ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 10 május 2007
Hajnal szobor és bújtatott napirendi pontok
Feltöltötte e107 - csütörtök 10 május 2007 - 16:14:27
Fördős Attila szerint Vác szocialista polgármestere egymaga döntötte el, hogy a tavalyi évről áthozott mintegy száznyolcvan millió forint szabadon felhasználható összeget idén milyen fejlesztésekre fordítja az önkormányzat- hangzott el a Váci Jobboldali Összefogás sajtótájékoztatóján. A konzervatív képviselő szerint antidemokratikus módszer, hogy a jobboldallal történő egyeztetés nélkül, egy napirendi ponton belül döntsenek ekkora összeg további sorsáról. Miskei Ferencné a Hajnal című városi szobor áthelyezéséről tájékoztatta a médiát. A szobor társadalmi összefogással kerül hamarosan új helyére.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Változott a műszaki vizsgáztatás rendje
Feltöltötte e107 - csütörtök 10 május 2007 - 16:09:37
Májustól egyes gépkocsik esetében hosszabb időt vehet igénybe a műszaki vizsgáztatás. Egy hete ugyanis új technológiát vezettek be a Nemzeti Közlekedési Hatóság saját, illetve kijelölt külső vizsgálóállomásain. A műszaki vizsga május 1-e óta egy úgynevezett integrált vizsgálattal egészült ki. Ez a magyarországi gépjárműpark 10-12 %-át érinti, azaz minden tizedik autót hazánkban.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Hulladékból termék kiállítás
Feltöltötte e107 - csütörtök 10 május 2007 - 16:07:51
Az ÖKO-Pack Kht., és a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége által létrehozott HULLADÉKBÓL TERMÉK KIÁLLÍTÁS mától Vácon folytatja körútját. Az első tárlatra tavaly márciusban Budapesten került sor. Az itt tapasztalt rendkívüli érdeklődésre való tekintettel idén újabb 12 helyszínen láthatják felnőttek, diákok és gyerekek ezrei, hogy milyen sokféle módszerrel lehet újra hasznos termékeket előállítani a már egyszer feleslegessé vált anyagokból. A HULLADÉKBÓL TERMÉK c. kiállítás két héten át a Madách Imre Művelődési Központban lesz megtekinthető.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 14 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A Múzeum Egyesület is tiltakozik
Feltöltötte e107 - csütörtök 10 május 2007 - 16:06:55
A Váci Dunakanyar Regionális Turisztikai Egyesület mellett a Váci Múzeum Egyesület is közleményben tiltakozik a megyei múzeumok átszervezése ellen. A civil szervezet elnöksége elfogadhatatlannak tartja a döntés antidemokratikus előkészítését, és kifogásolja a váci Tragor Ignác Múzeum kiállítóhellyé történő átminősítését. Ez szerintük ugyanis az intézmény visszaminősítését jelenti. Éppen ezért arra kérik a fenntartót, hogy az érintettek bevonásával vizsgálja felül a Tragor Ignác Múzeum átsorolására vonatkozó döntését. Ugyancsak kérik a leginkább érintett Vác Város Önkormányzatát, hogy kezdeményezzen tárgyalást a Pest Megyei Közgyűlés elnökénél a múzeum ügyében.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Gyakorló város program
Feltöltötte e107 - csütörtök 10 május 2007 - 16:05:26
A Corvinus egyetem hallgatói ismét Vácon és környékén serénykedtek, egy hetes munkavégzésükkel újra a Gyakorló város idei programjának megvalósításán fáradoztak. A hallgatók a Naszály hegy turistaútjait járták be, felfestették a hiányzó, megkopott turistajelzéseket, illetve elkészítették és felállították a megújult ökoturisztikai jelzőrendszer elemeit. A végrehajtott feladatokról ma délután be is számoltak az érdeklődőknek, először a Művelődési Központban, majd pedig kint a helyszínen.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Születés hete
Feltöltötte e107 - csütörtök 10 május 2007 - 16:04:22
