ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 19 április 2007
Oktatás a szelektív hulladékgyűjtésről
Feltöltötte e107 - csütörtök 19 április 2007 - 19:11:24
A környezeti nevelési program keretében több éve járnak Vácra a Corvinus Egyetem tájépítész hallgatói, a hagyományosnak nevezhető Gyakorló Város projekt mellett tavaly óta már környezetvédelmi foglalkozásokat is tartanak helyi óvodásoknak és általános iskolásoknak. A múlt év decemberéhez hasonlóan most is a szelektív hulladékgyűjtés fontossága volt a téma, a keddi prezentációnak négy deákvári intézmény adott otthont.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vác út- és járdaseprés
Feltöltötte e107 - csütörtök 19 április 2007 - 19:09:55
Március közepe óta tart Vácon a város szilárd úthálózatának gépi és kézi takarítása. Az OTTO Magyarország Környezetvédelmi Kft munkatársai az önkormányzattal történt megállapodás alapján mintegy 102 kilométeren szegélyezik és szállítják el a téli hónapokban lerakódott hulladékot. A cég emberei a belvárosi utcákkal kezdték a takarítást, majd a Földváry téri lakóteleppel folytatták. Jelenleg a Deákvári lakótelep és Kisvác úthálózatát tisztítják, mellyel előreláthatólag május elejére végeznek.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Virágok a városban
Feltöltötte e107 - csütörtök 19 április 2007 - 19:08:54
Tavasszal nemcsak az útvonalak megtisztítása, hanem a növények virágzása is szebbé varázsolja környezetünket. Vác egész területén nyílnak most a virágok, az itt élők és a városba látogatók főként a tavaly kiültetett árvácskákban és tulipánokban gyönyörködhetnek. Az önkormányzat által virágosításra szánt pénzek minden évben milliós nagyságrendűek, idén 5 és 7 millió forint közötti a növények kiültetésére szánt összeg.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Újabb műszeradomány a kórháznak
Feltöltötte e107 - csütörtök 19 április 2007 - 19:06:47
Néhány hete a csecsemő és gyermekosztály lett gazdagabb egy pályázatnak köszönhetően egy sárgaságmérő készülékkel, most pedig a Jávorszky Ödön Városi Kórház gasztroenterológia részlege gyarapodott egy új eszközzel. Ma délután az érintett osztály endoszkópiai vizsgálójában került sor a 6 millió Ft értékű Argon Plazma koaguláló berendezés átadására.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Diákpolgármester választás
Feltöltötte e107 - csütörtök 19 április 2007 - 19:05:05
A középiskolások környezetvédelmi kommunikációs versenyével és a hagyományos diákpolgármester választással ma délelőtt megkezdődött a Föld napja váci rendezvénysorozata. Csütörtökön a jelöltek kampánya és bemutatkozása, a vetélkedő, majd a népszavazás szerepelt a programban, melyek során eldőlt, ki is lesz a diákok vezetője a következő egy évben. A Föld napja eseményei ezzel azonban nem érnek véget. Pénteken ugyanis az általános iskolások Tour de Vác elnevezésű kerékpáros környezetvédelmi versenyét tartják, majd befejezésül vasárnap egy Naszály túrára várják az érdeklődőket.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Autó a szépségkirálynőnek
Feltöltötte e107 - csütörtök 19 április 2007 - 19:04:17
Decemberi győzelme után e hét szerdán vehette át a Miss Hungary 2006-os versenyének fődíját Magyarország szépségkirálynője, Szabó Kitti. Az ország legszebb hölgye egy váci autókereskedés jóvoltából ülhetett bele nyereményautójába, amit természetesen azonnal ki is próbált. Az ifjú királynő előtt azonban jelenleg még az autóvezetésnél is nagyobb próba áll, júniusban rendezik ugyanis részvételével az esemény világdöntőjét Sanghaiban.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 8 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 16 április 2007
Kórház-finanszírozási szerződés
Feltöltötte e107 - hétfő 16 április 2007 - 17:28:11
Március 31-vel a váci Jávorszky Ödön Városi Kórház is aláírta azt a kórház-finanszírozási szerződést, mely elengedhetetlen feltétele volt az intézmény további működésének biztosításához. A főként ellenzéki vezetésű városokban tapasztalható ellenállás Vácon nem jelentkezett a szerződéssel kapcsolatban, abban a kórház vonatkozásában ugyanis semmilyen újdonság és meglepetés nem volt az intézmény vezetése szerint. Egyedüli változás az áprilistól életbe lépő kórházi ágyszámcsökkentés, ez azonban nem érinti anyagilag hátrányosan a mindennapi működtetést.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Feljelentett a Jobboldali Összefogás
Feltöltötte e107 - hétfő 16 április 2007 - 17:27:14
A váci Jobboldali Összefogás Frakció nevében pénteken Tomori Pál frakcióvezető feljelentést tett nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt, ismeretlen tettes ellen a váci mélygarázs ügyében - derül ki a televíziónknak eljuttatott közleményből. Mint korábban már többször beszámoltunk róla, a Pest Megyei Rendőr-főkapitánysághoz azért nyújtott be feljelentést az ellenzéki frakció, mert szerintük az önkormányzat pályázat és közbeszerzés nélkül engedélyezett földhasználati jogot a Váci Központi Parkoló Beruházó Kft. részére a város forgalomképtelen törzsvagyonára.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megújult honlapok
Feltöltötte e107 - hétfő 16 április 2007 - 17:19:15
Az elmúlt hetekben két települési honlappal gazdagodott a kistérség. Míg a sződligetiek régi weboldalukat újították meg, Rád község most először nyitott ablakot a világhálóra. Érdekesség, hogy az oldalak fejlesztését váci vállalkozások végezték. Az érdeklődők ennek eredményeként az interneten a és a címen találhatnak bővebb információkat a két településről.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ötletpályázat az alsóvárosi Duna part megújítására
Feltöltötte e107 - hétfő 16 április 2007 - 17:18:11
Vác Város Önkormányzata, a Göncöl Alapítvány és a Vác Városi Evezős Klub közös pályázatot írt ki az Alsóváros dunaparti területén létesítendő Vizisport- és Természettudományi-központ arculatának megtervezésére. A pályázat során a szervezők a lakosságtól várnak ötleteket, hogy az adott helyszínen milyen formában és pontosan hol lenne célszerű az ide tervezett létesítményeket felépíteni. Az ötletpályázat nyílt, így bárki beadhatja elképzeléseit, a részletes dokumentáció pedig a Göncöl Alapítvány Mária utcai központjában vehető át.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Rotary hangverseny a kórház javára
Feltöltötte e107 - hétfő 16 április 2007 - 17:11:26
A Jávorszky Ödön Városi Kórház csecsemő- és gyermekosztályának támogatására rendezett jótékonysági hangversenyt a váci Rotary Club a Székesegyházban pénteken 19 órától. Az immár hetedik alkalommal megtartott koncerten a Váci Szimfonikus Zenekar, a Musica Humana Kamarazenekar és a váchartyáni Canzonetta Női kar lépett fel. A bevételből műszereket vásárolnak majd az intézmény számára.


Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek (04.16.)
Feltöltötte e107 - hétfő 16 április 2007 - 17:10:53
-labdarúgás
-bírkózás
-úszás
-atlétika

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 887 888 889 ... 908 909 910
HírarchívumHírarchívum
Kórházi kápolna alapkőletétele @ (12 ápr : 16:37) (Hírek)
Rendezési terv módosítás @ (12 ápr : 16:36) (Hírek)
Pályafelújítás @ (12 ápr : 16:35) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.