ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


hétfő 30 március 2020
Elérhetőek azok a telefonszámok, amiken segítséget kérhetnek a 70-en felüliek a váci önkormányzattól.
Feltöltötte esaniko - hétfő 30 március 2020 - 09:44:31
A bevásárlást és a gyógyszerbeszerzést is megszervezi az idősek számára az önkormányzat, a hétköznapi ebéd házhoz szállításában is segítséget nyújt a városháza amennyiben igény van rá –erről is beszélt Inotay Gergely alpolgármester a szerdai Nagyító élőadásában, amiben a betelefonálók kérdéseire is válaszoltak a műsor résztvevői. A legtöbb érdeklődés a koronavírus terjedésével és annak megelőzésével kapcsolatban érkezett, amire a Helyi Operatív Törzs szakmai tanácsadója, Bánhidi doktor válaszolt.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kátyúznak a Zöldfa utcában
Feltöltötte esaniko - hétfő 30 március 2020 - 09:40:46
Csütörtök reggel lezárták a gépjárműforgalom elől a Zöldfa utca Csányi körút-Kölcsey utca közötti részét. A közel 200 méteres szakaszon a holding dolgozói végeznek útkarbantartást, aminek befejezését péntek délutánra tervezik. A Városfejlesző munkáját jelentősen segíti, hogy a környéken lakók komolyan vették az előzetesen kihelyezett értesítéseket, és autóikkal az útjavítás ideje alatt távolabb parkolnak.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Mit lehet tudni az új típusú koronavírusról?
Feltöltötte esaniko - hétfő 30 március 2020 - 09:38:07
Az koronavírus gyorsan eljutott a kiindulási pontjának számító kínai Wuhanból a világ minden sarkába. Rengeteg látható jele van a terjedésének, az arcmaszkot viselő emberektől kezdve a WC-papír hirtelen hiányáig a boltok polcain. Az egyik vezető tudományos portál, a Medical Xpress az eddigi kutatások eredményét foglalja össze közérthető módon az új típusú vírusról. Az egyik legfontosabb kérdés jelen pillanatban, hogy miként terjed, hogyan lehet elkapni és nem utolsó sorban, milyen módon lehet csökkenteni, vagy elkerülni a megfertőződés esélyét.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A kiszállításra fókuszálnak az éttermek Vácon is.
Feltöltötte esaniko - hétfő 30 március 2020 - 09:37:00
Stratégiaváltásra kényszerültek a járványhelyzet miatt a vendéglátóhelyek is. A legtöbb váci étteremtulajdonos most a kiszállításra fókuszál, egyrészt, hogy megmaradjon a vendégkör, másrészt, hogy legalább minimális bevétellel igyekezzenek túlélni ezeket a hónapokat. Az alapanyagok továbbra is beszerezhetők-mondták el a Híradónak az üzemeltetők, viszont egyre nehezebb hozzájutni nekik is gumikesztyűkhöz, maszkokhoz és az eldobható ételdobozokhoz. Többen már most bezárásra kényszerültek, a nyitva tartó éttermek pedig úgy saccolják, nagyjából két hónapot bírnak ki ilyen körülmények között.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Felhívás építkezőknek. A településképi szabályokat is figyelembe kell venni.
