ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 20 december 2007
Ünnepi szemétszállítás
Feltöltötte e107 - csütörtök 20 december 2007 - 17:51:54
Szintén a szemétszállításhoz kapcsolódó hír, hogy a Remondis Duna Kft. az ünnepek alatt a hétköznapi rendnek megfelelően gondoskodik a háztartási hulladék elszállításáról. Így december 24-én a hétfői, 25-én a keddi, 26-án a szerdai napoknak megfelelő körzetekből viszik el a szemetet, 2008. január 1-én pedig a keddi körzetekből kerül elszállításra a hulla

Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Díj(nem)változások a buszközlekedésben
Feltöltötte e107 - csütörtök 20 december 2007 - 17:51:35
A Volánbusz Zrt-nek Vácon a helyi közlekedés fenntartása 25 millió forint veszteséget okozott az idén, legalábbis ez derül ki abból a levélből, amelyet a cég vezetése juttatott el az önkormányzathoz. A közlekedési vállalat ennek az összegnek a megtérítését kérte a képviselő-testülettől, illetve azt, hogy a jövő évre vonatkozó tarifaemelési koncepciók közül válassza ki a szerinte legmegfelelőbb változatot. A képviselők, csakúgy, mint korábban a gazdasági és városüzemeltetési bizottság, egyik verziót sem támogatták, és elutasították a cég veszteségtérítési igényét is.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Jobboldali reflektálás a testületi ülésre
Feltöltötte e107 - csütörtök 20 december 2007 - 17:50:06
A pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló helyi önkormányzati rendelet módosítását célozta az a két javaslat, amelyeket a Fidesz-KDNP Összefogás képviselője, dr. Orosz Ágnes terjesztett be a testület elé. A javaslatokról éles vita bontakozott ki a decemberi ülésen, amelynek végén egyik elképzelés sem kapta a szükséges többséget. Az ellenzéki frakció keddi sajtótájékoztatóján többek között e két előterjesztés részleteit ismertették.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Igen az egészségbiztosítás átalakítására
Feltöltötte e107 - csütörtök 20 december 2007 - 17:49:16
Az Országgyűlés hétfőn név szerinti szavazással elfogadta az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényt. A 204 igen szavazat között ott volt dr. Bóth János szocialista képviselő voksa is. Vác város polgármestere szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében így indokolta döntését: „A törvény megszavazásakor a lelkiismeretemre hallgatva mondtam igent, mert meg vagyok győződve róla, hogy az egészségügyben változásra van szükség” Bóth János hozzátette: a hónapok óta tartó vitában egy elfogadható kompromisszum született. Szerinte így az ellátás színvonala csak javulhat, miközben megmarad a szolidaritás, a nemzeti kockázatközösség és senki nem marad ellátás nélkül. Mint mondta, minden esély megvan arra, hogy a szolgáltatások színvonala nőni fog.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Elismerés Vácnak a Mobilitási hétért
Feltöltötte e107 - csütörtök 20 december 2007 - 17:48:47
Egy millió forintos jutalmat kapott nemrégiben Vác városa. A szervezők a mobilitási hét megrendezéséért részesültek minisztériumi szintű elismerésben.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kétmillió forintot nyertek a kórház gasztroenterológusai
Feltöltötte e107 - csütörtök 20 december 2007 - 17:47:33
Nagyértékű ajándékot tehetnek a váci kórház gasztroenterológiai osztályának karácsonyfája alá az itt dolgozó orvosok. Dr. Szalóki Tibor osztályvezető főorvos, Dr. Liebhardt József főorvos és Dr. Molnár Csaba adjunktus, a „Richter Gedeon a Magyar Egészségügyért” Közhasznú Alapítvány pályázatán, műszervásárlás és kutatási tevékenység témakörökben a támogatási összegek maximumát, az országban egyedüliként mintegy két millió forintot nyertek osztályuk számára.

Részletek...
Hozzászólások: 9 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kézis lányok ajándéka a gyerekosztálynak
Feltöltötte e107 - csütörtök 20 december 2007 - 17:46:47
Az előző esztendőkhöz hasonlóan karácsony előtt idén is játékokkal megpakolva kopogtattak be a váci kórház gyermekosztályára a helyi élvonalbeli kézilabdacsapat játékosai. A hölgyek most is azért érkeztek az intézménybe, hogy az előző hetekben összegyűjtött ajándékokkal felvidítsák a gyerekeket és megkönnyítsék az ünnepet azok számára, akik nem tölthetik otthont a karácsonyt.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Karácsonyi ünnepségek Vácon
Feltöltötte e107 - csütörtök 20 december 2007 - 17:45:10
Lassan mindenhol véget ér a munka, befejeződik a tanítás, az oktatási intézmények például már csak ezen a héten fogadják a gyerekeket. Az ünnepek közeledtével egyre több karácsonyi rendezvényt tartanak városszerte, van ahol már évek alatt kialakult hagyományos rend szerint. Az elmúlt néhány napban a Zichy utcai iskola, A Földváry Károly Általános Iskola és a Boronkay ünnepségén jártunk

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Két versenyző is a legjobbak között
Feltöltötte e107 - csütörtök 20 december 2007 - 17:43:56
Díjazták a legjobb váci evezősöket az év sportolója választáson, közülük ketten is felállhattak a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. Az év legjobb evezősének a szakemberek idén Szabó Katalint valamint a Hirling Zsolt-Varga Tamás párost választották. Szabó Katalint a sportág legnagyobb reménységei között tartják számon, a váci evezős hölgy számos nemzetközi és hazai versenyen szerzett előkelő helyezést 2007-ben. Hirling Zsolt pedig a bajai Varga Tamással párban, idén Európa bajnokságot nyert a könnyűsúlyú kétpárevezősök között.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - csütörtök 20 december 2007 - 17:43:19
-asztalitenisz
-sakk
-karate
-szektorlabda
-úszás

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 17 december 2007
Átadták a Kölcsey utcai Bölcsőde új szárnyát
Feltöltötte e107 - hétfő 17 december 2007 - 16:31:30
Pénteken hivatalosan is átadták a Kölcsey utcai bölcsőde új szárnyát. A város képviselői, a társintézmények vezetői és az itt dolgozók jelenlétében lezajlott ünnepségen kiderült, a mostani beruházás eredményeképpen 24 gyermek elhelyezéséről tudnak januártól gondoskodni.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Főutca-Főtér program folytatásának lehetőségei
Feltöltötte e107 - hétfő 17 december 2007 - 16:29:40
A Főutca-Főtér program második üteméről tárgyalt legutóbbi ülésén a Város(rész)központ Revitalizáció Munkacsoport a Városházán. Mint köztudott korábban, a Főtér átépítése kapcsán beadott pályázat már tartalmazta a folytatás lehetőségét, a most elkészült engedélyes tervváltozatokat pedig múlt héten mutatta be a Pagony Kert és Tájépítész Iroda nevében Illyés Zsuzsanna. A megbeszélésre a munkacsoport tagjain kívül meghívást kaptak az önkormányzat városfejlesztési bizottságának tagjai is.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:   <<        >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.