ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 04 október 2007
Döntés a világháborús emlékműről
Feltöltötte e107 - csütörtök 04 október 2007 - 16:12:42
Az eddigi javaslatokat leszavazta, új helyszínt azonban még nem jelölt ki a képviselő-testület az I. világháborús emlékmű részére Vácon. A döntéshozók határozata szerint most tanulmányterv készül a Március 15. téri elhelyezésre vonatkozóan. A baloldal nem tartja szerencsésnek a döntést, a konzervatívok viszont üdvözölték azt.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Tomori Pál sajtótájékoztatója
Feltöltötte e107 - csütörtök 04 október 2007 - 16:11:21
Ismét Bóth János volt a főszereplője a Jobboldali Összefogás legutóbbi sajtótájékoztatójának. Tomori Pál elmondta, Vác polgármestere, országgyűlési képviselője 8 hónappal ezelőtt szavazta meg a Parlamentben a Gyurcsány csomagot. A konzervatív oldal frakcióvezetője arra kíváncsi, Bóth János vajon megszavazza-e az újabb megszorító intézkedéseket is. A polgármester híradónknak úgy nyilatkozott,
2008-ra nem lesz megszorítás, bár lehet, hogy Tomori Pál ezt szeretné.


Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Időközi választás Gödön
Feltöltötte e107 - csütörtök 04 október 2007 - 16:07:42
Mandátumról történő lemondás miatt írtak ki időközi önkormányzati választást Göd 10-es számú választókörzetében. Az 1518 választásra jogosult polgárból csak 363-an éltek szavazati jogukkal, ez alig 24 %-os részvételt jelentett. A múlt vasárnapi voksoláson Sellyei Noémi, a Fidesz-KDNP-Fidelitas jelöltje jutott mandátumhoz 41,6 %-os eredménnyel, megelőzve Gergely Márta független és Szilágyi Sándor szocialista jelöltet.

Hozzászólások: 8 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Új autó a Városházán
Feltöltötte e107 - csütörtök 04 október 2007 - 16:07:19
Egy terepjárót kapott ingyenes használatra a városháza. A felajánló autósház és a polgármesteri hivatal megállapodása egyelőre az év végéig szól. A gépkocsit a nehezebben megközelíthető területek eléréséhez fogják használni a városháza dolgozói, az autót a héten mutatták be a Március 15. téren.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Gázbekötés a Főtéren
Feltöltötte e107 - csütörtök 04 október 2007 - 16:05:53
Munkák zajlanak ezen a héten a Főtéren, a burkolat felbontására azonban nem minőségi hiba miatt került sor. A Máltai Szeretetszolgálat által működtetett kórházban ugyanis gázbekötést végeznek, ennek következtében egyébként a buszok sem járnak most a Március 15. téren.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Egészségnap
Feltöltötte e107 - csütörtök 04 október 2007 - 16:04:42
Egészségnapot tart jövő szombaton a Váci Polgárok Egészségéért Alapítvány és a Váci Vöröskereszt a Madách Imre Művelődési Központban. Az egész napos rendezvény korunk leggyakoribb egészségügyi problémáira kívánja felhívni a figyelmet. A látogatók véradáson és ingyen szűrővizsgálatokon vehetnek részt, valamint egészségügyi előadásokat hallgathatnak meg, A rendezvény sztárvendége Béres Alexandra lesz.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - csütörtök 04 október 2007 - 16:02:50
-labdarúgás
-kézilabda
-szektorlabda
-birkózás
-úszás

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 01 október 2007
Felavatták a Szociális Szolgáltatások Házát
Feltöltötte e107 - hétfő 01 október 2007 - 15:41:10
Az eddigi deákvári és alsóvárosi kirendeltségek megszűntek, péntektől pedig immár hivatalosan is egy helyszínen, a Deákvári fasor 2. szám alatt működik a váci Családsegítő Központ. Pontosabban Szociális Szolgáltatások Háza, hiszen a csütörtöki testületi ülésen elfogadott döntés szerint mostantól így hívják az intézményt, és a neki helyet adó épületet is. Az már egyébként korábban eldőlt, hogy a Kölcsey utcában megüresedett helyiségek az ottani bölcsődei férőhelybővítésnek szolgálnak alapul, míg a Deákvári főúton üresen maradt épület első körben a védőnői szolgálatnak ad majd otthont.


Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szociális kerekasztal
Feltöltötte e107 - hétfő 01 október 2007 - 15:39:00
A Szociális Szolgáltatások Háza avatása után, már az új helyszínen tartotta soros ülését a váci szociális kerekasztal. A testület pénteki napirendjén tájékoztató szerepelt a szociális-gyermekvédelmi ellátások rendszerében történt változásokról, a tanévkezdési támogatásokról, a hajléktalanok segítéséről a téli időszakban, valamint a Vác-Püspökszilágy kistérségi gyermekjóléti szolgálat működéséről.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
XII. Országos Honismereti Kiadványszerkesztői Konferencia
Feltöltötte e107 - hétfő 01 október 2007 - 15:37:24
Országos konferencia helyszíne volt Vác az elmúlt hétvégén, a Honismereti Kiadványszerkesztők a városban rendezték sorrendben 12. tanácskozásukat. A három nap alatt határon innen és túlról érkezett szakemberek járták körül alaposan a témát, előadásaikkal, vitáikkal, eszmecseréikkel hozzájárulva a helytörténethez kapcsolódó ismeretek alapos elmélyítéséhez.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Óvodások a Gyadai réten
Feltöltötte e107 - hétfő 01 október 2007 - 15:35:58
Ismét benépesült a Gyadai rét, szeptember utolsó szombatján váci óvodások vették birtokba a területet, hogy teljesítsék az idei évi kalandtúra útvonalát. Hat állomáshelyen a természettel és annak védelmével kapcsolatos feladatok során gyűjthették kicsik és nagyobbak a hangyatojásokat, melyeket ajándékokra válthattak be a verseny végén.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Forgalomváltozás
Feltöltötte e107 - hétfő 01 október 2007 - 15:32:50
Mától két héten át, azaz október 1-től 14-ig, közműépítés miatt néhány busz módosított útvonalon közlekedik Vácon. A 4452-es és 4412-es járatok a munkák miatt nem jár a Március 15. téren, a 4451-es járat pedig a Március 15. tér mellett a Konstantin teret sem érinti. A buszjáratok, csakúgy, mint a Főtér átépítésekor, a dr. Csányi László körúton közlekednek.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:   <<        >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.