ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 23 január 2020
Híradó-2020-01-22
Feltöltötte esaniko - csütörtök 23 január 2020 - 10:43:24
Híradó-2020-01-22


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A kormányoldali városvezetés alatt fogalmazták meg a váci „szájzárrendelet” kifogásolt mondatait?
Feltöltötte esaniko - csütörtök 23 január 2020 - 10:41:23
Nem Matkovich Ilona fogalmazta meg a fidesz által szájzár rendeletnek nevezett munkáltatói utasítás mondatait, hanem azokat még az előző városvezetés alatt írták bele a polgármesteri hivatal szervezeti működési szabályzatába. Ez azután derült ki, miután Manninger Péter fideszes képviselő az utasításban foglaltak miatt az ombudsmanhoz fordult annak kivizsgálása érdekében, hogy az önkormányzati cégek ügyvezetőinek és alkalmazottaknak kiadott korlátozás sérti-e a szabad véleménynyilvánítást. A tegnapi testületi ülésen Manninger Péter indítványozta Matkoivich Ilona munkáltatói utasításának módosítását, ekkor szembesítette Ferjancsics László őt azzal a ténnyel, hogy azok a mondatok már hat éve hatályban vannak az SZMSZ-ben.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Egy újabb politikai szópárbaj alakult ki a multicsarnok 5 milliárdja kapcsán
Feltöltötte esaniko - csütörtök 23 január 2020 - 10:39:52
A váci polgárok megkövetésére szólította fel Mokánszky Zoltán a polgármestert. A KDNP-s képviselő szerint azért kéne bocsánatot kérnie Matkovich Ilonának a váciaktól, mert lemondott a 3300 férőhelyes multifunkcionális sportcsarnok megépítéséről, és így a város elesett az 5 milliárdos fejlesztéstől. A testületi ülésen is előterjesztett javaslatát végül az összefogás koalíció módosította, ami arról szólt, hogy ő kérje a váciak elnézését, amiért a gazdasági ügyekkel megbízott alpolgármesterrel együtt az előző ciklusban nem végezték el a szükséges előkészítési munkálatokat a kivitelezéshez.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sálak a belvárosban. Bárki csatlakozhat csütörtökön
Feltöltötte esaniko - csütörtök 23 január 2020 - 10:38:24
Idén is kötnek fel sálakat a belvárosban a Szent Anna Karitász önkéntesei. A rászorulókat segítő akcióhoz bárki csatlakozhat. A résztvevők csütörtökön fél kettőkor indulnak a Városházától a vasútállomás irányába, és a készlet erejéig tesznek ki az utcára sálakat, sapkákat, kesztyűket. A szervezők év közben is sok téli holmit gyűjtöttek, aminek a kihelyezésében is lehet segíteni, de várják azokat az önkénteseket is, akik otthonról hoznának még közterületre kitehető sálakat, sapkákat vagy kesztyűket.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Egyeztetés a társasházak képviselőivel
Feltöltötte esaniko - csütörtök 23 január 2020 - 10:29:00
Hétfőn a művelődési központban tartottak fórumot a város társasházainak közösképviselői. A megbeszélésre meghívást kapott a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság tagja és a holding műszaki részlegének vezetője is, akik tájékoztatást adtak a legutóbbi bizottsági ülés döntéseiről. A fórum során a szakemberek körvonalazták az együttműködés lehetőségeit és egyeztették az elvégzendő feladatokat, amelyek elsősorban a lakókörnyezet gondozottabbá tételét célozzák.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
„Várakozni tilos!” Tábla szabályozza a Kölcsey utca 17-19. rendjét
Feltöltötte esaniko - csütörtök 23 január 2020 - 10:27:27
Várakozni tilos táblát helyeztek ki Vác-Alsóvárosban a Kölcsey utca 17-19-es szám elé. Mint Fehér Zsolt, a körzet képviselője írja: a tízemeletesek közötti szervizúton azért kellett bevezetni a korlátozást, mert rendszeresen parkoltak a tilosban autók, megnehezítve a babakocsisok, kerekesszékesek, vagy költözködők közlekedését a ház bejáratánál. A képviselő hozzáteszi, korábban a katasztrófavédelem is jelezte, hogy baj esetén sem a mentő, sem a tűzoltó nem tudja megközelíteni az épületet, ha szabálytalanul elé parkolnak. Akik a jövőben a tiltó táblát nem veszik figyelembe, büntetésre számíthatnak-tette hozzá Fehér Zsolt.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Változások a bankolásban
Feltöltötte esaniko - csütörtök 23 január 2020 - 10:26:42
Először kaphatnak részletes kimutatást a bankolási költségeikről a magyar ügyfelek – írja az MTI egy pénzügyi szakértő nyilatkozatára hivatkozva. Trencsán Erika, a money.hu munkatársa szerint az uniós irányelv alapján bevezetett szolgáltatás lényege, hogy átláthatóak legyenek az említett költségek. A magyar fogyasztók január 31-én kapják a tavalyi év augusztustól decemberig tartó időszakára vonatkozó kimutatást. Az öt másodperces átutalás élesítése március másodikán indul.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Felhővízesés a Dunakanyarban. Rendkívüli látványt eredményezett a köd.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 23 január 2020 - 10:24:13
Felhővízesésként hömpölygött a köd a Dunakanyarban hétfőn. A ritka jelenségről az Időkép tett közzé videófelvételt, amelyet a Pilisi Parkerdő Prédikálószékre kihelyezett kamerája rögzített. A ködfolyam a Szent Mihály-hegyről zúdult le, napnyugta után pedig látványos fényfestést kapott. A jelenség oka, írja az Időkép, hogy a köd alatt elterülő települések fénye áttörte a rendkívül alacsonyan húzódó felhőréteget.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - csütörtök 23 január 2020 - 10:23:30
Hat gólos győzelmet aratott a Váci KSE a Liga Kupában, Molnár Péter kajakos szívműtétje után edzésbe állt.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 21 január 2020
Híradó-2020-01-20
Vasárnap emlékeztek a 75 éve elhurcolt dunakanyari svábokra.
Feltöltötte esaniko - kedd 21 január 2020 - 10:02:32
Vasárnap Kismaroson emlékeztek meg a Szovjetunióba kényszermunkára elhurcolt dunakanyari svábokról. A katolikus templomban Beer Miklós nyugalmazott püspök celebrált misét, majd Rétvári Bence országgyűlési képviselő és Csuka Tamás református lelkész tartott megemlékező beszédet.
A II. világháborút követő málenkij robotra szállított német nemzetiségűek emlékét őrző rendezvényt 6 éve szervezi Zebegény, Nagymaros és Kismaros önkormányzata, idén Neubauer Rudolf polgármester volt az esemény házigazdája.


Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Csuka Tamás: félreérthették a mondandómat
Feltöltötte esaniko - kedd 21 január 2020 - 09:59:50
Nem a Magyar Helsinki Bizottságra, hanem az elítéltekre vonatkozott Csuka Tamás kijelentése, ami arról szólt, hogy csótányokat csempésztek be a börtönökbe, abból a célból, hogy embertelenebbnek tűnjenek a fogva tartás körülményei. A váci református lelkész a marosi svábok elhurcolása kapcsán tartott megemlékező beszédet vasárnap Kismaroson, ahol az életben tapasztalható igazságtalanságról beszélt. Ennek kapcsán hangzott el az említett rész, amit a lelkész szerint az MTI félreértelmezett.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 904 905 906
HírarchívumHírarchívum

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.