ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 29 november 2007
Újabb Tungsram demonstráció
Feltöltötte e107 - csütörtök 29 november 2007 - 17:53:47
Egy héten belül már második alkalommal tartott demonstrációt a Tungsram Dolgozók Független Szakszervezete a tervezett váci és kisvárdai munkahely leépítések miatt. Múlt szerdán a General Electric fővárosi központja elé várták a tiltakozókat, kedden pedig a váci gyár előtt demonstráltak a dolgozók. Mint megtudtuk a tárgyalások már javában zajlanak a munkaadó és a munkavállalói oldal között, utóbbiak a mostani akcióval saját álláspontjukat szerették volna nyomatékosítani.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Volán sztrájk
Feltöltötte e107 - csütörtök 29 november 2007 - 17:52:24
Kedden munkabeszüntetéssel tiltakoztak a Volán-társaságok dolgozói annak érdekében, hogy az autóbusz- vezetők korkedvezményre jogosító ideje ne függjön a vezetett jármű típusától. Pest megyében, a Volánbusz Zrt.-nél működő szakszervezetek üzemkezdettől reggel fél hatig sztrájkoltak, amely több mint 400 járatot érintett. A munkabeszüntetés nem volt hatással a távolsági- és a nemzetközi járatokra, de az alvállalkozók által üzemeltetett autóbuszok is változatlan menetrend szerint közlekedtek.

Hozzászólások: 8 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Tárgyalások Vác és Kemence között
Feltöltötte e107 - csütörtök 29 november 2007 - 17:51:47
Intézménytársulási kérelemmel fordult Vác önkormányzatához Kemence polgármestere, az elképzelések szerint a község iskolája a váci Árpád Fejedelem Általános Iskola tagintézményeként működhetne a továbbiakban. A település szeptember óta a szobi kistérség kilenc másik iskolájával együtt működteti saját intézményét, azonban Kemencén úgy vélik, ebben a formában nem biztosított az eddigi magas színvonalú eredmények megtartása.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Fórum Sződligeten a kavicsbánya ügyében
Feltöltötte e107 - csütörtök 29 november 2007 - 17:50:46
Elkezdték a környezeti hatásvizsgálatot a Sződliget és Csörög külterületén tervezett kavicsbánya ügyében, az eljárást a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség folytatja le. Ehhez kapcsolódóan Sződligeten közmeghallgatást tartottak, amelyen a felügyelőség munkatársai, a beruházó képviselője, valamint a környezeti hatástanulmány készítői adtak tájékoztatást az itt élőknek. Mint ismeretes, korábban már a csörögi képviselő-testület úgy döntött, nem támogatja a Lasselsberger kft. bányanyitási tervét a területükön.

Részletek...
Hozzászólások: 14 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Színes diplomások köszöntése
Feltöltötte e107 - csütörtök 29 november 2007 - 17:49:23
Húsz, évtizedek óta a pályán lévő pedagógust köszöntött szerdán a váci önkormányzat, a színes diplomásoknak kulturális műsorral és ajándékokkal kedveskedtek a hosszú életpálya elismeréseként. Az esemény rangját jelzi, hogy az idős tanárok tiszteletére a város vezetői mellett az oktatási intézmények igazgatói is nagy számban megjelentek az ünnepségen.

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ne Vásárolj Semmit Nap-i vetélkedő
Feltöltötte e107 - csütörtök 29 november 2007 - 17:47:49
A Ne Vásárolj Semmit Napnak Magyarországon már nyolc éves hagyománya van, azokban az országokban pedig, ahol a fogyasztói "kultúra" már régebb óta jelen van, jó tíz éve tartják meg a fogyasztói böjt eme ünnepét. Az idén több mint hatvan országban több százezer ember vesz részt az egynapos vásárlási szünetben, a Magosfa Alapítvány általános iskolásoknak rendezett a témában vetélkedőt. A Földváry Iskolában négy váci csapat mellett, Dunakesziről, Fótról, Vácdukáról és Szendehelyről érkeztek diákok, akik a szervezők reményei szerint majd a jövő tudatos vásárlóivá válnak.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - csütörtök 29 november 2007 - 17:36:16
-labdarúgás
-kézilabda
-kosárlabda
-asztalitenisz
-Mikulásfutás előzetes

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 26 november 2007
Sporthírek
Feltöltötte e107 - hétfő 26 november 2007 - 14:07:38
-asztalitenisz
-vizilabda
-birkózás
Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Váci drogstratégia
Feltöltötte e107 - hétfő 26 november 2007 - 14:04:24
Elkészült Vác Város drogstratégiája, pontosabban egy tervezet, amely múlt pénteken került a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum tagjainak asztalára. A kábítószer-probléma visszaszorítása érdekében született dokumentum igazodik a Nemzeti Stratégiában lefektetett alapelvekhez, és ezeken keresztül tartalmazza a helyi, speciális célokat és feladatokat. A stratégiát a KEF véleményezése és kiegészítése után az érintett bizottságok tárgyalják majd, elfogadásáról pedig a képviselő-testület hoz döntést.

Részletek...
Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
40 éves a sződi iskola épülete
Feltöltötte e107 - hétfő 26 november 2007 - 14:03:37
A sződi iskola az utóbbi néhány hónapban főként a csörögi gyerekek elhelyezésének kapcsán került az ország látóterébe. A gondok időközben megoldódtak így most már nyugodtan lehetett ünnepelni. A Hunyady János Általános Iskola épülete ugyanis idén lett kereken negyven esztendős, a jeles évfordulóra pedig sikerült összehívni az egykori diákokat és pedagógusokat.

Részletek...
Hozzászólások: 16 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Teajárat és meleg étel osztás
Feltöltötte e107 - hétfő 26 november 2007 - 13:59:02
A Váci Közéleti Egyesület és a városi Hajléktalanok Átmeneti Szállása és Nappali Melegedője pár hete közös karitatív akciókon keresztül igyekszik elérni a település nehéz sorsú polgárait. Az együttműködés eredményeként csütörtökönként teajárat indul a város különböző pontjait érintve, szombaton pedig meleg ételt és ruhát osztanak a vasútállomáson. A tervek szerint mindkét akció egész télen tart majd.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megemlékezés Vácz Remete szobránál
Feltöltötte e107 - hétfő 26 november 2007 - 13:57:36
Idén is megemlékezett Vácz Remetéről a Váci Múzeum Egyesület. A Kossuth téren álló szobornál Gesztesi Albert az egyesület vezetőségi tagja mondott beszédet.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:   <<        >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.