ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


A rendezett közterületekért dolgoznának az Összefogás Vácért jelöltjei
Feltöltötte esaniko - kedd 08 október 2019 - 10:03:38
A Szent Miklós téren mutatkoztak be az Összefogás Vácért belvárosi képviselőjelöltjei. A 3-as kerületben induló Inotay Gergely a helyszínen az Attila utca áldatlan állapotaira hívta fel a figyelmet. Mint elhangzott, a vízmű által megrendelt munkálatok utáni burkolat-helyreállítást tavaly év végére ígérték, azóta pedig semmi nem történt, a lakók pedig választ sem kapnak a kérdéseikre. Jess Kinga, a 2-es kerület képviselőjelöltje szerint számos pályázati lehetőséget mulasztott el az önkormányzat, amivel jelentős fejlesztésekről maradt le a város. Fehér Zsolt, az 5-ös körzetben tartott sajtótájékoztatót, ahol a parkolási gondok megoldására kidolgozott tervekről is beszélt.

A Szent Miklós téren tartottak sajtótájékoztatót az Összefogás Vácért belvárosi képviselőjelöltjei. A helyszínválasztást az indokolta, hogy Inotay Gergely, a 3-as választókerület jelöltje bemutathassa az Attila utca jelenlegi állapotát. Mint mondta, az Attila utcai szennyvíz-csatorna kivitelezés kapcsán írt, tavalyi lakossági tájékoztatóban az áll, hogy 2018 végére befejezik az útburkolat helyreállítását. Ez nem történt meg, sőt információt sem kap a lakosság-hangsúlyozta.

Inotay Gergely, képviselőjelölt, 3. vk., Vác, Összefogás Vácért
„Sokan azt sem értik az utcából, hogy a szemre is különböző magasságban lévő aknafedlapokat hogyan hozzák majd egy szintre, hogyan lesz megoldva a csapadékvíz-elvezetése, ami jelenleg is ide a Gasparik Kázmér utcába folyik ki. Persze, egyelőre a legégetőbb kérdés, hogy egyáltalán ki fogja ezeket elvégezni, befejezni a munkát, hiszen az ügyben mindenki hallgat, az utca lakói hiába keresik a kivitelezőt, a városvezetést, és a megrendelő vízműveket, zsákutcába futnak kérdéseikkel, éppolyan zsákutcába, mint amilyen volt az Attila utca az elmúlt hónapokban.”

Mint elhangzott, az Attila utcai kivitelezéssel Mészáros Lőrinc egyik cége lett megbízva. A jelölt hozzátette: az új képviselő-testület egyik első feladata lesz az utca helyreállítása, majd ezt követően lehet a többi belvárosi feladattal foglalkozni. A 2-es kerületben induló Jess Kinga szerint a belvárosban rengeteg területen van sürgős tennivaló, a források megteremtéséhez pedig ők mindenképpen élni fognak a pályázati lehetőségekkel is.

Jess Kinga, képviselőjelölt, 2. vk., Vác, Összefogás Vácért
„Az utak kátyúsak, elhasználtak, a műemléki épületek omladoznak, a játszóterek elavultak, a közterületek siralmas állapotban vannak. Azt szeretném elérni, hogy újra legyen érték a tisztaság és a rend Vácon. Egy másik fontos probléma a pályázatok elmaradása. Nagyon sok fejlesztési pénz érkezett a környező településekre, míg Vácon nem látjuk ennek nyomát. Nagyon nagy bűn kihagyni ezeket a lehetőségeket.”

Jess Kinga programjában szerepel továbbá az átláthatóság, a folyamatos tájékoztatás az adóforintok elköltéséről, a hulladék-ügy rendezése, valamint a bérlakások helyzetének felülvizsgálata. Matkovich Ilona, az Összefogás Vácért polgármesterjelöltje arról beszélt, hogy sokan nem tudnak bérlakásokhoz jutni a fizetésükből, ezért létrehoznának egy önkormányzati lakás-ügynökséget az alacsony jövedelmű, ingatlant keresők hatékony megsegítésére, és befejeznék a félkész fecskelakás épületet is.

Fehér Zsolt, az Összefogás Vácért, 5-ös kerületben induló képviselőjelöltje csütörtökön a Kölcsey utcában ismertette a lakótelepi parkolási gondok megoldására kidolgozott javaslatait.

Fehér Zsolt, képviselőjelölt, 5. vk., Vác, Összefogás Vácért
„Én magam részéről itt a Zöldfa utcában, a Gombás-patak felőli részre gondoltam, ott ugye létesült egy sor parkoló, esetleg annak a kibővítésével, két darab szervizút létrehozásával, és a kettő közötti, sorközök befásításával, hogy azért a nyári időszakban az amúgy is 40 fokban ne az aszfalt uralja a terepet, ez lehetne talán az egyik megoldási javaslat.”

Fehér Zsolt hozzátette, ezen felül a házak közötti parkolókban felfestetné a beállóhelyeket, hogy jobb legyen a kihasználtság, és az Istenmalmi utca páros oldalának a végén lévő leszórt parkolót is leaszfaltoztatná. A jelölt arról is beszélt, hogy a rendszeres parkgondozás mellett a nagy kiterjedésű zöldfelületeket bevirágosítaná, amely szerinte színesítené a környezetet, és növelné a lakótelepen élők komfortérzetét. Ahogy fogalmazott, a lepukkant hatást keltő lakótelepek korszerűsítési lehetőségeit is jobban ki kellene használni, ebben nyújtana továbbá segítséget, mert úgy látja, hogy az évek óta zajló panelprogram hatásai valamiért itt nem láthatóak.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.