ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


hétfő 26 november 2007
Váci drogstratégia
Feltöltötte e107 - hétfő 26 november 2007 - 14:04:24
Elkészült Vác Város drogstratégiája, pontosabban egy tervezet, amely múlt pénteken került a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum tagjainak asztalára. A kábítószer-probléma visszaszorítása érdekében született dokumentum igazodik a Nemzeti Stratégiában lefektetett alapelvekhez, és ezeken keresztül tartalmazza a helyi, speciális célokat és feladatokat. A stratégiát a KEF véleményezése és kiegészítése után az érintett bizottságok tárgyalják majd, elfogadásáról pedig a képviselő-testület hoz döntést.

Részletek...
Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
40 éves a sződi iskola épülete
Feltöltötte e107 - hétfő 26 november 2007 - 14:03:37
A sződi iskola az utóbbi néhány hónapban főként a csörögi gyerekek elhelyezésének kapcsán került az ország látóterébe. A gondok időközben megoldódtak így most már nyugodtan lehetett ünnepelni. A Hunyady János Általános Iskola épülete ugyanis idén lett kereken negyven esztendős, a jeles évfordulóra pedig sikerült összehívni az egykori diákokat és pedagógusokat.

Részletek...
Hozzászólások: 16 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Teajárat és meleg étel osztás
Feltöltötte e107 - hétfő 26 november 2007 - 13:59:02
A Váci Közéleti Egyesület és a városi Hajléktalanok Átmeneti Szállása és Nappali Melegedője pár hete közös karitatív akciókon keresztül igyekszik elérni a település nehéz sorsú polgárait. Az együttműködés eredményeként csütörtökönként teajárat indul a város különböző pontjait érintve, szombaton pedig meleg ételt és ruhát osztanak a vasútállomáson. A tervek szerint mindkét akció egész télen tart majd.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megemlékezés Vácz Remete szobránál
Feltöltötte e107 - hétfő 26 november 2007 - 13:57:36
Idén is megemlékezett Vácz Remetéről a Váci Múzeum Egyesület. A Kossuth téren álló szobornál Gesztesi Albert az egyesület vezetőségi tagja mondott beszédet.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 22 november 2007
Sztrájk a vasúton és az iskolákban
Feltöltötte e107 - csütörtök 22 november 2007 - 17:59:19
A Liga Szakszervezetek szerdára hírdették meg a társadalmi szolidaritás napját, a demonstrációknak, munkabeszüntetéseknek köszönhetően nehezen zajlott az élet tegnap az országban. Térségünkben a hatórás vasutas sztrájk hatása volt a legnagyobb. Bár néhány vonat Szob és Göd között elindult, ezeken csak egy két ember utazott. Az akcióhoz csatlakozott a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is. Mivel azonban nekik csak az I. Géza Király iskolában működik Vácon saját csoportjuk, csupán itt és a Juhász iskolában maradtak el tanítási órák a városban.


Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Demonstráltak a váci tungsramosok
Feltöltötte e107 - csütörtök 22 november 2007 - 17:58:06
A társadalmi szolidaritás napján a TUNGSRAM Dolgozók Független Szakszervezete is demonstrált. A tervek szerint ugyanis Vácott és Kisvárdán több termék gyártását megszüntetné a cég, amely mintegy 600 – 700 munkahely leépítésével járna. A szakszervezet erre szerette volna felhívni a figyelmet a GE Hungary Zrt. budapesti székháza elé szervezett akcióval.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Magánosítási törekvésekkel vádol Tomori Pál, Bóth János cáfol
Feltöltötte e107 - csütörtök 22 november 2007 - 17:56:31
Kazincbarcika és Nagyatád baloldali vezetése privatizálná a helyi kórház működtetését, de Vácon is ugyanez a folyamat zajlik, legalábbis Tomori Pál, az ellenzék frakcióvezetője szerint. A politikus úgy véli, a baloldali városvezetés részben már privatizálta a váci kórházat az őrzésvédelem, a mosoda, a takarítás, a konyha, a labor és a patika kiszervezésével, most pedig olyan intézményi formára kívánják átalakítani a kórházat, ami jelentősen megkönnyíti a magánosítást. Tomori Pál híradónknak elmondta, e miatt felmerül a polgármester személyes elkötelezettsége és szerepvállalása a magáncégek helyzetbe hozására, amellyel további károkat okoz a városnak

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kérdőívek értékelése
Feltöltötte e107 - csütörtök 22 november 2007 - 17:54:52
Elkészült azoknak a kérdőíveknek az értékelése, amelyeket a Főutca-Főtér program folytatására vonatkozóan küldtek vissza nemrégiben a váci polgárok. A Városkép Rehabilitációs Munkacsoport Promóciós csoportja a Főtér megújítása kapcsán a lakosság elégedettségét, véleményét, valamint jövőképét kívánta vizsgálni. Bár az anyag nem tekinthető reprezentatív mintavételnek, Jakab Zoltán, a csoport vezetőjének véleménye szerint ennek ellenére rendkívül hasznos és jövőbe tekintő véleményeket olvashattak az értékelés során.

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Verespatak képekben
Feltöltötte e107 - csütörtök 22 november 2007 - 17:53:46
Az erdélyi település, Verespatak neve akkor lett ismert, amikor kiderült, egy kanadai-román vegyes vállalat külszíni aranybányászati program beindításán fáradozik. Ha a román kormány rábólintana a bányanyitásra, akkor a tervezett projekt a legnagyobb külszíni fejtésű aranybánya lenne Európában. A várható pusztítás hírére világszerte tiltakozó akciók indultak, könyvek, filmek születtek. Magyarországon többek között egy vándorkiállítás jött létre, amely Verespatak múltja, jelene, jövője képekben címmel ezen a héten Vácra is megérkezett.


Részletek...
Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Díjazták a gödi városvédők pályázatát
Feltöltötte e107 - csütörtök 22 november 2007 - 17:52:15
A megyei közgyűlés döntése alapján a Pest Megye Kulturált Települési Környezetért pályázaton III. helyezést ért el a gödi Városvédők Egyesülete a Beszélő padok című anyagával. Az azonos nevű programot 2005. tavaszán kezdték el, főként Göd vasútállomásaira koncentrálva. Az akció keretében a szervezet tagjai idézetekkel díszített padokat helyeztek ki a város köztereire, méghozzá az itt lakók és az ide látogatók körében is nagy tetszést aratva.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sportnap a Cházárban
Feltöltötte e107 - csütörtök 22 november 2007 - 17:51:48
Az egészséges életmódra, a helyes étkezésre és a rendszeres testmozgásra hívta föl a figyelmet az a sportnap, amelyet a Cházár András Többcélú Közoktatási Intézményben tartottak csütörtökön. Egy egész évben zajló prevenciós programsorozat részét képezte a mai rendezvény, amelyre egy igazi sztárvendéget is sikerült meghívni. A szervező Zoé Alapítvány jóvoltából a sportnapon Rubint Réka tartott előadást és fitneszbemutatót.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - csütörtök 22 november 2007 - 17:49:48
-kézilabda
-labdarúgás
-Nagyhideg-hegy futás
-birkózás

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:   <<        >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.