ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 15 március 2007
Jobboldali megemlékezések
Feltöltötte e107 - csütörtök 15 március 2007 - 19:39:12
A délelőtti városi rendezvényekkel párhuzamosan ünnepelt idén több jobboldali váci szervezet. A MIÉP és a Nemzeti Kör reggel 9 órakor tartott megemlékezést az alsóvárosi Honvéd emlékműnél. A Fidesz ezt követően, 10 órára várta mindazokat, akik főhajtással kívántak tisztelegni az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt. A rendezvény helyszíne az előző évekhez hasonlóan a Deákvári Posta falán található Landerer emléktáblánál volt.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Petőfi Nap
Feltöltötte e107 - csütörtök 15 március 2007 - 19:35:23
Kedden iskolai ünnepséggel, szerdán pedig a Petőfi nappal ünnepelte a Petőfi Sándor Általános Iskola március 15-ét, ennek kapcsán pedig névadóját, a forradalom és szabadságharc legendás alakját. A Petőfi nap megnyitóján a diákok újra előadták ünnepi műsorukat, itt, immár hagyományosan a rajzpályázatok eredményhirdetésére is sor került. A délelőtti ünnepélyt követően komplex tantárgyi és sportversenyekkel folytatódott az egész napos rendezvény a deákvári iskolában.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kistérségi történelemverseny Sződön
Feltöltötte e107 - csütörtök 15 március 2007 - 19:33:50
A hetes szám körül forgott tegnap minden Sződön, legalábbis minden, ami a történelemhez kapcsolható. A Történelem Hetesei címmel tartottak ugyanis kistérségi versenyt a Hunyadi János Általános Iskolában. A megmérettetésre többek között Rádról, Pencről, Sződligetről és Vácról is érkeztek versenyzők, a 24 csapat két felső tagozatos korosztályban adott számot felkészültségéről és tudásáról.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Avar és kerti hulladékok égetése csütörtöktől
Feltöltötte e107 - csütörtök 15 március 2007 - 19:30:48
Tavaly július 1-én lépett életbe Vác Város rendelete az avar és kerti hulladékok nyílttéri égetéséről, most tehát már második alkalommal van módja a lakosságnak szabályozott körülmények között végezni ezt a tevékenységet. A rendelet, összhangban a környezetvédelmi törvénnyel, két időpontot is kijelöl az égetésre, a tavaszi munkákat a mai naptól lehetett megkezdeni.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 15 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 12 március 2007
Gépjárműadó változás
Feltöltötte e107 - hétfő 12 március 2007 - 16:06:24
Felejtsük el a súlyadót és jegyezzünk meg helyette egy új fogalmat, a teljesítmény után fizetendő díjat. Ez a legfontosabb változás a gépjárműadóról szóló 1991. évi 82-es számú törvényben. A megváltozott szabályozás azt jelenti, hogy 2007-től akár az eddigi összeg többszörösét is be kell fizetniük a tulajdonosoknak, ha autóval vagy motorkerékpárral rendelkeznek. Az új szabályozás teljesen új adószámítást is kíván, ennek köszönhetően csak a napokban postázták a váci önkormányzat levelét az érintetteknek. Így az egyébként március 15-éig esedékes befizetések határideje is módosul, előreláthatólag néhány héttel.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Körjegyzőség Szokolyán és Kismaroson
Feltöltötte e107 - hétfő 12 március 2007 - 16:05:52
Közös körjegyzőséget hozott létre Kismaros és Szokolya község önkormányzata. Eddig mindkét falunak önálló jegyzője volt. A jövőben a két község, a költségeket megosztva egy körjegyzőre bízza a fealdatok ellátását, ami mindkét településen több milliós megtakarítást jelent. A körjegyzőség kialakításához állami támogatás, úgynevezett ösztönző finanszírozás jár. A változás március 1-étől lépett életbe.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Veszélyeshulladék-gyűjtés
Feltöltötte e107 - hétfő 12 március 2007 - 16:04:32
Múlt szombaton újra jelentős apadásnak indult Vácon a háztartásokban felhalmozódott veszélyeshulladék készlet. Immár menetrend szerinti, hogy a város idén tavasszal is gondoskodott a térítésmentes leadás lehetőségéről. Az előzetesen meghirdetett három helyszín idén sem változott, ide most is jócskán érkeztek a környezetre káros anyagok, a gumiabroncsoktól kezdve egészen az elektronikai hulladékokig.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Búzaszem Általános Iskola
Feltöltötte e107 - hétfő 12 március 2007 - 16:03:54
2006 végén az alsógödi Búzaszem Általános Iskola és Göd Város Önkormányzata hosszú távú bérleti szerződést kötött a Duna-parti Szakáts kertre. A megállapodás nyomán akár már nyáron megkezdődhet az az építkezés, melynek során a jelenleg két helyszínen működő intézmény végleges otthonra lelhet. Ha minden jól megy, akkor 2008 őszén indulhat el az oktatás az iskola új épületében.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Volánbusz közlemény
Feltöltötte e107 - hétfő 12 március 2007 - 16:02:56
A VOLÁNBUSZ Zrt. tájékoztatása szerint, a március 15-i hosszú hétvége miatt módosul a menetrend a térség helyi és helyközi autóbuszjáratain. -én, szerdán a hét utolsó munka- és iskolai előadási napja szerint, 15-én, csütörtökön, 16-án pénteken és 17-én szombaton munkaszüneti napnak megfelelően járnak a buszok, március 18-án vasárnap pedig a hét első munkanapját és tanítási napját megelőző munkaszüneti nap szerint közlekednek a járatok. További felvilágosítást, a 382-0888-as telefonszámon, illetve a internetes oldalon keresztül kaphatnak a társaság utasai. A MÁV vonalain egyébként ugyanez a módosítás lesz érvényben.

Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Virágos Vácért
Feltöltötte e107 - hétfő 12 március 2007 - 16:02:37
Közeledik a tavasz, itt az ideje az ismételt virágültetésnek! A Virágos Vácért mozgalom idén is virágosításra hívja a város lakóit, áll a civil mozgalom idei, immár ötödik versenykiírásában. A nevezők köre tavaly 3500 családot érintett, amely az előző évek adatai alapján abszolút rekordnak számított, az idén még több résztvevővel számolnak a szervezők.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - hétfő 12 március 2007 - 16:01:39
-kézilabda
-labdarúgás
-Birkózó Kötöttfogású Magyar Nagydíj
-vizilabda

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 16 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 08 március 2007
Folytatódó útfelújítások Vácon
Feltöltötte e107 - csütörtök 08 március 2007 - 15:43:18
Megkezdődtek Deákváron a Bottyán utca és a Fekete utca útburkolatának felújítási munkái, ezzel párhuzamosan pedig a Kosdi utca aszfaltozását is most végzik a szakemberek. A jelenleg zajló beruházások a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanácshoz benyújtott pályázatok segítségével valósulnak meg, a Kosdi utca esetében pedig ezen felül a szennyvízelvezetés problémája is megoldódik néhány héten belül.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:   <<        >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.