ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


kedd 12 november 2019
Híradó-2019-11-11
Tudományos konferenciát rendezett a jövőre 50 éves Jávorszky kórház
Feltöltötte esaniko - kedd 12 november 2019 - 14:01:08
14 éve rendezi meg a névadóról elnevezett konferenciát a váci kórház. A Jávorszky Tudományos Nap programja évről-évre hasonló, a megnyitót előadások követik, délután pedig fogadás zárja az eseményt. A művelődési központ színháztermében Rétvári Bence államtitkár videóüzenetével kezdődött a nap, majd beszédet mondott a kórház fenntartójának képviselője és az intézmény főigazgatója, de köszöntötte a megjelenteket Matkovich Ilona polgármester is.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Petíció indult a váci Duna-hídért.
Feltöltötte esaniko - kedd 12 november 2019 - 13:58:53
A váci Duna-hídért indult petíció szeptemberben-írja a Váci Napló. Az online ívet eddig 622-en írták alá, akik arra kérik az érintett térségek országgyűlési képviselőit és polgármestereit, hogy érvényesítsék az itt élők érdekeit aVác és Tahitótfalu közötti híd 10 éven belüli megépülésével. Az akciót Rokfalusy Balázs indította el, aki szerint a híddal lehetővé válna a keresztirányú közúti kapcsolat az M2 gyorsforgalmi út, a 2-es főút és a 11-es főút között, ami például kerülő utakat is biztosítana. A kezdeményező úgy látja, a régen várt új híd nagy lökést adna a térség gazdasági és kulturális fejlődésének is. Jelenleg komp szállítja az utasokat és a járműveket Vác és Tahitótfalu között, amely óránként közlekedik.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Karácsonyfát keres a város a főtérre
Feltöltötte esaniko - kedd 12 november 2019 - 13:58:22
15 méter fölötti magasságú fenyőt keres a váci kertészet, hogy a sokéves hagyományhoz hasonlóan idén is legyen feldíszített karácsonyfája a városnak. Vác önkormányzata a főtéren állíttatná fel a fát és természetesen a kivágásáról, valamint az elszállításáról is gondoskodnak, amint megvan a megfelelő példány. A felajánlásokat a Városfejlesztő Kft. várja telefonon a 06-30/3052617 számon, de ha valakinek akad a kertjében egy túlméretes fenyő, az e-mailben is jelezheti a főkertésznek a mezei.helga©vacholding.hu címen, illetve személyesen a Váci Városfejlesztő Kft. Deákvári fasor 2. szám alatt található telephelyen.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Újabb termékvisszahívás. Ezúttal egy Lidl tésztában találtak fémforgácsot.
Feltöltötte esaniko - kedd 12 november 2019 - 13:56:00
Kivonta a forgalomból és visszahívja a Culinea márkájú gyorsfagyasztott leveles tésztát a Lidl, mivel fémforgács lehet benne. A termékvisszahívás a 2021. február 27-i lejárati időpontú 500 grammos kiszerelésű tésztára vonatkozik. A Nébih arra kéri a fogyasztókat, hogy amennyiben a fenti azonosítókkal ellátott termékből vásároltak, azt ne használják fel. A Lidl tájékoztatása szerint a vételárat megtérítik.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Geszti Péter Vácon. Elindult az Irodalmi Szalon 7. évada.
Feltöltötte esaniko - kedd 12 november 2019 - 13:55:21
Geszti Péter volt a Váci Irodalmi Szalon vendége pénteken. A programsorozat hetedik évadát nyitotta meg a dalszövegíró, aki többek között mesélt arról, hogy hogyan lett gyerekszínész, miért alakult és szűnt meg 2 évre rá a Rapülők zenekar, és hogy hogyan kezdődött a musical-szerzői közös munka Dés Lászlóval, amelyből például a Dzsungel könyve és a Pál utcai fiúk sikerdarabok születtek. A beszélgetést ezúttal is Matkovich Ilona vezette, a helyszín azonban változott, a rendezvény ugyanis kinőtte a Piarista Gimnázium dísztermét, így a művelődési ház színháztermében rendezték meg az estet.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - kedd 12 november 2019 - 13:51:45
Hét gólos vereséget szenvedett Törökországban a Vác női kézilabda csapata, a férfi kézilabda bajnokságban a Balatonfüred biztosan nyert Vácott.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 11 november 2019
Híradó-2019-11-08
Feltöltötte esaniko - hétfő 11 november 2019 - 10:00:56
Híradó-2019-11-08


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
30 éve szabadon. Konferencia a váci színházban.
Feltöltötte esaniko - hétfő 11 november 2019 - 09:57:36
30 éve szabadon címmel tartottak ma konferenciát a Váci Dunakanyar Színházban. A fórumon hazai és külföldi színházi szakemberek arról tanácskoztak, hogy milyen hatással volt a visegrádi országok kultúrájára és teátrumaira a rendszerváltás. A tanácskozás résztvevői egyebek között arra keresték a választ, hogy miként formálták az egyes nemzetek művészetét a külső hatások, és hogyan viszonyulnak a különböző generációk a témához.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A nyolcadikosok már a felvételire készülnek
Feltöltötte esaniko - hétfő 11 november 2019 - 09:55:40
A középiskolák már október 20-án közzétették felvételi tájékoztatójukat, amiből kiderül, hogyan rangsorolják majd a hozzájuk jelentkezőket. Ennek három módja lehet: vagy csak a tanulmányi eredményeket veszik figyelembe, vagy a tanulmányi eredményeket és a központi írásbeli felvételi pontszámát, vagy a tanulmányi eredményeket, a központi írásbeli vizsga és a szóbeli eredményeit. Vácon mindhárom módszerre van példa, a városi középiskolák pedig arra is lehetőséget biztosítanak, hogy a nyolcadikosok nyílt nap keretében tekinthessenek be az intézmények életébe.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Módosul a vonatközlekedés. Karbantartások miatt lesznek változások a váci vonalon.
Feltöltötte esaniko - hétfő 11 november 2019 - 09:54:58
Karbantartások miatt mától november 25-ig módosított menetrend van érvényben a szobi és a veresegyházi vasútvonalon. A Rákosrendező és Rákospalota-Újpest állomás közötti, illetve a Rákospalota-Újpesten végzett pályakarbantartási munkák miatt járatkimaradás is lesz, ezért a MÁV kéri a Budapest–Vác–Szob és a Budapest–Veresegyház–Vác viszonylatban közlekedő utasokat, hogy ezekben a hetekben mindig tájékozódjanak a vasúttársaság felületein az aktuális menetrendről.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Karácsonyi ajándék 50 ezerért
Feltöltötte esaniko - hétfő 11 november 2019 - 09:54:27
Csaknem 50 ezer forintot terveznek karácsonyi ajándékokra költeni az aktív internetezők átlagban, ami több mint 20 ezer forinttal haladja meg a négy évvel ezelőtti keretet - derül ki az Árukereső.hu és a GKI Digital éves közös kutatásából. Tavaly ez az összeg 41 ezer forint volt.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 887 888 889
HírarchívumHírarchívum

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.