2003 óta minden évben arról szól egy hét, hogy ne csak egy hét szóljon a várandósságról, szülésről, születésről, hanem minden érintett család, amikor szüksége van erre, folyamatosan tájékozódhasson, választ kaphasson a kérdéseire. A Születés Hete immár ötödik éve az egyik legfontosabb országos szakmai, tájékoztató és kulturális programsorozat a témában, melybe idén már Vác városa is bekapcsolódott.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Tourinform iroda hírei
Feltöltötte e107 - csütörtök 10 május 2007 - 16:03:19
Két turisztikai újdonsággal folytatjuk híradónkat. Jó hír a váciaknak és az ide látogató vendégeknek, hogy májustól állandó jelleggel látható a főtéri altemplom kiállítása. E mellett pedig, mint megtudtuk, a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület pecsételőhellyé nyilvánította a váci Tourinform irodát.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Főiskolai napok
Feltöltötte e107 - csütörtök 10 május 2007 - 16:02:26
Kedden a szél, szerdán az eső nehezítette az Apor Vilmos Katolikus Főiskola diákjainak felhőtlen szórakozását, a fiatalokat azonban láthatóan nem zavarták az égiek az immár Vácon is hagyományos Főiskolai napok ideje alatt. Koncertek, sportversenyek, borkóstolás és főzőverseny adta a két napos program gerincét. Volt sztárvendég is, tavaly a Zanzibár fellépésén, idén pedig a Bikini zenéjére tomboltak százak a főiskola épületének udvarán.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 10 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek (05.10.)
Feltöltötte e107 - csütörtök 10 május 2007 - 16:01:06
-labdarúgás
-Középiskolai Úszó Világkupa
-XIV. Lauder ifjúsági sakk verseny
-XI. Pest Megyei Utcai Kosárlabda Bajnokság
-Groupama Mountain Bike Magyar Kupasorozat

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 07 május 2007
Jobboldali Összefogás sajtótájékoztató
Feltöltötte e107 - hétfő 07 május 2007 - 16:15:26
A hivatal és a jegyző munkáját, illetve a polgármester két havi jutalmának odaítélését kifogásolta legutóbb a váci Jobboldali Összefogás. Sajtótájékoztatójukon elhangzott, a tapasztalható forgalomnövekedés miatt továbbra is aggályosnak tartják a volt 2/a út díjasítását a tehergépjárművek számára, s kérik Bóth Jánost, mint a város országgyűlési képviselőjét a helyzet megoldására. Kiderült még, hogy a csütörtöki napon megkezdődött a nyomozás a csirkepiacra tervezett mélygarázs ügyében.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SZDSZ a kegyeletsértésről
Feltöltötte e107 - hétfő 07 május 2007 - 16:13:08
Kegyeletsértésnek nevezte az SZDSZ váci szervezete, hogy a Sződliget határában talált több tonnányi kőtörmelék emberi csontokat is tartalmazott. Mint híradónk is beszámolt róla, az említett hulladék és vele együtt az emberi maradványok a középvárosi temető felszámolása után kerültek a település közelében lévő Duna partra. A liberálisok szerint a temető szanálásának módja többek felelősségét is felveti.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 9 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Felújítások a Művelődési Központban
Feltöltötte e107 - hétfő 07 május 2007 - 16:11:32
Újabb átalakításokkal folytatódott a Madách Imre Művelődési Központ épületének felújítása. A tavaly 30. születésnapját ünneplő intézményben már az elmúlt évben megkezdődtek a munkák, a város vezetői és képviselő-testülete pedig fontosnak tartja az intézmény folyamatos felújítását és korszerűsítését.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 880 881 882 ... 904 905 906
HírarchívumHírarchívum
Egyesületi állásfoglalás múzeum ügyben @ (07 máj : 16:09) (Hírek)
Ballagások - érettségi @ (07 máj : 16:07) (Hírek)
Kerékpáros pihenő Nagymaroson @ (07 máj : 16:06) (Hírek)
Sporthírek (05.07.) @ (07 máj : 15:55) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.