ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


hétfő 27 augusztus 2007
Sporthírek
Feltöltötte e107 - hétfő 27 augusztus 2007 - 16:55:33
- Az elmúlt hét végén a Fáy utcában és Vácott rendezték meg a Decathlon Kupát.

- Baktalórántházán lépett pályára a Vác-Újbuda Lágymányosi TC csapata.

- A Csehországi Olomouc városában rendezték meg a nyílt országos atlétikai parabajnokságot.

- Augusztus elején került sor a 24. Tatai Minimarathon futóversenyre

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 23 augusztus 2007
Sződi óvodabővítés
Feltöltötte e107 - csütörtök 23 augusztus 2007 - 16:18:11
Új szárnnyal bővült Sződön a napköziotthonos óvoda, a már meglévő épületrész pedig kívülről és nagyrészt belülről is megújult a beruházás során. A munkák idén februárban kezdődtek meg, a hivatalos átadóünnepséget pedig augusztus 20-án tartották a községben. A bővítés nyomán egy tornaszobával, egy csoportszobával és több irodával, illetve kiszolgálóhelyiséggel gazdagodott az intézmény. Ezzel szeptembertől megszűnik a széttagozódás, az eddigi kettő helyett ugyanis már csak a most átadott épületben zajlik majd az óvodások ellátása.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Folytatódó templomfelújítás
Feltöltötte e107 - csütörtök 23 augusztus 2007 - 16:16:33
Tavaly az első ütem során a főhomlokzat és a Köztársaság út felőli rész újult meg, idén augusztus elejétől pedig a fennmaradó terület rekonstrukcióját kezdték meg a szakemberek a főtéri Fehérek templománál. A beruházás a tervek szerint zajlik, így várhatóan szeptember végére az épület teljes külső homlokzata új arcát mutatja majd a váciaknak és az ide látogatóknak.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
II. Zsidó Kulturális Fesztivál
Feltöltötte e107 - csütörtök 23 augusztus 2007 - 16:14:33
Szeptember 2-án kezdődik és egészen október 21-ig tart az idei Zsidó Kulturális Fesztivál Vácon. A rendezvény tavaly mutatkozott be nagy sikerrel, akkor még a budapesti fesztivál részeként. Ma már önálló programmal igyekszik bemutatni a Váci Hitközség a térségben fellelhető zsidó kulturális és gasztronómiai hagyományokat, az eseményeknek kivétel nélkül a Madách Imre Művelődési Központ ad helyet.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Gázszünetről újra
Feltöltötte e107 - csütörtök 23 augusztus 2007 - 16:12:01
Ahogy korábban hírt adtunk róla tucatnyi Észak Pest megyei településen szünetel ezekben a napokban a gázszolgáltatás, a Tigáz Zrt. ugyanis a vezetékhálózat éves karbantartását végzi ebben az időszakban. Hétfői híradásunkban még csak 17 érintett településről voltak információink, a gázszünet kezdete óta azonban újabb közlemények jutottak el televíziónkhoz. Ezek szerint pedig péntek délig Csörög, Göd, Kisnémedi, Kosd, Penc, Püspökszilágy, Rád, Sződ, Sződliget, Vác, Vácduka, Váchartyán, és Vácrátót településeken sincs gázszolgáltatás.

Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kivonják a régi ezreseket a forgalomból
Feltöltötte e107 - csütörtök 23 augusztus 2007 - 16:10:50
A Magyar Nemzeti Bank korábbi bejelentésének megfelelően augusztus 31-én bevonja a 2006 előtt kibocsátott ezerforintosokat, azaz szeptember első napjától már csak a fémcsíkkal ellátott bankjegyekkel lehet fizetni. A régi ezresek kivonása a jegybank szerint a terveknek megfelelően halad, így ma már alig lehet hologramos fémcsík nélküli ezresekkel találkozni a fizetések során.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Újra nyitott a városi könyvtár
Feltöltötte e107 - csütörtök 23 augusztus 2007 - 16:09:13
Három hét szünet, és a szokásos karbantartási munkák befejezése után újra megnyitotta kapuit a Katona Lajos Városi Könyvtár, az intézmény július 30-tól augusztus 20-ig volt zárva. A tervek szerint a mostani három hetes szünetet idén még egy újabb leállás követ majd. Mint már beszámoltunk róla, az ősz folyamán kerül sor a könyvtár régóta várt külső tatarozására.Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kompfesztivál harmadszor
Feltöltötte e107 - csütörtök 23 augusztus 2007 - 16:08:40
Együtt Istennel, embertársainkkal, önmagunkkal és környezetünkkel. E mottó mentén gyűltek össze immár harmadik alkalommal Vácott a komp fesztivál résztvevői. A rendezvénynek augusztus 17-től 21-ig az Apor Vilmos Katolikus Főiskola adott otthont, a rendezvényre az ország számos településéről érkeztek fiatalok. A komp fesztivál immár évek óta a keresztény értékek generációk közötti átadását célozza, a rendezvény fővédnöki szerepét, akárcsak az előző két évben, idén is Beer Miklós megyéspüspök vállalta el.


Hozzászólások: 9 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - csütörtök 23 augusztus 2007 - 16:05:25
- A korábbi futballkapitány, Verebes József magas rangú kitüntetést kapott

- A Magyar Kajak-kenu Szövetség véglegesítette az ifjúsági Európa-bajnokságon rajthoz álló magyar válogatott névsorát.

- Balatonfűzfőn rendezték meg a II. Balaton Masters Games 2007 elnevezésű úszóversenyt.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 21 augusztus 2007
Augusztus 20. Vác
Feltöltötte e107 - kedd 21 augusztus 2007 - 12:06:24
A hétvégén a kistérség számos településén megünnepelték augusztus 20-át, Vácon vasárnap délután öt órakor tartotta ünnepségét a váci önkormányzat. Az új kenyér megszentelését követően a Konstantin téri Szent István-szobornál adták át a Vác Város Díszpolgára címet illetve az egyéni és közösségi Pro Urbe kitüntetéseket. Ünnepi beszédet mondott Fónagy Miklós esperes, a programban pedig a Váci Fúvósegyüttes, a Váci Huszár és Nemzetőr Bandérium valamint Nábelek Anita közreműködött. Az esemény zárásaként este nyolc órakor a főtéren adott ünnepi hangversenyt a Váci Szimfonikus Zenekar, Farkas Pál vezetésével.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sződligeti ünnepség
Feltöltötte e107 - kedd 21 augusztus 2007 - 12:03:29
Kétnapos ünnepséggel köszöntötték Sződligeten Szent István királyt és az államalapítást. A programok tegnap délután indultak a Nosztalgia part projekt részeként a településre érkezett két villamos avatásával, majd a község hivatalosan is testvérvárosi szerződést kötött Csíkszentdomonkos településsel. Ma egy ökumenikus istentiszteletre került sor a főtéren, majd átadták a Sződligetért emlékplakettet. Idén e rangos elismerésben Hajdú Tiborné részesült, aki a helyi Női Nyugdíjas Klub vezetőjeként és a Sződligeti Szupernagyik oszlopos tagjaként tett sokat a község közösségéért.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Erdélyország fesztivál Verőcén
Feltöltötte e107 - kedd 21 augusztus 2007 - 12:01:02
Szombaton kezdődött, és holnap hajnalban ér véget a Verőce melletti Csattogó-völgyben rendezett Erdélyország az én hazám című fesztivál. A 3 nap és 3 éjszaka tartó világtalálkozóra több száz Erdélyből egykoron elszármazott és oda mindmáig kötődő vendéget vártak, de természetesen szép számmal érkeztek látogatók a jelenlegi Magyarország területéről is. A hagyományos erdélyi vendégszeretetet, ízvilágot, vidámságot, tradicionális énekeket, táncokat, zeneszerszámokat is megismerhették azok, akik ellátogattak a rendezvényre.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 819 820 821 ... 855 856 857
HírarchívumHírarchívum
Megoldódott a csörögi gyerekek oktatása @ (21 aug : 11:59) (Hírek)
Új parkolóórák Vácon @ (21 aug : 11:56) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.