Feltöltötte esaniko - hétfő 30 március 2020 - 09:34:25
Felhívást tett közzé a váci főépítész, amelyben arra kéri az építkezőket, ház-szigetelést, vagy nyílászáró cserét végzőket, hogy mindenképpen csak úgy kezdjenek bele a munkálatokba, hogy ismerik az önkormányzat Településkép védelméről szóló rendeletét. Zöldi Péter arra figyelmeztet, hogy a TKR előírásaival ellentétes anyag-, szerkezet-, és színválasztás, illetve a településképi bejelentési eljárás elmulasztása bírságot és az eredeti állapot helyreállítási kötelezettségét vonja maga után, ami a Polgármesteri Hivatal munkatársait és az építtetőt is feleslegesen terheli meg. A hatályos szabályozás megtalálható a vac.hu oldalon, kérdés esetén pedig a Főépítészi Osztály munkatársaitól lehet felvilágosítást kérni.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 26 március 2020
Híradó-2020-03-25
Feltöltötte esaniko - csütörtök 26 március 2020 - 12:10:23
Híradó-2020-03-25


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Jószomszéd Hálózat. Facebookon is lehet segítséget igényelni és támogatni.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 26 március 2020 - 12:07:58
A Facebookon és telefonvonalakon keresztül is igyekszik hatékonyan összekötni a váci önkormányzat a vírushelyzet miatt segítséget igénylőket és a felajánlókat. A városháza már megszervezte az egyedülálló idősek és rászorulók alapellátását, emellett létrehozták a Jószomszéd Hálózat nevű közösségi oldalt, amelyen bárki tehet felajánlást, és az igényeket is meg lehet írni. Az oldalon egyelőre csak az új tagok köszönetnyilvánításait látni, amely az eredeti szándékot némileg akadályozza.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Visszatértek Vácra az unokázós csalók
Feltöltötte esaniko - csütörtök 26 március 2020 - 12:06:38
Jelentősen megugrott a Váci Rendőrkapitányságra beérkezett hívások száma a térségben megjelent unokázós csalók miatt. A trükkös módszereket alkalmazó bűnözők jellemzően közeli hozzátartozónak kiadva magukat hívják fel telefonon a kiszemelteket, és valamilyen okra, például tartozásra, balesetre hivatkozva készpénzt vagy pénzzé tehető értéket csalnak ki tőlük. Az elkövetési módokban közös, hogy elsősorban idős embereket keresnek fel telefonon, akikre lelki nyomást gyakorolnak és kihasználják jóhiszeműségüket. A kapitányság fokozott figyelmet kér mindenkitől a tolvajok kiszűrésének érdekében.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Online osztályozóvizsgák jöhetnek
Feltöltötte esaniko - csütörtök 26 március 2020 - 12:05:08
Sokan akarnak előrehozott érettségit tenni minden évben, ehhez azonban az adott tárgyból osztályozóvizsgán kell részt venni. Ezek ideje tavasszal esedékes, és az Oktatási Hivatal Eduline-nak adott tájékoztatásából az derül ki, hogy ez a járványügyi helyzet miatt sem változik. A megoldások között felmerül, hogy idén akár online is mód lesz letenni a vizsgát.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Gondban a szállásadók. Több hónapos kieséssel kell számolniuk
Feltöltötte esaniko - csütörtök 26 március 2020 - 12:04:28
Sorra függesztik fel működésüket a térség szálláshelyei. Kiemelten érintettek a koronavírus járvány gazdasági hatásait tekintve a turizmus és a vendéglátás szolgáltatói, és már nem csak Budapesten, hanem vidéken is jelentős a forgalom visszaesése. A Híradó által megkeresett panziótulajdonosok jelentős része arról számolt be, hogy az előre lefoglalt szobákat egészen májusig visszamondták, új foglalás pedig nem érkezik.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Őszre csúsznak a Tavaszi Fesztivál programjai
Feltöltötte esaniko - csütörtök 26 március 2020 - 12:01:49
A koronavírusjárvány miatt bezárni kényszerült a művelődési központ, ezzel nemcsak az ott dolgozó 24 ember került kényszerszabadságra, hanem félbeszakadt a Tavaszi Fesztivál programsorozat és egyéb rendezvények sem zajlanak az intézmény falain belül. A különféle produkciókra előre megváltott jegyek árát megtéríti a ház, de azt ígérik, a belépők jelentős része egy későbbi időpontban felhasználható lesz, vagyis nem érdemes elkapkodni a visszaváltást.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
15 ezer forint lesz az érintéses fizetés értékhatára
Feltöltötte esaniko - csütörtök 26 március 2020 - 12:00:11
Ötezerről tizenötezer forintra emelkedik a PIN-kód nélkül is engedélyezett, érintéses fizetési kártyás vásárlások összeghatára április 15-től- adta hírül kedden a Távirati Iroda. Az összeghatár megemelésével a járvány terjedésének lassításához kíván hozzájárulni a Pénzügyminisztérium, ugyanis így a becslések szerint a vásárlások csaknem 90 százalékánál a vevőnek nem kell megérintenie a terminál billentyűit.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:   <<        >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.