ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 30 július 2009
Rendőrkézen az önbíráskodók
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 30 július 2009 - 16:22:48
Önbíráskodókat és besurranó tolvajt fogtak a váci rendőrök. Latorovszky Gábor, a Váci Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta, hogy az elmúlt időszakban több bűncselekményt is sikerrel derítettek fel, az elfogottak már beismerő vallomást is tettek. Az osztályvezető hozzátette, az utóbbi időszakban többször fordult elő, hogy a nagy meleg miatt nyitva hagyott ablakokon, erkélyajtókon keresztül törtek be lakásokba, ezért mindenkit nagyobb óvatosságra int.

Részletek...
Nincs hozzászólási lehetőség. email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Tűzgyújtási tilalom Pest megyében
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 30 július 2009 - 16:20:05
Egy időre mellőzniük kell a térségben kirándulóknak a szabadtéri főzést, szalonnasütést. Múlt csütörtökök óta ugyanis tűzgyújtási tilalom van érvényben három megyében, köztük Pest megyében is. A Földművelésügyi és az Önkormányzati Minisztérium közös határozata alapján tilos tüzet gyújtani az erdőterületek közelében, az utak és a vasúti sínek mellett, illetve tilos a parlag- és a gazégetés is. A Váci Tűzoltóságot az elmúlt napokban több avartűzhöz is riasztották már, de az utóbbi időszakban a legtöbb munkát a szélviharok adták a szakembereknek Vác térségében.Részletek...
Nincs hozzászólási lehetőség. email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Hosszabb lesz a kerékpárút Deákváron
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 30 július 2009 - 16:18:47
Július közepén újabb építési munkálatok kezdődtek Vác-Deákváron. Ezúttal nem a járdákat újítják meg, hanem a kerékpárút meghosszabbítása zajlik. Az építkezés képviselői kezdeményezésre indult meg. A 12-es számú választókörzet képviselője, dr. Bóth János egyéni képviselői keretéből 1 millió 717 ezer forinttal járult hozzá a fejlesztéshez. Ebből az összegből a Gombási úti kerékpárút 510 méteren épül tovább, és szükség szerint egyes szakaszokon javítják a burkolatot, és útburkolati jeleket is festenek az aszfaltra. A munka a tervek szerint augusztus 7-ig tart.

Részletek...
Nincs hozzászólási lehetőség. email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Váci Hangulatok - nemzetiségek közös kiállítása a Főtéren
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 30 július 2009 - 16:17:52
Második alkalommal is közös kiállításon mutatkoznak be a Vácon elő nemzetiségek képzőművészei. Még tavaly nyáron indult útjára az a kezdeményezés, amelynek során közös alkotótábort szerveztek a váci kisebbségi önkormányzatok a Madách Imre Művelődési Központban. A tábor célja, a városban élő nemzetségek összefogása, a közös alkotás, a fiatalok művészeti nevelése, és nem utolsó sorban egy közös kiállítás létrehozása. Ahogyan tavaly, úgy idén is a Váci Világi Vigalomhoz kapcsolódóan nyílt meg az alkotótábort záró tárlat, amelyen ezúttal Bari Janó, Manajló Iván, Antal István és Alekszandr Gembik műveit tekinthetik meg az érdeklődők.

Részletek...
Nincs hozzászólási lehetőség. email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Püspökszilágyra kerülhet Budapest elégetett hulladéka
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 30 július 2009 - 16:16:28
Tordai Sándor, Püspökszilágy polgármestere úgy értesült, hogy a település határában lévő katonai lőtér helyére hulladéklerakót terveznek. Az állam tulajdonában, és a Honvédelmi Minisztérium kezelésében lévő területet már többször is megpróbálta megvásárolni a püspökszilágyi önkormányzat, de nem nyílt rá lehetőségük. A polgármester úgy tudja, hogy a tulajdonos most ingyenesen átadná a 250 hektáros területet, és a jövőben Budapest elégetett hulladékának hamuja kerülne a Nagy-Szór-völgybe.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vác Város Szociális Munkáért díj -várják a javaslatokat
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 30 július 2009 - 16:15:10
Az Önkormányzat már várja a javaslatokat a Vác Város Szociális Munkáért díj idei kitüntetettjére. Az elismerésben évente egy személy részesülhet, olyasvalaki, aki hosszabb ideje végez hatékony szociális munkát a városban, és tevékenyen részt vesz az elesettek segítésében. A díjazott lehet önkéntes, vállalkozó, vagy valamelyik civil szervezet, illetve a város közigazgatási területén működő szociális intézmény dolgozója. Nemcsak a szakemberektől, hanem Vác polgáraitól is várják az ötleteket. A megfelelő indoklással ellátott javaslatokat augusztus 15-ig lehet benyújtani, a Szociális, Lakásügyi és Egészségügyi Bizottság elnökéhez. A cím: 2600, Vác, Március 15. tér 11. A kitüntető címet november 12-én, a Szociális Munka napján adja majd át a város polgármestere az idei díjazottnak.

