ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Állásbörze
Feltöltötte e107 - csütörtök 18 október 2007 - 17:52:35
Újra állásbörzét rendezett a Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Váci Kirendeltsége ma délelőtt, a legutóbbit négy hónappal ezelőtt, nyáron tartották. Akkor 350-en voltak jelen a kirendeltség központjában, s mint azóta kiderült, minden 10. résztvevő sikeresen el is tudott helyezkedni. Ezen felbuzdulva gondolták úgy a központ munkatársai, érdemes ősszel is meghirdetni a térség lakóinak egy újabb lehetőséget.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

VIDEÓ LETÖLTÉSE

Az elhelyezkedők magas száma is azt mutatja, érdemes rendszeresen megszervezni az eseményt. Főként akkor, ha időről időre sikerül más és más kínálatot felmutatni az érdeklődőknek. Ez a munkáltatói kör majdnem teljes kicserélődését jelentette a nyári börzéhez képest. Most 10 cég jelent meg a kínálatával, de felvonultak szervezetek, mint például a honvédség, valamint munkaközvetítők is. Ha szükség volt rá, munkavállalási tanácsadás is segítette az álláskeresőket, akik a jó önéletrajz megírásához kaphattak információkat, valamint értesülhettek a leghatékonyabb álláskeresési technikákról.

dr. Sabacz Róbert, váci kirendeltségvezető
"Kicsit a szolgáltatásokat is próbáltuk behozni a rendezvényre. Így EURES tanácsadást is kértünk a központból, ami azt jeleni, hogy a külföldi állásajánlatokról ad felvilágosítást az érdeklődő ügyfeleknek. Illetve az életút Alapítványt is megkértük arra, hogy a szolgáltatásainak kiajánlásával kicsit emelje a rendezvény színvonalát."


Az állásajánlatok 90%-a egyébként változatlanul a fizikai munkaerőre irányul, a legnagyobb kereslet a középfokú végzettséggel és szakmával rendelkezőkre, főként operátorokra és eladókra mutatkozik. A júniusi állásbörzén a megjelentek 10 %-a tudott állást találni magának. A mai rendezvény tapasztalatai pedig arra adhatnak reményt, hogy ezúttal ezt az arányt sikerül majd túlszárnyalni.


Hozzászólások: 9 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.