ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


8 éves a Szivárvány Klub
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 26 október 2006 - 21:56:25
Születésnapi ünnepséget tartott a héten a halmozottan fogyatékos fiatalok Szivárvány klubja, a váci szervezeződés bennsőséges hangulatú összejövetellel ünnepelte fennállásának 8. évfordulóját. A 8 esztendővel ezelőtti kezdeteknél még csak alig másfél tucat tagja volt a klubnak, mára azonban ez a szám megsokszorozódott. A Mozgáskorlátozottak Egyesületének Székházában tartott eseményen, rövid múltidézést követően a klubtagok és barátaik mutatták be köszöntő műsoraikat, majd ki-ki vérmérsékletétől függően közös tánccal vagy énekléssel mulatta az időt.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Az 1998-ban alakult klub nevében szereplő szivárvány arra utal, hogy mindenki egy önálló szín a palettán, ők ahányan vannak annyiféle emberek. A Szivárvány Klubzületésnapi rendezvényén, amelyet minden páros évben nagyobb körben tartanak, megjelentek a társklubok képviselői, és azok az emberek is, akik az évek során rendszeresen segítik munkájukat. A Szivárvány klub vezetője visszaemlékezésében azt mondta, az eltelt időszak alatt arra a szeretetre a legbüszkébb, amely a tagokból árad minden élethelyzetben. Ahogy Pintér Sándorné fogalmazott, ez a szeretet a semmiből bontakozott ki, egyre nagyobb lesz, és ezt bizony sokan észre is veszik.
Elsőként a Zichy utcai iskolások műsorát láthatták a meghívottak, majd a sződligeti Viktor Speciális Otthon egyik lakója mondott üdvözletként egy verset. A résztvevőknek ezt követően Konczili Edit adott elő néhány dalt, ő egyébként népdalok segítségével meg is énekeltette a születésnapot ünneplőket. A Nyugdíjas Klub képviseletében Cseh János szavalta el egy erre az alkalomra írott versét, aki ezt követően is gondoskodott a kitűnő hangulatról. Ezután pedig egy igen különleges produkciót láthatott a közönség, Napsugár Anna és Csillag Andrea ugyanis Demjén Ferenc zenéjét nemcsak eltáncolta, hanem azt siket jelnyelv segítségével el is mutogatta. Mint megtudtuk, ők alkottk meg először Magyarországon jeltáncegyüttest.

Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.