ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


péntek 03 november 2006
Demonstrálók a 2/A-n
Feltöltötte Zsóka - péntek 03 november 2006 - 09:09:57
Legalább húsz perc késéssel kellet számolniuk azoknak, akik csütörtök reggel a 2/Á-n keresztül szerettek volna eljutni a munkahelyükre. Egy magánszemély kezdeményezésére 7 és 9 óra között, a demonstrálók mintegy 12 személygépkocsival zárták le az út Pest felé halladó sávját, hogy a kormány távozását követeljék. A tiltakozók ebben a hónapban már 4. alkalommal akadályozták a forgalmat a kettes úton és a 2/á-n. A rendőrség még további két demonstrációt engedélyezett a tüntetők számára így a következő hetekben is útlezárásra lehet majd számítani. Az autósok között, voltak olyanok akik szimpatizáltak a tüntetőkkel, a többségük azonban bosszankodott a közlekedés akadályoztatása miatt.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 11 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Influenza szezon kezdődik
Feltöltötte Zsóka - péntek 03 november 2006 - 09:05:11
A Pest megyei háziorvosok ezekben a napokban vehetik át az ÁNTSZ városi intézeteitől az influenza elleni oltóanyagot. Idén 115 ezren kaphatnak térítésmentesen védőoltást a megyében, ők a tartós betegségben szenvedők, illetve egészségi állapotuktól függetlenül a 60 év feletti korosztály. Az ebbe a körbe nem tartozók a háziorvosukkal irathatják fel receptre az oltóanyagot, erre a társadalombiztosítás 50 százalékos támogatást ad.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 17 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Pályafelújítás miatti menetrendváltozás
Feltöltötte Zsóka - péntek 03 november 2006 - 09:03:37
Módosított menetrend lép életbe a Budapest-Nyugati pályaudvar - Vác - Szob - Sturovo és a Budapest-Nyugati pályaudvar Vácrátót-Vác vonalon pályafelújítás miatt. A munkálatok a november 03-án 00 órától november 24-én 24 óráig közlekedő járatokat érintik. A változásokról a Mávdirekt 06-40/49-49-49-es telefonszámán kaphatnak tájékoztatást az utazók. Akik kíváncsiak a részletes menetrendekre, ők megtekinthetik azokat a MÁV honlapján, a weboldalon, a menetrendváltozás menüpontra kattintva.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Hozzászólások: 13 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Közös képviselők Klubja
Feltöltötte Zsóka - péntek 03 november 2006 - 09:02:17
A hónap utolsó előtti napján tartotta soros összejövetelét a váci Közös Képviselők Klubja. A tagok meghívott pénzügyi szakemberek segítségével az épület felújítások, és korszerűsítések anyagi, hitelfelvételi lehetőségeit vették sorra, és megvizsgálták ezzel kapcsolatban más települések gyakorlatát. A rendezvényen szóba került az internetes adóbevallás kérdésköre, és a klub novemberi tisztújítása is, amelyre 20-án, hétfőn kerül majd sor.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 02 november 2006
Sporthírek
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 02 november 2006 - 12:18:35
- Nem várt döntetlen
- NB I-es labdarúgó bajnokság
- Első osztályú baseball bajnokság döntője
- OB II-es vízilabda bajnokság

