ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Fákat ültetett a Bagolybükk. Örökbefogadók biztosítják majd a köztéri növények életben maradását.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 19 november 2020 - 09:05:13
A város több pontján ültetett fákat a Bagolybükk egyesület az elmúlt hetekben. A zöldszervezet kiemelt célja, hogy a hiányzó növények pótlásával és újak telepítésével is tegyen az élhető városért. Az egyesület tagjai az adott területre illeszkedő növény kiválasztását és megvásárlását, a szükséges engedélyek beszerzését, illetve az ültetéssel járó munkát is elvégzik, de fontos, hogy legyen, aki később vállalja a fák gondozását-mondta el Boldog Gabriella a Híradónak. A civilszervezet alapító tagja hozzátette: szerencsére az elmúlt időszakban elültetett növények mindegyikének sikerült örökbefogadót találni.

Mintegy 4 éve ültet fákat Vácon a Bagolybükk egyesület, együttműködve az önkormányzattal és a csatlakozni vágyó civilekkel. Az elmúlt két hétben több helyszínen is dolgoztak, és továbbra is fontos cél, hogy a városképet megőrizve gyarapítsák a zöld felület mennyiségét Vácon.

Boldog Gabriella, alapító tag, Bagolybükk Környezet- és Természetvédelmi Egyesület
„12 éve költöztem Vácra a családommal és az fogott meg a városban, hogy csodálatos fasorai vannak, gyönyörűek, és ahogy egyre többet mászkáltam az utcákon, láttam, hogy kopnak ki ezek a fák, és sajnos nincs utánpótlás.”

Az elmúlt két hétben ültettek egy ostorfát a Köztársaság út 7-es szám elé, amelynek költségeihez az itt működő üzlet tulajdonosa is hozzájárult. Az Arcus galéria örökbe is fogadta az új növényt-így a fennmaradása is biztosított. A Szentháromság téren is akadt gondozója az új növénynek, ezt az ostorfát a hobbibolt dolgozói fogják öntözni. A Márvány téren két díszgalagonyát telepített a Bagolybükk, amelyek utógondozását a Tibi bolt vállalta, a kisváci játszótéren pedig a közeli Csillagfürt óvoda lesz a felelős az új növényekért- mondta el Boldog Gabriella. Kiemelte, a faültetés forrásigényes, és a munka sem könnyű, de mindig az a legkritikusabb, hogy gondoskodik-e majd valaki a köztérre kikerült növényekről, amelyek különösen ki vannak téve a hőségnek, a szennyezésnek és a taposásnak. A belvárosi fák védelmében most kerítéssel is körbevették a törzseket, hogy a talaj megőrizhesse a minőségét, a földbe pedig nárcisz- és tulipánhagymákat is elültettek.

Boldog Gabriella, alapító tag, Bagolybükk Környezet- és Természetvédelmi Egyesület
„Bárki kedvet kap ahhoz, hogy fát ültessen maga elé, ahol tudja gondozni, vagy olyan helyet tud, ahova ki tudnak járni szárazságban öntözni, keressen meg minket, és mi felvesszük a kapcsolatot az illetékesekkel, megbeszéljük, hogy milyen fát lenne jó oda elültetni, mert nem mindegy, milyen fajtát választunk, és segítünk beszerezni, segítünk rá anyagi forrást is találni…”


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.