ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


hétfő 22 október 2007
Határon Átnyúló Együttműködés
Feltöltötte Zsóka - hétfő 22 október 2007 - 20:27:39
A Határon Átnyúló Együttműködés előkészítése volt a legfőbb célja annak az eszmecserének, amelyet múlt csütörtökön hoztak tető alá Vácon. Az eseményt két éves előkészítő munka tette lehetővé és egy jogszabály, amely 2007 augusztus 1.-vel zöld utat adott határ menti területek, így a szlovák és a magyar oldalon fekvő települések közötti, együttműködési csoportosulások létrehozásának.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Menetrendváltozások az ünnepek alatt
Feltöltötte Zsóka - hétfő 22 október 2007 - 20:25:23
November 5-ig a menetrend szerinti busz és vonatközlekedés forgalmi rendje több ponton is módosul. A Volánbusz távolsági, helyközi és helyi autóbuszjáratainak, valamint a MÁV szerelvényeinek menetrendje főként az egymást követő hosszú hétvégék, valamint az őszi szünet időszaka miatt változik.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Alma- és citromszüret
Feltöltötte Zsóka - hétfő 22 október 2007 - 20:19:58
A Generali a Biztonságért Alapítvány az Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal együttműködve az idén immár 12. alkalommal szervezte meg országos közlekedésbiztonsági programját. Az Alma-Citrom akció célja, hogy az autósok figyelmét ráirányítsák a közlekedésben résztvevő kisiskolásokat érintő baleseti kockázatokra.. Az intézkedő rendőrök munkáját Vácon a Földváry téri buszmegállóban általános iskolás diákok is segítették pénteken.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Torgyán a Kúriában
Feltöltötte Zsóka - hétfő 22 október 2007 - 20:13:16
Szónoki képességei és humora a régi, zavarba hozni továbbra is lehetetlen. Ennek ellenére azonban sokan vannak olyanok akik azt mondják: azért jó, hogy most már nincs komoly politikai hatalom a kezében. Hogy ez meddig lesz így még nem tudni.
Optimizmusa ugyanis töretlen, és hisz abban, hogy az általa nemrégiben életre hívott mozgalmat sikerre viheti a következő választásokon. Torgyán József, a kisgazdák egykori elnöke a Váci Szabadelvű Egyesület meghívására vett részt beszélgetésen a főtéri Kúria Galériában.


Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte Zsóka - hétfő 22 október 2007 - 20:07:35
- Kézilabda
- Ironman világbajnokság
- Utánpótlás labdarúgó torna

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 18 október 2007
Urnabontás
Feltöltötte e107 - csütörtök 18 október 2007 - 17:56:14
Kedden, pontban déli 12 órakor urnabontást tartottak a váci Városházán. Bóth János polgármester, Tóth Árpád kabinetfőnök, valamint Jakab Zoltán a Promóciós Csoport vezetője együtt nyitották fel azt a gyűjtőládát, amely a váciak által kitöltött és visszaküldött, a Főutca-Főtér program folytatására vonatkozó kérdőíveket tartalmazta. A háztartások mintegy 2 %-a élt a válaszadás és a vélemény-nyilvánítás lehetőségével, az egyelőre még csak megszámolt dokumentumok feldolgozásával valószínűleg a novemberi testületi ülésre végeznek majd.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Reakció a Fidesz petíciójára
Feltöltötte e107 - csütörtök 18 október 2007 - 17:54:34
A váci kórház főigazgatója és az egészségügyi bizottság szocialista elnöke is reagált arra a petícióra, amelyet Bábiné Szottfried Gabriella adott át még múlt pénteken az intézmény vezetőjének. A Fidesz választókerületi elnöke ebben a kórház esetleges privatizációjával kapcsolatban fogalmazott meg kérdéseket. A Jávorszky Ödön Kórház vezetője megerősítette, sem ő, sem a menedzsment, sem pedig a váci önkormányzat nem kívánja privatizálni a kórházat. A volt gazdasági igazgató váratlan távozásáról pedig annyit mondott, Romhányi Zoltán négy éven keresztül hozzáférhetett az intézmény adataihoz, ezért a polgármester az elmúlt időszak vonatkozásában vizsgálatot rendelt el.
Az MSZP választókerületi elnöki tisztét is betöltő Jakab Zoltán Bábiné Szottfried Gabriellának írt válaszában úgy fogalmazott, idézem, „az Ön által képviselt párt mögé bújva teszik meg egyes képviselők azt, hogy a kórház konszolidációs programjának minden egyes lépését NEM- leges szavazatukkal ellehetetlenítik, hogy majd a főigazgató úron kérjék számon az elmulasztott intézkedések miatt keletkezett károkat, esetenként karöltve ezt egyéni gazdasági érdekek által vezérelt, tartózkodást színlelő baloldali képviselővel is.”


Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Beiskolázási tervek a 2008/2009-es tanévre
Feltöltötte e107 - csütörtök 18 október 2007 - 17:53:55
Elkészítették a váci, városi fenntartású középiskolák a 2008/2009-es tanévre vonatkozó beiskolázási terveiket, melyekben a képzési irányultság mellett meghatározták az indítandó osztályok számát a 9. valamint a 13. évfolyamokon. A tervek megléte a jövő évi költségvetés meghatározásához bír nagy jelentőséggel, valamint abban segíti a most végzős általános iskolás tanulókat, hogy a rende4lkezésre álló képzésekből kiválaszthassák a számukra legmegfelelőbbeket. A város képviselő-testülete egyébként legutóbbi ülésén elfogadta a középiskolák benyújtott beiskolázási terveit.

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Állásbörze
Feltöltötte e107 - csütörtök 18 október 2007 - 17:52:35
Újra állásbörzét rendezett a Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Váci Kirendeltsége ma délelőtt, a legutóbbit négy hónappal ezelőtt, nyáron tartották. Akkor 350-en voltak jelen a kirendeltség központjában, s mint azóta kiderült, minden 10. résztvevő sikeresen el is tudott helyezkedni. Ezen felbuzdulva gondolták úgy a központ munkatársai, érdemes ősszel is meghirdetni a térség lakóinak egy újabb lehetőséget.

Részletek...
Hozzászólások: 9 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kamarai fórum Vácon
Feltöltötte e107 - csütörtök 18 október 2007 - 17:51:01
Vác közlekedéséről, a parkolási lehetőségekről, a Főutca-Főtér program második üteméről, valamint a magyar gazdaság helyzetéről szerveztek beszélgetést nem csak vállalkozóknak a Vác Térségi Kamarai Klub szervezésében. A felmerülő kérdésekre elsőként Szikora Miklós, a város főmérnöke igyekezett válaszolni, majd dr. Vereczkey Zoltán, a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke adott tájékoztatást a kis és középvállalkozások lehetőségeiről a 2008-as adómódosítások tükrében.

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Az Ipolyerdő trófeái
Feltöltötte e107 - csütörtök 18 október 2007 - 17:50:00
A szarvasbőgés végeztével Kisnémediben, egy felújított erdészházban mutatták be az Ipolyerdő Zrt. erdeiben elejtett állatok trófeáit. Az idei volt a második hagyományteremtő összejövetel, amelyen a környék vadászai együtt, egy helyen tekinthették meg a terítéket.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - csütörtök 18 október 2007 - 17:47:07
-kézilabda
-labdarúgás
-atlétika
-evezés

Részletek...
Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:   <<        >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.