ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 16 július 2009
Megjelent egy új és megújult fényképes kötet Vácról
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 16 július 2009 - 17:55:58
Kedden két frissen megjelent kötetet mutatott be dr. Molnár Lajos váci alpolgármester a Városházán. A kiadványokban közös, hogy mindkettő Vácot mutatja be, méghozzá színes fényképeken keresztül. Az egyik, Fekete István fotográfus munkája Vác főterének történelmét és a 2005-2006-ban végzett felújítási munkálatokat dokumentálja, a másik pedig Szabó Virág tavaly megjelent Szeretettel vár Vác című kiadványának bővített kiadása, amelyből már nemcsak a belvárost, hanem Deákvárt, Kisvácot és a Ligetet is megismerheti az olvasó.

Részletek...
Nincs hozzászólási lehetőség. email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Fidesz-KDNP Jobboldali Összefogás sajtótájékoztató
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 16 július 2009 - 17:54:37
A Váci testület Fidesz-KDNP Jobboldali Összefogás frakciója sajtótájékoztatón szólította fel a szocialista frakciót, hogy továbbra is vegyenek részt a testületi üléseken. Tomori Pál azt mondta, biztos kézzel fogják a hátralévő időben irányítani a várost és abban bíznak, hogy amit az EU választások előre jeleztek az legkésőbb 2010-ben meg fogja hozni a Fidesz és a KDNP sikerét. Fördős Attila frakcióvezető-helyettes arról beszélt, hogy a város költségvetése jelenleg jó, azonban célirányos vizsgálatot kezdeményeznek a kórház gazdasági helyzetének felmérésére, mert a súlyponti intézmény szállítói tartozása az utóbbi hetekben jelentősen megnőtt.

Részletek...
Nincs hozzászólási lehetőség. email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Az MSZP váci alapszervezetének sajtótájékoztatója
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 16 július 2009 - 17:52:10
A héten az MSZP váci alapszervezete is sajtótájékoztatón értékelte a testületi üléseken történteket. Lukács Ilona alelnök azt mondta, felháborítónak tartják, hogy Bóth János polgármester kérése ellenére zárt ülésen tárgyalták fegyelmi ügyét és a nyilvánosságot megfosztották a részletek megismerésétől. Az alelnök szerint a Fidesz-KDNP jobboldali Összefogás frakció a két volt szocialista képviselő szavazatának segítségével a megfelelő végzettséggel és szakmai múlttal rendelkező bizottsági tagokat alulképzett személyekre cserélte le.

Részletek...
Nincs hozzászólási lehetőség. email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Beszéljünk a parlagfűről!
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 16 július 2009 - 17:50:16
Szerdán Parlagfű kommunikációs délutánt rendezett az ÁNTSZ kistérségi intézete. A Városháza előterében Boros Mária egészségnevelő tájékoztatta az érdeklődőket a parlagfű pollenjének ártalmairól, az allergén növény tulajdonságairól, és a védekezés lehetőségeiről. Aki ügyei intézése közben megállt egy szóra, információs szóróanyagokat kapott, a gyerekek pedig játékos feladványokat is megoldhattak, amiért cserébe apró ajándékokat kaptak. A parlagfűre virágporára a becslések szerint minden 5. magyar allergiás, a növényt minden telektulajdonosnak vagy földhasználónak kötelező lekaszálnia. Július elsejétől ellenőrzik, hogy ez megtörtént-e, és ha valaki elmulasztotta, szigorú büntetésre számíthat.

Részletek...
Nincs hozzászólási lehetőség. email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Újabb szúnyogirtás
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 16 július 2009 - 17:49:05
A váci önkormányzat közleménye szerint Július 20-21-e között, azaz hétfőn vagy kedden légi kémiai és földi, úgynevezett melegködös szúnyogirtást végeznek Vác területén. Az irtás során a földről és a levegőből is olyan permetszert juttatnak ki a kijelölt területekre, amely két órán belül elpusztítja a repülő rovarokat. A szakértők szerint a kémiai szúnyogirtás mintegy 15%-ra csökkentheti a jelenlegi állományt. A munkát 18.00 órától napnyugtáig, szélcsendben tudják elvégezni a szakemberek. Ha a jövő hét elején nem lenne megfelelő az időjárás az irtásra, akkor szerdán vagy csütörtökön juttatják majd ki a permetszert-adta hírül Vác Önkormányzata. A Váci Világi Vigalom miatt is fontos a vérszívók pusztítása, ezért Kiss Zsolt képviselő hét elején kérte az önkormányzat illetékeseit, hogy a fesztivál kezdetére végezzenek irtást.

