ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


hétfő 29 január 2007
Parktervek a Vásártérre
Feltöltötte e107 - hétfő 29 január 2007 - 17:15:45
A jelenlegi váci vásártér területére egy szabadidőpark létrehozását, első lépcsőben pedig annak megterveztetését kezdeményezi a polgármesternél négy alsóvárosi önkormányzati képviselő. Ferjancsics László, Makrai Zsolt, dr. Váradi Iván Attila és Kiss János javaslatában a vásártérre vonatkozó építési szabályzat alapján egy engedélyes terv elkészítése szerepel, amelynek birtokában a majdani beruházáshoz szükséges pénzt is könnyebben pályázhatná meg a város. A terv az előzetes becslések szerint mintegy négymillió forintba kerülne, a városatyák pedig azt szeretnék, ha ez az összeg már az idei évi költségvetésben is szerepelne.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Fórum a Dunapartról a Göncöl Házban
Feltöltötte e107 - hétfő 29 január 2007 - 17:14:00
Folytatódott a Váci Civil Kerekasztal szervezésében az a lakossági fórum-sorozat, amely témájául a Duna és a Duna-part jövőjének, sorsának megvitatása szolgál. A tavalyi két alkalom után most a Rév és a Vár közötti terület került napirendre. A korzó történetéről Cservenák Péter, a váci városvédők egyesületének tagja tartott képekkel gazdagon illusztrált előadást, a közlekedési és árvízvédelmi lehetőségekről pedig Szikora Miklós főmérnök beszélt. Az esten az I. világháborús emlékmű elhelyezésére vonatkozó javaslatok is szóba kerültek.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Negyedévente lakossági fórum
Feltöltötte e107 - hétfő 29 január 2007 - 17:12:23
Képviselőtestületbe kerülése óta most először tartott lakossági fórumot Miskei Sándorné, a jobboldali összefogás képviselője. Tervei szerint ezeket a találkozókat rendszeressé kívánja tenni, méghozzá legalább negyedévente. Már az első, múlt pénteki alkalommal konkrét tennivalók fogalmazódtak meg, így például a Zöldfa utcai dühöngő pihenő területté formálása, vagy a patakpart társasági színtérré alakítása. Szó volt még e mellett a járdafelújítások szükségességéről, illetve az Istenmalmi utcában a parkolóhelyek bővítéséről is.
Miskei Sándorné ősszel, kompenzációs listáról lett az önkormányzati testület tagja. Elmondása szerint Váradi Iván Attilával, a 8. számú választókerület egyéni képviselőjével jó a kapcsolata, éppen ezért a jövőben a körzetben elvégzendő feladatokról folyamatosan egyeztetnek majd.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sport elismerés a Boronkaynak
Feltöltötte e107 - hétfő 29 január 2007 - 17:09:01
A 2004/2005. és a 2005/2006. tanév ISKOLAI ÉS DIÁKSPORTBAN KIEMELKEDŐ TEVÉKENYSÉGET VÉGZETT INTÉZMÉNYEI ÉS TESTNEVELŐI részére ma délután ünnepséget tartottak Budapesten, ahol az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium és a Magyar Diáksport Szövetség az elsők között végzett általános és középiskolákat jutalmazta meg. A váci Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium is a meghívottak között szerepelt, hiszen az ország középiskolái között az előkelő harmadik helyezést érte el az intézmény – értesült híradónk a Pest Megyei Sportigazgatóságtól.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - hétfő 29 január 2007 - 17:06:49
-kézilabda
-labdarúgás
-asztalitenisz
-ergométeres bajnokság (evezés)

