ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


kedd 10 október 2006
Szent Hedvig szobor avató
Feltöltötte Zsóka - kedd 10 október 2006 - 11:20:41
Megújult épülettel és Szent Hedvig szobrának avatásával köszöntötték szombaton délelőtt az idén 250 esztendős Fehérek Templomát. Ünnepi beszédet a város polgármester, dr. Bóth János mondott, a szobrot dr. Beer Miklós megyéspüspök áldota meg. Szent Hedvig a Dunakanyar védőszentje, hangzott el az avatóünnepségen, méltóbb helyet pedig nem is kaphatott volna szobra, mint a Dunakanyar kapujának nevezett Vácon.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Rongálás a Középkori pincében
Feltöltötte Zsóka - kedd 10 október 2006 - 11:18:54
A városukat szerető, múltjukat tisztelő váci polgárokat szerette volna tájékoztatni Zomborka Márta, a Tragor Ignác Múzeum igazgatója, aki levelet juttatott el szerkesztőségünkhöz megosztva így a város lakóival a közelmúlt egy szomorú tapasztalatát. Néhány hete, napok alatt tüntettek el vandálok a Széchenyi utcában található Középkori pince lépcső melletti faláról négy képet, melyek az utca korabeli állapotát őrizték meg és mutatták be a látogatóknak. Bár a felvételek reprodukciók voltak, pótlásuk pedig megoldható, a pár tízezer forintos tétel mégis megterhelő a múzeum számára. Az anyagi kár mellett azonban Zomborka Márta a morális károkozást tartja ez esetben a legfájóbbnak.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
15 éves a Nagycsaládosok Váci Egyesülete
Feltöltötte Zsóka - kedd 10 október 2006 - 11:09:37
Az eredeti létszámhoz képest duplájára nőtt a Nagycsaládosok Váci Egyesületének taglétszáma az 1991-es alapítás óta, így idén már csaknem 100 család ünnepelhette a szervezet másfél évtizedes jubileumát. A születésnapi ünnepséget szombaton tartották a Galamb utcában, a bensőséges összejövetelen mindhárom eddigi vezető köszöntötte a résztvevőket. A megjelentek, úgy néz ki, hűek maradtak a 15 évvel ezelőtt megfogalmazott legfontosabb célkitűzéshez, és igazi, egymást segítő közösségé szerveződtek az eltelt évek alatt.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
péntek 06 október 2006
Újraszámolás és reakciók
Feltöltötte e107 - péntek 06 október 2006 - 11:13:40
Újraszámolják a szavazatokat Vácon, előreláthatólag tehát a pénteki procedúra után lehet csak végleges eredményt hírdetni az önkormányzati választásokon a városban. A voksok újraszámolása a polgármesterválasztást érinti, ezzel párhuzamosan viszont a Területi Választási Bizottság egy másik beadványt elutasított. E szerint a 14-es körzetben marad az eddigi végeredmény, azaz a szocialista Molnár Lajos nyert két szavazattal a FIDESZ-KDNP jelöltjével, Juhász Andrással szemben. Közben a vasárnapi, nem hivatalos eredmények közzététele után napvilágot láttak az első reakciók, a jelöltek és az őket jelölő szervezetek értékelték szereplésüket az őszi választásokon.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Árpád napok
Feltöltötte e107 - péntek 06 október 2006 - 11:11:21
Csütörtök délután kezdődött, de még pénteken is tart a hagyományos Árpád-napok rendezvénysorozat. Az Árpád fejedelem Általános Iskola 2 napos programja mazsorett felvonukással kezdődött, a folytatásban pedig tanulmányi versenyek, kiállítás megnyitó, és sportvetélkedők szerepelnek a kínálatban.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 20 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
szerda 04 október 2006
Bursa Hungarica 2006/2007
Feltöltötte e107 - szerda 04 október 2006 - 17:20:41
Az idén is kiírásra került a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat. Erre azok a hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik államilag támogatott, nappali tagozatos felsőfokú alapképzésben, mesterképzésben, vagy felsőfokú szakképzésben folytatják tanulmányaikat. A pályázatot az Oktatási Minisztériummal együttműködve a települési önkormányzatok írják ki, melyek honlapjain bővebb tájékoztató is olvasható a részletekről. Idén a benyújtás határideje november 2-a.

