ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


hétfő 17 december 2007
További programok a hétvégéről
Feltöltötte e107 - hétfő 17 december 2007 - 16:23:10
Az elmúlt hétvége bővelkedett jeles kulturális eseményekben Vácon. A Kodály emlékhangverseny mellett szintén szombaton nyílt meg a környék képzőművészeinek legjelesebb seregszemléje, a Téli Tárlat, egy nappal korábban, pénteken pedig a Szlovák Karácsony zajlott nagy sikerrel a Művelődési Központban.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - hétfő 17 december 2007 - 16:18:30
-labdarúgás
-szektorlabda
-Sporttörténeti Kiállítás

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 13 december 2007
Laktanyabejárás
Feltöltötte e107 - csütörtök 13 december 2007 - 16:42:16
A gazdasági és városüzemeltetési bizottság kezdeményezésére a váci önkormányzat képviselői valamint a városháza szakemberei múlt héten laktanyabejáráson vettek részt. A terepszemle során a döntéshozók a helyszínen szerezhettek tapasztalatokat az objektum jelenlegi állapotáról. A bejárás legfontosabb célja az volt, hogy a most megszerzett információk birtokában tudjanak majd határozni azokról a lépésekről, amelyek segítségével értékesíthetővé válnak az arra kijelölt területek.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Új tűzoltóautó Vácra
Feltöltötte e107 - csütörtök 13 december 2007 - 16:40:33
Hat nagy értékű erdőtüzes tűzoltó-gépjárművet adtak át kedden délután az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság épületében, az egyik fecskendő Vácon teljesít majd szolgálatot. Az autó értéke 115 millió Ft, a szükséges önrészt a város biztosította. A pályázaton nyertes önkormányzatok polgármesterei nevében az ünnepélyes átadáson dr. Bóth János mondott köszönetet a fejlesztési lehetőségért, az új gépjárművet pedig ma a testületi ülés szünetében már be is mutatták a váci Főtéren a képviselők számára.

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Járulékfizetés és orvosi ellátás
Feltöltötte e107 - csütörtök 13 december 2007 - 16:38:05
Április óta 600 ezer ember egészségügyi ellátásra szóló jogviszonya rendeződött hazánkban. Az év első felében indult ellenőrzések célja az úgynevezett potyautasok kiszűrése volt. Mint kiderült a kormány döntése nyomán 2008-ban is jár majd orvosi ellátás a biztosítási jogviszony nélkülieknek, azonban az APEH öt évre visszamenőleg behajthatja az elmaradt járulékot és annak kamatait.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Mézeskalács-díszítő verseny
Feltöltötte e107 - csütörtök 13 december 2007 - 16:37:04
Közeleg a karácsony, egyre több helyen kerítenek sort ünnepségekre, és az adventi időszakhoz kapcsolódóan karácsonyváró programokra. Immár hagyomány a Simon Antal Iskola életében, hogy december közepén mézeskalácskészítő versenyt szerveznek az intézmény lakói számára. Nem volt ez másként idén sem, amikor újra szebbnél szebb és finomabbnál finomabb édességek sorakoztak, az elkészült művekből rendezett kiállítás helyszínén

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - csütörtök 13 december 2007 - 16:35:06
-szektorlabda
-úszás
-tánc
-40 éves a Vác Városi Stadion

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 10 december 2007
Adventi díszbe öltözött a város
Feltöltötte Zsóka - hétfő 10 december 2007 - 20:56:35
Idén már négy váci helyszínen állított karácsonyfát a város, így mostanra teljes adventi díszbe öltözött a település. A díszkivilágítás mellett az ünnep megszokott kellékeként a Főtéren már megnyíltak az ünnepi vásár elárusító bódéi, és a városháza is postázta a szokásos karácsonyi figyelmességet a 70 éven felüli polgárok részére.

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Jótékonysági akciók
Feltöltötte Zsóka - hétfő 10 december 2007 - 20:54:26
A rászorulókra a Városházán kívül persze több magánszemély, vállalkozás és szervezet is gondol évről évre. Információink szerint például Szíjjártó János, aki rendszeresen segíti a Dunakanyari Látássérültek Egyesületét, a karácsonyhoz közeledve 200 ezer forinttal támogatta a vakokat és gyengén látókat tömörítő váci székhelyű szervezetet. A Rotary Club pedig a következő két hétvégén, ezüst és aranyvasárnap szervez gyűjtést nehéz sorsú emberek számára

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Cipősdoboz akció idén is
Feltöltötte Zsóka - hétfő 10 december 2007 - 20:53:09
A Baptista Szeretetszolgálat ebben az évben is meghirdette karácsonyi cipősdoboz akcióját, amelynek révén gyermekek vagy egész családok készíthetnek ajándékot rászoruló gyermekeknek. Az ajándékok csomagolására szolgáló cipősdobozok ma már nem csak a nehéz sorsú gyermek örömét, hanem a szeretet és együttérzés jelképét jelentik szerte a világon. Ebben az évben Magyarországon legalább 10.000 gyermek megajándékozása a cél, a szervezésből pedig, a korábbi évekhez hasonlóan, a Váci Baptista Egyház is kiveszi a részét.

Részletek...
Hozzászólások: 11 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Mikulásváró
Feltöltötte Zsóka - hétfő 10 december 2007 - 20:50:36
Mikulásváró ünnepséget rendezett a Szövetség Vácért Alapítvány pénteken a Művelődési Központban. Ez idén már a második alkalom, hogy állami gondozott gyermekek számára szerveznek programot december első felében.

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Közös határnyitó ünnepség Ipolyságon
Feltöltötte Zsóka - hétfő 10 december 2007 - 20:47:38
December 21-vel eltűnnek a határok az Európai Unióhoz 2004-ben csatlakozott országok számára. Kilenc állam polgárai ezentúl megállás és ellenőrzés nélkül léphetnek be a schengeni övezetbe, és nem csak a határátkelőhelyeken. Magyarország esetében ez konkrétan a szlovák, osztrák és szlovén határszakaszt érinti. Az uniós határnyitáshoz hasonlóan ezt az eseményt is nagy várakozás övezi, valamint több helyen ünnepségek is kísérik. Ipolyságon például vitafórumot és kulturális programokat szerveznek Vác részvételével december 20-ra időzítve.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:   <<        >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.