ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 05 július 2007
Újra lovas rendőrök a városban
Feltöltötte e107 - csütörtök 05 július 2007 - 17:22:38
Újra járőröznek a lovasrendőrök a városban. A váci kapitányság két éve igényelte először a REBISZ-től a speciális rendőri szolgálatokat, hogy bővítsék a járőrözők létszámát. Mivel a Váci Rendőrkapitányság lehetőségei szerint az ellátási területe alá tartozó 35 településen egyszerre 10 járőrt tud kiállítani, ezért a fokozottabb rendőri jelenlét érdekében minden lehetőséget megragad, hogy gyarapítsa a szolgálatonkénti létszámot. A biztonsági szolgálat a területi kapitányságok kérése alapján osztja el a rendelkezésre álló létszámból a lovas, kutyás vagy gyalogos rendőröket. A váci járőrszolgálat vezetője szerint a budapesti központ az esetek többségében segítséget ad, de a rendőri jelenlét a határőrséggel történő összevonás után ugorhat meg látványosan.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Tűztilalom
Feltöltötte e107 - csütörtök 05 július 2007 - 17:19:55
Tilos tűzet gyújtani az ország összes erdejében, még a kijelölt tűzrakó helyeken is. A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium tűzgyújtási tilalma kiterjed a parlag és a gazégetésre is. Nem különleges esetről van szó, az ügyben illetékes minisztérium általában ilyenkor szokta az erdőkben, illetve a mezőgazdasági területeken korlátozni vagy megtiltani a szabadtéri égetést. A döntéshozó a csapadékos idő ellenére a rendkívüli meleggel indokolja a tilalom bevezetését, amelynek betartásig a helyi tűzoltóságok ellenőrizik illetve szankcionálják a szabálysértőket.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Gyepszőnyeg felújítás
Feltöltötte e107 - csütörtök 05 július 2007 - 17:15:46
Felújítják a váci stadion gyepszőnyegét. Legalább tíz éve jutott pénz utoljára az egyes és a kettes pálya ilyen méretű megújítására, ezért a gyepfelület, főleg az erősebben igénybe vett területeken tönkrement. Az intézmény saját költségvetéséből fedezi a felújítást, amelynek munkálatait egy külsős cég nyerte el a város által kiírt pályázaton. A munkálatok és a terület pihentetése nagyjából két hónapig veszi el a focistáktól a stadion pályáit addig máshol szervezik számukra az edzéseket.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek (07.05.)
Feltöltötte e107 - csütörtök 05 július 2007 - 17:13:15
-labdarúgás
-bírkózás
-kajak-kenu

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 03 július 2007
Diplomaátadó az Apor Vilmos Főiskolán
Feltöltötte e107 - kedd 03 július 2007 - 10:06:01
Harmadik éve rendezi meg Vácon a diplomaátadó ünnepségét az Apor Vilmos Katolikus Főiskola. A múlt szombaton a Székesegyházban tartott eseményen csaknem félezren, többek között tanító, óvoda,- és szociálpedagógus, valamint hittanár,- és kántor szakon végzett hallgatók vehették át több éves munkájuk gyümölcsét. A végzősök a kezükbe kapott diplomával, immár pedagógusként kezdhetik meg oktatói pályafutásukat, a lehetőségek szerint akár már idén szeptembertől.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 02 július 2007
Minőségirányítási program
Feltöltötte e107 - hétfő 02 július 2007 - 18:25:41
A rendszerváltás óta mintegy 90 ezerrel kevesebb gyermek születik évente Magyarországon. A finanszírozási problémák mellet, ez is meghatározó szempont volt, amiért a kormány hozzálátott az oktatás átszervezéséhez. A reform egyik fontos új eleme, hogy az idei évtől a pedagógusok, illetve az intézmények összteljesítményét is mérni kell, amelynek eredményeit aztán a közzé kell tenni. A szakértők szerint a nyugaton már ismert módszer a versenynek köszönhetően, Magyarországon is emelni fogja az oktatás színvonalát. Vác Önkormányzata is jóváhagyta a város módosított nevelési és oktatási minőségirányítási programjait, ennek köszönhetően a 2007/2008-as tanévtől az intézmények a szülői közösségek bevonásával értékelik majd a programok megvalósítását.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Semmelweis – nap
Feltöltötte e107 - hétfő 02 július 2007 - 18:23:54
Semmelweis Ignác születésnapja minden évben jelentős ünnep az egészségügyben dolgozók számára. A Jávorszky Ödön kórházban ekkor adják át a Vác Város Egészségügyéért díjat, emellett pedig az intézmény dolgozói átvehetik jubileumi jutalmaikat, előléptetéseiket és ekkor részesülnek igazgatói dicséretekben is. Az idei 189. évfordulón a megjelentek nem csak a ma egészségügyi dolgozóit köszöntötték, tisztelettel adóztak a nagy elődöknek is.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
KSI Jármű és Hadipari Park
Feltöltötte e107 - hétfő 02 július 2007 - 18:22:48
Hivatalosan is megnyitotta kapuit Vácott a KSI Jármű és Hadipari park. A gyűjtő több évtizedes munkájának köszönhetően mintegy ötven II. világháborús harci illetve karhatalmi gépjárművet tekinthetnek meg az odalátogatók. A kiállítás rendezői a történelem iránti szenvedélyből, szabadidejükben építették a hadiparkot, és a belépőjegyekből és a filmforgatásból befolyó összegekből szeretnék a jövőben bemutatókkal is bővíteni a park tevékenységét.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek (07.02.)
Feltöltötte e107 - hétfő 02 július 2007 - 18:19:48
-labdarúgás
-szektorlabda
-úszás