Nincs hozzászólási lehetőség. email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 30 július 2009 - 16:14:13
- női kézilabda
- U23-as evezős világbajnokság
- kajak-kenu vidékbajnokságon
- Ifjúsági Sakkcsapat Európa-bajnokság

Részletek...
Nincs hozzászólási lehetőség. email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 27 július 2009
XVII. Váci Világi Vigalom
Feltöltötte Zsóka - hétfő 27 július 2009 - 18:01:31
A hagyományokhoz híven tűzijátékkal zárult vasárnap este a Váci Világi Vigalom. A rendezvény minden eddiginél több, mintegy 70 ezer látogatót vonzott. A legtöbben az ingyenes nagykoncertek miatt érkeztek, de jó forgalmat bonyolítottak a kézművesek és a büfések is. A hazai sztárok mellett színpadra léptek Vác testvérvárosainak művészei is, de osztrák és kubai zene is helyet kapott az idei programban. A Váci Rendőrkapitányság ebben az évben is megerősített szolgálattal védte a fesztiválozók biztonságát, és az önkormányzat megbízásából egy magáncég is gondoskodott a polgárok védelméről. A több tízezres tömegben idén két táskának kelt lába, egyéb bejelentés nem érkezett, és nem történt egyetlen bűncselekmény sem a vigalomban-mondta el Híradónknak a váci kapitányság parancsnok-helyettese.


Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Testvérvárosi delegációk a Világi Vigalomban
Feltöltötte Zsóka - hétfő 27 július 2009 - 18:00:11
Idén egy kivételével minden testvérváros delegációja Vácon vendégeskedett a Világi Vigalom idején. A hat küldöttség pénteken érkezett meg a városba, ahol dr. Molnár Lajos és Csereklye Károly alpolgármesterek fogadták őket. Köszöntésük során átvehették Vác város ajándékait is, később pedig egy közös vacsorára is vendégül látta őket az önkormányzat. A finn vendégek, a német Donaueschingen polgárai, a francia és szlovákiai csoportok műsorral is készültek a fesztiválra.Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
DDC Művészetek Udvara
Feltöltötte Zsóka - hétfő 27 július 2009 - 17:59:08
Idén is hozzájárult a Váci Világi Vigalom kulturális programjainak színesítéséhez a város legnagyobb vállalata, a Duna-Dráva Cement Kft. A cég már pénteken megnyitotta a Pannónia házban a Művészetek Udvarát, amelyben a hétvége folyamán helyet kapott egy kiállítás, musical műsor, színházi előadás, táncbemutatók és számos zenei produkció. A város egyik legnagyobb adózójának számító vállalat rendszeresen szponzorálja a város sport-, illetve kulturális rendezvényeit.


Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
DMRV sajtótájékoztató
Feltöltötte Zsóka - hétfő 27 július 2009 - 17:57:43
A hétvégén megrendezett Váci Világi Vigalmon a DMRV Zrt. is képviseltette magát. Ahogyan korábban a kánikulai napokon, most is hideg ivóvizes standokkal jelentek meg a belvárosban. Az "Ízlelő vízlelőhely" nevet viselő pultoknál a látogatók a nagy melegre való tekintettel díjmentesen juthattak hűsítő csapvízhez. Vogel Csaba, a vállalat vezérigazgatója a főtéren tartott kampány-nyitó sajtótájékoztatóján elmondta, a hiedelemmel ellentétben a csapvíz tisztább és egészségesebb a palackozott vizeknél, valamint praktikusabb is, hiszen fogyasztása nem terheli a környezetet.


Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Fidesz-KDNP Jobboldali Összefogás sajtótájékoztató
Feltöltötte Zsóka - hétfő 27 július 2009 - 17:56:38
A szerdai rendkívüli testületi ülés után tartott sajtótájékoztatót Fidesz-KDNP Jobboldali Összefogás frakciója. Itt Tomori Pál bejelentette, hogy a frakcióvezető szerepkört a továbbiakban Fördős Attila fogja tovább vinni, ő pedig a helyettesi feladatokat látja majd el. A frakció döntését a 2010-es országgyűlési és helyhatósági választásokra való felkészüléssel indokolták. Tomori Pál a polgármester ellen indított újabb fegyelmi ügyről beszélt, majd bejelentette, hogy dr. Bóth Jánost újabb harminc napra felmentették polgármesteri tisztségéből. Az új frakcióvezető Fördős Attila a Fő utca Fő tér programmal kapcsolatos legutóbbi testületi döntésről tájékoztatta a médiát, majd kitért a váci súlyponti kórház gazdasági helyzetére is.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:   <<        >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.