ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 14 január 2021
Ellenzéki városvezetőkkel egyeztetett Matkovich Ilona
Feltöltötte esaniko - csütörtök 14 január 2021 - 14:44:25
Gödöllő, Szentendre és Vác polgármesterei tartottak megbeszélést hétfő délután a városházán. A három ellenzéki városvezető az idei költségvetés lehetőségeiről, továbbá a kormányzati elvonások várható következményeiről osztották meg véleményüket egymással. Matkovich Ilona, Fülöp Zsolt és Gémesi György kifejezték szándékukat, hogy a kulturális és turisztikai területeken szorosabbra fűzik a három város együttműködését, amit a nap végén egy közös dokumentumtervezetben rögzítettek.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Csereklye Károly sajtótájékoztató
Feltöltötte esaniko - csütörtök 14 január 2021 - 14:22:00
Csereklye Károly újabb adatokat kérne ki az önkormányzati vállaltcsoport egyik cégétől, a Kft. viszont munkadíjat számlázna ki az adatok összeállításáért. Erről beszélt legutóbbi sajtótájékoztatóján a VVVE önkormányzati képviselője, aki az ő korábbi honoráriumait firtató egyik cikkre reagálva azt javasolta, hogy az eddig regnáló alpolgármesterek, hozzá hasonló módon, tegyék megtekinthetővé az önkormányzattól kapott eddigi juttatásaikat.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sajtóközleményben reagált a városvezetés a felvetésekre
Feltöltötte esaniko - csütörtök 14 január 2021 - 14:20:31
A városvezetés egyre nagyobb értetlenkedéssel fogadja Csereklye Károly képviselő minden alapot nélkülöző nyilatkozatait - írja reagálásban a városháza. Szerintük most éppen egy olyan ügyben tolná át a felelősséget a polgármesterre, mely sem valóságtartalmában, sem jogi értelemben nem állja ki egy felelős ellenzéki képviselőtől elvárható magatartás próbáját.
Megfogalmazásuk szerint Csereklye Károly most sem nyilatkozott arról, hogy megtette-e képviselői kötelességét és élt-e feljelentéssel az állítólagos visszaélések miatt, a határozott kérés ellenére pedig, eddig sem adta át a vádjait megalapozó dokumentumokat. A városháza cáfolja, hogy Matkovich Ilona polgármester az általa említett összeget várta volna el bármelyik közadatkérése teljesítéséhez, ugyanakkor kiemelték azt is, hogy a jelenlegi városvezetés már több vizsgálatot indított különböző ügyekben, amelyek eredményéről folyamatosan tájékoztatják a nyilvánosságot.
A reagálásban végül arra kérték Csereklye Károlyt, hogy a jövőben a megfelelő tájékozódás után, felelősségteljesen forduljon a váci polgárokhoz mondandójával.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Nem változnak az érettségi vizsgák szabályai és időpontjai
Feltöltötte esaniko - csütörtök 14 január 2021 - 14:19:48
Az érettségi vizsgákig még csaknem négy hónap van hátra, de a kormány nem tervez változtatni az szabályokon és az időpontokon– idézi az MTI az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkárát, aki a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján kiemelte: az írásbeli és szóbeli vizsgákat egyaránt meg kívánják szervezni. Maruzsa Zoltán elmondta: az érettségi vizsgákra és a felsőoktatási felvételikre február 15-éig lehet jelentkezni.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Elkészült Magyarország legproblémásabb vasútvonalainak 2020-as listája. A váci a hatodik a sorban.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 14 január 2021 - 14:19:09
Részletes összesítést készített a HVG a hazai vasútvonalakon jelentkező hibákról és azok gyakoriságáról. A lap nyáron már összeállította az első félév legproblémásabb vonalainak rangsorát, tegnap pedig a teljes tavalyi év eredményeit is közzétették. A listát úgy készítették el, hogy pontozták a különböző hosszúságú késéseket, kimaradásokat és meghibásodásokat. A HVG 2020-as végeredménye szerint a legproblémásabb vasútvonal Magyarországon a Budapest-Debrecen-Záhony viszonylat, a Budapest-Vác-Szob vonal pedig a hatodik leggyengébben szereplő a listán.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Felkészült és felkészít a Közút. A mémeket is előre legyártották.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 14 január 2021 - 14:14:30
A szezon első havazása alkalmából tett közzé egy tájékoztatót a munkarendjéről a Magyar Közút. Az útkezelő egy rövid videóban ad választ az ilyenkor felmerülő kérdésekre, például hogy hány munkagépet tudnak egyszerre bevetni, milyen rend alapján avatkoznak be, vagy, hogy mikor kerül sor a hóeltakarításra egy-egy az útszakaszon. Pár nappal korábban, amikor már jelezték a meteorológusok a havazást, a Közút előre legyártott mémeket is közzétett, amelyek fel szoktak bukkanni a havas napokon, egyben arra kérik a közlekedőket, hogy megfelelő felszereltségű járművel induljanak csak útnak, illetve tájékozódjanak az utinform-hu-n.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Önkénteseket keres a Vöröskereszt a járvány elleni küzdelemhez
