ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 02 április 2020
Híradó-2020-04-01
Feltöltötte esaniko - csütörtök 02 április 2020 - 15:53:43
Híradó-2020-04-01


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Számlaszámot nyitott váci önkormányzat a védekezésre fordítanák a felajánlott
Feltöltötte esaniko - csütörtök 02 április 2020 - 15:52:46
Mától viszik el Vácon a zöldhulladékot,jelentette be a váci polgármester, aki kiemelte, hogy a kerti nyesedékeket tartalmazó zsákokat a korábbiak szerint páros héten érdemes kirakni a házak elé. Mint ismert a zsákok árát 50 forintról 180 forintra emelte a regionális hulladékkezelő, ezért Matkovich Ilona azt kérte, hogy azok, akik spórolni szeretnének a zsákok vásárlásán, azok igyekezzenek otthon komposztálni a zöldhulladékot. Mint elhangzott a kertihulladék égetését továbbra is csak a kijelölt időben szabad végezni, amit kiemelten ellenőriz és 200 ezer forintig terjedő pénzbírsággal súlyt a váci hivatal. A városvezető egyben bejelentette, hogy sikeresnek bizonyult a Jószomszéd Hálózat kiépítése, de emellett egy számlát is nyit az önkormányzat, amire a védekezésre fordítandó pénzadományokat várnak.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Nem közölnek településre lebontott információt a koronavírusos betegekről.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 02 április 2020 - 15:51:18
Nem lehet tudni, hogy Vácon mennyi lehet a koronavírusos fertőzött, mert erről semmilyen információt nem közöl a járási hivatal és a városháza. A koronavírus.gov.hu oldalon közzétett adatok szerint a Pest megyei településeken 98 személynél mutatták ki eddig a fertőzöttséget, de ebből nem derül ki, hogy valójában mennyi váci személy érintett. Az ES legutóbbi információi szerint a városban 15 feletti azoknak az eseteknek a száma, ahol házi karantént rendeltek el, de arról sincs további adat, hogy ezeknél hány tesztet végeztek el, és a rendelkezésre álló adatok alapján melyiküknél állapították meg hivatalosan a koronavírus fertőzés tényét. A mai sajtótájékoztatón Matkovich Ilonát kérdeztük, aki elmondta, hogy nem kapnak közvetlen információt a fertőzöttek számáról, ők is a központ által közzétett adatokból értesülnek.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Fotók alapján jutna információhoz az ES
Feltöltötte esaniko - csütörtök 02 április 2020 - 15:49:52
Az ES TV a központi korlátozások miatt nem tud pontos adatokhoz jutni, ezért a nézőink segítéségét kérnénk annak érdekében, hogy érdemi számokról tudjunk beszámolni Önöknek azzal kapcsolatban, hogy hány esetben rendeltek el településenként karantént. Amennyiben Önök tudnak a közelükben karanténos táblával ellátott házról, vagy lakásról, kérjük készítsenek azoknak az ajtajáról egy fotót. Fontos, hogy úgy készítsék el a képet, hogy tiszteletbe tartva a személyi adatokat, ne legyen látható a fotón a névtábla, csak a karanténos tábla és az ajtó egyik részlete . Kérjük, írják rá a település nevét és küldjék el az estv©estv.hu e-mail címre, így nézőinkkel közösen tudjuk majd meg, hogy valójában hány karanténos eset lehet a váci tévécsatorna vételkörzetébe tartozó településeken. A fotókat a televízió nem fogja leközölni, de ezek alapján tudjuk majd hiteles információhoz juttatni az ES nézőit.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A 70 éven felülieknek segít az önkormányzat
Feltöltötte esaniko - csütörtök 02 április 2020 - 15:49:15
A legveszélyeztetettebb, 70 év feletti korosztály számára nyújt segítséget legújabb intézkedésével a váci önkormányzat. A koronavírus-fertőzés terjedésének csökkentése érdekében a melegétel házhozszállítást, a bevásárlást és a gyógyszerek kiváltását is magára vállalja a város, amiben a Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tagjai segédkeznek az előre egyeztetett napokon. A rászorulók jelentkezését a 06-30-158-5424 –es telefonszámon várják 8-16 óráig.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Gallyazási munkák csütörtökön a Budapesti főúton.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 02 április 2020 - 15:47:53
