ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 26 október 2006
Vácon a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztje
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 26 október 2006 - 22:01:09
A fogyatékos emberek társadalmi esélyegyenlőségéért, életminőségük javítása érdekében végzett tevékenysége elismeréseként, a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki a Vácott élő dr. Chikán Csabát, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, azaz a MEOSZ alelnökét. A Mozgáskorlátozottak Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének elnöki tisztét is ellátó Chikán Csaba Kiss Péter szociális és munkaügyi minisztertől, az október 23-án megtartott ünnepségen vehette át az elismerést, Budapesten. A díjazottat a huszonöt évvel ezelőtt alapított MEOSZ munkatársai terjesztették fel az állami elismerésre. Dr. Chikán Csabának egyébként nem ez az első állami elismerése, hiszen néhány éve az Igazságügyi Minisztérium Emberi Jogokért - elnevezésű díjával tüntették ki, emellett pedig egy, sérült emberekkel foglalkozó nemzetközi szervezet díját is átvehette.

Hozzászólások: 19 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
8 éves a Szivárvány Klub
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 26 október 2006 - 21:56:25
Születésnapi ünnepséget tartott a héten a halmozottan fogyatékos fiatalok Szivárvány klubja, a váci szervezeződés bennsőséges hangulatú összejövetellel ünnepelte fennállásának 8. évfordulóját. A 8 esztendővel ezelőtti kezdeteknél még csak alig másfél tucat tagja volt a klubnak, mára azonban ez a szám megsokszorozódott. A Mozgáskorlátozottak Egyesületének Székházában tartott eseményen, rövid múltidézést követően a klubtagok és barátaik mutatták be köszöntő műsoraikat, majd ki-ki vérmérsékletétől függően közös tánccal vagy énekléssel mulatta az időt.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Óraátállítás
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 26 október 2006 - 21:53:16
A téli időszámítás, mint már évek óta, október utolsó vasárnapján kezdődik, azaz most vasárnap hajnalban óráinkat 1 órával kell visszaállítani. Ha pontosak akarunk lenni, akkor mindezt október 29-én hajnali 3 órakor tesszük meg, így aznap éjjel a legjobban a lustálkodni szeretők járnak jól. A téli időszámítás egyébként jövő március végéig lesz érvényben.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 24 október 2006
'56-os iskolai ünnepségek, kiállítás-megnyitók
Feltöltötte e107 - kedd 24 október 2006 - 11:52:12
Iskolai rendezvényekkel, emlékműavatással, ünnepi hangversennyel és koszorúzásokkal emlékeztek az elmúlt napokban Vácon, az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójára. Megújult a városi ünnepségnek helyet adó tér a Váci Fegyház és Börtön előtt, ahol hétfőn avatták fel a Seregi György által készített emlékművet A hétvégén két kiállítás is nyílt a városban az ünnephez kapcsolódóan. Az Arcus Galériában 1956-os, Vácon készült fotókból, a Hincz gyűjtemény épületében pedig a forradalom Pest megyei eseményeit bemutató dokumentumokból rendeztek tárlatot.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 10 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Városi megemlékezések október 23-án
Feltöltötte e107 - kedd 24 október 2006 - 11:47:34
A városi ünnepséget idén új helyszínen, a Váci Fegyház és Börtön előtti téren tartották ma délelőtt 10 órakor. A jeles eseményre a tér megújult, és itt kapott helyet az az emlékmű is, melyet szintén a mai napon avattak ünnepélyesen. Október 23-a tiszteletére délután a Váci Szimfónikus zenekar adott ünnepi hangversenyt a Bartók Béla Zeneiskolában, a nap folyamán pedig az emlékezők, immár hagyományosan, megkoszorúzták Pap Béla, dr. Brusznyai Árpád és Pétery József emléktábláját.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 13 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A jobboldal '56-os ünnepsége
Feltöltötte e107 - kedd 24 október 2006 - 11:44:04
A jobboldali összefogás az 1956-os forradalom hőseire emlékezett vasárnap délután, amelyhezr közös tisztelgésre hívta a váci polgárokat. A program egy rövid műsorral kezdődött a Konstantin téren dr. Brusznyai Árpád emléktáblájánál, majd az ünneplők előbb Kovács Ottó emléktábláját koszorúzták meg a Szent Miklós téren, végül Pétery József emléktáblájánál tisztelegtek a Püspöki palota előtt. A megemlékezést a Naszály polgári Kör szervezte, amelyhez a FIDESZ, a KDNP és a MIÉP is csatlakozott.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 18 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Térségi '56-os ünnepségek
