ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


hétfő 15 október 2007
Sporthírek
Feltöltötte e107 - hétfő 15 október 2007 - 17:33:07
- kézilabda
- labdarúgás
- asztalitenisz
- kajak-kenu

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 11 október 2007
Új pályázat a Zeneiskola élére
Feltöltötte e107 - csütörtök 11 október 2007 - 17:16:52
Új pályázat kiírásáról döntött legutóbbi ülésén a váci képviselő-testület a Zeneiskola igazgatói posztjára. Ezzel egyidejűleg arról is határozott, hogy a jelenlegi vezető, Farkas Pál megbízott igazgatóként lássa el feladatát jövő év július végéig. Új pályázat meghirdetésére azért van szükség, mert a Pest Megyei Bíróság jogerős ítéletében hatályon kívül helyezte az önkormányzat tavalyi döntését Farkas Pál kinevezéséről.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Fórum a 2.sz. Választókerületben
Feltöltötte e107 - csütörtök 11 október 2007 - 17:15:01
Számadást tartott az elmúlt egy év munkájáról Kriksz István, a váci 2. számú választókörzet egyéni képviselője, aki tavaly, a Jobboldali Összefogás színeiben jutott mandátumhoz. Mint mondta az eltelt egy esztendő alatt mind körzeti szinten, mind a várospolitikában sikerült eredményeket elérnie. A fórum vendége volt Fördős Attila, az ellenzék frakcióvezető-helyettese, aki a jobboldali képviselőcsoport munkájáról tájékoztatta a megjelenteket kiemelve a mélygarázs, az I. világháborús emlékmű és kórház konszolidációjának ügyét.

Részletek...
Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kötelező tüzeléstechnikai ellenőrzések
Feltöltötte e107 - csütörtök 11 október 2007 - 17:13:28
Kéményseprőt látok, szerencsét találok. A mondás duplán is igaz, hiszen ha a fekete ruhás úriemberek minden évben el tudják végezni a szokásos éves karbantartást ingatlanunkon, akkor nem kell aggódnunk szénmonoxid mérgezés, vagy egy esetleges lakástűz miatt. Egyre több helyen indul be ezekben a hetekben a fűtés, de sajnos még mindig nagy számban vannak olyanok, akik nem érzik elég fontosnak az éves felülvizsgálat meglétét. Sokan be sem engedik a kéményseprőket a házba, pedig egy 1996-os BM rendelet értelmében ezek az ellenőrzések kötelező jellegűek.

Részletek...
Hozzászólások: 10 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Környezetbarát energia Püspökszilágyon
Feltöltötte e107 - csütörtök 11 október 2007 - 17:11:58
A megújuló energiahordozók hasznosítása ma Magyarországon még mindig gyermekcipőben jár, pedig műszaki akadálya már nincs annak, hogy egy-egy épület akár teljes önellátásra rendezkedjen be. A zöld házak előtt álló legnagyobb buktatót a berendezések magas ára, a hosszú megtérülési idő jelenti. Más a helyzet, ha nincs a közelben semmiféle hagyományos energiahordozó. A püspökszilágyi erdőben lévő Muflon kunyhó távol esik minden lakott területtől, ezért energiaellátására a hagyományostól elérő, környezetbarát módot kellett választani.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Múzeumok Őszi Fesztiválja (előzetes)
Feltöltötte e107 - csütörtök 11 október 2007 - 17:09:48
Idén Vác is csatlakozik a Múzeumok Őszi Fesztiválja országos programjához. A rendezvény a „Fazekas korongjáról, varga kaptafájáról…” címet viseli, utalva arra, hogy a Tragor Ignác Múzeumban mesterek, mesterségek, műhelyek bemutatásával, életre keltésével elsősorban a fazekasságot és a kerámiát szeretnénk középpontba állítani november 5-e és 10-e között. Az idei eseményhez egy pályázat mellett múzeumpedagógiai foglalkozások valamint családi nap is társul.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - csütörtök 11 október 2007 - 17:06:44
-kézilabda
-labdarúgás
-asztalitenisz
-atlétika

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 08 október 2007
Emlékezés október 6-ra
Feltöltötte e107 - hétfő 08 október 2007 - 16:24:27
A Rózsakertben emlékezett a város az 1848-49-es forradalom és szabadságharc október 6-án kivégzett mártírjaira. A 13 tábornok emléktábláját többévnyi előkészület után tavaly avatták fel a Művelődési Központ mellett kialakított emlékhelyen. Ahogy akkor elhangzott, a parkban méltó helyen és méltó módon kívánják őrizni a hősi halált halt tábornokok emlékét.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Duna-parti Nagy Takarítás
Feltöltötte e107 - hétfő 08 október 2007 - 16:22:52
Évek óta hagyomány Vácon, hogy az év bizonyos napjain egy-egy közterületet közösen takarítanak ki a város polgárai. Ilyen például a Ligettakarítás, azaz az Adj egy napot a Ligetnek akció, amelynek mintájára, egy képviselői kezdeményezést követően a Duna part teljes szakaszát rendbe tették a múlt hétvégén. A program elindítója a terület egyik önkormányzati képviselője Ványi Lászlóné volt, aki érintett képviselőtársai és a váci környezetvédelmi alapítvány segítségével koordinálta a munkát.

Részletek...
Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Munkarend és szemétszállítás ünnepnapokon
Feltöltötte e107 - hétfő 08 október 2007 - 16:20:41
Rövidesen két hosszú hétvégével, azaz két négynapos pihenéssel leszünk gazdagabbak, igaz ezért majd két alkalommal a szombatot fel kell áldozni a munkavégzés oltárán. A szociális és munkaügyi miniszter tavaly hozott rendelete alapján ugyanis október 20-a és október 27-e szombat idén munkanap lesz, míg október 22-én hétfőn valamint november 2-án pénteken pihenőnapot tartunk. Ennek megfelelően a váci Polgármesteri Hivatal és az Okmányiroda az október 22-ét október 12-én és október 19-én pénteken, a november 2-át pedig október 26.-án pénteken dolgozza le. Az ügyfélfogadás e miatt október 12.-én, október 19.-én és október 26-án 8.00 órától 12 óra 30 percig, illetve 13.00 órától 16.00 óráig tart.
A Remondis Duna Kft egyébként az eddigi gyakorlattól eltérően ünnepnapokon is végez szemétszállítást Vácon, értesítette Híradónkat a Városháza illetékese. Ennek megfelelően a cég október 23-án kedden és november 1-jén csütörtökön biztosítja a hulladék, körzetbeosztások szerinti elszállítását.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Árpád nap
Feltöltötte e107 - hétfő 08 október 2007 - 16:19:53
Idén is két napon át tartott a hagyományos Árpád-napok eseménysorozata. Az Árpád fejedelem Általános Iskola rendezvényét a mazsorettek felvonulása vezette be, akik a fúvósok kíséretében a Kőkaputól vonultak be az Árpád fejedelem Általános Iskolába. A két nap alatt tanulmányi és sportversenyek, valamint kiállítások szerepeltek a programban.

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Bursa Hungarica 2007/2008
Feltöltötte e107 - hétfő 08 október 2007 - 16:18:27
Az idén is kiírásra került a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat. Erre azok hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik államilag támogatott, nappali tagozatos felsőfokú alapképzésben, mesterképzésben, vagy felsőfokú szakképzésben folytatják tanulmányaikat. A pályázatot az Oktatási Minisztériummal együttműködve a települési önkormányzatok írják ki, melyek honlapjain bővebb tájékoztató is olvasható a részletekről. Idén a benyújtás határideje október 31-e.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:   <<        >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.