Folytatódnak a gallyazási munkák Vácon, holnap a Budapesti főúton fognak dolgozni a városi kertészet munkatársai. Reggel 8 órától, várhatóan 15 óráig félpályás lezárás lesz a Budapesti főút 26. és 40-es szám közötti szakaszon, és a Váci Városfejlesztő Kft. kéri az érintett útszakaszon parkoló autók tulajdonosait, hogy a kijelölt időszakban keressenek más helyet a járműveiknek.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kazánokat cserél a váci távhő. Több mint 100 milliót fordítanak fejlesztésre.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 02 április 2020 - 15:47:06
Három hőközpontban összesen hat régi kazánt cserél korszerű, kondenzációs berendezésre a Váci Távhő Kft. A beruházás, melynek összértéke közel 150 millió forint, részben uniós támogatással valósul meg a következő fűtési szezonig. A Deákvári főúti, az Újhegyi úti és a Szent István téri fűtőközpontban zajló építési munkálatok ideje alatt az érintett lakásokban időnként szünetelni fog a melegvíz-szolgáltatás, melyről minden esetben értesítik a fogyasztókat. Völgyesi Viktor, a váci távhő vezetője a Híradónak elmondta: a fűtés tavaszi leállítását idén is a korábban megszokottak szerint, a társasházak közös képviselőinek kell írásban kérnie.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megdőlt az országos hidegrekord
Feltöltötte esaniko - csütörtök 02 április 2020 - 15:45:40
Csípős, fagyos hajnalra ébredhettünk, az országos átlagban az ilyenkor szokásosnál 9 fokkal volt hidegebb, így nem is csoda, hogy a minimum-hőmérséklet rekordja is könnyedén megdőlt. Nyírlugoson -11,7, Zabarban pedig -11,9 fokig süllyedt a hőmérséklet, ezzel pedig közel 2 fokkal sikerült megdönteni a -10,0 fokos értéket, amelyet még 1977-ben mértek Dobogókőn- tette közzé az újabb rekordot az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók
Feltöltötte esaniko - csütörtök 02 április 2020 - 15:45:15
A Helyi Operatív Törzs döntése értelmében Vácon a helyi közösségi közlekedést igénybe vevő egészségügyi dolgozók keddtől ingyen utazhatnak a Volánbusz járatain. A kedvezmény igénybevételére a korábban meghozott központi döntésben szereplő igazolási lehetőségek használhatók.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Közterületen fertőtlenítenek Vácdukán. Szájmaszkot is postáznak az időseknek.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 02 április 2020 - 15:44:41
Lefertőtlenítik a buszmegállókat és a sportparkot Vácdukán. Makkos László polgármester a Híradónak elmondta: önkormányzati forrásból egyelőre két hétre rendelték meg a szolgáltatást a helyiek védelme érdekében, de szükség szerint meghosszabbítják majd a szerződést a vegyszeres kezeléseket végző céggel. Vácdukán az időseknek szájmaszkot is biztosítanak, az otthonülőket pedig vetőmag-csomaggal ajándékozzák meg.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 31 március 2020
Híradó-2020-03-30
Átírja a járványhelyzet a zöldhulladák szállítás rendjét is.
Feltöltötte esaniko - kedd 31 március 2020 - 10:24:56
A járványhelyzetre tekintettel változás várható Vácon és a térségben a zöldhulladék begyűjtés rendjében-adta hírül a Zöld Híd Kft. A társaság friss közleménye szerint április 1-jétől elindul a szolgáltatás, de a munkatársak nem egy előre meghirdetett napon látogatnak el az adott körzetekbe, hanem ahogy a kapacitások koncentrálása ezt lehetővé teszi. Mint írják, a Zöld Híd igyekszik kéthetes rendszerességgel biztosítani a szolgáltatást. Felhívják a lakosság figyelmét, hogy gyűjtőpontokon továbbra is megtalálják a megfelelő konténereket, amelyeket a társaság telítettségük fényében ürít. A közlemény kapcsán a Váci Hulladékgazdálkodási Kft. is kéri a lakosság türelmét és megértését, és hangsúlyozzák, minden kitett zsákot és szabályos köteget el fognak szállítani.

Részletek...
Nincs hozzászólási lehetőség. email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:       >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.