ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


csütörtök 29 november 2007
Ne Vásárolj Semmit Nap-i vetélkedő
Feltöltötte e107 - csütörtök 29 november 2007 - 17:47:49
A Ne Vásárolj Semmit Napnak Magyarországon már nyolc éves hagyománya van, azokban az országokban pedig, ahol a fogyasztói "kultúra" már régebb óta jelen van, jó tíz éve tartják meg a fogyasztói böjt eme ünnepét. Az idén több mint hatvan országban több százezer ember vesz részt az egynapos vásárlási szünetben, a Magosfa Alapítvány általános iskolásoknak rendezett a témában vetélkedőt. A Földváry Iskolában négy váci csapat mellett, Dunakesziről, Fótról, Vácdukáról és Szendehelyről érkeztek diákok, akik a szervezők reményei szerint majd a jövő tudatos vásárlóivá válnak.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - csütörtök 29 november 2007 - 17:36:16
-labdarúgás
-kézilabda
-kosárlabda
-asztalitenisz
-Mikulásfutás előzetes

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 26 november 2007
Sporthírek
Feltöltötte e107 - hétfő 26 november 2007 - 14:07:38
-asztalitenisz
-vizilabda
-birkózás
Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Váci drogstratégia
Feltöltötte e107 - hétfő 26 november 2007 - 14:04:24
Elkészült Vác Város drogstratégiája, pontosabban egy tervezet, amely múlt pénteken került a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum tagjainak asztalára. A kábítószer-probléma visszaszorítása érdekében született dokumentum igazodik a Nemzeti Stratégiában lefektetett alapelvekhez, és ezeken keresztül tartalmazza a helyi, speciális célokat és feladatokat. A stratégiát a KEF véleményezése és kiegészítése után az érintett bizottságok tárgyalják majd, elfogadásáról pedig a képviselő-testület hoz döntést.

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
40 éves a sződi iskola épülete
Feltöltötte e107 - hétfő 26 november 2007 - 14:03:37
A sződi iskola az utóbbi néhány hónapban főként a csörögi gyerekek elhelyezésének kapcsán került az ország látóterébe. A gondok időközben megoldódtak így most már nyugodtan lehetett ünnepelni. A Hunyady János Általános Iskola épülete ugyanis idén lett kereken negyven esztendős, a jeles évfordulóra pedig sikerült összehívni az egykori diákokat és pedagógusokat.

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Teajárat és meleg étel osztás
Feltöltötte e107 - hétfő 26 november 2007 - 13:59:02
A Váci Közéleti Egyesület és a városi Hajléktalanok Átmeneti Szállása és Nappali Melegedője pár hete közös karitatív akciókon keresztül igyekszik elérni a település nehéz sorsú polgárait. Az együttműködés eredményeként csütörtökönként teajárat indul a város különböző pontjait érintve, szombaton pedig meleg ételt és ruhát osztanak a vasútállomáson. A tervek szerint mindkét akció egész télen tart majd.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megemlékezés Vácz Remete szobránál
Feltöltötte e107 - hétfő 26 november 2007 - 13:57:36
Idén is megemlékezett Vácz Remetéről a Váci Múzeum Egyesület. A Kossuth téren álló szobornál Gesztesi Albert az egyesület vezetőségi tagja mondott beszédet.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 22 november 2007
Sztrájk a vasúton és az iskolákban
Feltöltötte e107 - csütörtök 22 november 2007 - 17:59:19
A Liga Szakszervezetek szerdára hírdették meg a társadalmi szolidaritás napját, a demonstrációknak, munkabeszüntetéseknek köszönhetően nehezen zajlott az élet tegnap az országban. Térségünkben a hatórás vasutas sztrájk hatása volt a legnagyobb. Bár néhány vonat Szob és Göd között elindult, ezeken csak egy két ember utazott. Az akcióhoz csatlakozott a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is. Mivel azonban nekik csak az I. Géza Király iskolában működik Vácon saját csoportjuk, csupán itt és a Juhász iskolában maradtak el tanítási órák a városban.


Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Demonstráltak a váci tungsramosok
Feltöltötte e107 - csütörtök 22 november 2007 - 17:58:06
A társadalmi szolidaritás napján a TUNGSRAM Dolgozók Független Szakszervezete is demonstrált. A tervek szerint ugyanis Vácott és Kisvárdán több termék gyártását megszüntetné a cég, amely mintegy 600 – 700 munkahely leépítésével járna. A szakszervezet erre szerette volna felhívni a figyelmet a GE Hungary Zrt. budapesti székháza elé szervezett akcióval.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Magánosítási törekvésekkel vádol Tomori Pál, Bóth János cáfol
Feltöltötte e107 - csütörtök 22 november 2007 - 17:56:31
Kazincbarcika és Nagyatád baloldali vezetése privatizálná a helyi kórház működtetését, de Vácon is ugyanez a folyamat zajlik, legalábbis Tomori Pál, az ellenzék frakcióvezetője szerint. A politikus úgy véli, a baloldali városvezetés részben már privatizálta a váci kórházat az őrzésvédelem, a mosoda, a takarítás, a konyha, a labor és a patika kiszervezésével, most pedig olyan intézményi formára kívánják átalakítani a kórházat, ami jelentősen megkönnyíti a magánosítást. Tomori Pál híradónknak elmondta, e miatt felmerül a polgármester személyes elkötelezettsége és szerepvállalása a magáncégek helyzetbe hozására, amellyel további károkat okoz a városnak

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kérdőívek értékelése
Feltöltötte e107 - csütörtök 22 november 2007 - 17:54:52
Elkészült azoknak a kérdőíveknek az értékelése, amelyeket a Főutca-Főtér program folytatására vonatkozóan küldtek vissza nemrégiben a váci polgárok. A Városkép Rehabilitációs Munkacsoport Promóciós csoportja a Főtér megújítása kapcsán a lakosság elégedettségét, véleményét, valamint jövőképét kívánta vizsgálni. Bár az anyag nem tekinthető reprezentatív mintavételnek, Jakab Zoltán, a csoport vezetőjének véleménye szerint ennek ellenére rendkívül hasznos és jövőbe tekintő véleményeket olvashattak az értékelés során.

Részletek...
Hozzászólások: 8 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Verespatak képekben
Feltöltötte e107 - csütörtök 22 november 2007 - 17:53:46
Az erdélyi település, Verespatak neve akkor lett ismert, amikor kiderült, egy kanadai-román vegyes vállalat külszíni aranybányászati program beindításán fáradozik. Ha a román kormány rábólintana a bányanyitásra, akkor a tervezett projekt a legnagyobb külszíni fejtésű aranybánya lenne Európában. A várható pusztítás hírére világszerte tiltakozó akciók indultak, könyvek, filmek születtek. Magyarországon többek között egy vándorkiállítás jött létre, amely Verespatak múltja, jelene, jövője képekben címmel ezen a héten Vácra is megérkezett.


Részletek...
Hozzászólások: 19 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 703 704 705 ... 750 751 752
HírarchívumHírarchívum
Sportnap a Cházárban @ (22 nov : 17:51) (Hírek)
Sporthírek @ (22 nov : 17:49) (Hírek)
Szociális munka napja @ (19 nov : 18:33) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.