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 30 október 2006
Megemlékezés az 56-os váci rablázadásról
Feltöltötte Zsóka - hétfő 30 október 2006 - 22:06:01
A városban pénteken emlékeztek meg az 1956-os váci börtönlázadásról. Ötven évvel ezelőtt október 23-án a forradalom kirobbanását követően sorra nyitották meg kapuikat országszerte a fegyházak és gulágok, amelynek köszönhetően mintegy húszezer politikai elítélt kapta vissza szabadságát. Ez történt október 27-én Vácon is ahol a politikai rabok a beszivárgó információk és az őrök elbizonytalanodása miatt kitörték celláik ajtaját és elhagyták a váci fegyházat. A váci büntetés-végrehajtási intézet falánál nemrég felállított 56-os emlékműnél az egykori elítéltek emlékeztek fogva tartásuk embertelen körülményeire és szabadulásuk felemelő pillanataira. Az ünnepségen Csuka Tamás református lelkész mondott hálát azokért, akik egykor a magyar szabadságért a megpróbáltatásokat elszenvedték.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 15 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Jávorszky Tudományos Nap
Feltöltötte Zsóka - hétfő 30 október 2006 - 22:04:20
Hagyományteremtő szándékkal tartott tudományos napot a Jávorszky Ödön Városi Kórház, a szakmai előadások három blokkban követték egymást a pénteki nap folyamán. Az esemény megnyitójában Bóth János polgármester a jelenlegi egészségügyi helyzetben is stabilnak nevezte a kórház helyzetét, majd elmondta, pályáznak a rekonstrukciós program befejezését szolgáló negyedik ütem megvalósítására. A tudományos napon jelentős elismerés is érte az intézményt, Erős András főigazgatót az egészségügyi minisztériumban Batthyány-Strattmann díjjal tüntették ki, dr. Konrádi András főorvos pedig miniszteri elismerő oklevélben részesült.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Óriás kukorica a piac előtt
Feltöltötte Zsóka - hétfő 30 október 2006 - 22:02:18
Génmódosítás-mentes övezetek létrehozását szorgalmazza a Magyar Természetvédők Szövetsége. Október 10-e és 27-e között tizenkét városban került megrendezésre a Génmanipuláció-mentes Magyarországért akcióhét, amelynek során a Magyar Természetvédők Szövetsége és tagszervezetei egy 5 méteres óriás kukoricával járták be Magyarországot, hogy felhívják a figyelmet a génmanipuláció veszélyeire. A kampány váci zárónapján a szervezők folytatták aláírásgyűjtésüket, emellett az akció résztvevőinek lehetőségük volt arra is, hogy saját lakásukat, kertjüket, földjüket génmódosítás-mentes övezetté nyilvánítsák.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Emeletes vonatok a Dunakanyarban
Feltöltötte Zsóka - hétfő 30 október 2006 - 22:00:33
Három héten át tesztelik a MÁV vonalain egy kanadai-német cég emeletes vonatait azt vizsgálva, hogy a hazai utasok szívesen használják-e a kétszintes, háromkocsis járművet. A MÁV ugyanis 2010-re új vonatokat szeretne vásárolni, és lecserélné intercityjei egy részét is. A tesztüzem a hétvégén érintette a Budapest Nyugati pu.-Vác-Szob vasútvonalat, a szerelvények pénteken és vasárnap több időpontban is itt közlekedtek. Ha valaki elmulasztotta volna és még ki szeretné próbálni a járműveket, akkor azt még november 8-án megteheti, ezen a vonalon ugyanis ekkor tartja utolsó próbaútját az emeletes szerelvény.

Hozzászólások: 13 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
DDC Sportgála
Feltöltötte Zsóka - hétfő 30 október 2006 - 21:59:32
A Duna-Dráva Cement Kft. pénteken rendezte meg negyedik alkalommal már hagyományosnak tekinthető Sportgáláját a város általános és középiskolás diákjai részvételével. Ennek során játékos és látványos versenyen mérhették össze erejüket a Váci Sportcsarnokban az iskolások, a csapatokat a Magyar Evezősszövetség sportolói is segítették. A Sportgálán a feladatokat az Egészséges Ifjúságért Alapítvány szakmai közreműködésével állították össze a szervezők, az eseményt pedig megtisztelte részvételévelével Elbert Gábor, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium sport szakállamtitkára is.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 9 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Töklámpás
Feltöltötte Zsóka - hétfő 30 október 2006 - 21:58:19
Tavaly a hagyományteremtés céljával tartottak első ízben felvonulást a Radnóti Iskola tanulói Mindenszentek ünnepéhez közeledve, az esemény sikerén felbuzdulva pedig idén is útjára indult a menet az iskola elöl. A diákok hosszú sorokban, tanáraik kíséretében vágtak neki a közel két órás útnak, melynek végállomása a Kálvária domb volt. A saját készítésű töklámpásokkal bejárták szinte egész Deákvárt, útvonalukat pedig tucatnyi apró fénypont jelezte a váciak számára.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 9 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
péntek 27 október 2006
Sporthírek
Feltöltötte Zsóka - péntek 27 október 2006 - 13:13:42
- első osztályú női kézilabda bajnokság
- Borsodi Liga
- Ifjúsági és Sportbizottság
- atléták országos csapatbajnoksága

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Nincs hozzászólási lehetőség. email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 907 908 909 910 911
HírarchívumHírarchívum
Kápolna épül a kórházban Zsóka @ (26 okt : 22:06) (Hírek)
Rongálás az uszodánál Zsóka @ (26 okt : 22:03) (Hírek)
8 éves a Szivárvány Klub Zsóka @ (26 okt : 21:56) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.