ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 26 július 2007
Jobboldali kérdések minden irányba
Feltöltötte e107 - csütörtök 26 július 2007 - 16:39:23
Sajtótájékoztatót tartott a váci jobboldali összefogás képviselője Fördős Attila, aki a kórházi patika tendert elvesztő cég ügyvezetőjének kérdéseire 11 kérdéssel válaszolt. Fördős Attila a média felvetésére reagálva elmondta, abszurdnak tartja a Pharmadose (farmadóz) Kft ügyvezetője által tett utalásokat, miszerint neki bármilyen kapcsolata lenne a tendert megtámadó cégekkel vagy személyekkel. A sajtótájékoztató tartalmával bővebben mai hírháttér-műsorunk foglalkozik.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Újra Vigalom, immár a XV.
Feltöltötte e107 - csütörtök 26 július 2007 - 16:38:30
Tucatnyi helyszín, csaknem 100 program, jó idő esetén pedig több tízezer érdeklődő, röviden így jellemezhető számokban a sorban 15. Váci Világi Vigalom. A kultúra minden szelete bemutatkozik az idei fesztiválon, komoly és könnyűzenei koncertek, színházi előadások, kiállítások követik vagy éppen fedik le egymást a három nap alatt. Péntektől vasárnapig tehát ismét a barokk az úr a Dunakanyar kapujában, a programok szervezését idén is a Madách Imre Művelődési Központ koordinálta.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Forgalomkorlátozások a Vigalom alatt
Feltöltötte e107 - csütörtök 26 július 2007 - 16:36:19
A hét végi Váci Világi Vigalom ideje alatt több forgalmi-rend változás lép életbe, erre táblák figyelmeztetik majd az autósokat. A forgalom terelésében rendőrök és polgárőrök segítik a közlekedőket. A rendezvény alatt nehezített lesz a parkolás a belvárosban. Kijelölt parkolót találnak az autósok a Duna-part parkjának Gombás-patak felőli részén, melyet a Diadal tér felől lehet megközelíteni. A Főtéren pénteken déltől hétfő reggelig nem haladnak át a Volánbusz járatai, ez idő alatt más útvonalon közlekednek. A Március 15. térre továbbra is csak az érvényes behajtási engedéllyel rendelkezők jöhetnek be, akiket arra kérnek a szervezők, hogy csak a legszükségesebb ideig tartózkodjanak a rendezvény helyszínén.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A laktanyába költözne a Waldorf
Feltöltötte e107 - csütörtök 26 július 2007 - 16:35:14
A volt váci laktanya területére helyezné át oktatási intézményeinek működését a Waldorf Alapítvány. Az önkormányzat ehhez egy testületi döntés alapján 99 évre, térítésmentesen biztosítja a szükséges két épületet illetve a hozzá tartozó 14 ezer m2 földterületet. Az Alapítvány a beruházáshoz szükséges összeg nagyobb részét egy pályázat segítségével szeretné előteremteni, a többit saját forrásból illetve hitelből állná.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Útfelújítás és Egészségház-építés Vácdukán
Feltöltötte e107 - csütörtök 26 július 2007 - 16:33:52
Egy hét alatt tették rendbe Vácdukán a főutcától a temetőig tartó mintegy 200 méteres útszakaszt. A beruházást kizárólag saját erejére támaszkodva hozta tető alá az önkormányzat, az utcát péntek óta használhatják az itt élők. Egy másik beruházás is zajlik jelenleg a településen. A régi Egészségház helyett hamarosan egy teljesen új, az ÁNTSZ követelményeinek megfelelő épületben működik majd az orvosi rendelő és a védőnői szolgálat, a községháza szomszédságában.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Új helyen működik az orvosi ügyelet
Feltöltötte e107 - csütörtök 26 július 2007 - 16:28:15
