízijármű vesz részt, a MAHART Budapest nevű felvezetőhajója mellé, Dunaújváros aknamentesítő hajója is csatlakozott. Mint elhangzott: a rendezvényt azért indították el tavaly, hogy ezzel a látványos vízi akcióval hívják fel a figyelmeta Dunakanyar adottságaira. Kiemelték: a közelmúltban Verőcének, Zebegénynek és Szobnak is épült új kikötője, ami új lehetőséget teremt a hajós turizmus számára.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Többszöri felszólításra sem hagyja el az ingatlant a korábbi kulturális tanácsadó
Feltöltötte esaniko - kedd 24 május 2022 - 10:11:21
Lejárt a szerződése, mégsem hajlandó elhagyni az általa használt épületet a korábban kulturális tanácsadóként tevékenykedő műgyűjtő- olvasható a Vác.hu oldalon. Papp László a Káptalan utca 16. szám alatti patinás ingatlanhoz ragaszkodik, amely eddig a váci önkormányzat vagyonkezelésében volt. A város közösségi célokra szerette volna használni az épületet, azonban a kormány ősztől egy zebegényi alapítványnak adta ingyenes tulajdonba. Az önkormányzattöbbször felszólította Papp Lászlót, hogy az ingatlant ürítse ki és adja vissza a Vagyonkezelő részére, ez azonban mostanáig nem történt meg.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Júliusban forgatják a váci múmiákról szóló filmet, statisztaválogatás is lesz
Feltöltötte esaniko - kedd 24 május 2022 - 10:09:26
A forgatás előkészítése zajlik a filmnek, amiben a Fehérek Templomába befalazott múmiák megtalálásának körülményeit és egy -egy régen lehunyt váci személynek a történetét dolgozzák fel az alkotók. Rétvári Bence országgyűlési képviselő és a doku-fikciós műfajban készülő film rendező-producere, Kiss-Stefán Mónika csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: a mozi forgatókönyve már elkészült, a Magyar Nemzeti Filmalap pedig további 300 millió forintot biztosít a Vác imázsát is népszerűsítő 80 perces alkotásnak. Mint kiderült, 29-én vasárnap statisztaválogatást is rendeznek ahova elsősorban régi gyökerekkel rendelkező váciakat várnak.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kitüntetések odaítélésére várják a javaslatot
Feltöltötte esaniko - kedd 24 május 2022 - 10:07:47
Kitüntetésekre várják a javaslatokat a váci polgároktól. A városháza által közzétett felhívásban Vác Város Díszpolgára, valamint Pro Urbe egyéni és közösségi díjak odaítélésére kérik a jelöléseket. A leírásban olvasható, hogy díszpolgár az lehet, aki a város érdekében kimagasló társadalmi, gazdasági, közösségi, kulturális tevékenységet folytat, vagy az életpályája során a város hírnevét öregbítette, esetleg történelmileg is maradandót alkotott. Pro Urbe díjat az a személy, vagy közösség kaphat, aki Vác érdekében kiemelkedőtevékenységet folytatott tudományos, kulturális, sport területen. Adományozható továbbá önfeláldozó és lelkiismeretes munka, vagy életmű elismeréseként is. A kitüntetésekre a javaslatokat részletes indoklással június 15-ig lehet a polgármesternek címezve postai úton, vagy emailben eljuttatni. A további részletekről a vac.hu honlapon lehet tájékozódni, a kitüntetések átadására várhatóan augusztus 20-án, a Szent István napi ünnepségen kerül sor.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - kedd 24 május 2022 - 10:07:08
A Győr jobb összesített gólkülönbségével visszahódította az elsőosztályú női kézilabda bajnokság aranyérmét a második helyezett Fraditól. Az ismét 4. helyen záró váciak a záró fordulóban az ezüstérmes otthonában megalázó vereséget szenvedtek: FTC – Váci NKSE 38-16.Váci gólszerzők: Ballai Borbála 3; Kuczora Csenge 3; Aron Andrea, Hámori Konszuéla, Helembai Fanny és Szondi Zsófia 2-2; Kácsor Gréta és Pálffy Anna 1-1.A bajnoki címet jobb össz gólkülönbségével a Győr nyerte a Fradi előtt. A pontvadászat gólkirálynője a váci Kuczora Csenge lett 190 találattal.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 19 május 2022
Híradó-2022-05-18
Feltöltötte esaniko - csütörtök 19 május 2022 - 09:13:15
Híradó-2022-05-18


