ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


hétfő 17 január 2022
Híradó-2022-01-14
Feltöltötte esaniko - hétfő 17 január 2022 - 09:27:16
Híradó-2022-01-14


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Nehéz, de sikeres év után programokban gazdag évre készülnek a város kulturális intézményei
Feltöltötte esaniko - hétfő 17 január 2022 - 09:15:33
A világjárvány és az azzal járó következmények ellenére is sikeres évet tudhatnak maguk mögött a váci kulturális intézmények. A művelődési központ időközben szervezeti átalakuláson is átment, év elejétől nonprofit kft-ként folytatják a munkát. Tavaly nyáron kiemelt figyelem mellett indult útjára a város legújabb attrakciója, a felújított Pannónia Házba beköltöző Sajdik gyűjtemény, a Dunakanyar Színház pedig teltházas előadásaival mostanra olyan népszerűségre tett szert, hogy távoli városokból is rendszeresen váltanak jegyet a műsoraira. A pandémia ugyan nem ért véget, de az intézmények lassan megtanultak együtt élni a szigorításokkal, és lassan körvonalazódnak az idei programok is. Egyelőre úgy tűnik, hogy nyáron a hagyományos Váci Világi Vigalom sem marad el, amit két éve a létszámkorlátok miatt volt kénytelen nélkülözni a közönség.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Lakossági fórumot tart az új hulladékszállító
Feltöltötte esaniko - hétfő 17 január 2022 - 09:10:39
A váci kommunális, szelektív és zöld hulladék elszállítását novembertől végző Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. értesítette az önkormányzatot, hogy tevékenységének február 1-től érvényes változásairól lakossági fórumot szervez- tette közzé az önkormányzat a közösségi média oldalán. A polgárok megfelelő tájékoztatása és a változások jelentőségeinek megismertetése céljából meghirdetett tájékoztató fórum a tervek szerint január 19-én, szerdán 18 órától lesz a művelődési központban.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Összeült a Pénzügyi-Ügyrendi Bizottság
Feltöltötte esaniko - hétfő 17 január 2022 - 09:09:59
Megtartotta évnyitó tanácskozását a Pénzügyi-Ügyrendi Bizottság, ahol megvitatták többek között az önkormányzat új Szervezési és Működési Szabályzatának tervezett tartalmát. A város gazdasági társaságainak beszámolóiból az derült ki, hogy november végére az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és bérelt helyiségek, illetve földterületek bérlési és használati díjaiban több mint 157 millió forint tartozás halmozódott fel, aminek a járulékai is jelentős összegre rúgnak. A Váci Távhő Kft. is hasonló gondokkal küzd, a cégnek meg nem fizetett szolgáltatási díjak rendre 100 millió forint körül alakulnak. A költségvetés aktualizálásához benyújtott adatokból azt látszik, hogy az előző két önkormányzati ciklus évi 200 milliós összegével szemben a kormány a legutóbb kért rendkívüli önkormányzati támogatásra mindössze 3 milliót hagyott jóvá.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Belvárosban javítják az utakat
Feltöltötte esaniko - hétfő 17 január 2022 - 09:09:35
Jelenleg Vác belvárosának útjait javítják a Váci Városfejlesztő dolgozói. Az ingadózó hőmérséklet miatt több helyen is megtöredezett a forgalmasabb szakaszokon az aszfalt, amit a holding oldalán bejelenthető hibajegyeken keresztül is jeleztek a lakók az önkormányzati cégnek, de a választókerület képviselője is listát közölt a szép számban keletkezett kátyúkról. Szabó Kornél útkarbantartási részlegvezető elmondta, nem soron kívüli feladatátcsoportosításról, hanem ütemezett munkavégzésről van szó, a kátyúzást városszerte folyamatosan végzik, jelenleg a forgalmasabb belvárosi utcák javítása zajlik.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Malacon kívül szinte mindent megvehet a vasárnapi váci vásárban
Feltöltötte esaniko - hétfő 17 január 2022 - 09:08:28
Vácon január 16-án tartják meg az év első állat-és kirakodóvásárát. A hagyományoknak megfelelően a hónap harmadik hétvégéjén tartják a váci vásártéren a rendezvényt, ahol a régiségek mellett a használati eszközöktől a termelői élelmiszerekig, a portékák széles kínálata várja a látogatókat. Baromfit és egyéb háziállatot is árulnak majd a vasárnap reggel 6 órakor nyitó alsóvárosi piacon, ám hízósertést és malacot most sem lehet majd kapni. Tavaly májustól ugyanis az afrikai sertéspestis miatt tilos ezeket a jószágokat behozni a területre. Bár Vácon nem találtak fertőzött sertést, a szobi járásban már volt intézkedés emiatt, ezért a területi állatorvos egyelőre nem adott engedélyt a váci vásárnak az élősertés árusítására.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - hétfő 17 január 2022 - 09:08:05
A nemzetközi kupában január 29-re halasztott franciaországi mérkőzés helyett a szerdai székesfehérvári bajnoki jelentette élvonalbeli kézilabdásaink idei első tétmeccsét. A bemutatkozás nem remélt fölényes győzelemmel zárult: Alba Fehérvár KC – Váci NKSE 29-37.Fantasztikusan kezdett csapatunk, ezúttal Kácsor Gréta már az első percekben többször a hazai hálóba talált. A meccs elején minden percre jutott egy vendéggól és a 10. percben 3-9-es állásnál időt kért a hazaiak horvát vezetőedzője, aki többek között kapusát is lecserélte.A 13. percben már nyolc találatnyi volt a rendkívül jó támadójátékot produkáló váciak fórja, majd a játékidő negyedénél a fehérvári hölgyekkel szemben már tízzel vezetett a Vác, úgy, hogy Helembai Fanny féltucat gólnál tartott. A biztos vezetés tudatában érkeztek páran a váci kispadról: bizonyítási lehetőséget kapott Aron Andrea, Bárdy Noémi és Kovalcsik Jázmin is.A mérkőzés harmadától néhány váci támadás már gól nélkül ért véget és felváltva voltak eredményesek a csapatok. A játékrész hajrájában is potyogtak a gólok és a mieink nem várt fölényes vezetéssel mehettek pihenőre.A második félidő elején pár vendégpróbálkozást még hárítani tudott az Alba kapusa, de meccs kétharmadáig tartotta előnyét a VNKSE. A záró negyedórára a játék képe nem változott, a sziporkázó váci meccsindítás hamar elrendezte a pontok sorsát.Váci góldobók: Kuczora Csenge 9, Helembai Fanny 8; Kácsor Gréta 5; Hámori Konszuéla 4; Aron Andrea, Diószegi Nikolett, Grosch Vivien, Schatzl Natalie 2-2; Ballai Borbála és Világos Diána 1-1.A Váci NKSE –amennyiben nem szól közbe a pandémia – legközelebb vasárnap 14 órakor az Európa Liga csoportkörében az igen erős és a kupasorozat egyik esélyesének számító román Valcea otthonában szerepel. A mérkőzést a Sport TV1 élőben közvetíti.email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 13 január 2022
Híradó-2022-01-12
Feltöltötte esaniko - csütörtök 13 január 2022 - 09:54:00
Híradó-2022-01-12


