ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 27 december 2007
Karácsony a látássérülteknél
Feltöltötte e107 - csütörtök 27 december 2007 - 16:04:38
A váci polgármester és az egyházmegye püspöke is megtisztelte részvételével a Dunakanyari Látássérültek Egyesületének karácsonyi programját, amelyen idén is mód nyílt az idei év értékelésére. Nem maradt el az ajándékozás sem, az egyesület énekkara és néhány tagja pedig színes műsorral emelte a december 15-i ünnepség fényét.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A Reménység is adományozott
Feltöltötte e107 - csütörtök 27 december 2007 - 16:03:44
December 24-én délelőtt meleg ételt és ajándékcsomagot osztott a rászorulóknak a Váci Reménység Egyesület. A karitatív akciót megelőzően az egyesület a székházába várta az adományokat és a pénzbeli felajánlásokat a váci polgároktól. A Reménység nem először próbál segíteni az ünnep idején az elesetteken, tavaly például nekik köszönhetően közel száz fő részesült élelmiszercsomagokban és kapott egy-egy adag egytálételt.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Karácsonyi ajándék az Autócentrumtól
Feltöltötte e107 - csütörtök 27 december 2007 - 16:03:18
Idén immár másodszor döntött úgy Vác egyik legismertebb gépjárműkereskedése, hogy a karácsony közeledtével három óvodának nyújtanak át ajándékcsomagot. A cég a tavaly útjára indított kezdeményezéssel szeretne hagyományt teremteni, annál is inkább, mert ahogy fogalmaztak, ebben az évben is csökkent az óvodák játékvásárlásra fordítható költségvetése.


Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - csütörtök 27 december 2007 - 16:00:25
Pest Megye Közgyűlése idén is elismerésben részesítette azokat a Pest megyei sportembereket...

Részletek...
Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 20 december 2007
Közös határnyitó
Feltöltötte e107 - csütörtök 20 december 2007 - 17:54:40
A schengeni határnyitáshoz kapcsolódóan egész napos programot szerveztek Ipolyságon, amelyre Vác, mint a település testvérvárosa is meghívást kapott. A Határtalan Európa címet viselő rendezvény ma délben vette kezdetét a két polgármester ünnepi köszöntőjével, majd egy három részből álló vitafórum kezdődött a Városházán. Az ünnepség csúcspontja, azaz az ünnepélyes határbontás a még néhány óráig meglévő Ipolyság-Parassapuszta átkelőnél lesz majd, pontban éjfélkor.

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Váciak kitüntetése Ipolyságon
Feltöltötte e107 - csütörtök 20 december 2007 - 17:53:33
Ipolyság első írásos említésének 770. évfordulója alkalmából ünnepi ülést tartott a város képviselő-testülete még múlt szerdán. Ezen alkalomból több elismerést is átadtak, köztük kitüntetést adományoztak dr. Bóth Jánosnak és Mándli Gyulának. Vác polgármesterét, valamint a Katona Lajos Városi Könyvtár igazgatóját a testvérvárosi kapcsolatok elmélyítése érdekében végzett tevékenysége kapcsán díjazták.

Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Hulladékgyűjtés díjának változása
Feltöltötte e107 - csütörtök 20 december 2007 - 17:53:10
10 %-kal nő Vácon az az összeg, amelyet az önkormányzat a városban keletkezett szilárd hulladék összegyűjtésére, elszállítására és ártalmatlanítására fizet a Remondis Kft.-nek. Az erről szóló előterjesztést a Gazdasági és Városüzemeltetési Bizottság december 3-án tárgyalta meg, az emelésről szóló javaslatot pedig a testület is támogatta.

Részletek...
Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ünnepi szemétszállítás
Feltöltötte e107 - csütörtök 20 december 2007 - 17:51:54
Szintén a szemétszállításhoz kapcsolódó hír, hogy a Remondis Duna Kft. az ünnepek alatt a hétköznapi rendnek megfelelően gondoskodik a háztartási hulladék elszállításáról. Így december 24-én a hétfői, 25-én a keddi, 26-án a szerdai napoknak megfelelő körzetekből viszik el a szemetet, 2008. január 1-én pedig a keddi körzetekből kerül elszállításra a hulla

Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Díj(nem)változások a buszközlekedésben
Feltöltötte e107 - csütörtök 20 december 2007 - 17:51:35
A Volánbusz Zrt-nek Vácon a helyi közlekedés fenntartása 25 millió forint veszteséget okozott az idén, legalábbis ez derül ki abból a levélből, amelyet a cég vezetése juttatott el az önkormányzathoz. A közlekedési vállalat ennek az összegnek a megtérítését kérte a képviselő-testülettől, illetve azt, hogy a jövő évre vonatkozó tarifaemelési koncepciók közül válassza ki a szerinte legmegfelelőbb változatot. A képviselők, csakúgy, mint korábban a gazdasági és városüzemeltetési bizottság, egyik verziót sem támogatták, és elutasították a cég veszteségtérítési igényét is.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Jobboldali reflektálás a testületi ülésre
Feltöltötte e107 - csütörtök 20 december 2007 - 17:50:06
A pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló helyi önkormányzati rendelet módosítását célozta az a két javaslat, amelyeket a Fidesz-KDNP Összefogás képviselője, dr. Orosz Ágnes terjesztett be a testület elé. A javaslatokról éles vita bontakozott ki a decemberi ülésen, amelynek végén egyik elképzelés sem kapta a szükséges többséget. Az ellenzéki frakció keddi sajtótájékoztatóján többek között e két előterjesztés részleteit ismertették.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Igen az egészségbiztosítás átalakítására
Feltöltötte e107 - csütörtök 20 december 2007 - 17:49:16
Az Országgyűlés hétfőn név szerinti szavazással elfogadta az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényt. A 204 igen szavazat között ott volt dr. Bóth János szocialista képviselő voksa is. Vác város polgármestere szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében így indokolta döntését: „A törvény megszavazásakor a lelkiismeretemre hallgatva mondtam igent, mert meg vagyok győződve róla, hogy az egészségügyben változásra van szükség” Bóth János hozzátette: a hónapok óta tartó vitában egy elfogadható kompromisszum született. Szerinte így az ellátás színvonala csak javulhat, miközben megmarad a szolidaritás, a nemzeti kockázatközösség és senki nem marad ellátás nélkül. Mint mondta, minden esély megvan arra, hogy a szolgáltatások színvonala nőni fog.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Elismerés Vácnak a Mobilitási hétért
Feltöltötte e107 - csütörtök 20 december 2007 - 17:48:47
Egy millió forintos jutalmat kapott nemrégiben Vác városa. A szervezők a mobilitási hét megrendezéséért részesültek minisztériumi szintű elismerésben.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:   <<        >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.