Feltöltötte e107 - kedd 24 október 2006 - 11:39:38
Az elmúlt napokban a térség minden településén megemlékeztek az 56-os forradalom 50. évfordulójáról. Csőváron kopjafát állítottak az Önkormányzat épületénél, melyet a tegnapi istentisztelet után avattak, majd szenteltek fel. Sződligeten ma délelőtt állították újra a község 1948-ban eltávolított országzászlóját, az ünnepségen többek között a Szabadságért emlékérmet is átadták.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 12 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megalakult a Váci Képviselőtestület
Feltöltötte e107 - kedd 24 október 2006 - 11:35:32
A választásokat követő harmadik héten, hosszas egyeztetések után megtartotta alakuló ülését a Váci Képviselőtestület. A felek az előzetes tárgyalások során nem tudtak megállapodni a jobboldali alpolgármester személyéről ezért Dr Bóth János az ülésen tett javaslatot Csereklye Károly megválasztására, aki a Vác Városért Választási Egyesület képviseletében jutott mandátumhoz. A Jobboldali Összefogás a saját frakciójából szeretett volna alpolgármestert jelölni –szerintük ez jobban képviselte volna a választók akaratát- ezért tiltakozásul nem vettek részt az alpolgármesteri szavazáson. A bizottsági pozíciók eldöntése aránylag rugalmasabban zajlott. Bár a stratégiailag fontosabb elnöki székeket a szocialisták szerezték meg, az összesen 36 bizottsági helyet egyenlő arányban osztotta el egymás között a jobb és a bal oldal.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 13 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
péntek 20 október 2006
Megalakult Vác város Képviselőtestülete
Feltöltötte Zsóka - péntek 20 október 2006 - 13:21:29
Péntek délelőtt kezdte meg alakuló ülését Vác Város Képviselő Testülete. A korelnök, Miskei Sándorné köszöntőjét követően Dr. Oroszi Sándor a Választási Bizottság elnöke ismertette a szavazatok alapján, a váci testületbe bejutottak névsorát, majd a polgármester és a képviselők eskütételére került sor. Dr. Bóth János szocialista polgármester az ügyrendi és összeférhetetlenségi bizottság megválasztását követően, a konzervatív oldalról Csereklye Károlyt, baloldalról Dr Molnár Lajost javasolta az alpolgármesteri pozíciókra. A titkos urnás szavazás során a 23 képviselőből 12-n szavaztak igennel, a jobboldali összefogás 11 tagja nem adott le szavazatot. A képviselők között a bizottsági helyek elosztását illetően többnyire egyetértés volt.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sorthírek - 2006.10.19.
Feltöltötte e107 - péntek 20 október 2006 - 10:18:07
-kézilabda
-labdarúgás
-First Saturday sakkverseny
-evezés
-szektorlabda

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 11 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 19 október 2006
Vandálok a Fő téren
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 19 október 2006 - 21:42:14
A hatósági jogkörrel felruházott személyek, illetve a főtér vállalkozóinak összefogását tartja szükségesnek Vác polgármestere, aki a múlt szombati rongálások miatt zéró toleranciát hirdetett a városban. Mint ismeretes, múlt szombatra virradóra vandálok pusztítottak több helyszínen a városban, köztük a nemrég felavatott Március 15-e téren is. Az életbe lépő intézkedésekről Tóth Árpád, a Polgármesteri Kabinet vezetője beszélt a Városházán, a tájékoztatón az érintett szervezetek és önkormányzati osztályok vezetői is megjelentek.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Imre Zsolt lemond mandátumáról.
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 19 október 2006 - 21:38:25
Kedden hivatalosan is lemondott a váci képviselő-testületben megszerzett mandátumáról Imre Zsolt, aki hétfő óta a Pest megyei Közgyűlés elnökének kabinetfőnökeként dolgozik. Imre Zsolt október 1-én a kompenzációs lista vezetőjeként lett a jobboldali összefogás frakciójának a tagja, a mandátum visszaadására a két tisztség összeférhetetlensége miatt kényszerült. Információink szerint a Fidesz váci elnökének helyét a kompenzációs lista soron következő tagja, Miskei Sándorné foglalja el a testületben.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 12 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 873 874 875 876
HírarchívumHírarchívum
Beindult a távfűtés Zsóka @ (19 okt : 21:35) (Hírek)
Familia Gladiatoria az iskolában Zsóka @ (19 okt : 21:32) (Hírek)
Mesemondó verseny Zsóka @ (19 okt : 21:30) (Hírek)
Sporthírek Zsóka @ (17 okt : 10:22) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.