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 25 január 2007
Magyar Kultúra Napja
Feltöltötte e107 - csütörtök 25 január 2007 - 15:18:35
Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz megírását, ennek tiszteletére ünnepeljük 1989 óta az évfordulón a Magyar Kultúra Napját. A himnusz születésnapja Vácon is fontos esemény, ekkor adják át a Vác Város Művelődéséért kitüntető címet, mind az egyéni, mind a közösségi kategória legjelesebbjeinek. A díjat a képviselő-testület alapította 2001-ben, melyet a városban tartósan végzett, kiemelkedő közművelődési és közgyűjteményi munka elismerésére hozták létre. Idén Cservenák Pétert és a Fónay Márta Humánia Drámai Műhelyt jutalmazták. A Művelődési Központban tartott ünnepségen a Karolina Katolikus Általános Iskola diákjai adtak műsort, jövőre pedig a közönség a közösségi díjban részesült társulat tagjainak tapsolhat majd.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vácon tanulnak 2008-tól a püspökszilágyi felsősök
Feltöltötte e107 - csütörtök 25 január 2007 - 15:13:56
Jövő év szeptemberétől Vácra járhatnak majd tanulni a püspökszilágyi általános iskola felső tagozatos tanulói. A változtatásra azért van szükség, mert az egyik tavalyi törvénymódosításnak köszönhetően, Püspökszilágyon nem működhet tovább ilyen alacsony tanulói létszámmal a Móra Ferenc általános iskola. A felsősök egyébként eddig is a váchartyáni iskolába jártak tanulni. Az eddig megszokottakhoz képest most annyiban változik a helyzet, hogy ez év szeptemberétől a püspökszilágyi iskola a váci Petőfi Sándor Általános iskola tagintézményeként működik majd tovább, így tehát az alsósok továbbra is helyben tanulnak, a felsősök pedig jövő év szeptembertől dönthetnek arról, hogy Váchartyánra vagy, Vácra járnak majd iskolába. A változás nem jár munkahelyek megszűnésével, és információink szerint a szülők nagy része támogatta, hogy a gyermekük váci iskolába járjon.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Amerikai nagykövet az IBM-ben
Feltöltötte e107 - csütörtök 25 január 2007 - 15:11:51
April Foley, az Amerikai Egyesült Államok nemrégiben kinevezett magyarországi nagykövete szerdán látogatást tett az IBM (ájbíem:)) váci központjában. A bemutatkozó vizit célja elsősorban a gyárral való ismerkedés volt. A megbeszélések és gyárlátogatás után a nagykövet vezette küldöttség programja a régióban található más, amerikai érdekeltségű cégek és oktatási intézmények felkeresésével folytatódott
A kötetlen beszélgetés során szó esett az IBM magyarországi és váci tapasztalatairól valamint a munkaerő-piaci lehetőségekről. Később részt vett az eseményen Dr. Molnár Lajos alpolgármester is, aki az April Foley-val folytatott megbeszélésén csak pozitív tapasztalatról tudott beszámolni a Vácon befektető multinacionális cégek és a város együttműködésével kapcsolatosan. Majd reményét fejezte ki, hogy az IBM és a GE után további befektetők is Vácot választják majd terjeszkedésükkor.


Hozzászólások: 11 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Közlekedési Munkacsoport
Feltöltötte e107 - csütörtök 25 január 2007 - 15:10:27
Mint ahogy már beszámoltunk róla, elkészült Vác közlekedési koncepciója, amely a következő 15 esztendőre meghatározza a város közlekedésfejlesztésének legfontosabb irányelveit. A végleges testületi döntés előtt azonban a tervezet legfőbb pontjait lakossági és internetes fórumokon, illetve szakmai egyeztetéseken vitatják meg. A városban működő közlekedési munkacsoport ez ügyben immár másodszor ülésezett, a szakemberek itt közösen is véleményezhették a dokumentumot.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ökumenikus imahét Vácon
Feltöltötte e107 - csütörtök 25 január 2007 - 15:00:34
A süketeket is hallóvá teszi, a némákat is beszélővé. Ezt a Jézus Krisztusra utaló, Márk evangéliumából származó idézetet választották az idei ökumenikus imahét mottójául a szervezők Az imahét hagyományos időpontja 1908 óta január második fele, ez idő alatt pedig a résztvevők együtt imádkoznak a Krisztus- hívő keresztény felekezetek egységéért. Az eseményhez 2007-ben is csatlakoztak a váci egyházak.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - csütörtök 25 január 2007 - 14:58:52
-asztalitenisz
-Mészáros Ferenc utánpótlás emléktorna
-atlétika
-sakk

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ


  Részletek...
  Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
  hétfő 22 január 2007
  A zöldhíd projekt
  Feltöltötte e107 - hétfő 22 január 2007 - 17:13:46
  A jövőben probléma lehet Vácon is a szemétkezeléssel, mert a város hulladékát befogadó csörögi lerakó 2008 év végén bezár.A főleg uniós illetve állami finanszírozásból épülő regionális hulladéklerakó viszont legkorábban csak 2009 és 2010 között nyitja meg kapuit Kerepesen. Az átmeneti időszakban a megoldást a szemét mennyiségének csökkentése jelenthetné, azonban a tapasztalatok szerint csak kevesen használják helyesen a szelektív hulladékgyűjtőket. Sokan például eredeti formájában dobják be az ásványvizes palackokat a tárolóba, pedig ha előtte rálépnének, sokkal több elférne belőlük. Az elképzelések szerint ezeket a feladatokat is elvégezné a váci hulladékátrakó udvar, ahol szelektálnák, tömörítenék, illetve ideiglenesen tárolnák is a szemetet, mielőtt azok a végleges helyükre kerülnének. A szakemberek szerint ezzel párhuzamosan folytatni kell a jövő nemzedék környezettudatos nevelését. Vácon az óvodások számára szerveznek ilyen programokat.

  KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

  Részletek...
  Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
  Oldal:   <<        >>  

  Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
  Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
  Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.