ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 25 január 2007
Vácon tanulnak 2008-tól a püspökszilágyi felsősök
Feltöltötte e107 - csütörtök 25 január 2007 - 15:13:56
Jövő év szeptemberétől Vácra járhatnak majd tanulni a püspökszilágyi általános iskola felső tagozatos tanulói. A változtatásra azért van szükség, mert az egyik tavalyi törvénymódosításnak köszönhetően, Püspökszilágyon nem működhet tovább ilyen alacsony tanulói létszámmal a Móra Ferenc általános iskola. A felsősök egyébként eddig is a váchartyáni iskolába jártak tanulni. Az eddig megszokottakhoz képest most annyiban változik a helyzet, hogy ez év szeptemberétől a püspökszilágyi iskola a váci Petőfi Sándor Általános iskola tagintézményeként működik majd tovább, így tehát az alsósok továbbra is helyben tanulnak, a felsősök pedig jövő év szeptembertől dönthetnek arról, hogy Váchartyánra vagy, Vácra járnak majd iskolába. A változás nem jár munkahelyek megszűnésével, és információink szerint a szülők nagy része támogatta, hogy a gyermekük váci iskolába járjon.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Amerikai nagykövet az IBM-ben
Feltöltötte e107 - csütörtök 25 január 2007 - 15:11:51
April Foley, az Amerikai Egyesült Államok nemrégiben kinevezett magyarországi nagykövete szerdán látogatást tett az IBM (ájbíem:)) váci központjában. A bemutatkozó vizit célja elsősorban a gyárral való ismerkedés volt. A megbeszélések és gyárlátogatás után a nagykövet vezette küldöttség programja a régióban található más, amerikai érdekeltségű cégek és oktatási intézmények felkeresésével folytatódott
A kötetlen beszélgetés során szó esett az IBM magyarországi és váci tapasztalatairól valamint a munkaerő-piaci lehetőségekről. Később részt vett az eseményen Dr. Molnár Lajos alpolgármester is, aki az April Foley-val folytatott megbeszélésén csak pozitív tapasztalatról tudott beszámolni a Vácon befektető multinacionális cégek és a város együttműködésével kapcsolatosan. Majd reményét fejezte ki, hogy az IBM és a GE után további befektetők is Vácot választják majd terjeszkedésükkor.


Hozzászólások: 11 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Közlekedési Munkacsoport
Feltöltötte e107 - csütörtök 25 január 2007 - 15:10:27
Mint ahogy már beszámoltunk róla, elkészült Vác közlekedési koncepciója, amely a következő 15 esztendőre meghatározza a város közlekedésfejlesztésének legfontosabb irányelveit. A végleges testületi döntés előtt azonban a tervezet legfőbb pontjait lakossági és internetes fórumokon, illetve szakmai egyeztetéseken vitatják meg. A városban működő közlekedési munkacsoport ez ügyben immár másodszor ülésezett, a szakemberek itt közösen is véleményezhették a dokumentumot.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ökumenikus imahét Vácon
Feltöltötte e107 - csütörtök 25 január 2007 - 15:00:34
A süketeket is hallóvá teszi, a némákat is beszélővé. Ezt a Jézus Krisztusra utaló, Márk evangéliumából származó idézetet választották az idei ökumenikus imahét mottójául a szervezők Az imahét hagyományos időpontja 1908 óta január második fele, ez idő alatt pedig a résztvevők együtt imádkoznak a Krisztus- hívő keresztény felekezetek egységéért. Az eseményhez 2007-ben is csatlakoztak a váci egyházak.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - csütörtök 25 január 2007 - 14:58:52
-asztalitenisz
-Mészáros Ferenc utánpótlás emléktorna
-atlétika
-sakk

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ


  Részletek...
  Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
  hétfő 22 január 2007
  A zöldhíd projekt
  Feltöltötte e107 - hétfő 22 január 2007 - 17:13:46
  A jövőben probléma lehet Vácon is a szemétkezeléssel, mert a város hulladékát befogadó csörögi lerakó 2008 év végén bezár.A főleg uniós illetve állami finanszírozásból épülő regionális hulladéklerakó viszont legkorábban csak 2009 és 2010 között nyitja meg kapuit Kerepesen. Az átmeneti időszakban a megoldást a szemét mennyiségének csökkentése jelenthetné, azonban a tapasztalatok szerint csak kevesen használják helyesen a szelektív hulladékgyűjtőket. Sokan például eredeti formájában dobják be az ásványvizes palackokat a tárolóba, pedig ha előtte rálépnének, sokkal több elférne belőlük. Az elképzelések szerint ezeket a feladatokat is elvégezné a váci hulladékátrakó udvar, ahol szelektálnák, tömörítenék, illetve ideiglenesen tárolnák is a szemetet, mielőtt azok a végleges helyükre kerülnének. A szakemberek szerint ezzel párhuzamosan folytatni kell a jövő nemzedék környezettudatos nevelését. Vácon az óvodások számára szerveznek ilyen programokat.

  KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

  Részletek...
  Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
  Deákvári kerékpárút-terv
  Feltöltötte e107 - hétfő 22 január 2007 - 17:12:09
  Egy pályázat eredményeként, a tavalyi év végén, 1,6 millió forintot nyert el Vác kerékpárút tervezésére. Ez az összeg a teljes tervezési költség egynegyedét fedezi, a további 4 és fél milliót a városnak kell állnia a költségvetésből. A majdani bicikliút nyomvonala Deákvár és Kisvác között húzódna, és a nemrégiben átadott Újhegyi úti körforgalmat kötné össze a Szérűskerttel.

  KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

  Részletek...
  Hozzászólások: 11 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
  Galambürülék a Földváry téren
  Feltöltötte e107 - hétfő 22 január 2007 - 17:10:50
  Vácon az egész városban, de leginkább a Földváry téren és környékén néhány hónapja látványosan elszaporodtak a galambok, velük együtt pedig egyre több helyen kell óvatosan lépkedve kerülgetnünk a madarak ürülékkupacait is. A probléma a Földváry téren már 10-15 éve, az új sátortetős társasházak megépítésével jelentkezett, azóta a gond csak fokozódott. A kerületi főállatorvos szerint, ha betartjuk az alapvető higiéniás szabályokat, akkor a galambok még ilyen számban sem jelentenek nagyobb veszélyt a környezetre, mint más madarak.

  KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

  Részletek...
  Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
  Sporthírek
  Feltöltötte e107 - hétfő 22 január 2007 - 17:08:47
  - kézilabda
  - labdarúgás

  KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

  Részletek...
  Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
  csütörtök 18 január 2007
  Mikuláscsomag után virgács a bliccelő autósoknak
  Feltöltötte e107 - csütörtök 18 január 2007 - 14:18:14
  Fizetniük kell azoknak az autósoknak akik az elmúlt öt évben Vácon jegy vagy bérlet nélkül szabálytalanul parkoltak és nem fizették be eddig a pótdíjat. Legalábbis erről döntött a város parkolóit működtető Kerident Kft. vezetése, amely a napokban 25 ezer fizetési értesítőt adott postára. A híradó megkereste a Magyar Autóklub Jogi és Érdekvédelmi Bizottságának elnökét, aki azonban úgy látja nem egyértelmű, hogy a cég minden esetben be tudja hajtani a követeléseit, ugyanis ha jogi útra terelődik az ügy, neki kell bizonyítani a követelése jogosságát.

  KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

  Részletek...
  Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
  Fizetnünk kell-e a 2/A-ért?
  Feltöltötte e107 - csütörtök 18 január 2007 - 14:15:08
  Sok a bizonytalan információ, ami médián keresztül megjelent azzal kapcsolatban, hogy fizetős lesz-e a 2/A elkerülő út, vagy sem - mondta Tóth Csaba Pest megyei képviselő a Fidesz váci szervezetének sajtótájékoztatóján. Tóth Csaba szerint a Közlekedési és Gazdasági Minisztérium eddigi közléseiből az sem derül ki egyértelműen, hogy csak a 12 tonnánál nehezebb autókra vonatkozik a törvénytervezet, vagy a személygépkocsik tulajdonosainak is matricát kell vásárolniuk április 1-től. A sajtótájékoztatón a Fideszes képviselők arra kérték Bóth János és Sándor István szocialista országgyűlési képviselőket, hogy a törvényalkotóknál mindent kövessenek el, hogy ne legyen fizetős a 2/A.

  KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

  Részletek...
  Hozzászólások: 10 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
  Csatornát kap a Kosdi utca
  Feltöltötte e107 - csütörtök 18 január 2007 - 14:04:54
  Van pénz a váci közutak további felújítására. Korábban már döntött a testület, a Galcsek, a Mikszáth utcák, illetve a Kosdi utca rendbetételéről. A költségek fedezetére nagyrészt pályázat útján nyert támogatást a város, és tavaly új aszfaltszőnyeget kapott a Galcsek és a Mikszáth utca. A Kosdi utca felújítására idén tavasszal kerülhet sor, azonban előtte még a szennyvíz elvezetését is meg kell oldani.

  KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

  Részletek...
  Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
  Oldal:  1 2 3 ... 900 901 902 ... 911 912 913
  HírarchívumHírarchívum
  Mire költsünk 4 millió forintot? @ (18 jan : 14:00) (Hírek)
  Metszés a városban @ (18 jan : 13:58) (Hírek)
  Sporthírek @ (18 jan : 13:56) (Hírek)

  Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
  Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
  Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.