ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


hétfő 10 december 2007
Jótékonysági akciók
Feltöltötte Zsóka - hétfő 10 december 2007 - 20:54:26
A rászorulókra a Városházán kívül persze több magánszemély, vállalkozás és szervezet is gondol évről évre. Információink szerint például Szíjjártó János, aki rendszeresen segíti a Dunakanyari Látássérültek Egyesületét, a karácsonyhoz közeledve 200 ezer forinttal támogatta a vakokat és gyengén látókat tömörítő váci székhelyű szervezetet. A Rotary Club pedig a következő két hétvégén, ezüst és aranyvasárnap szervez gyűjtést nehéz sorsú emberek számára

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Cipősdoboz akció idén is
Feltöltötte Zsóka - hétfő 10 december 2007 - 20:53:09
A Baptista Szeretetszolgálat ebben az évben is meghirdette karácsonyi cipősdoboz akcióját, amelynek révén gyermekek vagy egész családok készíthetnek ajándékot rászoruló gyermekeknek. Az ajándékok csomagolására szolgáló cipősdobozok ma már nem csak a nehéz sorsú gyermek örömét, hanem a szeretet és együttérzés jelképét jelentik szerte a világon. Ebben az évben Magyarországon legalább 10.000 gyermek megajándékozása a cél, a szervezésből pedig, a korábbi évekhez hasonlóan, a Váci Baptista Egyház is kiveszi a részét.

Részletek...
Hozzászólások: 11 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Mikulásváró
Feltöltötte Zsóka - hétfő 10 december 2007 - 20:50:36
Mikulásváró ünnepséget rendezett a Szövetség Vácért Alapítvány pénteken a Művelődési Központban. Ez idén már a második alkalom, hogy állami gondozott gyermekek számára szerveznek programot december első felében.

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Közös határnyitó ünnepség Ipolyságon
Feltöltötte Zsóka - hétfő 10 december 2007 - 20:47:38
December 21-vel eltűnnek a határok az Európai Unióhoz 2004-ben csatlakozott országok számára. Kilenc állam polgárai ezentúl megállás és ellenőrzés nélkül léphetnek be a schengeni övezetbe, és nem csak a határátkelőhelyeken. Magyarország esetében ez konkrétan a szlovák, osztrák és szlovén határszakaszt érinti. Az uniós határnyitáshoz hasonlóan ezt az eseményt is nagy várakozás övezi, valamint több helyen ünnepségek is kísérik. Ipolyságon például vitafórumot és kulturális programokat szerveznek Vác részvételével december 20-ra időzítve.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte Zsóka - hétfő 10 december 2007 - 20:44:11
- tehetséggondozásért díj
- labdarúgás
- országos nyílt sakkverseny
- 40 éves a Vác Városi Stadion

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
péntek 07 december 2007
Sporthírek
Feltöltötte e107 - péntek 07 december 2007 - 10:57:10
-birkózás
-sakk
-asztalitenisz
Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Menetrendváltozások vasárnaptól
Feltöltötte e107 - péntek 07 december 2007 - 10:55:14
December 9-től új menetrend lép életbe közúton és vasúton egyaránt. Ez azt jelenti, hogy több ponton jelentősen módosul a térséget érintő buszok és vonatok közlekedése. Vasárnaptól tíz perccel később indulnak a váci zónázó vonatok, a Volánbusz járatainak végállomása pedig az Árpád híd helyett Újpest Városkapunál lesz majd. Utóbbi változtatás egyik legfontosabb szempontja, hogy a VOLÁNBUSZ, a MÁV, és a BKV Zrt. egy intermodális csomópontot alakít itt ki, közvetlen átszállási lehetőséggel a három közlekedési társaság járataira.


Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Veszélyben a mentők a jobboldal szerint
Feltöltötte e107 - péntek 07 december 2007 - 10:54:41
A Váci Jobboldali összefogás szerint a kormány takarékoskodási intézkedéseinek köszönhetően az év végére veszélybe kerül a térségben élők biztonságos mentése, illetve a betegek szállítása. Központi utasítás szerint ugyanis kötelesek a mentőszolgálatok vezetői a dolgozók részére, még idén kiadni az ez évre járó szabadságokat, túlórákat viszont nem számolhatnak el. A konzervatív oldal szerint ez a mi régiónkban például azt jelenti, hogy decemberben lesz két olyan nap amikor egyáltalán nem lesz szolgálatban mentőautó.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A mozi hasznosítása
Feltöltötte e107 - péntek 07 december 2007 - 10:52:32
A tervek szerint Ifjúsági Ház működne Vácon az egykori Dunagyöngye Filmszínház épületében. Legalábbis így döntöttek az oktatási és művelődési bizottság tagjai, majd javaslatukra a képviselő-testület is a Művelődési Központ által benyújtott elképzelést támogatta. Időközben a Főmérnökség felmérte a volt moziépület műszaki állapotát, a döntéshozók ennek ismeretében határoztak a legmegfelelőbb hasznosítási formáról.

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ruhát kaptak a váci szobrok
Feltöltötte e107 - péntek 07 december 2007 - 10:51:29
A hideg beálltával megszokott látvány, hogy téli ruhát kapnak Vácon a köztéri szobrok. Bár idén ezek betakarásával egy kicsit késtek a városban, mára már ez a látvány fogadja az ide érkezőket. A mostani egyébként az utolsó év, amikor egyentakarót kapnak a műemlékek, korábban ugyanis történtek apróbb sérülések a becsomagolások során. Ezt kivédve jövőre már minden szobor saját, méretre szabott ruhában fogja majd átvészelni a fagyos hónapokat.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Hőszigetelés a C/9-es társasházban
Feltöltötte e107 - péntek 07 december 2007 - 10:50:55
Ezekben a napokban fejeződik be Vácon a C/9-es társasház lépcsőházi nyílászáróinak cseréje, az eddigi korszerűtlen ajtók és ablakok helyett már majdnem mindenütt beépítették az új hőszigetelt szerkezeteket. A 8 lépcsőház a beruházás költségeit saját megtakarításaiból illetve önkormányzati pályázat segítségével fedezte.

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
AIDS világnap
Feltöltötte e107 - péntek 07 december 2007 - 10:49:09
Az AIDS elleni küzdelmet összehangoló ENSZ-ügynökség novemberi jelentése szerint 2007 végére 33,2 millió, HIV-vírussal fertőzött ember él majd a Földön, a kór eddig 25 milliónál is több halálos áldozatot szedett. Magyarországon a fertőzés gyakorisága egyötöde a világátlagnak. Az Országos Epidemiológiai Központ adatai szerint idén 87 HIV-fertőzöttet regisztráltak hazánkban, 1985 óta összesen 1.453 HIV-fertőzöttről tudnak a szakemberek. 1998 óta december 1-e az AIDS világnapja.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:   <<        >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.