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vízvezetékcsere a Márvány tér alatt
Feltöltötte esaniko - csütörtök 19 május 2022 - 09:07:37
Megkezdődött a Márvány tér alatti vízvezeték cseréje. A DMRV műszaki igazgatója a Híradó kérdésére elmondta, hogy a munka egy nagyobb beruházás részeként kerül kivitelezésre, amit azért hoztak időben korábbra, hogy elkezdődhessen a tér önkormányzati felújítása. Mint ismert, a Szent István tér, vagy ahogy mindenki emlegeti, a Márvány tér rendbetételét csaknem két éve határozta el a városvezetés, de a felújítás elkezdését nemcsak a pandémia és az elszabaduló építőanyagárak, hanem számos egyéb előre nem látható körülmény hátráltatta.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A belügyminisztériumhoz kerül az oktatásügy
Feltöltötte esaniko - csütörtök 19 május 2022 - 09:06:39
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete aggályosnak tartja, hogy az oktatást a Belügyminisztérium alá akarják vonni- írta meg az mfor.hu. Az érdekvédelmi szervezet attól tart, hogy a tanárok elbocsátási és áthelyezési tilalom alá kerülnek, továbbá nem tartják megfelelő iránynak a katonai alapú közoktatást sem. Úgy vélik, az iskolarendőrség bevezetése már előfutára lehetett ennek a döntésnek.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ellenőrzik a földhasználatot
Feltöltötte esaniko - csütörtök 19 május 2022 - 09:05:52
A kormányhivatalok megkezdték a 2022. évi határszemle-ellenőrzések végrehajtását. A törvény értelmében a földet a művelési ágnak megfelelő termeléssel kell hasznosítani, vagy megakadályozni a gyomnövények megtelepedését – hívja fel a figyelmet a Vác.hu.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Zajlik a váci dóm belső díszítésének restaurálása
Feltöltötte esaniko - csütörtök 19 május 2022 - 08:12:59
Tavaly áprilisban kezdődött a váci székesegyház felújítása, amire a kormány 4 milliárd forintot biztosít a váci egyházmegyének. Jelenleg is zajlik a dóm belső díszítőelemeinek és a freskóknak a restaurálása, az aprólékos munka nagyjából felével végezhettek eddig a szakamberek. Marton Zsolt megyéspüspök úgy látja, az alapanyagok drágulása ellenére tartható az eredetileg kitűzött cél, de az szinte biztos, hogy az átadás több mint egy évet csúszni fog.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kérdőív a légszennyezettségről
Feltöltötte esaniko - csütörtök 19 május 2022 - 08:11:24
Május 31-ig lehet kitölteni azt az online kérdőívet, amit a Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztálya tett közzé az interneten. A kérdőívet Budapest és környéke légszennyezettségi agglomerációjára vonatkozó, a levegő minőségének javítását célzó intézkedési terv elkészítésének céljából tették közzé. Az anonim módon kitölthető kérdéssor linkje a városháza honlapjáról közvetlenül is elérhető.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szelektív hulladék marad a váci utcákban mit lehet tenni?
Feltöltötte esaniko - csütörtök 19 május 2022 - 08:11:00
Jelentős mennyiségben található szelektív és zöldhulladék a váci utcákon, pedig ott nem lenne szabad tárolni azokat, csak a szállítási napokon szabályos kihelyezni a zsákokat. Az állami hulladékszállító cég ügyvezetője azt állatja, hogy a szelektív zsákok többségét időben összeszedik a házak elől. Feigli Ferenc szerint a probléma abból adódik, hogy a lakosság egy része nem a meghatározott szállítási napokon helyezi ki a szemetet. Ez egyébként szabálysértésnek is minősül, hiszen közterületen nem lehet sem levágott füvet, sem pedig műanyagot tárolni. A váciak egy része viszont arra panaszkodik, hogy többször is előfordul, hogy a megfelelő időpontban kiteszik a szelektívet és a zöldhulladékot, ennek ellenére a hulladékszállító elfelejti azokat begyűjteni. A Kft. ügyvezetője szerint azzal lehetne a problémát orvosolni, ha a lakosság is betartaná a szabályokat, mert így könnyebb visszaellenőrizni a szolgáltatás hibáit.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:   <<        >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.