ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


csütörtök 13 szeptember 2007
Konszolidáció a kórházban
Feltöltötte e107 - csütörtök 13 szeptember 2007 - 16:25:05
A váci Jávorszky Ödön Városi Kórház szállítói tartozásainak csökkentésére, a konszolidáció véghezvitelére dolgoz ki programot a város és az intézmény menedzsmentje. A szükséges intézkedések egy részét a kórház már megtette, bizonyos döntésekhez azonban bizottsági vagy testületi döntés is szükséges. A tervek szerint a folyamat felügyeletét egy konszenzusos alapon szerveződő testület látná el, amely javaslatokat is tehetne a kórház konszolidációjával kapcsolatban. Az évi 4 és fél milliárdból működő egészségügyi intézmény szállítói állománya 500 millió forint körüli összegre rúg, a tartozások legnagyobb része azonban nem éri el a 30 napot.

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Összevont, majd szétvált bizottsági ülés a mélygarázstervről
Feltöltötte e107 - csütörtök 13 szeptember 2007 - 16:22:59
Hivatalosan összevont ülést tartott, a gyakorlatban azonban külön-külön tárgyalt a váci mélygarázs tervéről az önkormányzat két szakbizottsága. A Városfejlesztési és Környezetvédelmi valamint a Gazdasági és Városüzemeltetési Bizottság tagjai véleményezhették az elkészült anyagot, illetve javításokat és módosításokat is módjukban állt rajta eszközölni. Az ülések végén egyik bizottság sem támogatta a tervet, bár úgy tudjuk érdemi javaslatok nem is születtek annak megváltoztatására.

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Első fokon pert vesztettek a képviselők
Feltöltötte e107 - csütörtök 13 szeptember 2007 - 16:21:03
A Budai Központi Kerületi Bíróság tegnap Tomori Pál és hat társa, mint felperesek által Vác Város Önkormányzata és a Váci Központi Beruházó Kft. alperesek ellen, a mélygarázs szerződés érvénytelenségének megállapítása iránti perben a felperesek keresetét első fokon elutasította. Az indoklás a kereshetőségi jog hiányára hivatkozik. E szerint a felperesek ebben az ügyben nem indíthattak volna eljárást, ugyanis nem jogalanyai a város és a beruházó között létrejött kontraktusnak.
A bíróság egyébként a felpereseket egyaránt elmarasztalta a perköltségben.


Hozzászólások: 14 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Nyugdíjba vonul a megyei kapitány
Feltöltötte e107 - csütörtök 13 szeptember 2007 - 16:19:47
Nyugdíjazási kérelmet nyújtott be Ignácz István, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője. A dandártábornok 2000 október 1-je óta állt a szervezet élén, posztját pedig december 31-ig tölti be. Ignácz István bejelentését nem kívánta indokolni, ám azt elárulta, hogy még sok teendője van a következő négy hónapban: a megye közbiztonságának további erősítése érdekében új parancsnokokat fog kinevezni és tovább folyik az önkormányzatokkal való kapcsolatok ápolása is.
Ignácz István saját elmondása szerint tanári tevékenységét tovább folytatja a Miskolci Egyetemen, illetve a Nyíregyházi Tanárképző főiskolán.


Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Bajtársi megemlékezés
Feltöltötte e107 - csütörtök 13 szeptember 2007 - 16:16:25
Hős bajtársukra emlékeztek ma délelőtt a váci rendőrkapitányság munkatársai az alsóvárosi temetőben. A poszthumusz főhadnaggyá előléptetett Máté Andrást napra pontosan 15 esztendővel ezelőtt érte a gyilkos késszúrás a Földváry téren, a 29 éves rendőrtiszt még a helyszínen életét vesztette.

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Mobilitási hét szombattól
Feltöltötte e107 - csütörtök 13 szeptember 2007 - 16:15:33
Legyen a gyalogosoké az utca, ezzel a mottóval veszi kezdetét hétvégén Vácon az idei mobilitási hét rendezvénysorozata. Az esemény az évek során kinőtte magát a városban, köszönhetően annak, hogy ma már több civil szervezet is bekapcsolódik a jövő szombatig tartó programok szervezésébe. Klímavédelmi és autómentes nap, konferencia és kiállítás, biciklitúra és bringarandi, ez csak egy kis ízelítő az előttünk álló napok eseményeiből, amelynek részleteiről a Városházán adtak tájékoztatást.

