ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


hétfő 11 augusztus 2008
Régi címerek a váci levéltár ablakaira
Feltöltötte vdavid - hétfő 11 augusztus 2008 - 16:38:20
Címerek kerülnek a váci levéltár ablakaira. A régen bevett gyakorlatot követve, a város történelmi címereivel díszítenék a levéltár udvarra néző ablakait. A javaslatot az intézmény igazgatója indítványozta a képviselő testületnek, amely közel kilencszázezer forinttal támogatta az elképzelést.


Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Antiszemita szöveg Sződligeten.
Feltöltötte vdavid - hétfő 11 augusztus 2008 - 16:34:35
Ismeretlenek antiszemita felirattal láttak el Sződliget határában egy Budapesti Zsidó Fesztivált reklámozó óriásplakátot. A halál a zsidókra szöveget és egy horogkeresztet csütörtök éjszaka fekete szprével fújták fel a a 2-es számú főút melletti hirdetőtáblára. Az MSZP választókerületének elnöke sajtóközleményben ítélte el a szélsőséges megnyilvánulást. Dr Jakab Zoltán arra hívta fel a figyelme, hogy nemrégen Sződligeten a többség értékrendjétől eltérő zenekarok koncerteztek majd ezt követően jelent meg az antiszemita felirat a plakáton. A szocialista politikus arra kérte a település Fideszes polgármester asszonyát ítélje Ő is el a rasszista cselekményt. Turai János a Váci Zsidó Hitközség elnöke gyűlöletkeltés miatt tett feljelentést a Váci Rendőrkapitányságon.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte vdavid - hétfő 11 augusztus 2008 - 16:31:26
-kajak-kenu
-foci

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 07 augusztus 2008
Váci delegáció Donaueschinegenben.
Feltöltötte vdavid - csütörtök 07 augusztus 2008 - 17:46:29
Néhány nappal 16. Váci Világi Vigalom lezárása után a váci képviselőtestület nagy része, illetve a jelentősebb váci intézmények küldöttei autóbuszra szálltak, hogy eleget tegyenek a német testvérváros, Donaueschingen meghívásának.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Betört ablakok a Juhász Gyula iskolában.
Feltöltötte vdavid - csütörtök 07 augusztus 2008 - 17:44:34
Vandálok rongálták meg a váci Juhász Gyula általános iskola ablakait. Az intézmény alsó épületének Görgey utcára néző ablakait szinte mind betörték. Az iskola nyílászáróit korábban már többször bedobták kővel, tavaly is bezúztak néhány üveget de ilyen mértékű rongálást egyszerre eddig még nem követtek el. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a pár héttel ezelőtt lezajlott szombat éjszakai vandalizmust kik követték el, de a keletkezett kár meghaladja a 20 ezer forintot. A rendőrség bűncselekmény ügyében ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást. Az intézmény igazgatója Kocsi Károly azt mondta a közintézményben okozott értelmetlen károkozás nem befolyásolja a szeptember elsejei iskolakezdést.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Melegebb melegedő
Feltöltötte vdavid - csütörtök 07 augusztus 2008 - 17:43:44
A hajléktalanszálló fűtésrendszerének átalakítására nyújtott be pályázatot a Szociális Szolgáltatások Háza Vácon. A megpályázott összeg csaknem három és fél millió forint, amelynek az önkormányzat által vállalt önrésze közel 680 ezer forint. Egy korábbi pályázaton már sikerült egy új, energiatakarékos kazán beszerzéséhez támogatást nyerni, most az ehhez kapcsolható központi fűtést szeretnék kiépíteni. A már korszerűtlen gázkonvektorok lecserélésével, az új fűtésrendszer kialakításával, a krízisidőszakban több rászoruló ellátását is tudnák biztosítani.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Közlekedésfejlesztési program
Feltöltötte vdavid - csütörtök 07 augusztus 2008 - 17:42:54
Elkészült a Vác város közlekedésfejlesztési programja, a 2006-ban elfogadott közlekedésfejlesztési koncepció részeként. A város egészére kiterjedő, egységes, összefüggő megoldást felvázoló koncepció, a fejlesztés céljainak meghatározása után a terv programrészének kidolgozása következett, amelyet júliusi ülésén fogadott el a képviselő-testület. A mintegy 130 programpont megvalósítása a következő évek feladata lesz, a megvalósulás üteme pedig a rendelkezésre álló forrásoktól függ. A közlekedési koncepció két nagy fejezetre oszlik: a jelenlegi közlekedési helyzet vizsgálatára és értékelésére, valamint magára a koncepcióra és javaslatokra. A helyzetelemzés keretében a dokumentum külön alfejezetben vizsgálja a közforgalmú közlekedést, a vasúti, a buszforgalmat, a vízi és a helyi közlekedést, külön alfejezetben a közúti közlekedést és ebben a parkolás helyzetét, s külön a kerékpáros és gyalogos közlekedést. A koncepció és ezen belül a koncepcionális javaslatok, ugyanúgy, közlekedési módonként tárgyalják a célkitűzéseket és fejlesztéseket. Mind a közlekedésfejlesztési koncepcióról, mind a közlekedésfejlesztési programról már kikérte a lakosság véleményét az önkormányzat