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 28 június 2007
Kalapácsos garázdák Vácon
Feltöltötte e107 - csütörtök 28 június 2007 - 17:58:49
Vasárnap a reggeli órákban, Vác belvárosában két fiatal férfi támadta meg az önkormányzat megbízásából dolgozó közterületet-takarító munkásokat. Az erőszakoskodók először a fő téren bántalmazták az egyik idősebb férfit, majd néhány száz méterrel feljebb egy másikra támadtak egy ötkilós vasnyelű kalapáccsal. A munkásoknak sikerült a támadót lefegyverezni, és a sérült dolgozókat a kórházba szállítani, azonban a támadók oda is követték őket. Végül a sürgősségi osztály biztonsági emberei fogták le a támadókat, akiket átadtak az időközben megérkező rendőröknek. A támadást átélt közterületi munkások vezetője a sajtótájékoztatón azt mondta, a döbbenetes eset legelszomorítóbb élménye a szemtanúk közönyössége volt. Dr. Bóth János polgármester a hasonló cselekmények elleni leghatározottabb fellépést sürgette, a rendőrkapitány pedig az elkövetőkkel szemben gyors eljárás ígért.

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Költözik Vácon az orvosi ügyelet
Feltöltötte e107 - csütörtök 28 június 2007 - 17:55:04
Új helyre költözik Vácon az orvosi ügyelet. Az önkormányzat döntése szerint június 20-tól, már a kórház területén elhelyezett tüdőgondozó épületében kell ellátnia az ügyeletvezető orvosnak ezt a feladatát. Az egészségügyi bizottság elnöke szerint az ügyelet áthelyezésére azért van szükség, mert az orvosi alapellátás egy helyen történő működtetése hatékonyabbá és gazdaságosabbá teszi az egészségügyi szolgáltatásokat. Az ügyeletes orvos azonban azt mondja, az önkormányzattól még nem kapott hivatalos értesítést erről és a 30 napot is szoros határidőnek tartja, hogy a kórház területére átköltözzön.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Mosolyhét
Feltöltötte e107 - csütörtök 28 június 2007 - 17:53:46
Évekkel ezelőtt egy váci baptista lelkész látva a nyáron csak unatkozó gyerekeket arra gondolt, mi lenne, ha összehozná őket legalább néhány napra, a tartalmasabb időtöltés érdekében. Segítőket, szponzorokat keresett és hat évvel ezelőtt létrehozta az első mosolytábort, amelyen akkor nagyjából ötven szegényebb sorsú gyermek vehetett részt térítésmentesen. A vállalkozás, azóta sikertörténetté nőtte ki magát, idén 50 önkéntes segítővel 300 gyerek jutott ingyen egy hét napközbeni gondtalan együttléthez. A szervező, Meláth Attila jövőre tovább szeretné bővíteni a mosolytábor idejét és helyszíneit.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:   <<        >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.