Részletek...
Hozzászólások: 8 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megvádolták a rádi plébánost
Feltöltötte e107 - csütörtök 13 szeptember 2007 - 16:14:02
Híradónk értesülése szerint dr. Beer Miklós váci megyéspüspök nyugdíjazta Rád község plébánosát. A katolikus pap a múlt héten került az országos figyelem középpontjába amikor kiderült, telefonjáról perverz tartalmú sms érkezett egy helybéli fiatalember mobiltelefonjára.

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Fóti könyvtár
Feltöltötte e107 - csütörtök 13 szeptember 2007 - 16:13:07
Megújult a Fóti Városi Könyvtár. A többfunkciós Dózsa György úti épületben a könyvtár 100 négyzetméterrel bővülhetett. Önkormányzati források híján, egyesületi pénzből, a meglévő tartalékokból, és a könyvbeszerzési keret egy részéből fedezték a munkákat.

Részletek...
Hozzászólások: 8 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - csütörtök 13 szeptember 2007 - 16:11:52
- Az NB III-as labdarúgó bajnokság Mátra csoportjában a negyedik fordulót rendezték meg az elmúlt hétvégén.

- Szeptember 8-9-én Győr adott otthont a maratoni kajak-kenu világbajnokságnak.

- A Váci Vízilabda SE serdülő és gyermek csapatai szeptember elején Budapesten az OKI utánpótlás kupán szerepeltek.

- Idén ünnepli a Vác városi labdarúgó stadion 40 éves születés napját.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 10 szeptember 2007
Esők múlt héten, Penc a rekorder
Feltöltötte e107 - hétfő 10 szeptember 2007 - 18:21:06
Szélsőségek jellemeztek az elmúlt hét időjárását, legalábbis ami a hőmérsékletet és a lehullott csapadék mennyiségét illeti. Hét Celsius-fokkal, megdőlt az országos hidegrekord szerdán, és az ország egyes részein az elmúlt 72 órában jelentős volt a csapadék mennyisége is. A legtöbb eső térségünkben esett, Penc községben 62,7 milliméter csapadékot regisztráltak, ezzel szemben például Fonyódon csak 0,1 milliméteres mennyiséget tudtak feljegyezni a meteorológiai szakemberek. A sok eső megtette hatását. Mára ugyanis, többek között ennek is köszönhetően, a Duna mentén árvizekre lehet számítani.

Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Árad a Duna
Feltöltötte e107 - hétfő 10 szeptember 2007 - 18:20:00
A Duna mellett élők néhány napja tapasztalhatják, hogy folyamatosan emelkedik a folyó vízszintje, a szakemberek szerint azonban pánikra semmi ok. Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter mai, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, lakott területet nem veszélyeztet Magyarországon az árvíz, ezért jelenleg semmilyen rendkívüli intézkedésre nincs szükség. A mostani adatok ismeretében, a keddi tetőzéskor várható vízállás jelentősen, egy-másfél méterrel elmarad majd a legutóbbi dunai árvíz szintjétől. A Dunakanyarban egyébként Kisoroszinál és Kismarosnál a legrosszabb a helyzet, utóbbi településen ugyanis az ártérben épült nyaralókat már kivétel nélkül elöntötte a víz.

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Tanévnyitó a főiskolán
Feltöltötte e107 - hétfő 10 szeptember 2007 - 18:19:02
Hálaadó szentmisével, a díszdiplomások, valamint az elsőéves hallgatók köszöntésével nyílt meg a 2007/2008-as tanév az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán. Kocsis Imre rektor pénteken tanulságosnak és sokatmondónak nevezte azt a tényt, hogy az évnyitót a váci székesegyházban, azaz Isten házában tartják. Ahogy fogalmazott, ezáltal tudatosodik az, hogy Isten előtt állunk és neki tartozunk felelősséggel.

Részletek...
Hozzászólások: 167 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 742 743 744 ... 780 781 782
HírarchívumHírarchívum
Félpályás útlezárás Nagymaros előtt @ (10 szept : 18:17) (Hírek)
III. Lecsófesztivál @ (10 szept : 18:16) (Hírek)
Sporthírek @ (10 szept : 18:14) (Hírek)
Jobboldali sajtótájékoztató @ (06 szept : 15:56) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.