ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


hétfő 22 december 2008
KDNP adománygyűjtés
Feltöltötte Zsóka - hétfő 22 december 2008 - 22:26:35
Kiállítással egybekötött adománygyűjtést szervezett a Kdnp váci szervezete. A Keresztény Demokraták az Arcus Galéria segítségével, Artúr Prenkiewich lengyel szerzetes fotóművész képeit állították ki, amelyeket belépő díj helyett alapélelmiszer adományokért cserébe nézhetnek meg a látogatók. A pénteki megnyitón összegyűlt adományokat a szervezet még karácsony előtt el szeretné juttatni a rászoruló családoknak, de a gyűjtés évvégéig tart.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Fidesz karácsony
Feltöltötte Zsóka - hétfő 22 december 2008 - 22:23:12
Karácsonyi ünnepséget rendezett a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség váci, sződligeti és gödi választókerületi szervezete. A szombati rendezvény fővédnöke Sződliget polgármestere volt. Az ünnepségre meghívták Vác püspökét is. Dr. Beer Miklós köszöntője után kulturális műsor következett, majd a szervezők terített asztalnál látták vendégül a megjelenteket.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Döntött a váci testület a sportegyesületek támogatásáról
Feltöltötte Zsóka - hétfő 22 december 2008 - 22:20:45
A csütörtöki testületi ülésen a váci képviselők többsége megszavazta a város kiemelt két sportegyesületének célzott plusz támogatását. Mint ismeretes a város NB I.-es női kézilabda és az NB II-es labdarúgó egyesületek azért fordultak a városhoz, mert évvégére a szponzori bevételek elmaradása végett a fizetésképtelenség közelébe kerültek. A legutóbbi testületi döntés alapján a női kézilabdának 7 millió, a férfi labdarúgó egyesületnek 5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kell nyújtani a városi büdzséből. Ezt az összeget azonban valószínű, hogy csak jövő évben kaphatják meg az egyesületek mert egyelőre nincs pénzügyi fedezet a kifizetésre. Lenéz!
Szintén csütörtökön zárt ülésen döntöttek a képviselők a Településszolgáltató Nonprofit Kft ügyvezetői székéről. A jelentkezők közül a testület többsége Kőrösi Csabát választotta meg a város parkolását intéző cég élére.