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 04 augusztus 2008
Szoptatás világnapja
Feltöltötte Zsóka - hétfő 04 augusztus 2008 - 16:48:33
Az UNICEF adatai szerint egyre több csecsemő hal meg a földön mert nem jutnak anyatejhez, ezért dolgozta ki a Világ Szervezet az újszülöttek egészséges táplálását célzó programját. Az Anyatejes Táplálás Világnapját hivatalosan 92-től tartják meg augusztus elsején világszerte, amelyhez 93-tól Magyarország is csatlakozott. Vácon a művelődési házban rendezték meg a szoptatás világnapját ahol az előadók mellett az anyukák is elmondták saját tapasztalataikat a csecsemők természetes táplálásról.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Jávorszky Kórház a szoptatás világhete kapcsán.
Feltöltötte Zsóka - hétfő 04 augusztus 2008 - 16:43:49
Az egészségügyi szakemberek szerint a csecsemők természetes táplálása nem csak a családok és az újszülöttek érdeke, hanem az intézmények érdeke is. Az anyatej nem csak utánozhatatlan összetevői miatt élvez előnyt a tápszerekhez képest, hanem gazdasági okokból is. Az anyatej ugyanis, ha azt nem gátolja meg valamilyen egészségügyi probléma, szinte ingyen áll rendelkezésre. A orvosi szakma szerint az anyukák 99%-a lenne képes szoptatni, ehhez képest csak a fele él a természet-adta lehetőséggel. Az arányokon szeretne javítani a Jávorszky Ödön kórház, ahol már korábban kialakították a családbarát szülészeti osztályt.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Gyógyszertári ügyelet változás
Feltöltötte Zsóka - hétfő 04 augusztus 2008 - 16:37:07
És végül a gyógyszertári ügyelet megváltozásáról.
Vácon a gyógyszertárak 33. heti ügyelete megváltozott a korábbi információkkal ellentétben. 2008. augusztus 11-én a Deákvári Gyógyszertár, míg 2008. augusztus 16-án pedig a Vácz Remete Gyógyszertár tart ügyeletet.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte Zsóka - hétfő 04 augusztus 2008 - 16:14:49
- Berkenye Hűtőház Kupa
- felnőtt Országos Úszó Bajnokság

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 31 július 2008
Menetdinamikai vita II.
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 31 július 2008 - 17:04:29
A Tomori Pál szerint Molnár Lajosnak tudnia kellet a váci Munkácsy utcai fekvőrendőrök által okozott problémáról, ugyanis azt mondja, hogy az ott lakók telefonon is és írásban is megkeresték a 14-es választókörzeti képviselőt. Mint ahogy korábban beszámoltunk erről a Munkácsy utcaiak azért panaszkodtak, mert túl meredekre építette az önkormányzat a menetdinamikai küszöböket. Az 5. választókerület képviselője Tomori Pál karolta fel az ügyet és annak kívánt hangot adni, hogy a fekvőrendőrök átépítését az ő választókörzeti keretének a terhére szavazta meg a testület, amit egyébként a körzet képviselője is felvállalhatott volna a saját költségvetéséből.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:   <<        >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.