Részletek...
Nincs hozzászólási lehetőség. email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 16 július 2009 - 17:47:00
- női kézilabda
- kajak-kenu
- atlétika

Részletek...
Nincs hozzászólási lehetőség. email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 13 július 2009
Jobboldali többség Vácon
Feltöltötte Zsóka - hétfő 13 július 2009 - 17:50:18
A polgármester elleni fegyelmi eljárás megindításáról döntött többségi szavazással a képviselő-testület csütörtöki ülésén. A döntés a betegsége miatt távol lévő dr. Bóth János kérése ellenére nem nyílt, hanem zárt ülésen született meg. A megalakult fegyelmi bizottság elnökének Tomori Pál képviselőt választották. A szervezeti szabályzat módosításával megszüntették a polgármesteri kabinetet és a kabinetvezetői státuszt, a területpolitikai tanácsadó státuszát, valamint az idegenforgalmi és az informatikai tanácsnok tisztségét. A polgármesteri kabinet költségvetése részben átkerült a jegyzői kabinethez, részben zárolták. A polgármestert és az alpolgármestereket ezután nem illeti meg a szolgálati autó, ezért azokat értékesítik, felülvizsgálva a városvezetők költségátalányát is. Új bizottságokat is választott a testület, először a bizottsági elnökökre, majd a képviselő tagokra és a külső tagokra voksolva. Az elsőként megválasztott ügyrendi bizottság elnöke Ferjancsics László, a gazdasági bizottságé Fördős Attila, az összevont szociális és egészségügyi bizottságé Tomori Pál, a városfejlesztési bizottságé Gyombolai Péter. A pénzügyi bizottság élén továbbra is Miskei Sándorné, a művelődési bizottság élén Laczi István, a sportbizottság élén pedig Mokánszky Zoltán áll.

Részletek...
Nincs hozzászólási lehetőség. email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Közmeghallgatás 2009
Feltöltötte Zsóka - hétfő 13 július 2009 - 17:44:19
Csütörtökön tett eleget azon kötelességének Vác önkormányzata, miszerint évente legalább egyszer lehetőséget kell adni a város lakóinak, hogy személyesen elmondhassák véleményüket és kérdéseket tegyenek fel a képviselő-testületnek, illetve a város irányításáért felelős szakembereknek. Az idei közmeghallgatáson tizenhárman kértek szót, többen kérdeztek a belvárosi közlekedéssel és parkolással kapcsolatban, szintén többször került szóba a főtéri illemhely hiánya, ezen kívül kérdéseket intéztek a testülethez a Főpostán és az APEH irodában uralkodó áldatlan állapotokról is. A válaszokból többek között az is kiderült, hogy jövő év elején megépülhet a Kosdi úti körforgalom, illetve, hogy az APEH irodája szeptembertől új helyen, a Vörösházban fogadja majd az ügyfeleket.

Részletek...
Nincs hozzászólási lehetőség. email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Anyajegy-szűrés a váci strandon
Feltöltötte Zsóka - hétfő 13 július 2009 - 17:41:46
Szombaton ingyenes egészségügyi szűrést tartott a kistérségi ÁNTSZ a váci strandon. A hagyományokhoz híven, az idei nyári akció is a melanóma, azaz a rosszindulatú bőrdaganatok megelőzésére fókuszált, így a résztvevők anyajegyeit is alaposan átvizsgálták. A hűvös délelőtt ellenére közel hatvanan vettették alá magukat a kivizsgálásnak. Az anyajegy-szűrésen kívül a vizsgálatokat végző szakemberek személyes tanácsadást is nyújtottak. Az idei vizsgálatok során csak apróbb eltéréseket találtak, súlyos esettel nem találkoztak az egészségügyi szakemberek.

Részletek...
Nincs hozzászólási lehetőség. email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Új piktogramok a váci kerékpárúton
Feltöltötte Zsóka - hétfő 13 július 2009 - 17:40:28
Szombaton új piktogramok kerültek a Budapest-Szob között húzódó kerékpárút váci szakaszára. A szemétszedéssel egybekötött bicikliút felújítási akciót a Magosfa Alapítvány szervezte meg, és a munkákhoz mintegy 15 önkéntes csatlakozott. Segítségüket az alapítvány különleges ebéddel és meglepetés ajándékkal köszönte meg.Részletek...
Nincs hozzászólási lehetőség. email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte Zsóka - hétfő 13 július 2009 - 17:37:32
- Vác Város Sportjáért kitüntető cím
- nemzetek közötti női vízilabda mérkőzések
- labdarúgás

Részletek...
Nincs hozzászólási lehetőség. email to someone   Nyomtatóbarát változat  
péntek 10 július 2009
Vácon ülésezett a SZIME
Feltöltötte Zsóka - péntek 10 július 2009 - 11:11:17
Szerdán Vácon tartotta aktuális országos vezetőségi ülését a Szociális Igazgatók Magyarországi Egyesülete, azaz a SZIME. A konferenciára a váci Idősek Klubjában került sor, a Budapesti főúton. A szervezet 12 éve tömöríti hazánk szociális intézményeinek igazgatóit, és a tagok kiemelt célja, hogy folyamatosan figyeljék a szociális ellátás javítását szolgáló lehetőségeket, és politikától függetlenül, hatékonyan és az ellátásban részt vevők érdekeinek megfelelően hangolják össze tevékenységüket. Vácon két részben zajlott a SZIME konferenciája, elsőként az országos elnökség, majd a Pest megyei tagozat tartott tanácskozást.

Részletek...
Nincs hozzászólási lehetőség. email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:   <<        >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.