ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


hétfő 19 november 2007
Egyre nagyobb sztrájk körvonalazódik szerdára
Feltöltötte e107 - hétfő 19 november 2007 - 18:30:45
Adásunk időpontjáig egyre több dolgozói érdekvédelmi szervezet jelentette be csatlakozását a LIGA Szakszervezetek november 21-i demonstrációjához. A Társadalmi Szolidaritás Napja elnevezésű akcióval többek között a nyugdíjszabályok változtatása, az egészségbiztosítás privatizációja, valamint a vasúti szárnyvonalak megszüntetése ellen tiltakoznak.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szent Erzsébet sétány a Duna-parton
Feltöltötte e107 - hétfő 19 november 2007 - 18:28:05
Vasárnap véget ért a Szent Erzsébet születésének 800. évfordulója tiszteletére meghirdetett jubileumi év, ennek apropóján az egész országban, így Vácon is zajlottak megemlékezések. XVI. Benedek pápa nemrégiben Európa és a szolidaritás nagy szentjének nevezte Erzsébetet, akinek nevét péntektől Vácon is közterület őrzi.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Simon Antal szakmai és emléknap
Feltöltötte e107 - hétfő 19 november 2007 - 18:26:06
Szakmai nappal, konferenciával, a diákok műsorával, a tanárok kiállításával, valamint egy kitüntető cím odaítélésével emlékeztek névadójukra, a Simon Antal Többcélú Oktatási Intézmény dolgozói, nevelői. Az általános iskolaként, diák és gyermekotthonként valamint pedagógiai szakszolgálatként is működő Naszály úti komplexum 2001 óta viseli az elismert gyógypedagógus nevét. Simon Antal volt az 1802-ben megnyílt váci süketnéma-intézet első igazgatója, nevéhez pedig az írás-olvasás tanításának olyan módszere fűződik, amelyet utóbb az ország összes népiskolájában is alkalmaztak.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - hétfő 19 november 2007 - 18:24:30
-labdarúgás
-asztalitenisz
-úszás


Részletek...
Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
péntek 16 november 2007
Sporthírek
Feltöltötte e107 - péntek 16 november 2007 - 12:46:14
-labdarúgás
-kézilabda
-sakk


Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Felállt a kórházbizottság
Feltöltötte e107 - péntek 16 november 2007 - 12:43:13
Bár a képviselő-testület szeptemberben és októberben sem vette napirendre a kórházi konszolidációt felügyelő bizottság megalakítását célzó javaslatot, a dr. Jakab Zoltán egyéni indítványában elképzelt testület mégiscsak megalakult. A polgármester által felkért négy főből ráadásul hárman a képviselő-testület tagjai, sőt bizottsági elnökök is egyben. A kórházban történt hivatalos bejelentés szerint a testületet szocialista oldalról Jakab Zoltán az egészségügyi és Kiss Zsolt a gazdasági bizottság elnöke alkotja. Részt vesz még a munkában a Fidesz helyi vezetője, a szociális bizottság elnöke Debreczeni János valamint dr. Szentléleki Károly, a Magyar Orvosi Kamara váci elnöke.

Részletek...
Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Tűz az idős otthonban
Feltöltötte e107 - péntek 16 november 2007 - 12:38:30
Egy halálos áldozata van annak a tűzesetnek, amely hétfőn az esti órákban keletkezett az Ady Endre sétány és az Eszterházy utca sarkán lévő Idősek Otthonában. A tűzoltóságtól kapott tájékoztatás szerint az elhunyt 62 esztendős asszony valószínűleg az ágyban dohányzott, és ez okozta a tragédiát. Az épület tetőteréből további három személyt kellett még kimenteni, nekik azonban szerencsére az ijedtségen kívül semmi bajuk sem esett. Mint megtudtuk a legfelső szint helyreállításáig az itt lakók a hozzátartozóiknál maradnak.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Elismerés a tűzoltóknak
Feltöltötte e107 - péntek 16 november 2007 - 12:36:49
Ma reggel egyébként a hétfőn tanúsított helytállásukért három tűzoltót is megjutalmazott parancsnokuk, az elismerést Vác polgármestere adta át Kukaj Gábor hadnagynak, valamint Kulisják János és Szabó Gábor főtörzsörmestereknek. Bóth János ezt követően köszönetet mondott az Idősek Otthonában keletkezett tűz oltásában és a sérültek kimentésében dolgozó összes tűzoltónak.

Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Több helyszínen is dolgoznak a közútkezelők
Feltöltötte e107 - péntek 16 november 2007 - 12:34:34
Több útfelújítási és karbantartási munka zajlik most a térségben, a Magyar Közút kht. váci üzemmérnökségének munkatársai legalább 10 helyszínen végzik az aktuális feladatokat. Márianosztra térségében, Verőce és Vác valamint Verőce és Katalinpuszta között előkészítés alatt vannak az aszfaltozási és műtárgyépítési munkák, a beruházások egy része a tavalyi árvíz okozta károk, valamint az elkerülő utak helyreállítását célozza. A Csányi körút déli szakaszának rendbetételén már dolgoznak is a közútkezelő munkatársai, csakúgy, mint a Gödöllői úti padka és árokrendezésen.


Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Időközi választás Csörögben
Feltöltötte e107 - péntek 16 november 2007 - 12:32:41
November 18-án időközi választást tartanak Csörögben. A voksolásra azért van szükség, mert augusztusban 7:3 arányban feloszlatta magát a község képviselő-testülete. A két szavazókör vasárnap reggel 6 órától este 7-ig lesz nyitva, a választópolgárok ekkor dönthetnek a 9 tagú testület összetételéről és a polgármester személyéről. Adásunk időpontjáig 47-en regisztrálták magukat képviselőjelöltként, a polgármesteri posztért pedig az eddigi öt helyett csak négyen szállnak harcba. Hárman, Dr. Bonyhádi Elemér, Dugántsi Ildikó és Hegedűsné Kripák Ildikó függetlenként indul, míg Jakab Helga a Fidesz színeiben méretteti meg magát. A KDNP-s Turcsán József tegnap azonban bejelentette visszalépését a polgármester-jelöltségtől.

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Építészhallgatók kiállítása Vácon
Feltöltötte e107 - péntek 16 november 2007 - 12:31:19
A Budapesti Műszaki Egyetem harmadéves építészhallgatóinak munkáiból nyílt kiállítás a váci Madách Imre Művelődési Központban. A diákok az Urbanisztikai tanszék, Város3 elnevezésű várostervezési tantárgya keretében kerültek kapcsolatba Váccal. A munka során a hallgatói csoportok terveket, programokat dolgoztak ki különböző váci helyszínekre, idén azonban e mellett egy nemzetközi pályázati kiírásra is készültek anyagok, melyek a megújulás szükségességét és az identitás megőrzését vizsgálták Vác esetében.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Önálló régióvá válna Pest megye
Feltöltötte e107 - péntek 16 november 2007 - 12:28:50
Önálló régióvá válna Pest megye, ennek érdekében kért támogatást a Közgyűlés elnöke a megye településeitől. Szűcs Lajos a 187 polgármesternek elküldött levelében úgy fogalmaz: „A fővárostól különválasztva Pest megye saját gazdasági mutatói lehetővé teszik, hogy az eddigi európai uniós támogatásnak akár a kétszeresét is magáénak tudhassa. Ráadásul Budapest esélyeit a szétválás egyáltalán nem rontja, gazdasági besorolását csak minimális mértékben befolyásolja.” A Közgyűlés elnöke szerint a Budapesttől való különv

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:   <<        >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.