Feltöltötte esaniko - csütörtök 14 január 2021 - 14:13:49
Önkénteseket toboroz a Vöröskereszt. A szervezet még októberben kapcsolódott be az Országos Mentőszolgálat irányító-központjának munkájába, most pedig a diszpécser-szolgálat mellett COVID mintavételhez is várják az önkéntesek jelentkezéseket. A Vöröskereszt toborzó posztjában leírta, hogy az elmúlt három hónapban a diszpécserszolgálat 200 önkéntese 1248 műszakban, több mint 7012 órát dolgozott és megközelítőleg 62 400 telefonhívást intézett. Minden önkéntes egy online felkészítésben részesül. Jelentkezni 18 év felett, teljes műszak vállalásával lehet. A szolgálatot vállalók meleg étkezést és innivalót, szükség esetén útiköltség térítést, illetve egyéni védőfelszerelést kapnak - olvasható a tájékoztatóban.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Díjmentes a januári helyközi diákbérletek visszatérítése
Feltöltötte esaniko - csütörtök 14 január 2021 - 14:12:06
A kormány az egyéb védelmi intézkedésekkel együtt a középiskolák, a szakképző és a felsőoktatási intézmények digitális munkarendjét is meghosszabbította február elsejéig. Az Innovációs és Technológia Minisztérium rendelete alapján a MÁV-START, a MÁV-HÉV és a Volánbusz a januárban érvényes, feleslegessé vált diákbérletek visszaváltásakor eltekint a kezelési költség felszámításától, amennyiben az igényt január 18-ig benyújtják- tette közzé a honlapján a MÁV-csoport. A bérletek visszaváltásának részleteiről a társaság honlapján olvashatnak bővebb információt.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 12 január 2021
Híradó-2021-01-11
Egy új pótkocsit kapott a Táncsics iskola a modern traktor mellé
Feltöltötte esaniko - kedd 12 január 2021 - 09:22:55
Új kéttengelyes pótkocsit kapott ma a váci Táncsics mezőgazdasági szakképző iskola az Agrárminisztériumtól. A november elején átvett modern, Steyr traktorral kompatibilis eszközt a diákok T-kategóriás jogosítvány-szerzéséhez és terményszállításhoz használja majd a mező. A gépeket egy kétéves, az agrárképzés korszerűsítését célzó pályázaton nyerte el az iskola.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Deákváron is összeszedték a lehullott lombokat.
Feltöltötte esaniko - kedd 12 január 2021 - 09:21:25
A deákvári lakótelepeken folytatták a lehullott és összegyűjtött falevelek elszállítását a városi kertészet munkatársai a múlt héten.A Városfejlesztő Kft. zöldterület-fenntartási részlege a hétvégén is dolgozott a zöldfelületek karbantartásán. Ezzel párhuzamosan végzik az ostorfák hagyományos téli visszavágását is, megfelelő időjárás esetén szerdáig a Kőhíd parkban keletkezett lombhulladék takarítását is befejezik- tájékoztatta a Híradót Dedinszky Gyula részlegvezető.A héten megkezdődik a lehullott platánfa-leveleket begyűjtése is. Ez a művelet azért csúszott idáig, mert ősz óta nem volt hosszabb, egybefüggő fagy, ami elősegítette volna a lombhullást. A lehullott és összegyűjtött levelek komposztálóba kerülnek további hasznosításra.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
2020 volt az eddigi legmelegebb év Európában
Feltöltötte esaniko - kedd 12 január 2021 - 09:20:57
A feljegyzések kezdete óta 2020 volt a legmelegebb év Európában, a globális adatok szerint pedig 2016 és 2020 tartja a rekordot - közölte pénteken az Európai Unió Copernicus Klímaváltozási Szolgálata. A tavalyi évvel az intézet értékelése szerint az eddigi legmelegebb feljegyzett évtized ért véget.Európában az elmúlt nyár átlagosan 1,6 Celsius-fokkal volt melegebb, mint az 1981 és 2010 közötti 30 éves referenciaidőszakban, és 0,4 Celsius-fokkal volt melegebb az eddigi európai rekordévnél, 2019-nél. Európa felszíni hőmérséklete átlagosan 2,2 Celsius-fokkal emelkedett az iparosodás előtti időszak hőmérsékletéhez képest-írja a Guardian összefoglalója nyomán az MTI. A Klímaváltozási Szolgálat igazgatója szerint a 2020-as eredmények újabb figyelmeztető jelei annak, hogy sürgető az üvegházhatású gázok, különösen a szén-dioxid légköri koncentrációját csökkentő intézkedések meghozatala.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:   <<        >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.