ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


csütörtök 22 február 2007
Szűcs Lajos Vácon
Feltöltötte e107 - csütörtök 22 február 2007 - 16:30:28
Szűcs Lajos a Pest Megyei közgyűlés elnöke kedden látogatást tett a Mozgáskorlátozottak Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének váci székhelyén. A találkozó keretében a közgyűlés elnöke megismerkedett a mintegy huszonnyolc éve működő civil szervezet tevékenységével. Szűcs Lajos érdeklődését az egyesület székhelyén lévő Diadalív Lakóotthon, valamint a foglalkoztató is felkeltette. A közgyűlés elnöke az elkövetkező hetekben több, a megye területén működő civil szervezethez is ellátogat, hogy így szerezzen személyes tapasztalatokat azok működéséről.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Fogyatékosügyi Tanács idei ülése
Feltöltötte e107 - csütörtök 22 február 2007 - 16:25:14
Szerdán ült össze a váci Fogyatékosügyi Tanács, immár hagyomány, hogy a szervezet ilyenkor év elején tartja szokásos összejövetelét. A résztvevők négy témakört tárgyaltak meg, köztük a tavalyi évre vállalt feladatok teljesülése, a következő 6 év programja és a „Fogyatékosséggal élő váci emberekért” díjra való jelölés szerepelt a napirendi pontok között. A tanács tagjai egy nappal a közlekedési koncepció képviselő testületi megtárgyalása előtt tartották ülésüket, így a résztvevők erről az anyagról is kifejthették véleményüket illetve megfogalmazhatták ezzel kapcsolatos javaslataikat.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 9 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Torkos csütörtök
Feltöltötte e107 - csütörtök 22 február 2007 - 16:23:50
Február 22-én a torkos csütörtök hagyományának felelevenítésére invitál mindenkit a Magyar Turizmus Rt. A mai napon mintegy hétszáz hazai étterem féláron látja vendégül az érdeklődőket. A kiemelt esemény célja a magyarországi gasztrokultúra népszerűsítése. Zárásáig persze még tart az akció, most elindulni azonban már csak igen kevés eséllyel érdemes. A résztvevő vendéglátóhelyektől kapott információk szerint este 6 óra után ugyanis már napokkal ezelőtt lefoglaltak minden helyet az étermekben.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - csütörtök 22 február 2007 - 16:21:59
-kézilabda
-labdarúgás
-sakk
-úszás
-bírkózás

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 19 február 2007
Konferencia a városházán
Feltöltötte e107 - hétfő 19 február 2007 - 15:07:57
A Főtér felújítások szerepéről, pénzügyi lehetőségéről, fontosságáról tartottak konferenciát pénteken Vácon települési vezetők és szakemberek részvételével. A tanácskozásnak a városháza adott otthont, ahol a Dunakanyar térségének ügyeit, legfontosabb fejlesztési lehetőségeit is napirendre vették, hiszen az elkövetkező években, főként az uniós forrásoknak köszönhetően, több jelentős projekt is megvalósulhat a térségben.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Változások a kórházi vizitdíj befizetésben
Feltöltötte e107 - hétfő 19 február 2007 - 14:58:03
A vizitdíj bevezetésének első napjaiban leszűrt tapasztalatok alapján néhány ponton módosul a befizetések helyszíne, tájékoztatta híradónkat közleményében dr. Erős András, a váci Jávorszky Ödön Kórház főigazgatója. Mint korábban már beszámoltunk róla, eddig egy kórházi és egy szakrendelői pénztárban lehetett a különböző összegeket befizetni. Hétfőtől ezek a lehetőségek bővülnek újabbakkal.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Lakossági Fórum (Dr. Bóth János)
Feltöltötte e107 - hétfő 19 február 2007 - 14:57:01
Az idén újabb kamerával bővülhet a váci térfigyelő hálózat. Legalábbis erre fordítaná a 4 millió forintos választókörzeti keretét Dr Bóth János polgármester, aki erre kért támogatást a múlt hét pénteki lakossági fórumon. A polgármester szerint a térfigyelő újabb bővítésével nemcsak a közlekedési morál, hanem a közbiztonság is nőni fog deákváron. A 12-es választókörzetben élők közül többen elmondták észrevételeiket, így a legtöbben a parkolási gondok megoldását és a közterületeken tapasztalható szemét felszámolását tartották a legsürgetőbbnek.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Fejlesztések a választókörzeti keretből -6. vk.
Feltöltötte e107 - hétfő 19 február 2007 - 14:55:02
Megvan azoknak a fejlesztéseknek a listája, amelyeket az idei évben a 6. számú választókörzet saját keretéből valósíthat meg. A Kötő utcai park felújításának és több
kisebb project megvalósításának összege együttesen teszi ki a most elkölthető 4 millió forintot. A 6. számú választókörzet egyéni képviselője, Ferjancsics László a végleges döntés előtt egyeztetett a jobboldali Rózsa Ferenccel is, aki bár az őszi önkormányzati választáson alul maradt a volt alpolgármesterrel szemben, de listás mandátumával szintén képviselni tudja az itt élők érdekeit.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Torkos csütörtök előzetes
Feltöltötte e107 - hétfő 19 február 2007 - 14:52:58
Ismét megrendezik országszerte a torkos csütörtököt, ez pedig azt jelenti, hogy február 22-én, csaknem 700 étterem várja majd 50 %-os árengedménnyel a vendégeket. A népszerűsítő kampány első felvonását még tavaly tartották óriási sikerrel. A "Nagy Ízutazás 2006" keretében azonban még csak félezer vendéglátóhely vett részt at akcióban.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - hétfő 19 február 2007 - 14:17:27
-kézilabda
-labdarúgás
-bírkózás
-asztalitenisz

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 15 február 2007
Bemutatkozott a vizitdíj
Feltöltötte e107 - csütörtök 15 február 2007 - 16:37:31
A mai napon debütált a vizitdíj, február 15-én kellett első alkalommal fizetnie a betegeknek az igénybe vett egészségügyi szolgáltatásokért. Míg Budapesten több száz méteres sorok és néhol lincshangulat jellemezte a premiert, Vácon sokkal nyugodtabban zajlott a vizitdíj bevezetésének első napja. Tumultus azért itt is volt, hiszen mától a pénztáraknál is sorban kell majd állni, és egyenlőre a betegek sem mindig tudják, hogy milyen esetben kell és mikor nem kell megfizetniük a 300 forintot. A bizonytalanok egyébként Vácon azonnal segítséget kaptak, hiszen az országban felállított 5 információs pult egyike éppen a városi szakrendelőben működik.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vényköteles medicinák
Feltöltötte e107 - csütörtök 15 február 2007 - 16:36:17
Nem a vizitdíj bevezetése volt ma az egyetlen változás, február 15-től 28 gyógyszer vált vénykötelessé. Köztük vannak a leggyakrabban használt láz- és fájdalomcsillapítók, így az Algopyrin, a Quarelin és a Demalgon. A mától receptkötelessé vált készítmények a vény nélkül kapható gyógyszerek forgalmának egy hatodát teszik ki. A medicinák ára egyébként változatlan marad, hiszen bár ezentúl csak receptre adhatóak, támogatás továbbra sem jár utánuk.

Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 742 743 744 ... 757 758 759
HírarchívumHírarchívum
Gyógytestnevelés @ (15 febr : 16:34) (Hírek)
Fidesz a parkolási ügyről @ (15 febr : 16:33) (Hírek)
Pest megye legjobb bora @ (15 febr : 16:33) (Hírek)
Óvodabővítés – Sződ @ (15 febr : 16:32) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.