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Egyeztetést kezdeményezett a polgármester a Toperini park beruházóival
Feltöltötte esaniko - csütörtök 13 január 2022 - 08:24:30
A Toperini Ipari Parkba tervezett beruházás kapcsán tartottak információs egyeztetést a váci önkormányzat vezetői, és a projektgazda vállalkozás képviselői - számol be róla a Vác.hu. A tárgyalást kezdeményező Matkovich Ilona polgármester a megbeszélés során hangsúlyozta: az önkormányzat támogat minden olyan tervet a város területén, amely elősegíti Vác fejlődését, ez azonban nem veszélyeztetheti a lakosság biztonságát és egészséges életkörülményeit.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A szeretet megtartó erejéről beszélt Inotay Gergely újévi köszöntőjében.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 13 január 2022 - 08:23:43
A Covid –járvány okozta félelem árnyékában élő rászorulók megsegítéséről beszélt a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar újévi hangversenyén tartott köszöntőjében Inotay Gergely. A város alpolgármestere szerint az emberei kapcsolatok megtartásával és az odafigyelő szeretettel lehet átvészelni azt az időszakot, amit a pandémia rávetülő árnyéka okoz a szűkebb és tágabb környezetünkben.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
2023-ra halasztják a diákok külföldi nyelvtanulási programját
Feltöltötte esaniko - csütörtök 13 január 2022 - 08:22:50
A koronavírus-járvány okozta bizonytalan helyzet miatt a váci középiskolások sem vehetnek részt azon a programon, amit még 2019-ben hirdetett meg a kormány- derül ki a Magyar Nemzet cikkéből. Az újságnak nyilatkozó Bartos Mónika, a tanulók célnyelvi országba történő tanulmányútjai koordinációjával megbízott miniszteri biztos azt mondta, ismét elhalasztják a gimnáziumi, szakgimnáziumi, technikumi diákok egyes évfolyamainak lehetőséget biztosító külföldi nyelvtanulási program kezdetét, ami így leghamarabb 2023-ban indulhat.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A turizmus lehetőségeiről szól a mai Nagyító
Feltöltötte esaniko - csütörtök 13 január 2022 - 08:22:13
Nem adta fel azt a tervét Vác, hogy egyszer hozzájut ahhoz a kormány által megítélt 4 milliárdos fejlesztései kerethez, ami a múzeumnegyed kiépítését és a belváros felújítását célozza. Kelecsényi Ágnes marketing- és kommunikációs tanácsadó szerint a városba csábító attrakciók szempontjából fontos, hogy az egyházi épületek is rendezettek legyenek, ugyanakkor egy direkt ezzel a céllal megvalósuló beruházás, mint például a váci múmiákat bemutató múzeumnegyed megvalósítása, lényegesen több célzott utazást realizálhat az idegenforgalom szempontjából. A január 1-től, az önkormányzat tulajdonában lévő Vác és Környéke TDM Nonprofit Kft. ügyvezetőjének megválasztott szakember szerint a pandémia miatt a nagyobb, és tömegesen látogatott városokhoz képest Vác most előnyhöz juthat a csendes és vonzó kisvárosi arculattal, de lényeges előrelépést egy nagyobb szálláshely megépítésével, majd pedig újabb attrakciók megvalósításával érhet el az önkormányzat.

Részletek...
email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:   <<        >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.