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Lomtalanítás Vácott
Feltöltötte e107 - szerda 04 október 2006 - 17:17:29
Lomtalanítást tart az OTTO kft a városban. Ezt a térítésmentes szolgáltatást évi két alkalommal végzik el Vác egész területén, amelynek alapja az önkormányzattal kötött megállapodás. Az őszi lomtalanítás három körzetben történik, az akció október 21-ig tart.

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Templom-felújítás Rádon
Feltöltötte e107 - szerda 04 október 2006 - 17:12:58
Befejeződött a rádi katolikus templom felújítása. A húsvétkor kezdődött munkák során elvégezték a homlokzat rekonstrukcióját, a toronysisak cseréjét, és a templom új díszkivilágítást is kapott. A beruházás végösszege meghaladta a 20 millió forintot, ezt teljes egészében a hívek adományaiból fedezte az egyházközség. Az épületet szeptember 23-án ünnepi szentmise keretében Zavecz József provikárius áldotta meg.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 31 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Pályaválasztási kiállítás-sorozat
Feltöltötte e107 - szerda 04 október 2006 - 10:11:20
A Pest Megyei Munkaügyi Központ immár hetedik alkalommal rendez Pályaválasztási Kiállítás-sorozatot. A rendezvények célja, hogy segítséget nyújtsanak a pálya-, szakma-, és iskolaválasztás előtt álló általános-, és középfokú oktatási intézmények tanulói számára. Az érintett fiatalok a kiállításokon megismerhetik az iskolák kínálatait, a szakmákat, a munkaerőpiaci- információkat, és közvetlen kapcsolatba kerülhetnek a szaktanárokkal, a pályatanácsadókkal, a képzési szakemberekkel, kérdéseikre pedig a helyszínen választ is kaphatnak. A hat Pest megyei várost átfogó kiállítás-sorozat első állomását, immár hagyományosan, Vácott rendezték.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 13 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 02 október 2006
Önkormányzati választás 2006
Feltöltötte e107 - hétfő 02 október 2006 - 17:26:48
Vácon Bóth János maradt a polgármester, minimális különbséggel ugyan, de megelőzve legfőbb riválisát a FIDESZ-KDNP Jobboldali Összefogás színeiben induló Fördős Attilát. A váci testületbe a tegnapi szavazás eredményeként 11 szocialista és 11 jobboldali képviselő jutott be egyéniben és kompenzációs listáról, rajtuk kívül pedig még Csereklye Károlynak sikerült mandátumot szerezni a Vác Városért Választási Egyesület tagjaként. Térségünkben változott a polgármester személye Gödön, Sződligeten és Nagymaroson, míg Fóton, Dunakeszin, Verőcén és Kismaroson a települések eddigi irányítói kaptak újfent bizalmat. A megyei közgyűlés összetétele, az országos tendenciához hasonlóan a jobboldal előretörését mutatja.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Újraszámlálást kezdeményez az Összefogás
Feltöltötte e107 - hétfő 02 október 2006 - 17:25:25
A váci polgármester-jelöltekre leadott voksok újraszámolását kezdeményezi a Fidesz Kdnp jobboldali összefogás kampányfőnöke. Ugyanezt szeretnék elérni a váci 14 es választókörzetben is ahol két szavazattal nyert az Mszp által delegált jelölt a jobboldalival szemben. A voksok újraszámolását a szoros eredmények mellett azzal is indokolják, hogy mind a két esetben magas volt az érvénytelen szavazatok száma. Fördős Attila a FIDESZ-KDNP polgármester-jelöltje úgy fogalmazott, hogy az újraszámoltatás végeredményét, ha kedvezőtlen is számukra természetesen elfogadják.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 14 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
MSZP a választásokról
Feltöltötte e107 - hétfő 02 október 2006 - 17:23:48
A váci MSZP kampánystábja mai közleményében mondott köszönetet mindazoknak akik továbbra is a lendületes városépítést támogatták. Mint mondták a baloldal nem kívánja a szavazatokat újraszámoltatni, megbíznak a helyi választási bizottság lelkiismeretes munkájában, egyben köszönik mindazoknak akik a szavazás során ebben részt vettek. Közleményük szerint a baloldal a jövőben a jobboldali frakcióval együtt továbbra is a béke, a rend, és a biztonság jegyében kívánnak építkezni.

Nincs hozzászólási lehetőség. email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 874 875 876
HírarchívumHírarchívum

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.