Részletek...
Nincs hozzászólási lehetőség. email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szlovák-magyar teniszkupa Vácon
Feltöltötte Zsóka - hétfő 22 december 2008 - 22:19:16
Barátságos tenisztornán találkoztak egymással szlovák és magyar sportbarátok. A rendezvény fő célja a Ipolyság és Vác testvérvárosok kapcsolatának erősítése. A kupára Balassagyarmatról, Szobról, Vácról és Ipolyságról érkeztek sportolni vágyók a váci Optofit Sportcentrumba.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Rendőrt hívott a polgármester
Feltöltötte Zsóka - hétfő 22 december 2008 - 22:16:37
Hírmagyarázat:
Majdnem botrányba fulladt Vácon a baloldali polgármester által összehívott intézményvezetői értekezlet, mert a Fidesz KDNP Jobboldali Összefogás frakcióvezetője is megjelent az ülésen. Mivel Bóth János nem hívta meg az általa zártkörűnek tervezett értekezletre Tomori Pált, a konzervatív politikust távozásra szólította fel. A konzervatív oldal frakcióvezetője viszont úgy értesült, hogy az értekezleten az ő által kezdeményezett témáról lesz szó ezért többszöri kérésre sem hagyta el a termet. Hosszabb huzavona után, a polgármester úgy értékelte, hogy a munkájában akadályoztatják ezért a rendőrségtől kért segítséget. A rendőröknek azonban nem kellet intézkedni, mert Tomori Pál végül elhagyta az értekezlet helyszínét.Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte Zsóka - hétfő 22 december 2008 - 22:12:20
- kézilabda Magyar Kupa
- sportkarácsonyRészletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
péntek 19 december 2008
Téli Tárlat
Feltöltötte Zsóka - péntek 19 december 2008 - 00:11:50
A váci művelődési házban hétvégén nyílt meg a Téli Tárlat, a térségben alkotó művészek legrangosabb szemléje. Idén harminchárom képzőművész közel száz alkotásából választotta ki a zsűri az általuk legjobbnak talált műtárgyakat, de emellett a kiállítást befogadó művelődési ház és az önkormányzat különdíját is kiosztották. A Szemadám György által elnökölt háromtagú zsűri az idei év fődíját Orvos András festőművésznek adományozta.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szigorúbb hatósági ellenőrzés az uniós agrártámogatásban
Feltöltötte Zsóka - péntek 19 december 2008 - 00:09:14
A váci Táncsics Mihály Szakközépiskola rendezésében tartottak nemzetközi agrár szemináriumot. Az előadások középpontjában a január 1-től hazánkban is induló EU-s szabályozás, a Kölcsönös Megfeleltetés rendszere állt. Az helyes gazdálkodás filozófiáját elősegítő, és az uniós támogatást is érintő szabályrendszer külföldi működéséről holland és dán szakemberek számoltak be.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Nagymarosi időközi választás
Feltöltötte Zsóka - péntek 19 december 2008 - 00:06:59
Időközi választás lesz Nagymaroson. A település 12 tagú képviselő-testületének hét tagja úgy döntött ebben a felállásban nem kívánják a ciklust végigvinni ezért többségi szavazattal Október 21.-én az önfeloszlatás mellet döntöttek. A település választási bizottsága január 25.-ére írta ki a helyhatósági választások időpontját. Az új testület felállásáig a Petrovics László polgármester a jelenlegi testülettel végzi az önkormányzati munkát.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
DDC adomány a mozgássérültek egyesületének
Feltöltötte Zsóka - péntek 19 december 2008 - 00:05:34
Anyagiakkal segítette a váci cement gyár a Mozgáskorlátozottak Közép Magyarországi Egyesület épületének renoválását. Az egyesület elnöke dr.Chikán Csaba szűk körű ünnepség keretében köszönte meg a DDC támogatását. Az intézmény látogatással egybekötött eseményen az ünnepekhez közeledve, a Szivárvány klub tagjai énekkel és versekkel köszöntötték a vendégeket.Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Környezetvédelmi programsorozat Vácon
Feltöltötte Zsóka - péntek 19 december 2008 - 00:02:11
Lezárult a váci illegális hulladéklerakók felszámolását célzó ez évi programsorozat. Ez alkalmából dr. Bóth János polgármester és Bíró György környezetvédelmi tanácsadó hívott össze sajtótájékoztatót. Mint arról Híradónk korábban beszámolt, Vác Város Önkormányzata 4 millió forintot nyert pályázaton, melyet 1 milliós önrészével együtt környezetvédelmi programra fordíthatott. A pénzből környezeti nevelési programot, illegális hulladéklerakók felszámolását és azok rehabilitálását finanszírozta az önkormányzat. A szerdai tájékoztatón ismertették a program eredményeit és díjakat is osztottak a projektben aktívan részt vevő fiataloknak.

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Cházár András iskola karácsonya
Feltöltötte Zsóka - péntek 19 december 2008 - 00:00:24
Tegnap tartotta karácsonyi ünnepi előadását a Cházár András Többcélú Közoktatási Intézmény tagintézménye. A Zichy utcai iskola rendezésében bemutatott adventi színdarabban közel száz gyermek szerepelt.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 818 819 820 ... 911 912 913
HírarchívumHírarchívum
Ajándékozás a Váci Börtönben Zsóka @ (18 dec : 23:55) (Hírek)
Ünnepi hulladékszállítás Zsóka @ (18 dec : 23:53) (Hírek)
Sporthírek Zsóka @ (18 dec : 23:51) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.