ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 23 november 2006
Nyugdíjemelés
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 23 november 2006 - 20:56:32
A kormány múlt szerdai ülésén döntött a nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások 2007. januári emeléséről, az erről szóló kormányrendelet már meg is jelent a Magyar Közlöny legutóbbi számában. Ez alapján, fogalmaz a kormányszóvívői közlemény, a nyugdíjak, az átlagot tekintve, jövőre is megőrzik a vásárlóerejüket. A törvényi előírásoknak megfelelően kiszámolt jövő évi nyugdíjemelés mértéke 4 százalék lesz., ami átlagosan mintegy havi 2600 forinttal több nyugdíjat biztosít, a legkisebb öregségi nyugdíj összege pedig 26830 forintra nő.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vasúti baleset
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 23 november 2006 - 20:54:22
Halálos baleset történt ma reggel 7 óra után néhány perccel a kisváci vasúti átjáróban, ahol a Budapest és Szob között közlekedő személyvonat ütött el egy gyalogost.
Az elgázolt személy a helyszínen életét vesztette, a vonat utasai közül senki sem sérült meg. A vasúti átjáróban álló szerelvény miatt a mentés idejére mind a vasúti, mind a közúti forgalom szünetelt.


Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szeberényi Lehel prózamondó verseny
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 23 november 2006 - 20:53:26
Az idei évben emlékezünk meg a Dunakanyar írója, Szeberényi Lehel születésének 85. évfordulójáról. Az író három és fél évtizeden keresztül élt a térségben, művei nagy része az itteni élményekből táplálkozik. 2006-ban immár harmadik alkalommal hirdette meg a Madách Imre Művelődési Központ a Szeberényi Lehel groteszk prózamondó versenyt, a megmérettetést ma tartották a Makláry teremben.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 23 november 2006 - 20:51:24
- kézilabda eredmények
- labdarúgó eredmények
- Pest megyei sakk csapatbajnokság
- kajak-kenusok futóversenye
- rögbi extra liga

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 20 november 2006
Sporthírek
Feltöltötte Zsóka - hétfő 20 november 2006 - 21:44:01
- első osztályú női kézilabda bajnokság idei utolsó mérkőzése
- első osztályú labdarúgó bajnokság
- birkózó Köztársasági rangsorverseny első fordulója
- Ülőröplabda Magyar Bajnokság

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Lombgyűjtés
Feltöltötte Zsóka - hétfő 20 november 2006 - 21:39:34
Az ősz beköszöntét az időjárás változása jelzi elsősorban számunkra, ebben az időszakban az örökzöldek kivételével a fák megválnak lombozatuktól. A mai naptól kezdve egészen december közepéig lehetőség van a kertekben keletkezett avar összegyűjtésére és elszállíttatására, az akcióról Csereklye Károly alpolgármester és Gacsályiné Rédai Erika tartott sajtótájékoztatót a napokban.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Aláírásgyűjtés a patikaliberalizáció ellen
Feltöltötte Zsóka - hétfő 20 november 2006 - 21:38:04
Több hazai, így jó néhány térségbeli patikában is aláírásokat gyűjtenek a mellett, hogy gyógyszereket ezentúl is csak gyógyszertárakban lehessen vásárolni. Az egészségügyi tárca tervei szerint, ugyanis a gyógyszerek bizonyos körét kereskedelmi forgalomban is meg lehetne kapni, a különböző szupermarketekben és benzinkutaknál hozzáférhető medicínák többségét a recept nélkül is kapható fájdalomcsillapító szerek tennék ki. A kormány és az Országos Kereskedelmi Szövetség ezzel összhangban lévő véleménye szerint viszont jó a betegeknek a patikán kívüli gyógyszerforgalmazás, hiszen több értékesítőhely közül választhatnak, este, éjszaka, a hét végén is ugyanannyi lesz a gyógyszer ára, mint egyébként, sőt a verseny arra ösztönözheti a kereskedőket, hogy olcsóbban árulják a gyógyszereket.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Téli nyitva tartás a Múzeumban
Feltöltötte Zsóka - hétfő 20 november 2006 - 21:33:54
A téli időszakban folyamatosan csak a Hincz Gyula Gyűjtemény lesz elérhető a Tragor Ignác Múzeum kiállítóhelyei közül, derül ki az intézmény internetes oldalán közölt közleményből, a nyitvatartás időpontja pedig kedd és vasárnap között 10-től 18 óráig. Itt az 1956 - os forradalom Pest megyei eseményeire emlékező "ADJUK TUDTÁRA A VILÁGNAK" című időszakos kiállítás január 21-ig lesz látható. A „Memento Mori” - Kriptaleletek a váci Fehérek Templomából és a Középkori Pince állandó tárlatot csak előzetes bejelentkezés alapján, csoportoknak teszil elérhetővé.. Mint a közlemény kitér rá, a Görög Templom Kiállítóhelyen a tervek szerint majd jövő év tavaszán nyitnak új tárlatot.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Nyílt nap az Aporban
Feltöltötte Zsóka - hétfő 20 november 2006 - 21:32:16
Bár még van néhány hónap gondolkodni azon, hogy a végzős középiskolások hová is adják be jelentkezési lapjukat, a felsőoktatási intézmények máris igyekeznek megnyerni a kegyeiket. Novemberben számos helyen, nyílt nap keretében lehet ismerkedni a főiskolákon és egyetemeken folyó munkával, múlt pénteken az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán várták a hallagatókat. Ezen a napon egyébként egyházmegyei nyílt napot és egy konferenciát is rendeztek, igazán mozgalmas volt tehát a november 17-e a váci székhelyű intézményben.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
péntek 17 november 2006
Sporthírek
Feltöltötte Zsóka - péntek 17 november 2006 - 14:01:47
- tisztújító közgyűlés a Váci Női Kézilabda Sportegyesületben
- labdarúgás eredmények
- sakk csapatbajnokság
- asztalitenisz eredmények
- bírkózás

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 16 november 2006
Demonstráció az imaházat ért támadás ellen
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 16 november 2006 - 21:28:36
Csendes tüntetéssel és az antiszemita feliratok eltávolításával tiltakozott hétfőn este több tucat váci polgár, a zsidó imaházat ért múlt heti támadás miatt. Mint arról korábban már hírt adtunk, ismeretlenek náci jelszavakat, jelképeket és a zsidóságot provokáló feliratokat mázoltak az épület falára. A rövid demonstráción a várost dr. Molnár Lajos alpolgármester képviselte, az eseményen megjelent Izrael állam magyarországi nagykövete és a Mazsihisz ügyvezető igazgatója is.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 8 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Súlyponti kórház lesz a váci
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 16 november 2006 - 21:26:51
Egy napokban kiszivárgott tervezetben félszáz, úgynevezett súlyponti kórházat nevez meg az egészségügyi minisztérium, a jövőben csak ezekkel fog szerződést kötni az Országos Egészségbiztosító. Az egészségügyi reform részeként összeállított listán, amelyben megyénként és régiónként nevezték meg a biztosan fennmaradó intézményeket, szerepel a váci Jávorszky Ödön Városi Kórház is. A tárca országosan 40ezer kórházi ággyal számol, a listán nem szereplő intézmények a megmaradó kapacitásra nyújthatnak majd be pályázatot.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 890 891 892 ... 894 895 896
HírarchívumHírarchívum
Útlezárás vasárnap Zsóka @ (16 nov : 21:24) (Hírek)
ÖTLET program Zsóka @ (16 nov : 21:22) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.