ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


hétfő 13 november 2006
Guinness rekord a Boronkayban
Feltöltötte Zsóka - hétfő 13 november 2006 - 20:41:59
5259-5191. Kicsit szokatlan eredménynek tűnik ez egy kosárlabda-mérkőzésen, de nem akkor, ha tudjuk; a csaknem 10 és félezer találat nem egy szokványos találkozó pontjait gyarapította. Sikeres Guinness rekordkísérleten vannak túl a váci Boronkay középiskola diákjai, akik három tanárukkal együtt úgy határoztak: megdöntik a folyamatos kosárlabdázás világrekordját.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
péntek 10 november 2006
Sporthírek
Feltöltötte e107 - péntek 10 november 2006 - 16:22:48
- labdarúgás
- kézilabda
- Országos Rövidpályás Úszó Vidékbajnokság
- Magyar Köztársaság Endurocross Bajnokság, 8. futam
- asztalitenisz, Csepel Kupa
- rögbi a Diákolimpián

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 09 november 2006
Zsidó temetői feliratok
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 09 november 2006 - 21:11:08
Ismeretlen tettesek hétfőn, a koraesti órákban antiszemita szövegeket, és fasiszta jelképeket firkáltak a Váci Zsidó Hitközség imaházának utca felöli homlokzatára. A Zsidó Hitközség tagsága tiltakozását fejezi ki az incidens miatt, mint mondják, mostanáig a városban nem fordultak elő ehhez hasonló cselekmények. Közleményükben úgy fogalmaznak: ez a tudatosan szervezett, nyílt fasiszta megfélemlítő cselekmény sorozat, szerves része az utóbbi időben elszabadult, országszerte folytatódó politikai és közbiztonsági bizonytalanságnak.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Duna-Dráva a Tehetségekért Ösztöndíjpályázat
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 09 november 2006 - 21:09:09
Idén immár második alkalommal hírdettek eredményt a „Duna-Dráva a Tehetségekért” Ösztöndíjpályázaton. A programot működtető alapítvány jóvoltából 10 általános és 30 középiskolás diák kap csaknem egy éven keresztül rendszeres pénzügyi támogatást, amely összértéke eléri a 3 millió forintot. A program célja, hogy azokat a váci diákokat támogassa, akik tanulmányi, sport vagy kulturális területen ígéretes tehetségeknek számítanak, teljesítményükkel, eredményeikkel pedig többet nyújtanak társaiknál.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Drogprevenciós előadás
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 09 november 2006 - 21:06:13
A Váci Közéleti Egyesület és a budapesti S.O.S Alapítvány szervezte az a drogprevenciós előadást melyet több, mint 300 középiskolásnak tartottak a napokban. Hasonló alkalomra a városban évente többször is sor kerül, a tervek között szerepel, hogy osztályfőnöki órán, szűkebb körben is beszéljenek a kábítószerről, mint veszélyforrásról. A művelődési központban most a fiataloknak egy korábbi drogfüggő zenész, és egy meghívott orvos szakértő mesélt, majd válaszolt a diákok által feltett, sokszor bizony igen kényes kérdésekre.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kitüntetések Szlovákiában
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 09 november 2006 - 21:04:21
A Szlovákiában található ilavai Fegyház és Börtön alapításának 150. évfordulója tiszteletére rendeztek ünnepséget októberben, melyre Vácról is utazott küldöttség a helyiek meghívására. Itt a szlovák igazságügy-miniszter javaslatára a testület plakettje kitüntetést vehette át Vatai Gyula alezredes, a Váci Fegyház és Börtön parancsnoka, illetve dr. Alt Gyula, a Váci Szlovák Kisebbségi Önkormányzat elnöke. Mindketten a két városban működő büntetés-végrehajtási intézetek magas színvonalú, példaértékű együttműködése terén végzett tevékenységükért részesültek elismerésben.

Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
XX. Benedek Elek mesemondó verseny
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 09 november 2006 - 21:03:34
Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola által szervezett országos Benedek Elek mesemondó verseny idén jubileumához érkezett. Immár 20. alkalommal gyűltek össze a Kárpát medencéből a pedagógusképzésben részt vevő fiatalok, hogy tanubizonyságot adjanak a műfaj iránti elkötelezettségükről és persze felkészültségükről. A Credo házban a versenyzők hétfőn és kedden léptek színpadra, hogy produkcióikkal eldöntsék, kik kapnak a végén könyvjutalmakat, és ki viheti haza a Benedek Elek emlékérmet.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Pedagógus-Nyugdíjas Klub Kalocsay Zsuzsával
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 09 november 2006 - 21:01:19
Soron következő foglalkozását tartotta tegnap a váci Pedagógus Nyugdíjas Egyesület, a mostani program azonban a szokottól picit eltérően alakult. Népszerű és kedvelt előadók látogatták meg az egykori tanárokból alakult társaságot, akik között ott volt a város idei pro urbe kitüntetettje is.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 07 november 2006
Sporthírek
Feltöltötte e107 - kedd 07 november 2006 - 10:17:25
- labdarúgás
- kézilabda
- kosárlabda
- rögbi extra liga
- asztalitenisz

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 06 november 2006
November 4. a térségben - Sződliget
Feltöltötte Zsóka - hétfő 06 november 2006 - 21:31:11
1956. November4-én, reggel 4 órakor elindult a "Forgószél" fedőnevű hadművelet Magyarországon, és ezzel a szovjet csapatok megkezdték a forradalom leverését, és a Magyar Néphadsereg valamennyi alakulatának a lefegyverzését. Az ezt követő időszakban a szovjet vezetés által hatalomra segített kormány mintegy 15 ezer embert ítéltetett el, 229 embert pedig közülük kivégeztetett. A forradalom leverésének 50. évfordulóján, a nemzeti gyásznapon, a térség több településén is rendeztek megemlékezéseket, Sződligeten fáklyás felvonulással tisztelegtek a mártírok emléke előtt.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
November 4. a térségben - Nagymaros
Feltöltötte Zsóka - hétfő 06 november 2006 - 21:29:19
Közös megemlékezésre hívta a nagymarosi és a börzsöny környéki polgárokat a Fidesz Magyar Polgári Szövetség helyi szervezete. A résztvevők kiállítással, emlékműsorral, fáklyás felvonulással és koszorúzással emlékeztek a szovjet csapatok katonai inváziójának, 50 évvel ezelőtti tragikus kezdetére.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Jobboldali sajtótájékoztató
Feltöltötte Zsóka - hétfő 06 november 2006 - 21:26:39
A jobboldali összefogás frakciója az alakuló ülést követően úgy érzi, megkezdődött kiszorításuk a valódi döntésekből. Ezt Tomori Pál jelentette ki csütörtökön, a Művelődési Központban tartott sajtótájékoztatójukon. A frakcióvezető kifogásolta, hogy Bóth János nem fogadta el alpolgármester-jelöltjüket, és a bizottsági helyek elosztásával kapcsolatban is megfogalmazott kritikákat. Fördős Attila pedig bejelentette, hogy a közbeszerzési szabályozás megváltoztatására irányuló előterjesztés módja és formája miatt, a következő testületi ülésen kezdeményezni fogják dr. Kovács Tibor címzetes főjegyző elmozdítását.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 11 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 880 881 882 883 884 885
HírarchívumHírarchívum
Szociális Információs Pont Zsóka @ (06 nov : 21:21) (Hírek)
Sporthírek Zsóka @ (03 nov : 13:09) (Hírek)
Temetői körkép Zsóka @ (03 nov : 09:11) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.