Szerda óta a kórház területén lévő Tüdőgondozóban működik tovább a városi ügyelet, július 25-től tehát ide fordulhatnak panaszaikkal rendelési idő után a váci betegek. Az erről szóló döntést júniusban hozta meg a képviselő-testület. Mint híradónkban korábban már beszámoltunk róla, az ügyelet áthelyezésére azért volt szükség, mert az orvosi alapellátás egy helyen történő működtetése hatékonyabbá és gazdaságosabbá teszi az egészségügyi szolgáltatásokat.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Bezár a könyvtár
Feltöltötte e107 - csütörtök 26 július 2007 - 16:26:32
Még két napig kölcsönözhetünk könyvet a Katona Lajos Városi könyvtár állományából, ha ezt elmulasztjuk már csak bő három hét múlva lesz erre újra lehetőségünk. Jön ugyanis a nyári szünet, a szokásos karbantartási munkák miatt az intézmény kapui július 30-tól augusztus 20-ig maradnak zárva a látogatók előtt. A legnagyobb beruházás azonban őszre marad, ekkor történik meg a könyvtár régóta tervezett homlokzatfelújítása.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Rangos elismerés az ipolysági könyvtárigazgatónak
Feltöltötte e107 - csütörtök 26 július 2007 - 16:24:19
Rangos elismerésben részesült Vác testvérvárosa, Ipolyság könyvtárának igazgatója a Magyar Könyvtárosok Egyesülete 39. vándorgyűlésén. Szegeden Solmosi (solmosi) Márta, a többéves határon átnyúló szakmai kapcsolatok építéséért és szervezéséért kapott kitüntetést. A két település, és intézményeinek jó kapcsolatát jelzi, hogy a kitüntetett méltató beszédét, egyeztetve az ipolysági városi hivatal művelődési osztályával, Mándli Gyula, váci könyvtárigazgató készítette elő.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek (07.26.)
Feltöltötte e107 - csütörtök 26 július 2007 - 16:22:22
-kézilabda
-labdarúgás
-evezés
-vizilabda

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 23 július 2007
Újra a patika tenderről
Feltöltötte e107 - hétfő 23 július 2007 - 17:00:15
Konkrét céget nevezett meg felelősnek a váci patika tender folyamatos támadásáért, és meghiúsításáért múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Illés Péter, a pályázaton nyertes Pharmadose kft. ügyvezető igazgatója. Mint ismeretes, ez a vállalkozás nyerte el a Jávorszky Ödön Kórház gyógyszertárának működtetésére kiírt nyílt közbeszerzési eljárást, a döntést azonban egy bejelentés kapcsán a Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Naszály térkép
Feltöltötte e107 - hétfő 23 július 2007 - 16:58:22
Bár az ígéret tavaszra szólt, a kiadással járó adminisztráció, az engedélyek beszerzése miatt mostanra készült el a túrázók által nagyon várt Naszály térkép. A kiadvány hiánypótló munka, melyet a készítők szándéka szerint elsősorban a rendszeresen kirándulókhoz, és az iskolásokhoz kívánnak eljuttatni. A 10 ezer példányban készült ingyenes térkép az összes fő gyalogos túraútvonalat tartalmazza, összeállítása során a természetjárók mellett a lovasokra és a kerékpárosokra is gondoltak.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Coppa Pannonia Regia Vácon
Feltöltötte e107 - hétfő 23 július 2007 - 16:56:20
Tavaly indult először útjára a Coppa Pannonia Regia, amelyet a versenyzők és a sajtó visszajelzései alapján az idény legjobban szervezett és legkeményebb veteránfutamának választottak hazánkban. A szintén 2006-ban startoló Oldtimer Szuperkupa egyik futamaként megrendezett verseny idén Vácot is érintette, a Coppa Pannonia Regián a legnevesebb magyarországi classic-versenyzők is indultak igazi autócsodák társaságában.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 872 873 874 ... 904 905 906
HírarchívumHírarchívum
Sporthírek (07.23.) @ (23 júl : 16:50) (Hírek)
Elhunyt Bonifert Donát Zsóka @ (20 júl : 16:29) (Hírek)
Jobboldali sajtótájékoztató Zsóka @ (20 júl : 16:27) (Hírek)
Polgármesteri sajtótájékoztató Zsóka @ (20 júl : 16:25) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.